borsuczy_król Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) A jednak wersja pudelkowa sie obsunela... bedzie "prawdopodobnie w przyszlym tygodniu" :|Ja dzisiaj dostałem (pełną ER). Edytowane 18 Września 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 weźcie i opiszcie jak wrażenia, bo przez takie "ja juz maaam a wy niee-e!" tylko ślinka cieknie i serce sie kraja. ;-) pozde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 narazie nie mam co opisywac bo nie gralem zbytnio odpalilem tylko druga przygode z jaskrem w roli glownej i gra zdaje sie troszke lepiej wygladac jednak menu inwentarza i bohatera wyglada pixelowato. w dodatku fps mi troszke skoczyl w gore ale to moze byc zludzenie dawno wieska nie odpalalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 A kiedy maja być patche dla posiadaczy zwykłej wersji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Ja nie mogę niestety nic opisać bo znając mnie to pewnie tego jeszcze z pół roku nawet nie uruchomię. Edytowane 18 Września 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ja dzisiaj dostałem (pełną ER).Ale mowimy o updacie (tym za 19.90) ;) A kiedy maja być patche dla posiadaczy zwykłej wersji ?Download podobno dzis, pudelkowa wersja 24. wrzesnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) Klik Wiedźmin Edycja Rozszerzona Edytowane 19 Września 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Klik Wiedźmin Edycja Rozszerzona Coś nie idzie z tego linka. :) To oficjalnie nie wyszło jeszcze ? Bo ja gram.pl nic nie ma o tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr No Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 To jest oficjalny link, ale serwery są kompletnie zapchane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 To oficjalnie nie wyszło jeszcze ? Bo ja gram.pl nic nie ma o tym...Wyszło. Po prostu CDPR postanowil udostepnic pliki na sciagnij.pl. To sie nie wchodzi na gram, tylko na oficjalna strone wiedzmina. Instalator jest tragiczny. Nie dosc, ze przy wlaczonych programch potrafi zwieszyc kompa, to jeszcze instaluje sie strasznie dlugo. Juz prawie godzine trwa na porzadnym sprzecie. Przez ten czas zdazylbym zainstalowac kilka - wazacych po kilkanascie gb - gier... Tragedia. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaketherake Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 patch 1.4 z szybszego serwera: http://www.gamershell.com/download_32976.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) dobra to ja trochę rozjaśnie. Mam grę i muszę powiedzieć że jest świetna. Zacząłem od nowej przygody "cena neutralności" Na początku dostajemy 60 brązowych talentów i 7 srebrnych do rozdania, co jest nowością. Przygoda dzieje się przed tym co dostaliśmy w oryginalnej grze i jest ona opowiadana przez Jaskra w karczmie a my kierujemy poczynaniami Geralta. Klimat wylewa się hektolitrami z monitora a wykonanie ceny neutralności stoi na najwyższym poziomie. Gra zawiera 2 dodatkowe przygody i choćby z tego powodu uważam że jest warta każdego wydanego grosika. A żeby nie było mało: -grafika jest poprawiona i wygląda bardzo ładnie. Poprawione oświetlenie sprawia że wszystko wydaje się żywsze i bardziej kolorowe. Postacie są ładniejsze i faktycznie mają polską urodę.. Pojawiło się sporo nowych NPC. Woda wygląda teraz dużo lepiej, a przy tym framerate jest wyższy niż w oryginale. Zapis gry to sekundka a wczytywanie też przebiega szybko, także miodzio. Grałem tylko godzinke, ale nie mam zadnych zastrzeżeń. Nic tylko CDProjekt w stópki całować za to co nam wyszykowali. :D PS. Jeszcze nie wiem czy są jakieś zmiany w głównej przygodzie, ale jeśli tak to już by było czyste rozpieszczanie nas. Mało która firma ma takie podejście. Może i to dla tego, że to mała firma i zrobili jedną dobrą gre więc będą z niej cyckać kasę jak długo się da, ale mnie się to podoba. W dobie sprzedawania wersji beta w pudełkach, taka dbałość o gracza i dopieszczenie gry to perełka. Szacunek za to. EDIT: Wyzima handlowa jest całkowicie płynna. Jest poprawa wydajności. Poza tym zauważyłem że przeciwnicy w końcu używają mózgów grającw kości. Smaczek: "Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary" Bokser w przygodzie nr 2.- "Skutek Uboczny" ;-) Edytowane 20 Września 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan1899 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Wyłapałem na allegro edycję rozszerzoną, nówkę w folii za 55 pln. Już nie mogę się doczekać :wink: Edytowane 20 Września 2008 przez Milan1899 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Wrociłem właśnie z empiku i kupiłem ER za 79zł! myślałem że będzie kosztować 99zł ;). Już zabieram się za instalację i opisze wrażenia, jest dvd z podstawką, płyta z ER, płyta z audio i filmami, mapa, opowiadanie i dwie naklejki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Mało która firma ma takie podejście. Może i to dla tego, że to mała firma i zrobili jedną dobrą gre więc będą z niej cyckać kasę jak długo się da, ale mnie się to podoba.Mnie również.Zasłużyli na "czas dojenia".Wiedźka charakteryzuje coś co pamiętamy ze starych, dobrych gier -swoiste "muśnięcie kochającą ojcowską ręką" :D .Widać ,że ktoś robi to co lubi ,a nie jak w EA "zróbmy klona...lalalala....zróbmy klona co banki przekona...lalala".Polska krajem starannego dopieszczania RPG(patche do Two Worlds)?Oby tak dalej. :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Chwilke zagrałem. W podstawke przestałem grać z uwagi na ER, która miała wyjść. Save'y działają jakby ktoś się zastanawiał. Odpaliłem save na wyzimie i powiem, że od razu widać różnice w grafice. Zwłaszcza tekstury, super!. Gra też jakby płynniej chodziła, mimo że nie narzekałem na framerate w podstawowej wersji, kilka animacji nowych widziałem i są bardzo dobre. No chyba mam dzień i noc z głowy ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Zarzuciłby ktoś może jakimś szybszym linkiem niż z Gamershell.. tam niestety max co leci to 100kb/s :( mowa o patchu 1,4 :) Edytowane 20 Września 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 A ja poczekam na pudełkową wersję "pacza" ;). Będzie dobry powód żeby zagrać raz jeszcze w Wiedźmina :D. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Takze mysle ze to swietna okazja na powrót, tymbardziej ze poki co gre przeszedlem tylko raz po stronie zakonu :) Fajnie bedzie wrocic do Wiedzmina wiedzac ze teraz ma sie doczynienia z na maxa dopieszczonym produktem i odkryc gre na nowo grajac po stronie wiewiórek, oraz w nowe przygody. Serwery sciaginj.pl zdaja sie juz dzialac normalnie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Wgrałem uaktualnienie do wersji 1.4. I wydaje mi się ze gra chodzi lepiej. Jakby wiecej fps. Ale odnosze wrazenie ze tekstury są gorsze 8|. Są nie ostre. Jak to u was wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 U mnie w podstawce nie ma poprawy zadnej, natomiast w modzie "efekt uboczny" tekstury - jak mowisz - sa nieco bardziej rozmyte z daleka odnosi sie wrazenie jakby uzyto lekkiego efektu a'la depth of field - i dzieki temu gra chodzi sporo plynniej niz wczesniej. Tyle dziwne, ze u mnie dziala tak tylko w tym modzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Czy ktoś ma problem taki, że przy próbie instalacji patcha pojawia się następujący błąd (w jednym folderze jest zarówno paczka językowa jak i sam patch): błąd pojawia się przy próbie odpalenia pliku: TWEE_Upgrade.exe. Gra oczywiście ogrinalna. Komp jak w podpisie, a system to Windows Xp Pro z SP3. Edytowane 20 Września 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Ups. Dodatkowe przygody są strasznie krótkie. Mój bro dzisiaj rano przeszedł obie. ;-) Mam nadzieje, że główna fabuła dostała trochę zadań pobocznych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 ZTCW, to nie. Ale jest edytor ;) EDIT: dwa szybkie pytanka: 1. czy mozna zainstalowac patcha 1.4 od razu na wersje 1.0 (czyli plyte z EK)? 2. nowe przygody sa w bonus packu? Zainstalowalem TWEE_Upgrade.exe i language pack, ale nie mam zadnej z przygod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) Kto to był bo nie poznaje :wacko: http://img401.imageshack.us/my.php?image=w...20041635fb0.jpg Jeśli ktoś nie przeszedł Wieśka niech nie włącza :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "To ten gość..." To ten gość, którego zabijamy zaraz po otrzymaniu zapłaty od króla. Edytowane 21 Września 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) Kto to był ... ? » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " Spójrz na jego oczy ... wygląda jakby zasmakował Wiedźmńskich specjałów ... . Edytowane 21 Września 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Myślałem, że to ktoś konkretny :P Ciekawe czy dadzą kontynuację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Kontynuacja to bardziej niż pewne. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 2. nowe przygody sa w bonus packu? Zainstalowalem TWEE_Upgrade.exe i language pack, ale nie mam zadnej z przygod. Powinny byc dwie. Cena neutralnosci i efekt uboczny. Tylko sie tak zastanawiam... Wszedzie piszą ze są dwie przygody. A ja mam tylko jedną.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Powinny byc dwie. Cena neutralnosci i efekt uboczny. Tylko sie tak zastanawiam... Wszedzie piszą ze są dwie przygody. A ja mam tylko jedną.. :( Nie powinny, tylko trzeba je pobrać osobno. -_- Cena neutralnosci jest w latce 1.3 - wersja bez nagranego głosów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...