Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Firekage

racja, jestem fanboyem nV uczestniczącym w międzyplanetarnym spisku mającym na celu zdyskredytowanie kart od Ati ;p ... widziałem już masę postów ludzi, którzy w 1 i 2 część grali na kartach Ati i mieli problemy graficzne/wydajnościowe podczas gdy ludzie z nV problemów takich nie mieli co nie oznacza, że nie mieli ich w ogóle.

U mnie na obecnym 9600 jak i 8600 i chyba 7600 (pewności nie mam) gra jedynie wywalała artefakty podczas deszczu na jednym patchu poza tym chodzi bez problemowo.

W Stalkera 1 to ja gralem na 8600GT(256) , 8600GE(512DDR3) , 9600GSO(384) oraz 9800GTX+(512) > i tak , mialem problemy , gdy tekstury ustawione byly suwakiem na max.

Ps , sprawa rozwiazana , dx10.1 rowniez smiga z porazajacym fpsem , az nie moge uwierzyc :| i to w pozytywnym sensie bo spodziewalem sie takiego DX10 jak przy Crysisie , gdzie FPSY lecialy na morde.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytałem wcześniej o moda usuwającego deszcz i noc,ale nie ma nic takiego,więc jedyne wyjście to przespać noc :wink: i do tego jeszcze mod na zwiększenie plecaka.I teraz mam pytanie,bo szukałem w google i nic konkretnego nie znalazłem.A chodzi mi o plik "fsgame.ltx".Co trzeba w nim zmienić??

I czy macie jakiś sprawdzony mod na zwiększenie plecaka.Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Pogralem troche i powiem tak - Clear Sky to programistyczne gowno. Wywala sie non stop , xrEngine sypie sie , zacina przy ladowaniu plansz , przy ladowaniu quick save. Odechciewa sie w to grac. Kolejny polprodukt zwany gowniana beta > pacz 1.07.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Grałem na viscie i xp , nigdy mnie nie wywaliło - grałem non stop pare godzinek. Także raczej to wina sprzętu , nie gry.

Odpalaj quick loady co smierc - staje na xrEngine i zwraca blad , ktory nad wyraz czesto pojawia sie na googlu. Przy okazji tez - sa rozne wersje clear sky , jesli wiesz co mam na mysli - czesto wersje p2p lepiej dzialaja niz orygnaly co mialem okazje zobaczyc przy okazji GOWa :|

TEz moge grac pare godzin o ile nie zakiluja mnie , czy nie padne sobie. W momencie non stop odpalanych loadow (quick) tak gra wywala sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamiętam to w fsgame.ltx musisz zminic w jednej linii gdzie jest gamedata 'false' na 'true' bodajże

Znalazłem tą linijkę i tak ona wygląda

$game_data$			 = false| true|  $fs_root$|			gamedata\

Jest FALSE jak i TRUE :blink: może TRUE ma być dwa razy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długotrwałych namowach fanów ukraińska firma GSC Game World zdecydowała się udostępnić za darmo grę S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla(oczywiście

w angielskiej wersji językowej). Znajdziesz ją pod adresem files.gsc-game.com:3128/oldbuild. Nie jest to jednak ta sama produkcja, którą można

kupić w sklepie, a wersja z października

2004 roku, która zawiera wszystkie oryginalne

pomysły twórców, również te,

z których ostatecznie zrezygnowano,

m.in. pojazdy, zupełnie inny model fizyki

oraz trzy dodatkowe lokacje. To rzadka

okazja, by przyjrzeć się temu, jak zmieniają

się gry w trakcie prac , a także sposobność,

by ponownie spędzić kilka godzin

w świecie S.T.A.L.K.E.R.-a – i to g

źródło: click

Edytowane przez artuditu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F YEAH ;]. Stalker to stalker dla mnie klimaty miodzio mimo bugów (które mody spokojnie naprawiają). Wykorzystanie potencjału gry w pełni to już inna historia. Ja sie nie mogę doczekać. Screeny, movies i jakieś informacje na temat fabuły by sie przydały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F YEAH ;]. Stalker to stalker dla mnie klimaty miodzio mimo bugów (które mody spokojnie naprawiają). Wykorzystanie potencjału gry w pełni to już inna historia. Ja sie nie mogę doczekać. Screeny, movies i jakieś informacje na temat fabuły by sie przydały.

W ogóle byłoby fajnie jakby ktoś podał konkretnie co to ma być?

Stary S.T.A.L.K.E.R. z bugami? Czy co? I jak on by się miał do SoC?

Pozdrawiam wielkanocnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle byłoby fajnie jakby ktoś podał konkretnie co to ma być?

Stary S.T.A.L.K.E.R. z bugami? Czy co? I jak on by się miał do SoC?

Pozdrawiam wielkanocnie :wink:

nic nie wiadomo na ten temat; jak gsc coś rzuci to dam znać ale nie wcześniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem troche i powiem tak - Clear Sky to programistyczne gowno. Wywala sie non stop , xrEngine sypie sie , zacina przy ladowaniu plansz , przy ladowaniu quick save. Odechciewa sie w to grac. Kolejny polprodukt zwany gowniana beta > pacz 1.07.

Racja. Strona techniczna szwankuje. Ale po uaktualnieniu o najnowsze łatki da się grać (nie bez drobnych trudności oczywiście). Jak wspominałem wcześniej pierwsze godziny były decydujące. W pewnej chwili miałem nawet odinstalować grę. Ostatecznie jednak wytrwałem. I bardzo dobrze ponieważ to jedna z fajniejszych gier ostatnich lat...mimo wielu niedociągnięć...

Z drugiej strony, mimo wszystko, SoC uważam za ciekawszy...jest lepsza fabuła (choć i tak zakończenie jest bardzo kiepskie), która buduje nieco bardziej przekonujący klimat (w tym więcej podziemi)...poza tym gry są prawie takie same (CS to bardzo niewielki krok w porównaniu z SoC).

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może skąd wziąć lepszy detektor niż ten podstawowy? Znalazłem 2 artefakty tylko na nim. Niby czasem sobie piknie ale żeby coś znalźć to niestety lipa. A to jest potrzebne żeby kase robic bo na tym co zbiore po kolesiach i skrzyniach to sie niedorobie.

Jak narazie gierka rewelacja. Choć bagna nie zachwycają a teraz kordon wiec znajomo ;) Ale klimat. Nie wiem o co chodzi że pomimo wszystkich niedociągnięć niechce sie od gry odchodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi