..::SNAP::.. Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 widziales kiedys w jakims samochodzie z dobra instalacja audio radio blaupunkta ?? odpowiedz jest prosta NIE no cóż musze cie zasmucić, bo ja widziałem... http://tmnet.pl/~przemek/caraudio102.jpg http://tmnet.pl/~przemek/caraudio118.jpg ale jedno musze przyznać, nie widziałem raczej, żeby ktoś na zawodach car audio korzystał z radia blaupunkta, przynajmniej nie wśród czołówki i nie mówie o klasie profesjonalnej (sponsorowanej)... no wlasnie :) a rozmawiamy o radiach a nie glosnikach ;) ale glosniki tez nie sa z najwyzszej polki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 "Dobry ale jednak nie lepszy od Pioneera" zależy w jakim przedziale cenowym. :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 no wlasnie :) a rozmawiamy o radiach a nie glosnikach ;) ale glosniki tez nie sa z najwyzszej polki radio tez było blaupunkta, tylko niestety, żeby zrobić zdjęcie musiałbym wleźć do środka a na to nie pozwalali :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 wiesz co ..::SNAP::.. najlepiej będzie jak poprzesz swoje wypowiedzi dot. blaupunkta jakimiś konkretnymi przykładami (chodzi mi o to że sądzisz że jest to firma słaba) wtedy się z tobą zgodzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 ;) tylko wczesniej pisalem ze nikt nie robi dobrych instalacji na blaupunktach a to bylo w Polsce zapewne i nie wyglada na rewelacje (wzmacniacze gto4000 to chyba najwyszy model , ktory kosztuje jakies 800-900 zeta a cena idzie w pare z jakoscia) zreszta ... ktos lubi ta firme to bedzie robil na ich sprzecie jak sie nie ma co sie lubi ... ;) to sie uzywa blaupunkta update :) te wzmacniacze to nie najwyzsze modele ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 napisałś że BLAUPUNKT JEST FIRMĄ SŁABĄ i o to mi chodzi a nie o to że nikt nie robi instalacji... a pozatym: "jak sie nie ma co sie lubi ... to sie uzywa blaupunkta" sądząc po twoich wypowiedziach znasz się na sprzęcie audio... więc chyle czoła. zapewne masz najwyższy model pionnera. pozdro. update: "trzeba bylo brac pioneerka albo alpine bo one najlepiej graja ew. jakies modele JVC" z tym JVC to już konkretnie przywaliłeś :lol: ot to skąd wiem że jesteś znawcą sprzętu :D JVC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 skad wiesz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 A może bym sobie jakieś głośniczki kupił ?? :) Coś do 200zł, raczej nowe i raczej 16cm żeby mi w drzwi weszły. Może takie coś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 lykaj !! dobre glosniczki, tylko pomysl o wzmacniaczu :) napewno masz 16cm ?? rozbierales drzwi ?? czy mierzyles na zewnatrz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Napewno mam 16cm, trzeba tylko wymienić jakąś ramkę ale to szczegół ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 jak beda pasowac to bierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 tylko jest jeszcze jedno małe ale którego tu nasz znawca sprzętu ..::SNAP::.. nie przytoczył chodzi o to że jeżeli chcesz wymienić sobie głośniczki a za 200zł kupisz już taki lepszy komplet to pasowało by jeszcze wytłumić drzwi matami bitłumicznymi, jeżeli tego nie zrobisz zakładanie lepszych głośniczków mija się z celem bo będziesz słyszał wszystkie blachy w drzwiach i będzie straszny rezonans a to naprawdę psuje jakość dźwięku, a jak już SNAPie mówisz o wzmacniaczu to wytłumienie jest naprawdę konieczne. A co do tych JBLi zagrają ładnie tylko jeżeli wytłumisz drzwi jak tego nie zrobisz nie wyciągniesz z tych głośników nawet 50% tego dźwięku który mogą wytworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 nom jakies 250 zeta wytlumienie z glosniki 200 wchdzisz w to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 nie wiem w jaki sposob ty to liczyłeś ale na wytłumienie 2 przednich drzwi wystarczy około 10 mat jedna mata kosztuje 5,50 np. na allegro a więc wystarczy 55 zł no i może 10 zł za wysyłkę, następnie trochę umiejętności manualnych + suszarka do włosów i drzwi wytłumione no ale widzę że w jakiś magiczny sposób tobie wyszło 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 mowimy o matach ?? czy plastrach z alegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Człowieku co ty mowisz jakich plastrach ludzie tym wytłumiają samochody i jakoś żyją nikt tu nie ma zamiaru robić profsionalnego car audio, nikt nie ma zamiaru inwestować 250 zł w wytłumienie, więc twoja teoria jest taka że lepiej założyć głośniki za 200 zł i słuchać trzeszczących blach a robienie przynajmniej podstawowego wytłumienia nie ma sensu wszyscy stosują te maty do wytłumiana samochodów, a ty dzięki swoim wypowiedzią sam się ośmieszasz i pokazujesz że nie masz zielonego pojęcia o car audio, pierwsze sobie trochę poczytaj zdobądź jakąś wiedze na temat. Wiedz też że nie wszystko co drogie jest MEGA i musi być u wszystkich. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Podajcie linka do tych mat/plastrów !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Fabryczne audio też może być dobre ...... BOSE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Linki: http://allegro.pl/show_item.php?item=26461335 http://allegro.pl/show_item.php?item=26220132 polecam maty APP a i jeszcze jedno, poczytaj sobie fora związane z wygłuszaniem samochodów albo z car audio tam się dowiesz dużo, w jaki sposob, ile i co to daje. forum np: http://forum.tuning.pl/ i tam jest dział car audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o najlepszy dzwięk to tylko Becker i Alpine :!: Blaupunkt natomiast to dobra firma na poziomie Pioneera a może nawet wyżej. Prawdą jest że Pioneery mają świetne lasery jednak laser to nie wszystko :wink: Kuzyn miał Alpiny, Clariony, - i to z najwyzszej polki. Teraz wybral Becker-a Monza MP3 7889 i stwierdzil ze nie ma nic lepszego. Nie jakies Pionki, ktorymi tu sie zachwycaja niektorzy. W czwartek bede mial okazje tego posluchac na zywca wraz z 2-oma wzmacniaczami Hertz, subem oraz glosnikami Infinity Kappa PERFECT. Wystarczy spojrzec na specyfikacje: http://www.becker.de/beckerCC21/www_root/a...d=1&doFlash=yes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 nie ma nic lepszego alpine 7990 kosztuje 15 000 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 nie ma nic lepszego alpine 7990 kosztuje 15 000 ;) No kosztuje :wink: To teraz ja cie zagne - Porsche Carrera - mowi ci to cos? Beckery sa montowane w Prosiakach :D Kuzyn wlasnie kupuje na ebayu sztuke wyciagnieta z nowki 911 GT2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 za ile kupuje masta ?? ;) 15klockow ?? jak tak to nie ma co z kasa robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 za ile kupuje masta ?? ;) 15klockow ?? jak tak to nie ma co z kasa robic Kupil za 1500euro. A z kasa nie ma co robic :D Przynajmniej jezeli chodzi o zmiane wozkow - od zeszlego roku byly to kolejno: Audi A4 1.9 TDI Quattro - robil w Czechach :? Audi A6 2.5 TDI Quattro - z powodu awarii silnika sprzedal VW Golf 3 VR6 Synchro - ukradli w Polsce :( Honda CRX 1.6 V-tec - padlo w niej ogrzewanie i sprzedal bo w zimie musial jezdzic w czapce :lol: Honda Civic Type-R - sprzedal bo poszatkowalo mu dach i maske przez gradobicie Honda Prelude 2.2 V-tec ATTS (2 osie skretne) 200KM - stan obecny :wink: Jak widzisz troche mam pechowego kuzyna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 i biednego :P ja tu mysle czy kupic samochod za 16klockow( wartosc radia ;)) a ten ojciec mi tu jakimis audi a6 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Fabryczne audio też może być dobre ...... BOSE Bardzo się mylisz... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 nie ma nic lepszego alpine 7990 kosztuje 15 000 ;) No kosztuje :wink: To teraz ja cie zagne - Porsche Carrera - mowi ci to cos? Beckery sa montowane w Prosiakach :D Kuzyn wlasnie kupuje na ebayu sztuke wyciagnieta z nowki 911 GT2 :wink: I w Mercedesach :) Mesiakach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 A mi za bardzo halasuje auto jak jedzie, wiec jakis Sony sobie popierduje glosnikami i tez jestem szczesliwy. A jak widze takie spory, to mi sie slabo robi ;-) I to bynajmniej nie z zazdrosci. A zapewniam, ze nie mam drewnianych uszu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Fabryczne audio też może być dobre ...... BOSE Bardzo się mylisz... :wink: Audi, Mercedes, Porsche, Maybach, MAserati, Ferrari, Hummer korzystają z BOSE, w tych najdroższych modelach jest standardem (A8. S-Class) a w tych tańszych (A6 np.) kosztuje coś koło 700/800E. Jak na fabryczny to pięknie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Fabryczne audio też może być dobre ...... BOSE Bardzo się mylisz... :wink: Audi, Mercedes, Porsche, Maybach, MAserati, Ferrari, Hummer korzystają z BOSE, w tych najdroższych modelach jest standardem (A8. S-Class) a w tych tańszych (A6 np.) kosztuje coś koło 700/800E. Jak na fabryczny to pięknie gra. Chodzi mi o przelicznik cena/jakość. Lepszy system zrobisz samemu za tą kasę. Alfa 147 (Wyczytałem), że za zaślepką głośnika, niestety go nie miała :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...