Szymoon Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Ej jak wam idzie ? Ja skonczylem 5 lekcje z malymi problemami (czasami mi sie kostka psula pomimo tego ze robilem wszystko jak nalezy). No i jestem przy ustawianiu rogow, robie te polecenia z lewo-prawo i na koniec mam prawie calkiem rozwalona kostke(w niektorych miejschach nie mam tego T nawet), tam jest jakis blad czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 ja nauczylem sie ukladac kostke w liceum. byly wakacje, mialem duzo czasu i mi sie nudzilo. kupilem kostke a tam byla instrukcja z ruchami. i tyle... fajnie by bylo nauczyc sie innych metod ukladania jakie zostaly wymienione na poprzedniej stronie ta czterowymiarowa kostka jest w deche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Ktoś tu pisał że kostkę można łatwo kupić???? 3 godziny latałem i odwiedziłem 6 sklepów z zabawkami, aby w końcu kupić kostkę w kiosku... za 3,50 :D Zabieram się za naukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Najłatwiej kupić w kiosku :wink: Dzisiaj okazało się, że kostak może być zagrożeniem dla zdrowia (bynajmniej mojego :wink: ) Zasiedziałem się w autobusie jak ją układałem w drodze powrotnej do domu. Wysiadłem przystanek dalej, i musiałem sprintem lecieć do domu :? Zaraz chyba zawału dostane :( U mnie w domu jest tak, że jak nie ma mnie o określonej godzinie, to zaraz jest z tego powodu awantura :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Dla zdrowia to chyba dobrze, bo musiałeś się przebiec ;) Poza tym mam kłopot z ułożeniem kostki. Nie bardzo czaję o co chodzi z lekcji z ruchami prawo-lewo. Ma to ktoś za sobą?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Ja mam za soba (lewo - prawo! ) Na poczatku tez nie wiem dlaczego jakos wszystko mi sie psulo, ale wydaje mi sie, ze ktorys ruch po prostu mylilem. Wykonuj to powoli i dokladnie czytaj polecenie - musi wyjsc :D Ja juz ulozylem kostke, oko perskie zrobilem, no i samemu z tego oka wyszedlem na dwie sciany poprawne a na reszcie zle srodki, oraz spowrotem do calej kostki poprawnej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 istnieje jedna zasada: - jesli zaczynasz jakis ruch to "patrzysz" na jedna tylko sicanke i nie powinno sie wtedy obracac kostki. jesli tylko obrocisz kostke (przestaniesz "patrzec na scianke") to od razu wszystko psujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Ja mam za soba (lewo - prawo! ) OK, ale mam najpierw lewo potem prawo, czy do skutku? Bo mi często obraca się ale nie w tą stronę co powinno. Poza tym troszki nie mam czasu i szybko sie zniechecam niestety (sesja bardzo martwi :|) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 istnieje jedna zasada: - jesli zaczynasz jakis ruch to "patrzysz" na jedna tylko sicanke i nie powinno sie wtedy obracac kostki. jesli tylko obrocisz kostke (przestaniesz "patrzec na scianke") to od razu wszystko psujesz... Dokładnie. Dla mnie np. te lekcje są zupełnie zrozumiałe.... Ułożyłem za pierwszym razem. Czytajcie dokładnie! To nie ma prawa nie wyjść. Z tym, że tak jak mówi Vadeer, nie powinno się kręcić kostką na wszystkie strony podczas układania, bo mozna sie łatwo pogubić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kazik po ruchu lewo nie powinna ci sie kostka rozwalic, jesli dobrze pamietam to rog bedzie nie idealny, ale bedzie dobry (no i reszta bedzie tez ok), jesli cos ci sie rozwala - to znaczy ze cos zle przekreciles. Po ruchach lewo-prawo powinienes miec o jeden idealny rog wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 rozwalila sie moja kolejna kostka, mam takich cala kolekcje :evil: Akurat wyjezdzalem do Lednicy (na spotkanie) to mysle, ze przydalalaby sie jakas sprawna. Ide do sklepu - kupilem - nawet dwie! , jedna taka niestandardowa (mniejsza) - nawet nie dojechalem do domu, ze sklepu- popekaly :evil: :evil: Moze wiecie gdzie mozna dostac kostki inne niz cos takiego: sa 100%, kumpel ma taka lux. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 kiedys widzialem kostke aluminiowa chyba. nie pamietam ceny ale odstraszajaca byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 kiedys widzialem kostke aluminiowa chyba. nie pamietam ceny ale odstraszajaca byla. Tak i była produkcji ZALMANA :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 a bo ja wiem. ale sam efekt aluminium byl swietny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 kiedys widzialem kostke aluminiowa ciekawe jak w srodku wygladaja polaczenia 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 w 3 miejscach widac inne wciacia. tam nie ma przekroju prostopadlego. z tego wynika ze nie sa mozliwe wszystkie ruchy jakie bysmy sobie chceli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 1.po raz pierwszy ulozylem kostke jak mialem 6 lat-bez schematow. 2.jak juz poznalem troszke trickow to ukladalem kostke i piramide w minute (piramida- 5 sek) 3.moj rekord w kostceto to 27 sek (fuksem) 4.dawno juz sie nie bawilem kostka ale chyba znowu sie pobawie poniewaz nie wiedzialem ze mozna kostke ulozyc bez patrzenia (ja musialem spojzec przynajmniej 3 razy) 5.dla nie wtajemniczonych-nie ma roznice jak dlugo mieszacie kostke -10 ruchow wystarczy (ludzie zawsze mi mieszali kostke przez 2 min bo mysleli ze bede mial wiekszy problem ;) ) 6.wlasnie dzisiaj tez chcialem zalozyc jakis temat o kostce :D 7.pozdrawiam wszystkich zakreconych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadzior Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 panowie piszcie co u was z kostka, ja niedlugo zabieram sie za nauke, niech tylko przyjdzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 panowie piszcie co u was z kostka, ja niedlugo zabieram sie za nauke, niech tylko przyjdzie :]Masz jakieś inklinacje w kierunku archeologii :?: :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 1 kolor to Wam uloze w 15 sekund,2 kolory w pol godziny,a reszty hmmm..... nie uloze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 ile takie cos kosztuje w sklepie? hmmm gdziesmiałem kostke ale nie pamietam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Poczytaj temat :D Napewno nie wydasz na nia więcej niż 5 zeta. A kostkę da się ułożyć w bardzo krótkim czasie jak się nabierze wprawy. Moje osiągnięcie to niespełna 5 minut ;) (a jest to długo jak się chwalili tutaj inni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 kupilem sobie 3 dni temu kostke i juz ukladam w <5min z tym kursem : http://www.kostka-rubika.prv.pl/ wydaje mi sie jednak, ze tam juz duzo nizej nie zejde niz 4 minuty? jakie macie inne szybsze sposoby, takie do 10 przekstalcen czy cos co mi ok 2 minuty pozwola? nie chodzi mi tu o Friedricha bo to za ostro dla mnie :] cos najszybszego z tych metod prostych... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kshysieq Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 wykorzystując sposób z kostka rubika zszedłem poniżej 2 min -- pozdrawiam miłośników Kostki Rubika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To jakiś dziwny traf, że ten temat jest odświeżany w sposób 2lata - 4 lata... w 2018 też sobie ktoś o nim przypomni?... [; Żeby nie było OT - próbowałem podejść parę razy, i za każdym razem szlak mnie trafiał... Za mało cierpliwości mam co do układanek, a co dopiero do kostki rubika... xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...