Kwiecień Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jak czytam wasze posty, to sie ciesze ze nie mam problemow z DFi :D . Wyglada ze co druga plyta laduje w serwisie :? Problemy z tą płytą wynikają z niewiedzy jej użytkowników. Ja na początku też miałem spore problemy, często miałem zwiechy, myszka i klawiatura nie działała ale komp chodził. Teraz jest już wszystko OK. Podstawa to nie instalować najnowszych sterowników :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Kwiecień masz tu troszkę racji bo może to faktycznie sterowniki ale moja płyta jest już u dystrybutora i teraz czekam na nową. Apropos ASUSa to posiadam wersje Delux bez E i jest naprawdę zajebiście stabilna do FSB 220 ale to wszystko co mogę z niej wykrzesać dlatego połakomiłem się na DFI a tu klops :( ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Panowie nie myślcie że jestem upierdliwy czy jak :) ale czekam i czekam i naprawde nie widze żebyście poczynili jakieś kroki w kierunku maksymalnego stabilnego FSB ( brawo dla kolegi za screen na 280 ). Do roboty :!: ;) A mnie z kolei interesuje stabilność w Prime - czy ktoś osiągnął stabilność w Prime > 2700MHz ?? Chodzi o to że to już obszar dla wyższego Vcore ... a ta płyta tylko do 2V daje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 2700 to tylko dla kolegow z Mobile'mi ja moge pomazyc. Jak zalatwie nowe pamiatki to mysle ze bedzie wiecej niz 280 FSB ( albo i nie) :D Napiszcie jakie macie macie temp. (nie musi byc super dokladnie) szczegolnie urzytkownicy z WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 nie zebym sie na DFI znal, ale moze to o tych bugach piszecie: LanParty NFII Ultra B BIOS version 19.6.2004 "Clear CMOS" will be required after completing the BIOS flashing. To solve the occasionally auto reboot issue. To solve the cold-boot bug. To solve the Bug of S3 Resuming. To Support "Boot Menu" feature. To include the micro codes of mobile CPUs. To add new RAID BIOS of Sil 3114 in version 5.0.35. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Nowy bios do zassania z linka. Ktos na ochotnika moze przetestuje :D i podzieli sie wrazeniami bo mi 1.31 pasi narazie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dostalem nowa plyte!!! Ale nie mam procka i zasilacza...opylilem :D jutro pewnie przyjdzie zasilka i obudowa, a na nowego mobila, ktorego tez opylilem bede dluzej czekal.... Aukcja trwa do soboty, ale moze 1.45 wpadnie po rozsadnej cenie. W kazdym badz razie, pierwsze co zrobie, nowy bios i apic off i reinstall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Drodzy panstwo. Chcialem dzis zmienic opis, na jakis kickass...ale.... No wlasnie...Zrobilem cos strasznego, co spowodowalo ze plyta przestala dzialc.... Wlozylem ja do obudowy.... W sobote z rana zpaodalem procka i testy, czy warto to cosik pakowac do nowki obudowy....w niedziele rano, po wielu godzinach w prime, wylaczylem i przystapilem do pakowania. Pierwsze uruchomienie i co ?? Led3 ON, resety biosu itp. Jedyne co otrzymalem, to ALL LED ON!! :( Wiec czeka mnie wycieczka do kolesia z programatorem.... Po miesiacu czekania spodziewalem sie czegos wiecej...........Plyta wytrzymala u mnie 1 dzien pracy. Max fsb jaie dalem to 200, 1700+ puscilem 11.5x200 z temp 46C.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Drodzy panstwo. Chcialem dzis zmienic opis, na jakis kickass...ale.... No wlasnie...Zrobilem cos strasznego, co spowodowalo ze plyta przestala dzialc.... Wlozylem ja do obudowy.... W sobote z rana zpaodalem procka i testy, czy warto to cosik pakowac do nowki obudowy....w niedziele rano, po wielu godzinach w prime, wylaczylem i przystapilem do pakowania. Pierwsze uruchomienie i co ?? Led3 ON, resety biosu itp. Jedyne co otrzymalem, to ALL LED ON!! :( Wiec czeka mnie wycieczka do kolesia z programatorem.... Po miesiacu czekania spodziewalem sie czegos wiecej...........Plyta wytrzymala u mnie 1 dzien pracy. Max fsb jaie dalem to 200, 1700+ puscilem 11.5x200 z temp 46C.... Nie kumam włożyłes do budy i zdechła ?? Jakim sposobem ?? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Sam sobie probuje na to odpowiedziec.... Nie ma sposobu!! Ale tak bylo... Trudno mi bylo w to uwierzyc... Specjalnie zapodalem prime na dlugo, alby przetestowac. Rano, gdy wszsytko bylo sprawdzone, chcialem zadbac o estetyke i wlozyc.... Erghhhh szkoda slow.... Ja juz nie mam sil do tej plyty.... Wie ktos co sie stalo z biosem 06.19 ?? nie moglem go znalezc nigdzie do sciagniecia... Aha...mozna mowic chyba o pewnego rodzaju rekordzie... niecale 24h dzialania plyty do padu....nice.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ...mozna mowic chyba o pewnego rodzaju rekordzie... niecale 24h dzialania plyty do padu....nice.... Rekord to ja chyba pobiłem, kupiłem w sklepie i przywiozłem do domu mobo które nie działało wogóle :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Hipo: Twoje sie nie liczy, dostales zepsuty model, moj dzialal pieknie i sie mu padlo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Panie i panowie! Moja płytka wciąż działa :) Niestety na biosie 27/11 niewiele można wskórać jeśli chodzi o wysokie FSB.... Z 04/29 ROMSIP chwilowo się rozstaję bo to on mi się zkrzaczył... Pan z Tych naprawił mój błąd - DZIĘKUJĘ Poleccie jakiś fajny biosik, bo póki co 144x16@1.6 Nooooo w końcu mam Mobila 1.45 :) Czekam na propozycję co do biosu.... Cu Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Panie i panowie! Moja płytka wciąż działa :) Niestety na biosie 27/11 niewiele można wskórać jeśli chodzi o wysokie FSB.... Z 04/29 ROMSIP chwilowo się rozstaję bo to on mi się zkrzaczył... Pan z Tych naprawił mój błąd - DZIĘKUJĘ Poleccie jakiś fajny biosik, bo póki co 144x16@1.6 Nooooo w końcu mam Mobila 1.45 :) Czekam na propozycję co do biosu.... Cu Zulusman FSB 144 ?? 8O Tyle to można na Byle mobo zrobić (bez urazy) Jak się proc kręci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Zmieniłem sobie właśnie wczoraj mojego NF7-S na to DFI Lanparty. Płyta ogólnie ciekawa, wyposażenie świetne i wygląda to dość konkretnie. Niestety rozmieszczenie niektórychj gniazd (szczególnie wszystkich do tego przedniego panelu) jest skrajnie chore, ale to można jakoś przeboleć. Sam panel również mógłby troszkę lepiej wyglądać, ale nic to. Problem leży gdzie indziej. Mianowicie po zmianie płytki linux chodzi jak przedtem. Wiadomo - ten sam chipset, te same drivery. Prime stable. Windows niestety nie wstał. Próbowałem zainstalować ponownie i proces instalacji zatrzymywał się po prostu w pewnym momencie. Dopiero wyłączenie APIC pomogło. Niestety winda chodzi trochę niemrawo, więc nie jestem do końca zadowolony. W związku z tym małe pytanie do użytkowników tej płyty: Jaki BIOS i jakie drivery na dzień dzisiejszy są najstabilniejsze? Najlepiej podajcie od razu linki coby ludziom w przyszłości wygodniej było. A tak BTW na asrocku K7S8X za parę złotych instalacja przebiega błyskawicznie, bez problemów i system jest stabilny jak skała. Czyżby chipset SiSa był lepiej dopracowany niż nForce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Bios ktory jest w sprzedawanych plytach jest nienagannie zepsuty :) Ja nie wiem jak to jest, ale po zmianie biosa w sobote, z 1700+ zrobilem ladne 2.3 GHz z napieciem 1.95 fsb 200 Full stable w prime przez calal noc.... pozniej zaczela sie historia z biosem pokazana powyzej... przed zmianą biosu, każde fsb powyżej 166 zwieszało kompa... Jestem więc przed zmianą biosa, która napewno przyniesie wzrost wydajności, ale boję się, że jak poprzednio, może to zaowocować wyjazdem do Tych(4leds of apocalypse). Korzystałem z 04.29 ROMSIP by Evilius. Dzis będę się rozglądał za biosami dla LP...jak cosik ciekawego znajdę, to się podzielę. Reinstall z APIC mnie też czeka... Zulusman - pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Spis biosów: 06/19/04 BETA Infinity Lanparty NFII Ultra B - http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios..._FLAG=B&SITE=NA 5/5/04 DANGER ??? Lanparty NFII Ultra B - http://www.dfi-street.com/bios.html 4/29/04 DANGER Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B - j.w. 2/17/04(1/31 ROMSIP) ALPHA Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B - j.w 2/17/04(12/18 ROMSIP) ALPHA Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B 2/15/04 ALPHA Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B 1/31/04 BETA Infinity NFII Ultra - Changes Lanparty NFII Ultra B - Changes 1/30/04 DANGER Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B - Changes 1/21/04 BETA Infinity NFII Ultra - Changes Lanparty NFII Ultra B - Changes 12/31/03 BETA Infinity NFII Ultra - Changes Lanparty NFII Ultra B - Changes 12/18/03 BETA Infinity NFII Ultra - Changes Lanparty NFII Ultra B - Changes 12/10/03 BETA Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B 11/27/03 OFFICIAL Infinity NFII Ultra Lanparty NFII Ultra B LEGENDA: All dates are listed as MM/DD/YY. OFFICIAL - Should be no problem at all. BETA - Very good success rate with these. ALPHA - Alright success rate, some motherboards hate them. DANGER - While these are BETAs, they have wide spread reports of failed attempts at flashing them. USE AT YOUR OWN RISK! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Sprawdzalem juz pare biosow i wiekszosc tych opartych na 5/5 ma problemy z lanem. Jak dla mnie 1.31 jest OK. Ktos sprawdzal ten ostatni z 06/19 , moze jakies nieoficjalne juz sa na tym ostatnim zrobione np. by ROMSIP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsik Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Rowniez dołanczam sie do pytania Armadon-a :wink: Czyli jakie najlepiej wgrac sterowniki i jaki bios :?: Bede bardzo wdzieczny za linki :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ja dzis postanowilem zamowic ta plyte i taktez zrobilem zobacze co to cudo potrafi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 OK, już lepiej z tą płytą. Kolejność instalacji to: 1. najnowszy oficjalny bios 2. winda koniecznie z SP1 3. directx 4. najnowsze drivery nforce 5. najnowsze drivery ATI 6. windows update Przy czym druga sieciówka wyłączona (bo nie używam). I najistotniejsze: WYŁĄCZONE APIC (w biosie, żadnego F5 przy starcie instalki nie trzeba), ACPI może zostać bo nie przeszkadza. Na Abicie miałem trochę mniejsze wachania napięć (według wskazań softu i biosu), ale i tak są minimalne. Poza tym teraz potrzebuję na procu 1,7V do stabilnego 10x200, na NF7-S starczyło 1.65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 OK, już lepiej z tą płytą. Kolejność instalacji to: 1. najnowszy oficjalny bios 2. winda koniecznie z SP1 3. directx 4. najnowsze drivery nforce 5. najnowsze drivery ATI 6. windows update Przy czym druga sieciówka wyłączona (bo nie używam). I najistotniejsze: WYŁĄCZONE APIC (w biosie, żadnego F5 przy starcie instalki nie trzeba), ACPI może zostać bo nie przeszkadza. Na Abicie miałem trochę mniejsze wachania napięć (według wskazań softu i biosu), ale i tak są minimalne. Poza tym teraz potrzebuję na procu 1,7V do stabilnego 10x200, na NF7-S starczyło 1.65 I zmieniłeś Abita na DFI żeby mieć 10x200 ?? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 10x200 to mam chwilowo, bo jak na razie jeszcze kończę gentoo kompilować i trzeba będzie jeszcze windę jaką zainstalować coby chodził warcraft i benchmarki ;D Poza tym wodne czeka w szufladzie, więc będzie na pewno coś więcej tylko muszę coś z obudową zrobić bo chłodnica nie wchodzi. Niepokoi mnie tylko to że mój proc do tego 10x200 potrzebuje 1,7V, czyli ciut dużo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Witajcie ! Właśnie kupiłem (prawie) DFi Infinity i szukam wsparcia psychiczego :))), dobrze zrobiłem ? Zamierzam wycisnąć wysokie FSB :)) Wybrałem ją zamiast NF7 pozdrawiam Sebastian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 to wkońcu co lepsze NF7-S czy LanParty?? i czy na LP da sie Zalmana CNPS7000A-Cu zmieścić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Dzisiaj ci powiem co lepsze, o ile serkal34 nie wysłał mi ziemniaka zamiast płyty :)))) pozdrawiam Sebastian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Ile osób z Łodzi ma DFI Lan Party B albo Infinity ?? Potrzebuję sprawdzić ramsy w dualu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 no to ja już wiem że zalman się zmieści, dokładnie się przyglądnołem fotom i widze że otwory są... teraz tylko pozostaje jedno pytanie..co lepsze nf7-s czy LP?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 no to ja już wiem że zalman się zmieści, dokładnie się przyglądnołem fotom i widze że otwory sąNa stonie producenta masz czarno na bialy napisane......ale nie dokonca bym sie tym sugerowal.....tam jest napisane za CNPS7000A nie wejdzie na zadnego NF-7 a wszyscy wiedzą ze to nie prawda, pozatym tak samo jak CNPS7000A wchodzi tylko na plyty z otworami......a wszyscy wiedzą ze mozna montowac na plytach bez dziur...tylko trzeba dokupić zapinke od WC i pokombinować.....trudne ale do zrobienia Ale jesli chodzi o DFI to NFII 400-Al --> Compatible NFII Ultra-Al -->Incompatible NFII Ultra Infinity -->wejdzie tylko wszystko zalezy od odleglosci miedzy płytą a zasilaczem to chyba chodzi o 5,5 cm, ale moge sie mylić TU MASZ WYJASNIONE O JAKIE WYMIARY CHODZI http://www.zalmanusa.com/images/product_im...000a_view02.jpg http://www.zalmanusa.com/images/product_im...motherboard.jpg CNPS7000A/B compatible Motherboard list http://www.zalmanusa.com/product/cooler/70...d_list_eng.html to wkońcu co lepsze NF7-S czy LanParty??? jedno i drugie jest OK....z jednym i drugim są problemy.......jedno i drugie jest zajebiste pod wzgledem OC......i jedno trzeba przyznać DFI LanParty wyglada duzo ładniej.....szczegolnie w świetle UV z koleji do Abita jest wiecej modowanych BIOSÓW, opisów sposobów modowanie < VDD, VDimm, L12> i ogolnie tematów z nim zwazanych <porad i roziwazywania problemów> ale czego chcieć Abit jest duzo starszy....gdyby DFI bylo wydane wtedy co ABIT pewnie tesz byloby tyle stron WWW PS. Ale pytania jednoznaczego co wybrać ci chyba nikt nie udzieli........bo tego nigdy nie wiadomo......i tak wszystko zależy od danego egzemplarza płyty. ale zgadzam sie z tobą jesli mialbym teraz kupowac MOBO to moj wybór tesz padłby miedzy ABITA lub DFI LanParty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 wtedy co ABIT pewnie tesz byloby tyle stron WWW PS. Ale pytania jednoznaczego co wybrać ci chyba nikt nie udzieli........bo tego nigdy nie wiadomo......i tak wszystko zależy od danego egzemplarza płyty. ale zgadzam sie z tobą jesli mialbym teraz kupowac MOBO to moj wybór tesz padłby miedzy ABITA lub DFI LanParty Jest jeszcze Infinity ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...