Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chronicsmoke

+1 ; - ) angielskie odgłosy były do niczego prócz wbijającego się w głowę "Get out of here STALKER!"

Swoją drogą EK wygląda cudownie... a ja akurat mam inne wydatki ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza

Też mi sie tak zdawało tylko na wszelki wypadek tak napisałem :P

+1 ; - ) angielskie odgłosy były do niczego prócz wbijającego się w głowę "Get out of here STALKER!"

Swoją drogą EK wygląda cudownie... a ja akurat mam inne wydatki ;/

Kończąc OT to "get out of here Stalker" mnie rozwalało :lol2:

To było przed wejściem do BARu (ale nie do samego baru - tam też było koleś który sie zacinał - "i said "cum" in, dont stand there" :lol: ;).)

A i mam jeszcze nadzije ze w dniu 29 sierpnia bedzie można nabyć CN już na teranie Polski i ze nie bedzie żadnych opóźnień.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy siak, już w pierwszej części ruski dubbing z polskim lektorem to było coś genialnego, teraz usłyszałem próbki głosów z gram i już poczułem się w klimacie ;] Ale jak oglądałem filmiki z angielskiej wersji to tam też postarali się o zachowanie rodzimego klimatu i słychać w każdym słowie że ten angielski jest z mocnym wschodnioeuropejskim akcentem.

Więc jeżeli CDProjekt załatwi obie wersje w polskim wydaniu, na pewno przetestuje wszystkie opcje, jak przy wiedźminie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby bloom_lumscale czy coś tam było większe na tych skrinach z dx10 ;). Ja poczekam na porównanie na tweak guides. Po za tym interesuje mnie jak to w ruchu bedzie wyglądać i czy na dx9 będziemy mieli takie sun shafty (np padające przez drzewa czy okna domku). Tak jak na którymś demie. No czy w dx9 uświadczymy takie technologie jak dynamic water surface (czy coś takiego :P). Oby sie dało to w cfg przerobić tak jak w przypadku crysisa ;p.

Jak narazie na dx10 wszystko wygląda bardziej miękko (szczególnie cienie i oświetlenie - czyli lepiej niż na dx9). I tak krap Visty nie zainstaluje ;p.

Ten skrin jest dobry:

http://www.pcgameshardware.com/aid,655884/...p;show=original

Bardziej atmosferyczne to oświetlenie jest na dx10...

Dx9 i tak mi styka. KLIM ja chce w to już grać :|.

Chyba nie czytałem poradnika "Ze stylistyką na ty" :lol:

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywście na tych trzech screenach widac różnice na plus dla dx10.

A juz miałem wygłosic przemówienie na temat bezsensu dx 10 visty i tak dalej a tu prosze.

Mnie też wystarczy na pierwsze dwa przejścia Czystego Nieba dx 9 ale chętnie zobacze to jeszcze w dx 10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten skrin jest dobry:

http://www.pcgameshardware.com/aid,655884/...p;show=original

Bardziej atmosferyczne to oświetlenie jest na dx10...

Dx9 i tak mi styka. KLIM ja chce w to już grać :|.

Tak -niezły ale już na tym: link

wygląda jakby cienie były mocniejsze(tyle to sobie monitorem zrobię hehe) ale w mniejszej ilości -patrz podłoga i smuga światła.Zagram w obie wersje ale chyba będą to różnice dla koneserów głównie :wink:

No właśnie -zagram :mad: Kiedy do kata?Przesunęli -jeszcze raz to zrobią i rzucam moją ulubioną klątwę: biegunkowa trzydniówka(nie mylić z rajdową sześciodniówką choć równie obie dają w kość :razz: ).

Też poczekam TweakGuiders -wiedzą co robią....

Mam taką odkrywczą myśl -gra będzie dobra :razz:

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli na DX9 grafa jest gorsza to i tak jest ładna, i mi się podoba :razz:.

No i mam nadzieję że wydadzą to szybko (chociaż przez ile czasu wydawali podstawke Stalkera? :mad: ), liczę że będzie to przed GTA IV na Pc :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza drukowana recka / pczone 88/100

jako minusy: ponowie słaby scenariusz i prowadzenie historii, poboczne misje na zasadzie "idź tam, przynieś to"

reszta miód malina ;)

http://stalker.filefront.com/news/FIRST_Cl...iew_is_in;39530

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza drukowana recka / pczone 88/100

jako minusy: ponowie słaby scenariusz i prowadzenie historii, poboczne misje na zasadzie "idź tam, przynieś to"

reszta miód malina ;)

http://stalker.filefront.com/news/FIRST_Cl...iew_is_in;39530

Aj szkoda ze mini questy znów są takie :P. Ale to sie przeboleje i tyle ;). Poza tym SoC miał bardzo fajną historie a CN ma podobną to nie wiem czemu to ma być minus. Dialogi jak dialogi - przecież to normalni ludzie a nie aktorzy czy coś. Ogólnie CN jest tym czym powienień być SoC na początku czyli super :).

DAWAĆ mi CN kuffa :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to chyba powinienem zostać wrednym, zgorzkniałym krytykiem. Jak dla mnie to CS spełnia jakieś 60% założeń pierwotnych SoC.

Chociażby kilka kilka przykładów pierwotnej wersji:

- otwarta przestrzeń gry

- zestrzeliwanie śmigłowców

- strzelanie do ptaków i żywienie się nimi

- większa ilość mutantów

- po demie śmiem twierdzić, że optymalizacja silnika lepsza niż w SoC to mit.

Przypomnę sobie resztę i postaram się dopisać.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to chyba powinienem zostać wrednym, zgorzkniałym krytykiem. Jak dla mnie to CS spełnia jakieś 60% założeń pierwotnych SoC.

Chociażby kilka kilka przykładów pierwotnej wersji:

- zestrzeliwanie śmigłowców

Jak najbardziej można zestrzelić.

- strzelanie do ptaków i żywienie się nimi

Strzelać można jeść już nie.

- po demie śmiem twierdzić, że optymalizacja silnika lepsza niż w SoC to mit.

Przypomnę sobie resztę i postaram się dopisać.

Jakim demie ?? Przecież nie ma dema coś przespałem (i nie chodzi mi o tą wczesną wersję alpha z tamtego roku bo to nawet nie oddaje w 10% możliwości silnika w zwykłym Stalkerze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czerwcu chyba byl kontrolowany wyciek Dema z targow E3

No właśnie chodzi o to z których targów :wink: .Bo to "demo" ma już ponad rok...Ale i tak miło było posmakować tematu.U mnie też lepiej ostatecznie na V chodziło no i dzięki za przypomnienie.Mam je jeszcze i jutro zarzucę na V64 z ciekawości. Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szawel

Bo to Demo ciagnie cos w kierunku DX10 :/

Tak jak pisalem u mnie lepiej smiga na Viscie niz na XPeku

widac sunrays przeprogramowali tak zeby z DX10 potrafily skozystac i tym samym przyspieszyc

ogolnie wiadomo przeciez ze niektore efekty pod DX10 jak narazie teoretycznie powinny byc liczone szybciej ;)

a moze Microshrot cos posmarowal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szawel

widac sunrays przeprogramowali tak zeby z DX10 potrafily skozystac i tym samym przyspieszyc

ogolnie wiadomo przeciez ze niektore efekty pod DX10 jak narazie teoretycznie powinny byc liczone szybciej ;)

Chyba kanapkę masłem orzechowym ;). Obawiam sie ze możesz mieć racje ze niektóre efekty bedą lepiej działały pod dx10 bo przecież takie też było założenie na początku :|. To mnie trochę martwi bo szkoda mi miejsca na krapviste...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szawel

Ale podstawka też lepiej działa po Vistą :wink:

Edit:

Niestety gra jest zabezpieczona starforcem i pojawił się już patch do rosyjskiej wersji.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Zacząłem dziś grać w tą gierke, i mimo iż jest 60 FPS to gierka dość mocno przycina, nawet jak się obraca kamerą w miejscu. Czy możliwe jest żeby gierce brakowało RAM-u? Max detale, Vista x64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

W sumie obecnie jakoś już tak nie tnie, raz na czas się większa przycinka zdarzy.

Natomiast inna sprawa to że mnie troche rozczarowała ta gra. Myslałem że to coś więcej niż zwykły shooter, a tak nie jest. Na początku jeszcze coś różnego jest, ale po przejściu przez tory kolejowe (tam gdzie sie płaci kolesiom) już nic tylko masowe strzelanie do ogromnej ilości wrogów. Nie ma nawet czego gdzie sprzedać.

Obecnie jestem na terenie bazy gdzie trzeba ukraść jakieś dokumenty, dostałem się do niej podziemiami, to był fajny level, obecnie utknąłem w środku budynku i nie wiem czy już z niego wyjdę bo dookoła cała armia.

Lokacje bardzo mi się podobają, ale chyba wolał bym żeby nie było ludzi w tej grze, przynajmniej nie wrogich. Fajna by była exploracja opustoszałych terenów, gdzie napotykali byśmy zwierzątka i różne inne mutanty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

W bazie wojskowej skradalem się, zabiłem tylko kilku nożem i po cichu uciekłem więc nie trzeba tylko strzelać do wszystkiego. Z resztą dopiero gra się rozkręca.

Ja jestem rozczarowany Prypeciem. Wygląda on jakby twórcy nie mieli czasu na dokończenie tej lokacji.

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy moze mnie ktos nakierowac na mod znaczaco redukujacy respawn? Idealny bylby taki ktory nie modyfikuje nic poza tym. Wiem ze niektore wieksze mody to robia, ale oprocz tego zmieniaja jeszcze mase innych rzeczy i podejrzewam ze gra staje sie trudniejsza a ja orlem w FPSach nie jestem... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi