Skocz do zawartości
MeHow

Zadania matematyka / fizyka - TUTAJ ZNAJDZIESZ POMOC !

Rekomendowane odpowiedzi

to sie dostaniesz ze 110 pkt, ja zdawalem na informę i jestem podłamany kijem od szczotki, bo chyba 140 pkt nie natrzaskam. :(to sie dostaniesz ze 110 pkt, ja zdawalem na informę i jestem podłamany kijem od szczotki, bo chyba 140 pkt nie natrzaskam. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć będą, w zeszłym roku były. Kumpel był na examie w A0, jakiś doktor powiedział mu, że nawet w poniedziałek mogą się już ukazać.... Ale zobaczymy....

O_o to byłoby pięknie. Jakbyś wiedział coś o wynikach, to melduj od razu mój ty ziomku z sąsiedniego powiatu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mialem egz na AE w Poznaniu , wylosowalem pechowy zestaw z prawdopodobienstwem o dziwo jednak to zadanie rozwiazalem dobrze . Klopot mialem z tym , nigdy takiego typu zadan nie liczylem ( i sie pewnie przez ten wybryk nie dostane ) , moze ktos z was wyliczy :

Dla jakich wartosci a rownanie ma 3 miejsca zerowe

I I x - 2 I - 1 I - a

gdzie I to wartosc bezwzgledna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha sory za double post ale dam wam jeszcze zadanko nad ktorym spedzilem najwiecej czasu ;) nie dowierzalem ze jest to az tak latwe ;) ;)

Cene produktu obnizono o 20 % a pozniej o 50 % jakim procentem starej ceny jest cena po 2 obnizkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akslow :) ja sie nie dostalem na politechnike krakowska, ale dostalem sie na infe na AGH i Politechnike Wrocławską.

Na politechnike warszawskiej mam 161/200 pkt, a wy zdawacze do wawy? ile macie?

zadania zaraz zapodam :) oczywiscie wersja papierowa i nastapi skan ;)

---EDIT---

Prosze oto skany ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

131 osob ma wiecej punktow ode mnie, wiec zobaczymy. :/ Ja nadal nie wiem jak policzyc z fizy zadania 12,13,15 :/ :/ :/ cos tam na egzaminie skrobnalem, ale zeby cale zadanie rozwiazac, to niestety nie :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, no supper jesteś Beno. Jakbyś powiedział na jaką politechnikę to bym już klaskał uszami :lol: :> :> :>

Jeżeli chodzi o zadania z Politechniki Warszawskiej to dwa posty wyżej umieściłem skany ;). A jeśli szukasz zadań z rozwiązaniami z innych uczelni, to po prostu pojedź do księgarni wydziałowej, a tam kupisz w prosty sposób egzaminy z lat ubiegłych, najczęściej wraz z rozwiązaniami.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, no supper jesteś Beno. Jakbyś powiedział na jaką politechnikę to bym już klaskał uszami :lol: :> :> :>

Jeżeli chodzi o zadania z Politechniki Warszawskiej to dwa posty wyżej umieściłem skany ;). A jeśli szukasz zadań z rozwiązaniami z innych uczelni, to po prostu pojedź do księgarni wydziałowej, a tam kupisz w prosty sposób egzaminy z lat ubiegłych, najczęściej wraz z rozwiązaniami.

Pozdr

Witam

Wiem, że można to załatwić w taki sposób w księgarni albo od studentów.

Tylko jak ja mam to zrobić :wink: :wink: mieszkam 350 km od uczelni.

A w sobote i niedziele to raczej tam nikogo nie zastane :? :? .

A zadania nie są dla mnie tylko dla gościa co do rozgarnietych chyba nie należy :evil: :evil: :wink: :wink:

Pozdrawiam

BENO

ps Ja już swoją uczelnianą" kariere" skończyłem 17 lat temu :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek upuścił do studni kamyk . Po trzech sek. usłyszał plusk. Zanidbując opory powietrza i znając pszyspieszenie ziemskie oraz prędkość dźwięku w powietrzu Vd=340ms/ Oblicz ile wynosi głebokość studni

spox to jest 1 klasa mojego liceum może ktoś pomoże byłbym wdzięczny wiem że trzeba to pstryknąć z trójmianem kwadratowym czyli chyba funkcją kwadrat. AA zadanie jest mi potrzebne na jutro byłbym bardzo wdzięczny stawiam piwko jak ktoś zjawi się w mojej okolicy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh na jutro musze zorbic zadania z fizyki, nie umiem fizyki kopmpletnie, ale jakos udalo mi sie zrobic pierwsze 3 zadania, mozliwe ze zle, no ale cos tam wiem, nie wiem natomiast jak zrobic zadania od 4-7, jesli ktos bylby tak mily i mi pomog to bylbym wdzieczny ;] nie chodzi o calkowite rozwiazanie, moga byc wskazowki, wzory etc... cokolwiek, ja po prostu prawie nie mialem fizyki w LO i teraz sobie nie radze :/

Oto zadania:

http://galaxy.uci.agh.edu.pl/~chmist/Mecha...ma/Zadania4.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyliczyc sqrt3stopnia z 3 ? Albo sqrt3stopnia z 24 ? albo z 81 ? : > Jak wyliczyc sqrt3stopnia z 3 ? Albo sqrt3stopnia z 24 ? albo z 81 ? : > I Czy pierwiastki mozna dodawac , jak nie to jak obliczyc np sqrt24 + qrt 15 - sqrt 39 = 0 mam sprawdzic czy lewa rowna sie prawej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadanko proste jak siusianie ;]

sqrt24 + sqrt15 - sqrt39 = 0 (?)

sqrt24 + sqrt 15 = sqrt39 /()^2

24 + 15 +2sqrt360 = 39

2sqrt360 != 0

a co do tych pierwiastkow 3 stopnia z 3 np. to musisz uzyc kalkulatora, bo mozna podac tylko wartosc przyblizona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi