Skocz do zawartości
nrl

Resident Evil 4

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście , grafa jest ważna, ten kto widział jak ma wygląda RE 5 na X360 i PS3 ten wie jak będzie wyglądała następna częśc. Przecież RE4 wyszedł parę lat temu. Wtedy zabijał grafiką. Pozdro dla fanów tej doskonałej serii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście , grafa jest ważna, ten kto widział jak ma wygląda RE 5 na X360 i PS3 ten wie jak będzie wyglądała następna częśc. Przecież RE4 wyszedł parę lat temu. Wtedy zabijał grafiką. Pozdro dla fanów tej doskonałej serii

Co prawda to prawda..."graficznie wygląda pięknie, chodź nie jest to dla mnie zawsze najważniejsze.....oprócz świetnej grafy najważniejsze to sam klimat, fabuła a "rysiek" to ma....:"zawsze miał" bo od najmłodszych lat "straszyło i straszyć będzie resident evil I......II itd... także, mając już od ponad 1,5 roku R IV...na ps2...czekałem az wyjdzie na pieca...aż wreszcie sie udało....

Już nie mogę sie doczekać.....

aha słaby zakuppp Pada !!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(Oczywiście , grafa jest ważna, ten kto widział jak ma wygląda RE 5 na X360 i PS3 ten wie jak będzie wyglądała następna częśc. Przecież RE4 wyszedł parę lat temu. Wtedy zabijał grafiką)

zabijał grafiką ale chyba tetrisa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście te skriny są lipne :( Mimo wszystko grafika zniechęca naprawde. Zdam za godzinke relacje czy klimat da rade to nadrobić... ale wątpie w to.... Na ps2 to może tak bardzo nie odstraszało jak się do tv podepnie i niska rozdziałka, ale na dobrym monitorze to czarno to widze...

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mojej teściowej ;)

Gra nie osiąga więcej niż 30 FPS i jeszcze nie da rady skonfigurować dobrze pada. Trzeba popracować nad tym.

Wiesz, pytam się bo może to fotki z netu (których pełno teraz).

Ponoć z lewą gałką analogową są problemy.

Myślę że szybko się pojawi jakiś patch bo wątpię by takie niedopracowania pozostały.

Klimat utrzymuje... w końcu to Resident...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście te skriny są lipne :( Mimo wszystko grafika zniechęca naprawde. Zdam za godzinke relacje czy klimat da rade to nadrobić... ale wątpie w to.... Na ps2 to może tak bardzo nie odstraszało jak się do tv podepnie i niska rozdziałka, ale na dobrym monitorze to czarno to widze...

Nie głupi pomysł podpiąć TV jak i tak ktoś nie ma PS2 albo RE4 na nią (jak ja :( ) . Mi tam grafa nie przeszkadza. Na PS2 grałem przez chwilę u kumpla i nie miałem okazji pograć dłużej. Teraz mogę pograć na PC. Kurcze te wsioki z tej wioski są bardziej ruchliwe niż w poprzednich częściach zombiaki. Rzucają jakimiś nożami .chodzą z widłami i ogólnie bywa trudno ;) Na razie jestem w tej wiosce ,ale już po 6 wieśniakach zabrakło mi amunicji :lol: Teraz latam i ich nożem albo z buta traktuje. Parę razy mi się udało z bliska walnąć heada i główka się rozp.... i odstrzeliłem im głowę. IMO lepiej to wygląda niż w poprzednich. Teraz muszę dorwać jakąś dwururkę :D

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Już mam dwururkę :twisted: Ale jakiś wieśniak dorwał Piłę łąncuchową ,a ja siedziałem zamknięty w chacie. Niestety zwykle kontakt z piłą źle się kończy ;) Wracam do gry i wypowiem się jak przejdę znacznie dalej co o tej grze myślę ,bo jak na razie to jest bardzo dobrze
Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest na prawde wypas. Jak każdy RE, ma to coś. Kurcze żeby chociaż te tekstury były ładniejsze :( może jakiś pack wyjdzie czy cuś.... Strasznie się wszystko zlewa na 17 LCD. (Wiem takie mają być kolorystycznie itd. żeby klimat był, ale chodzi mi tu o detale). Niemniej jednak zachęcam gorąco bo jest lepiej niż dobrze (jeśli chodzi o grywalność). Prawa gałka w ogóle nie dział... np. zoom.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jakby ktoś chciał poradnik 64mb, pdf (wiadomo skad ;)) to walcie na PM i podajcie gdzie wrzucić. BTW ściągnąłem sobie OST z RE4 bo naprawdę REWELKA muzkya/dźwięk.

No cut scenes to dramat :) wydaje mi się że nawet lepsze w RE1 były :o.

No rzeczywiśćie nie zauważyłem setuptool :-) Już gałki ustawiłem :D.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zombiaki gadaja po hiszpańsku, jestesmy w Hiszpani, grafika w 1650x1080 na 22 calach wygląda... duzo lepiej niz na ps2, po prostu rozdziałka robi swoje, cut scenki wyglądaja dużo gorzej niz na ps2 , ciekawe czemu..Ja ogólnie nie narzekam- i tak mi sie podoba na ps2 przeszedłem pare razy tu tez pewno tak zrobie. Klawa jest do ogarniecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większa rozdziałka tu niewiele da jak tekstury są niskiej rozdzielczości. tripsta nie wiem ja u innych ,ale u mnie np. nie da rady w ogóle zmienić ustawień pada w grze :| Podpiąłem pada od PS2 i nie działa prawa gałka :/

u mnie tez nie dzialala prawa galka dopoki nie ustawilem jej w setupie Edytowane przez tripsta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zombiaki gadaja po hiszpańsku, jestesmy w Hiszpani, grafika w 1650x1080 na 22 calach wygląda... duzo lepiej niz na ps2, po prostu rozdziałka robi swoje, cut scenki wyglądaja dużo gorzej niz na ps2 , ciekawe czemu..Ja ogólnie nie narzekam- i tak mi sie podoba na ps2 przeszedłem pare razy tu tez pewno tak zrobie. Klawa jest do ogarniecia

Nom ja obejrzałem dwa filmiki, które wcześniej podałem w wyższej rodzielczości i moje nastawienie co do grafiki się zmieniło. Nie jest źle - jak na mnie może być. Rzeczywiście, klimat miecie. Nie mogę się doczekać kiedy w to zagram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie cos znalazlem ... w niezbyt zrozumialym jezyku ale jednak

http://eaf1.cn/bbs/viewthread.php?tid=26364

to chyba ma na celu zastapienie galki analagowej mychom.. ?

Tak fajnie, tylko że grać na klawiaturze ponoć się nie da a jednocześnie korzystać z pada i mychy to tylko ludzi z Czarnobyla potrafią.

PS. W RE4 oficjalnie nie mamy doczynienia z zombie. Dlatego prosiłbym o nie używanie tego słowa bo wprowadza zamęt B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka all.Mam mały (hmm duży) problem z RE4 na pc a mianowicie gdy uruchamia się grę to pojawiają sie poczatkowe filmiki....wszytko niby jest OK,ale gdy dochodzi do samej gry widze czarny ekran i tylko odgłosy z gry.

mój sprzęt to :

Radeon 9200 (128)

Celeron 2.00Ghz(266Ghz)

512MB RAM

I need You Help please :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. W RE4 oficjalnie nie mamy doczynienia z zombie. Dlatego prosiłbym o nie używanie tego słowa bo wprowadza zamęt

Jak to? To nie sa zombie, zywe trupy ? Przeciez zawsze byly to zyjace martwe ciala, czyzby sie cos w RE4 zmienilo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi