Skocz do zawartości
Gość Wintereq

R420 vs NV40

NV40 czy R420? - ktory bedzie szybszy  

1. 1. NV40 czy R420? - ktory bedzie szybszy

• NV40
      32
    • R420
      64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy waszym zdaniem R420 może się równać z NV40 lub vice versa?

Odpowiedźcie który waszym zdaniem układ będzie wydajniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasnowidzem nie jestem i nie wiem który będzie szybszy. Prawda jest taka ze nawet jesli karta ati bedzie szybsza to nvidia może wypuścić jeszcze fx6900, jezeli ati znowy bedzie szybsze nvidia zrobi fx6950. Po roku kiedy oba układy osiągnął granice swoich możliwiści wyjdą nowe karty typu nv50 i odpowiednik ati i cała zabawa rozpocznie się od początku. Po co bawić sie zgadywanie co będzie szybsze. Gdy ati pokaze swoją karte będzie wszystko wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche ta ankieta jest bez sensu. NV już każdy widział, R420 nie. To tak jakby zadać pytanie: Czy najnowszy mercedes o którym jeszcze nic nie wiadomo będzie szybszy od F50?? 8)

Mimo, że obstawiam R420 to i tak wali mnie to kto będzie najszybszy. Kupie najatrakcyjniejszą ofertę cena/wydajność! :wink: Może to być S3. :D Nie przeszkadza mi to. A na ATI stawiam tylko dla tego, że mam do nich mały sentyment po wpadkach z FX jak i problem z RTC w nForce2. 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ze nie ma co na razie prorokowac .. co nie przeszkadza oddac fanom ATI glos na 420 :lol:

ATI MUSI stanac na rzesach zeby wydac karte CO NAJMNIEJ tak wydajna geometrycznie jak konkurent, reszte zalatwi jakoscia renderingu .. i hope :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo iż Nv40 zaprezentowała się cudnie to i tak wierze iż ATI ze swoim 420 zwycięzy w tym wyścigu. Chociaż nie robi to wrażenia bo za 8 miesięcy znów ktoś coś wypuści nowego i tak w kółko. Ale tylko My (gracze) na tej "wojnie" zyskujemy :twisted: Tylko irytuje fakt, iż nie dawno każy jarał sie 9800XT i ten kto go zakupił za 2500 zł bo myslal ze to juz jest po maxie kozak itp, to po wypuszczeniu nowych układów które zejdą z pułapem cen tych niedawnych będzie mógł sie nerwicy nabawić :) . Dlatego najlepszym mim zdaniem jest pakować się w coś a`la 9800SE@PRO albo 9600PRO czyli w średni pułap gdyż on najmniej ucierpi na wprowadzeniu nowinek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma bata ati musi wydac lepszy produkt a odwleka tylko temu aby sie entuzjasci nv mogli poszczycic przez kilka dni ze maja najszybszą karte pod słońcem ... no powiedzcie sami kto kupuje taki sprzęt ? chyba tylko ci co chcą mieć najszybszy sprzet na rynku wiec jescli ati wyda gorszą grafe to sama sobie wbije gwożdzia do trumny i zostanie marką zapomnianą jak 3dfx ... lecz z tego co mi wiadomo to zbyt dobra firma i nie odpuści i wyda cudeczko które przegoni nv'ke pewnie minimalnie a jadnak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem jedną rzecz, jasnowidzem nie jestem, więc nie powiem która konstrukcja będzie lepsza oraz nie biore pod uwage dotychczasowych testów jakie można przeczytać na necie. Po pierwsze nie ma na razie do czego nv40 porównywać, trza czekać na r420. Po drugie nie wieże wa takie testy, więc czekam na recenzje i spostrzeżenia użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO:

1) Brać słownik ortograficzny w łapy i pisać z zasadami ortografii!!

2) Również nie jestem prorokiem, ale mówie, że wieRZe (bo wiaRa) w to, iż ATI uda się wypuścić wydajniejszy silnik graficzny!

3) Ale i tak szkoda wydawać, aż 2xxx czy nawet 3xxx kasy na taką karte, bo potem się smutno robi, gdy za kilka miesięcy spada do pułapu cenowego ok. 1000 zł. Może to szybko nie nastąpi, ale wystarczy czekać na kolejny pokaz twórców NVidii bądź ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet jezeli R420 nie będzie lepszy od NV40 (co nie znaczy ze bedzie gorszy :-) ) to na pewno - moim zdaniem - bedzie mial lepsza jakosc grafiki - tak jak na przykladzie FarCry (wiem ze obecne sterowniki nie wykorzystuja pelnej mocy NV40 ale i tak ATI wymiata) :twisted:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam sie ciesze ze NVIDIA wypuscila udany produkt, mam nadzieje ze ATI bedzie rownie udany... i wtedy za dwa miechy kupie r9800pro za 800zl :D:D:D:D:D::D:D:D

btw jezeli dopiero drugi uklad ATI bedzie wydajniejszy od 6800U, to mysle ze do tego czasu NV co wykombinuje... zreszta co mnie to obchodzi, kompy to strata czasu i nerwow :D:D:D (i zdrowia) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na vVIDIE .

To jakaś nowa firma ?

Jeszcze nie spisz ? Dobranocka już była :lol:

Już poprawiłem. O jakiej dobranocce mówisz ? Mam wrażenie że wszyscy dookoła mają mi coś za złe i mieszają z błotem . Spójrzcie na siebie zanim kogoś skrytykujecie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest luz

co jest ? możesz sprostowac ?

bo jesli mówisz o nvidii to masz zapłon iscie szachisty ale skoro mowa o ati .. to powiem ze jesteś w błędzie premiera w maju .. no chyba ze mam stare info jak tak to sprostuj i daj cynk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy waszym zdaniem R420 może się równać z NV40 lub vice versa?

Odpowiedźcie który waszym zdaniem układ będzie wydajniejszy

Zapytaj się PIŁY, który właśnie przebywa w Toronto na "Technologicznych Dniach ATI".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uwazam, ze nVidia da tym razem kopa. Schanbili sie FX'ami i - pomyslcie chwile - naprawde uwazacie, ze po raz kolejny popelni taki blad? Nie, tak to nie moze byc. Z moich osobistych przeczuc wynika, wiec ze nVidia nie da tym razem ciala. I z gory zaznaczam - SPEKULACJE! Nie oparte na danych, a na logice ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...