mastertab Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Ludzie jak wy marudzicie, o błędach nie będę pisał bo pisałem już to w tym topicu zaraz po premierze niech każdy zagra sobie na wersji nie spatchowanej 1.0 to zobaczycie co się tam wyprawia :D , albo cofnijcie się gdzieś do początku topicu i poczytajcie. Przeszedłem grę 2 razy bez patcha i później z jakimś nowszym patchem i jedyną rzeczą która jeśli chodzi o AI mnie wprawiała w śmiech to celność granatami i uberwzrok w nocy reszta OK nie miałem problemu z przejściem gry na hardzie czy jak to tam się zwie. Frustrujecie się, a tak naprawdę nie ma nic w tej grze co mogłoby sprawiać trudności w jej przejściu. Edytowane 25 Lutego 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reloop Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 W każdym FPSie AI polega głównie na aimbocie :wink:Dokładnie, nie istnieje chyba żaden fps, w którym AI to coś więcej niż durny skrypt polegający na aimbocie oraz lepszym czy gorszym sekwencyjnym chowaniu się za przeszkodę lub jeszcze bardziej oryginalnym wybieganiu pod lufe. Poza tym, jaki jest problem zagrać na łatwiejszym poziomie, jeżeli na wyższym gra irytuje przez poziom trudności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) :lol: Nie chodzi tu tylko jedynie o poziom trudności ale całokształt gry, to że enty raz zdobywasz bazę a cholerstwo które chwile temu powybijałeś nagle odradza się w tym samym miejscu i tak w koło Macieja aż skrypt załapie... Grałem z patchem 08 i nawet na tym etapie twórcy gry nie potrafili tego naprawić... Edytowane 25 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 :lol: Nie chodzi tu tylko jedynie o poziom trudności ale całokształt gry, to że enty raz zdobywasz bazę a cholerstwo które chwile temu powybijałeś nagle odradza się w tym samym miejscu i tak w koło Macieja aż skrypt załapie... Grałem z patchem 08 i nawet na tym etapie twórcy gry nie potrafili tego naprawić... Eee to miałeś jeszcze dobrze u mnie jest jeden jedyny nietykalny posterunek, którego nikt nie chce zająć ani moje oddziały ani wróg, bez tego nie mogę ruszyć dalej w zdobywaniu terenu. Ostatecznie olałem ten aspekt gry nie będę się tym przejmował oczywiście mod na ruszanie dup.. oddziałów nie zadziałał tzn. ekipa biega zajmuje posterunki, ale ten jedyny jest nietykalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) jeżeli mowa o wojnie frakcji to na 07 były jeszcze problemy - nie mogłem zająć ostatniego posterunku, moim wojakom nie chciało się ruszyć dupska i stać przy nim. HiS - racja nie mają żadnego znaczenia ale nie w tym rzecz przykład ten rzuciłem "ot tak", nikt nie będzie próbował mi wmówić, że stalker jest grą liniową bez swobody rozgrywki! Zaraz dojdzie do tego, że co poniektórzy będą zastanawiać się czy doom 3 albo fear były tytułami z otwartym światem itp. bądźmy poważni. Tak nieco na marginesie bo nawet nie odnosi sie to co clear sky - 2 dni temu pojawiłą sie beta 1935 cienia czarnobyla - zawiera wycięty z gry poziom 'dead city' (2 część Prypeci) http://forum1.onlinewelten.com/redirector....m%26album%3D105 nie posaidam jeszcze wiec nie wiem ale z tego co przeczytałem to są tam wszystkie stare poziomy, mutanty, a-life nieoskryptowane (nie pytajcie mnie jak to możliwe i jak to wygląda w rzeczywistości) Edytowane 25 Lutego 2009 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Pograłem trochę w tą betę... i chyba mogę śmiało powiedzieć, że programiści nieźle zrąbali własną grę (finalna wersja) :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Już w 2007 wielu ludzi twierdziło, że koncepcja bety była o wiele lepsza od produktu finalnego... Wtedy było "nie zdążyliśmy". Jednak kiedy to samo zrobili z SC przestałem im wierzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Ooo, no to zasysam - koniecznie muszę zobaczyć pierwotną wersję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Jak załadować pozostałe mapy ? Gdy wpisuję np: load l02_garbage to się ładuje słychać przeładowanie pistola i 3229522[/snapback] jump_to_level l02_garbage Dzięki, działa. Edytowane 27 Lutego 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 filmik z "nowej bety" http://www.youtube.com/watch?v=ECMNiV6n3R0 lokacja z 2giej minuty wymiata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 jump_to_level l02_garbage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja jestem ciekaw czy gsc wyda w końcu patcha 1.1 który miał m.in. dodać możliwość zwiedzania zony po skończeniu gry ,mówili że wypuszczą po premierze CS , minęło pół roku i cisza. Póki co jest frajda z "nowej" bety ,ide zwiedzać dalej. Aż mam smake przejść jeszcze raz Cień Czarnobyla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 patch ten nigdy się nie pojawi, nie ma ekonomicznych podstaw do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Z tego co pamiętam to już jakiś czas temu wypuścili wersje beta tego patcha , u mnie akurat to nie działało ,mogli by się poświęcić i dokończyć projekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Parę faktów... ładuje do zombi w Jantarze z giwery, która ma zamontowaną lunetę, ładuję, ładuję, ładuję... nagle gość z bioderka srututututu i słyszę jak mój mózg przeszywa seria pocisków. Śmierć. Spoko -myślę, gość ma wyczucie i był najlepszym snajperem na świecie bo odległość była imponująca do tego miał viper'a. Przesuwanie mojej postaci przez innych stalkerów... żenada. Podczas potyczki frakcji przycupnąłem za węgłem i naparzam wychylając się... nagle sunę w prawo i wyłapuję bez najmniejszego problemu serie albo nawet dwie. Śmierć. Spoko -myślę. Przechodząc po kładce na wysokości, mijając innego stalkera... śmierć. Spoko -myślę sobie kolejny raz. Granaty to też lekkie przegięcie. Goście powinni grać "w podkowę" albo "picipolo". Rzadko udaje mi się od nich uciec, a jak jest większa grupa przeciwników to wiadomo, że wybiegnięcie zza ukrycie równa się- śmierć. Ja nie piszę, że gra jest trudna, ta gra jest pod kilkoma względami tak zwalona, że ja przepraszam. To zaledwie ułamek idiotyzmów, które są na porządku dziennym w CS. Muszę spadać. Doszedłem do czerwonego lasu i nie mam przyjemności, nawet mnie nie ciągnie do eksploracji, szukania artefaktów czy wykonywania misji pobocznych. Chcę zobaczyć Limańsk. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Panowie zagrałem sobie w Bete z 2k4 roku jakoś tak zachciało mi się zagrać w SoC ale niestesty na Windows Vista X64 SP1 nie smiga chodz właczam tryb zgoodności z XP ;/ jakieś rady ? sprzęt w Sygnaturce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 A najnowszy patch wgrany ,może jakieś stery? u mnie na vista x64 sp1 działa bez bawienia się w tryby zgodności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) stery najnowsze wszytko chodzi nawet beta z 2004 roku :/ tylko SoC niee ;/ Edytowane 28 Lutego 2009 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 stery najnowsze wszytko chodzi nawet beta z 2004 roku :/ tylko SoC niee ;/Masz w sterach wlaczony AA moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) http://74.125.43.132/translate_c?hl=en&...WpxXdrnHkqt-l0A http://74.125.43.132/translate_c?hl=en&...1cdBX77NmiEXcjw moze w koncu zobaczymy stalkera takiego jakiego widzielismy kilka lat temu w klimatycznych trailerach :) Edytowane 2 Marca 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Pograłem trochę w betę z 2004 i gierka miodzio pod wieloma kwestiami od klimatu (co oczywiste) po lokacje. Kurde, gdyby nie ogólna rozsypka techniczna byloby naprawde milo. Moze mam do STALKERA zbyt duzy sentyment, ale wiele bym tytulow olal, aby w zamian na kilkanscie godzin wrocic ponownie do odswiezonej Zony. Jeżeli jest szansa na wzbogacenie tej bety i wydanie nieoficjalnej wersji - pobieram to od razu :) Edytowane 2 Marca 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Nie no full nie ma nawet podjazdu do tego co widac w tej becie :lol2: Ogromne levele, genialny ambient muzyczny no po prostu klimat sie wylewa z ekranu (jak za czasow trailerow ze stalkera). Wystarczy to zobaczyc: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Czy istnieje w Stalkerze jakiś autosave co dany okres czasu czy po wykonaniu zadania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Nie no full nie ma nawet podjazdu do tego co widac w tej becie :lol2: Ogromne levele, genialny ambient muzyczny no po prostu klimat sie wylewa z ekranu (jak za czasow trailerow ze stalkera). Wystarczy to zobaczyc: 3237136[/snapback] Czy istnieje w Stalkerze jakiś autosave co dany okres czasu czy po wykonaniu zadania? W sumie nie. Jest autosave podczas przejścia na inny obszar i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 moze w koncu zobaczymy stalkera takiego jakiego widzielismy kilka lat temu w klimatycznych trailerach :) Tylko kiedy to będzie? Gdyż czas nie działa tu raczej na korzyść :wink: W każdym razie zgadzam się, że potencjał został zupełnie rozmieniony na drobne. Pierwotne zamierzenie było tej miary, że gdyby zostało zrealizowane to historia gier miałaby mocny punkt orientacyjny...a tak, to nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Warto instalować jakieś mody oprócz SWO i OL (pierwsze podejście)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Raczej graficzne tylko, float32 i bump mapy, coś takiego było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Plus mod na leprze odglosy broni i otoczenia + jakis mod zwiekszajacy realizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Witam, Na początku gry nie mogę poradzić sobie z zadaniem 'Oczyść teren z mutantów'. Idę we wskazane miejsce, ale tam nic nie ma. Dookoła tylko biegają psy, a w trochę większej odległości spaceruje sobie inny stalker. Zabiłem wszystkie psy, nawet zabiłem stalkera - i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 A to chyba jakiś bug, bo jak grałem pierwszym razem też mi się nie udało. Jak przechodziłem po raz kolejny grę, to chyba to zaliczyłem -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...