Skocz do zawartości
lebioda

KTÓRE DDR 500

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuje EPOXA 8RDA+ i chce do niego jakieś dobre pamiątki dokupić tylko której firmy będą najlepsze?????

DDR GeIL 512MB PC-500 U-Dual (2x256):

rodzaj pamięci DD-RAM

kod producenta bd

pojemność 2 x 256 MB

częstotliwość szyny pamięci 500 MHz

przepustowość 4000 MB/s

cycle latency 2,5

czas dostępu 3,5 ns

napięcie 2.65 - 2.95 V

radiatory posreb. miedźproducent kości bd

obsługa ECC nie

dodatkowe cechy ekranowane 6-ścio warstwowe PCB, akrylowe pudełko zabezpieczające, folia antystatyczna

DDR-SDRAM TwinMOS 512MB PC-500 (2x256) Twister:

rodzaj pamięci DD-RAM

kod producenta bd

pojemność 2 x 256 MB

częstotliwość szyny pamięci 500 MHz

przepustowość 4000 MB/s

cycle latency bd

czas dostępu bd

napięcie 2.5 V

radiatory aluminiowy

producent kości M-Tec

obsługa ECC nie

dodatkowe cechy specjalnie dobierane moduły do pracy w trybie dual-chanel, zapakowane w podwójnym pudełku

OCZ PC4000 Performance Series 2x256MB:

Wykonane w technologii ULN: Ultra Low Noise shielded PCB

Oparte na kościach OCZ EL DDR IC

Miedziany radiator

Zoptymalizowane pod tryb dual channel

Wieczysta gwarancja

Kompatybilne ze standardem JEDEC (napięcia 2.6V)

CL 3-4-4-8

250 (500) MHz*

184 Pin DIMM

Niebuforowane

512MB (2x256MB) PN-OCZ500512ELDC-K

Czekam na porady i propozycje (najlepiej w tej samej cenie), chyba że nie opłaca się kupować takich pamięci i lepiej coś wolniejszego co da się podkręcić do 500MHz.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz ale aż taki sprytny nie jestem, żeby pisać o wynikach na innej mobo chodzi dokładnie o rev 2.2

Wracając do tematu to myśle, żę najlepsze będą twistery (2,5-3-3-8 ) ale czekam jeszcze na propozycje albo pomoc w wyborze czegoś z tej 3

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Twistera. Jedna kosc byla uszkodzona (dualDDR) a jak juz dostalem komplet to sie slabo krecily i do tergo byly niekompatybilne z mobo. Sam sprzedawca sie przyznal ze mial duzo zwrotow i reklamacji. Wez GeILa. Mam go i jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczki są bezproblemowe, ale najpierw napisz do jakiej płyty...

No chyba że na BH-5, które to miewają problemy na NForce ...

Że przepraszam jak???!!!! A widziałeś kolego w akcji OCZ PC3500 Platinium Limited Edition. O jakich problemach więc mówisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczki są bezproblemowe, ale najpierw napisz do jakiej płyty...

No chyba że na BH-5, które to miewają problemy na NForce ...

Że przepraszam jak???!!!! A widziałeś kolego w akcji OCZ PC3500 Platinium Limited Edition. O jakich problemach więc mówisz?

Hmm, z tego co wiem to BH-5 to jedne z niewielu kosci ktore wlasnie nie maja zadnych problemow z zadna plyta na n-force2 :D czego jestem jednym z przykladow, wiec przylaczam sie do pytania Hanu?? 8O :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie nabylem kosci na HYNIX'ach 4.3ns z allegro 2x256 MB 400 ale podkrecic je mozna nawet do jakis 550 jak dobrze pojdzie wiec looz . . . 

Niedlugo wycisne siudme poty z mojego athlonka  :)

Krec, krec i zdaj relacje. Ktory tydzien produkcji tych Hynixow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod procesory ATHLON/DURON tylo i wylacznie pamięci które będą w stanie udźwigąć bardzo niskie timingi - jeżeli chcesz uzyskać oczywiście najlepszą wydajność. Nad pamięciami 500MHz mogłbys się zastanwiać gdybys posiadał płyte pod P4... zaś w przypadku AMD... niema to praktycznie żadnego wzrostu wydajności ( no ale jakiś tam jest napewno nietaki jak w przypadku INTEL-A) tutaj licza się bardzo niskie TIMINGI... i jeżeli chcesz dobre kości to polecam HYPERX KINGSTONA ( na Winbondach ) BĄDź jeżeli masz kasę na 500MHz kości to i bedzie ciebie stac na 466MHz MUSHKINY ( koniecznie model LEVEL2 ) wydajniejszych kości neiznajdziesz , które GWARANTUJĘ Ci że będa o niebo wydajniejsze od jakichkolwiek DDR500MHZ na płytach z procami Athlon oczywiście ( INTEL to juz inna bajka ). pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod procesory ATHLON/DURON tylo i wylacznie pamięci które będą w stanie udźwigąć bardzo niskie timingi - jeżeli chcesz uzyskać oczywiście najlepszą wydajność. Nad pamięciami 500MHz mogłbys się zastanwiać gdybys posiadał płyte pod P4... zaś w przypadku AMD... niema to praktycznie żadnego wzrostu wydajności ( no ale jakiś tam jest napewno nietaki jak w przypadku INTEL-A) tutaj licza się bardzo niskie TIMINGI... i jeżeli chcesz dobre kości to polecam HYPERX KINGSTONA ( na Winbondach ) BĄDź jeżeli masz kasę na 500MHz kości to i bedzie ciebie stac na 466MHz MUSHKINY

Gdzie to w polsce dorwać i czy będą w takiej cenie jak kości które wymieniłem????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

timingi to ja mam 2-2-2-6 z fsb210 na tych hynixach i 2.7V bo naczytalem sie ze moja plyta nie idzie na wiecej niz 211 wiec nawet nie probowalem ale w 3dmark2001 z radkiem tylko podkreconym do 261/261 ciągne prawie 10.5k 3dmarks co moim zdaniem jest calkiem SNIADO jak na sprzet ktory posiadam ;E

PS. Hynixy TEORETYCZNIE DDR400 cl3 :) praktycznie TROSZKE lepiej :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi