andrek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 @PiotruśPan - zdjęcia fajne, ale czy te szumy były zamierzone? [ ps? ]. Jeśli to robota komputera, to troche przesadzone. Moim zdaniem całkiem bez tego efektu [ szumów ] było by ładniej :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 fota ponownie zrobiona z uchylonej szyby samochodu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) fota ponownie zrobiona z uchylonej szyby samochodu :) hehehe powiem jedno ! [ciach!]sta fotka ! :) EDIT : a ja Ci powiem drugie : cenzura ;) Edytowane 22 Maja 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radon Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Tani aparat, kiepski i wolny standardowy objektyw; jak mi wyszly zdjecia? Moja galeria na fotopic.net Mam linki do zdjec: Warszawa Ziemia Inne/Abstrakcyjne ...i 2 rodzinne. Kupie sobie objektyw za >3000zl dopiero w wakacje. Edytowane 23 Maja 2006 przez Radon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 @cyganos king Wcześniej zapomniałem ;]. Też byłem na Wieżycy i popełniłem panoramę. Zdjęcie z maja ubiegłego roku: @vitucky Fojna fotka ;]. Ja bym ją tylko trochę wykadrował żeby nie było widać Twojego samochodu. Dalsza część moich wypocin tym razem bez szumu ;] : Jeżeli mi powiecie że trzecia fotka jest denna to się nie obrażę mi tez się nie podoba ;]. Generalnie jestem średnio zadowolony ze zdjęć z tego wyjazdu. Ciągle łapię się na jakiś głupich błędach :/ np. kilka zdjęc nocnych ma bliki bo nie założyłem tulipanka - echhh będę miał zabawę w PS. Co do samego Kazimierza jeszcze dwa słowa: Nigdy nie widziałem tylu aparatów Minolta serii Z co w Kazimierzu ;] - pełno tego było. Jeżeli jesteście stanu wolnego i szukacie dziewki, która podobnie jak Wy lubi fotografię to jedźcie do Kazimierza - nigdzie nie widziałem tyle samotnych pań aparatek ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) OD tego jest ten temat http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=65690 I pisze sie obIektyw. Tani aparat???? to 300D lustrzanka jak juz, jezeli jakosc zdjec zwalasz na "tani aparat" i na kiepski obiektyw (ktory nawet duzo potrafi) to n/c :> Edytowane 22 Maja 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Tani aparat, kiepski i wolny standardowy objektyw; jak mi wyszly zdjecia? Moja galeria na fotopic.net Kupie sobie objektyw za >3000zl dopiero w wakacje. Zacząłem przeglądać Twoją galerię i szybko zrezygnowałem. Niemal wszystkie zdjęcia przedstawiaja Twoją rodzinę/znajomych i właściwie nie ma co komentować. Na kilku zdjęciach widziałem dość mocne przepalenia... ... a tak poza tym jw. mój przedmówca. Edytowane 22 Maja 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 No coz - normalne rodzinne zdjecia. Myslalam ze to bedzie galeria fotografii a to album rodzinny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @PiotruśPan widzę że pogoda na Wieżycy też nie dopisała :wink: Co do zdjęć z Kazimierza to jakoś nie podoba mi się ta obróbka jakies takie szare i płaskie są te fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radon Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Mam linki do zdjec: Warszawa Ziemia Inne/Abstrakcyjne ...i 2 rodzinne. /Sorry Skrytobojca, nigdy nie chodzilem do polskiej szkoly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @genghiskhan o co chodzi z tymi cieniami przy wieży? czemu taki efekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 z photoshopa, w ciemni tez da rade cos takiego uzyskac:) a teraz oryginal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @genghiskhan wydawało mi się że analogiem pstrykasz?. Pierwsze dużo lepsze niż orginał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @PiotruśPan widzę że pogoda na Wieżycy też nie dopisała :wink: Co do zdjęć z Kazimierza to jakoś nie podoba mi się ta obróbka jakies takie szare i płaskie są te fotki No pogoda była wtedy butelkowa :wink: . Obróbka polegała tylko na zrobieniu delikatnej sepii. Co do płaskości to niebardzo wiem o co chodzi - to przez tą szarość? Zdjęcie nr 1 z mojego posta wyżej jest takie szare, bo taka była pogoda, a nie chciałem go rozjaśniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 mam tez analoga ale nie cykam nim na razie teraz 350D ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 [url=http://img161.imageshack.us/my.php?image=img440011wz.jp Zdjecie jak zdjecie, zdecydowanie lepsze to po obrobce =] A "oryginal" ma jakies niebo zaszumiane ;] na cropie pewnie masakra... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 No pogoda była wtedy butelkowa :wink: . Obróbka polegała tylko na zrobieniu delikatnej sepii. Co do płaskości to niebardzo wiem o co chodzi - to przez tą szarość? Zdjęcie nr 1 z mojego posta wyżej jest takie szare, bo taka była pogoda, a nie chciałem go rozjaśniać. no własnie co do sepii to nie wiedziałem czy to sepia czy bw może powinieneś bardziej wejść w sepię bo wg mnie za bardzo wpada w szarość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 to moze ja cos dam z architektury pod ocene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Zdjecie jak zdjecie, zdecydowanie lepsze to po obrobce =] A "oryginal" ma jakies niebo zaszumiane ;] na cropie pewnie masakra... :rolleyes: oczywiscie nasz masta wie ze szumy wziely sie z cropa a g..... prawda nie wiesz to nie mow iso 800 bylo stad te szumy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Szklane oko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) oczywiscie nasz masta wie ze szumy wziely sie z cropa a g..... prawda nie wiesz to nie mow iso 800 bylo stad te szumy <_< :) Chyba ten szum wziął się z przyciemniania foty w PSie ? Przecież standardowo aż tak nie szumi ta matryca. Moja z 20D ma na ISO 3200 znacznie niższe szumy a każdy wie, że szum z 20D jest tylko troszkę mniejszy niż ten z 350D :> więc ? coś kombinowałeś z fotką... :) Chyba, że było to później (i ciemniej) niż mi się wydaje ... o której zrobiłeś fotkę ? :> ISO 3200 z 20D + przyciemnienie gammy. :> Edytowane 23 Maja 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 oczywiscie nasz masta wie ze szumy wziely sie z cropa a g..... prawda nie wiesz to nie mow iso 800 bylo stad te szumy <_< ? :blink: :blink: :blink: co Ty wogole napisales ? :blink: nie wiem czy na cropie takie byly ale na Twojej fotce sa... i to spore. Skoro ISO 800 jest sprawca szumow to i na cropie one byly.... no nie ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Nudzi mi sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 http://24img.com/655602183]http://24img.com/img/min/655602183.jpg Nudzi mi sie :) fajne :) Canon Rulez :] fajny hosting dla fot :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 A mojego nikt nie ocenił :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 a czasami ten canon potrafi przy iso 400 zaszumic i nie mowie tu o kombinowaniu w PS zalezy od swiatła, troche fotek tym zrobilem wiec wiem @skrytobojca i blantmen - kiepsko, ot takie pstryk i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 to canon szumi :D dobrze że posiadam aparat jedynej słusznej marki :wink: a ostatnie zdjęcia dosyć kiepskie ogólnie coś zaniżył się poziom (może to ja zaniżyłem :wink: ) po niektórych userach spodziewałbym sie więcej niż to co ostatnio wystawiają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Eno ja tylko sie chcialem pochwalic nowym body. Po pierwszym wywolaniu cos zeskanuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Edytowane 25 Maja 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...