pcmax Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 sgj super pomysl!!!! POWER BY AMD tak jest niektorzy puszcza test wyjdzie im ladny wynik i juz wilekie rzeczy!!! ja sie meczylem nad moim wynikiem! ladnych pare miesiecy (od kwietnia) nawet mam specjalnego winndowsa ktory sluzy tylko i wylacznie do 3dmarkow!!! tak wiec trzeba zatwierdzic regulamin i koniec bajki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 A moje zdanie na ten temat jest takie: 1. Mamy HoF - czego chcieć wiecej ? 2. Podpisywanie sie na ORB'ie to niech sie każdy podpisuje jak chce czy to bedzie Kółko Gospodyn Wiejskich 3DMark team czy Tweak Team etc. nie gra roli - każdy robi jak chce... jednak samo podpisanie wyniku nie wiele da... 3. Ten team musi być prawdziwym, porządnym teamem a nie kolejnym rankingiem miedzy samymi userami tweaka. 4. Czy Wy tylko chcecie być lepsi od innych mają napis nad avatarem coś w stylu "3DMark Team" lub "ekstrim ołwekloker" ; - ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 jak bedzię w tym 500 osób to jaka bedize wartosć tego, takie bzdetne wywyższanie sie nad zwykłymy userami dla mnie jest pare takich hardcorowych osób które zasłuzyły na taki tytuł a tutaj robić churagan na 500 osób to mysle ze jest to pomyłka są ludzie typu berku yotomeczek którzy to na kazdym sprzecie udowadniaja co potrafią a nie ktoś zabłysnie na 1 grafice w 3dm 03 czy 05 gdzie liczy sie praktycznie sama grafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Ja też nie wiem po co to. Co wam da ten dopisek pod nickiem? Ja w moich wynikach na orb mam dopisek "www.tweak.pl" i to mi starcza. 3DMark05: 1435 / 2 miejsce na ORB / Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=177866 3DMark03: 7606 / 6 miejsce na ORB / Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3253017 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Co wam da ten dopisek pod nickiem?NIc nie da, bo nawet nie wiadomo czy w ogóle bedzie taka możliwośc. Podsumowując. 1. Jezeli ma to być wg podziału Hall Of Fame to nie ma po co dalej kontynuowac dalej tego tematu. Osoby z najwyzszymi wynikami niech sobie w podpisie dodadzą 3dmark team i po kłopocie. 2. Jezeli dalej chcecie coś robić to musiało by to być tylko dla tych którzy naprawde coś osiągneli, wysokie pozycje w ORB itp. 3. Zakopcie ten temat i wyciągnijcie go znowu za pół roku jak w koncu coś ustalicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 hehehehhe ale żeś ich podsumował :] ale bardzo trafnie :> HoF zostało stworzone dla dużej ilości urzytkowników, żeby każdy z karzą VGA mógł się pościgać, a zadaniem tweak team miałoby być zrobienie image na ORBie, czyli sprzęt sponsoroway, bez żadnych kompromisów, byle by byc 1st. i to nie jest zabawa dla 100 osób tak jak pisze PBA tylko góra dla 10. Mnie się zdaje że wy chcecie mieć te podpisy, za osiągnięcia w HoF na tweaku, według mnie w niektórych kategoriach jest zbyt mała konkurencja, żeby dawać odrazu podpis przy awatarze, co do innych no mogą sie wywyższać niech im będzie jak lubia tak,a le niech to będzie pierwsza osoba z kategori gdzie wyników jest full czyli 10 pierwsza i tylko pierwsza osoba wtedy będzie jakaś zdrowa rywalizacja chociarz i wyniki wszytkim podskączą poziom sie podniesie ;) dobrej nocy jutro praca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Co wam da ten dopisek pod nickiem?NIc nie da, bo nawet nie wiadomo czy w ogóle bedzie taka możliwośc. Podsumowując. 1. Jezeli ma to być wg podziału Hall Of Fame to nie ma po co dalej kontynuowac dalej tego tematu. Osoby z najwyzszymi wynikami niech sobie w podpisie dodadzą 3dmark team i po kłopocie. 2. Jezeli dalej chcecie coś robić to musiało by to być tylko dla tych którzy naprawde coś osiągneli, wysokie pozycje w ORB itp. 3. Zakopcie ten temat i wyciągnijcie go znowu za pół roku jak w koncu coś ustalicie. i proponuje kludeczke do wietnia 2k5 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ale mnie zniechęciliście... :P Teraz to już sam nie wiem czy to faktycznie ma sens... Albo po prostu, aby goście, którzy mają jakieś konkret wyniki w skali świata zgłaszali się do sgj'a z wnioskiem o przyznanie podpisu... wtedy oceniał by wg siebie (jakoś mądrze ;) ) i było by tylko kilka osób w teamie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ech..., a miały być kwiaty..., chór gospodyń wiejskich.... :cry: Coż, jest to forum i każdy ma prawo do własnych opinii. Ja rozumiem, że pomysł po części powiela zasady Hall Of Fame, ale akurat mnie chodziło głownie o wyzwolenie chęci współzawodnictwa i solidnej zabawy. Podpis podpisem, akurat to jest najmniej ważne. IMHO miała byc to raczej jakaś forma oznaczenia osiągnięcia danego usera, niejako cukiereczek za włożoną "pracę" nad wynikiem. Szkoda, że nie przeszło. Może by część tej idei przenieść do HoF? Mam na myśli ograniczenie list do 3-5 itp. PBA - owszem, 03 i 05 nie dają za bardzo obrazu skillu użytkownika. Dlatego skłaniałem się ku 2001, bo mimo, że się mocno skaluje to chyba najbardziej uzależniony jest od wszystkich podzespołów "wpiętych" w mobo. A co do Hardcore. Akurat tu wyznacznikiem nie są tylko umiejętnosci. Można je mieć, a jednak nie decydować się na skrajne OC. Podam pewien przykład - chłopak-uczeń, mający jakieś tam własne dochody/ sponsoring rodziców i gość mający własną rodzinę, stałą średnią zarobkowo pracę i dom pod opieką. Wydaje się Wam, że podejście tych dwóch osób do skrajnego OC będzie takie samo? "Młody" prędzej skoczy na żywioł i za bardzo nie obejdzie go czy grafa/mobo/ proc pójdzie się jeb..., bo wcześniej czy później kupi następną lub naciągnie rodziców. A "Stary" jeśli trzy razy się zastanowi czy warto, bo jak cos padnie to komp na jakiś czas uziemiony, trzeba wydac kaskę z pieniędzy domowych, a nie daj Boże jeszce maszyna słuzy mu do pracy to jest ugotowany. To jakiś tam wymyślony obrazek, ale w pewnym stopniu pokazuje dlaczego nie mozna uważać niektórych ludzi za "gorszych" maniaków OC. Po prostu czasami nie można pewnych rzeczy przeskoczyć, nie dlatego, że się nie umie, a z powodu "prozy życia". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no to widze ze temat juz jest zamkniety nie bedzie 3dmark tweak team. mi w sumie wystarcza zabawa na Hall of Fame'ie. Mozna zauwazyc na nim chcec uzyskania wyniku lepszego od danego usera. Od pewnego czasu w moejj kategorii (r9500 8X1 128bit) nic sie nie dzialo do czasu kiedy wypuscilem swoj wynik 4889pkt wtedy Pan keinename podbil poprzeczke do 4944pkt, Niemiec nadal che poprawic wynik, jakoob wciaz meczy sie nad swoim wynikiem:) i to zmusilo mnie do JAZDY na maxa na moim konfigu do 4950pkt co daje 2 miejsce. Niestety nie udalo mi sie narazie przekroczyc bariery 5k gdyz uwazam ze mam zbyt wolnego prca i slaby ram a przeciez kazdy wie ze w 2k3 w pierwszym tescie liczy sie rowniez komp. nie mam juz zbyt wielu pomyslow na polepszenie mego wyniku ale cos sie na 100% da zrobic:) a moze pozycze od kumpla mojego starego radeona 9600 non pro na ktorym uzyskalem wynik w 2k1 11623 punkty na kompie bez DUALA!:) hehe Tak wiec zachecam wszytskich do dodawania swoich wynikow do wspomnianego niejednokrotnie w tym temacie HALL OF FAME pzd all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Choć zawsze można rozpatrzyć podpis dla tych hardcoreowych userów z niezłymi wynikami ;D I niestety nie każdy uczeń tak może naciągać rodziców, aby ci dali kase na nawy sprzęt... u mnie to niestety nie przechodzi... ;) i przejmuje się swoim sprzętem, nie mam ochoty go zjarać ;) ale zawsze jest też czas na igranie z ogniem (sprzętem) :veryevil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ja za swoje zabawki place sam, rodzice nie dadza mi zlamanego grosza, oj nie jak mi monitor sie spalil to dalmi 300pln ;] . to co dzieje sie z ta jednostka tez ich nei obchodzi, komp ma tylko chodzic. ja sie bawie w OC, ale nie tak, zeby lutowac go czy cos takiego, bo jak zjaram to nie bede mial i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ja na siebie sam zarabiam! niestety! mam pewne zajecia na ktorych sam zarobilem na caly swoj config i starcza czasmi jeszce na piwko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 panowie niema to jak w dzisiejszych czasach byc studentem wierzcie mi!!!!! :twisted: Jak to mówi mój kumpel: PIĆ ciach!... NIE ŻAŁOWAĆ BIDA MUSI POFOLGOWAĆ!!!!!! Z kolei inny mawia ONE KOZIE DEATH :D i tym sposobem mozna podsumowac rozwazania kolegow o funduszach na sprzet!!!! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 W sumie tez jestem studentem temu mecze jescze mojego GF3:) i wcale nie nazekam a jak wyskoczy winik wiekszy niz wczesniej to mam niezla satysfakcje. A dopisek przy nick`u wygladal by fajnie.W sumie tez jestem studentem temu mecze jescze mojego GF3:) i wcale nie nazekam a jak wyskoczy winik wiekszy niz wczesniej to mam niezla satysfakcje. A dopisek przy nick`u wygladal by fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Napisałem te słowa z własnego doświadczenia. Jak byłem jeszce na studiach i mieszkałem z rodzicami w zasadzie nie za bardzo przejmowałem się negatywnymi skutkami OC. Rodzice nie dawali mi kaski, sam z własnej pracy i stypendium finansowałem sobie komputerowe zachcianki. I jakoś wielkiego żalu nie wywołało spalenie tego czy owego w kompie po naprawdę ekstremalnych zabawach. Jakoś zawsze się znalazł sposób i kaska. Łatwo przyszło, łatwo poszło. Dziś mam rodzinę i dom na utrzymaniu i nie mogę sobie pozwolić na hardOC jak za studenckich czasów. Po prostu wiem , że jak mi coś się spali i nie uda mi się( nawet wykorzystując liczne znajomości w branży) zareklamować to nie za bardzo będę mógł ot tak po prostu skombinować kaske na nowy element. Sorki, ale jeśli mam wybierać nowa grafa czy np. kupienie czegoś do mieszkania to nie mam dylematu. Dom jest najważniejszy. Dlatego mam konfig jaki mam i cisnę z niego co sie da w ramach jakiegos tam bezpieczeństwa ( jak na razie z R9700/R9700PRO wielu mi tu nie podskoczy :wink: ) Dobra starczy tego biadolenia. Pomysł utonął z braku koła ratunkowego. Niech spocznie na dnie jak Titanic. Może kiedyś wyciągną na powierzchnię dzwon....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saquer Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 jak na razie z R9700/R9700PRO wielu mi tu nie podskoczyAlez Hanu przeciez staram sie jak moge :wink: Pomimo, ze temat umarl i tak pozostaje jak powiedziales zabawa w Hall of Frame. Szkoda ze J-A-J-O usmiercil swojego r9700 to tez byl mocny zawodnik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Dlatego napisałem "wielu", a nie " żaden" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 na 9700 i 9500 to zawsze byla duza rywalizacja o miano najlepszego overclockera:0 co powinno cieszc no jeszcze 9800 dochodzi, 9600, 9550 i pare innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Przed chwilą zaczełem czytać cały temat i już myślałem, że bedzie ten 3DMark Team, ale ostania strona dała mi wszystko do zrozumienia. Za dużo osób było by w tym teamie - to fakt, ale nie ma jaj takim userom jak: Świder, Buzzy czy POWER BY AMD i paru innym należy się bycie w takim teamie, bo jak najbardziej sobie zasłużyli. Bycie w takim teamie powinno być wielkim zaszczytem. Zły pomysł był z tym masowym wstępowaniem do teamu. Moim zdaniem najpierw user by musiał się namęczyć, pokazać co umie i potem specialna komisja (moderzy) decydowali by czy przyjąć by kogoś do teamu, nie było by wiele osób. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 W sumie to juz koniec tematu :) Nie bedzie teemu szkoda i tyle :) żyjemy dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Dabek ciekawy pomysl:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 No takich prawdziwych hardcorowcow można wynagrodzić :) choć oni chyba robią to dla samych siebie niz dla popisania się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 No wiecie, ja jestem za :D Mi by tam taki podpisik nie przeszkadzał :P i kilku innym pewnie też nie ;] Jak się da to czemu nie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 no ja krece bo jestem w tym juz zakochany a jako ze jest konkurencja to sie poscigam z nimi!:) to sie nazywa overclocker! i takich overclockerow mozna na forum policzyc na palcach wiem ze jest to świder, POWER BY AMD, buzzy, berkrut, HQ12 i jeszce paru ale nie pamietam nazwy (glownie poznaje po emblemacie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 pcmax zapomniałeś już kto walczy tobą od przeszło trzech miesięcy?!! i motywuje do dalszych prób bicia?!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...