tomcyk Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 bry :) bo założylem dwa albo trzy topiki juz a ich nie ma :(:(:(:( jakbym mógł prosic o odp ew. kto mi je usuwa..bo nie dostałem zadnego info :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 nie wiem kto usunal ale moge ci powiedziec dlaczego zniknal pierwszy a potem kolejne ... pierwszy zniknal bo huby dc to jedna wielka warezownia wiec to tak samo jak podawac linki do stron z warezem co jest tu zabronione. a czemu zniknely kolejne ? zacytuje fragment regulaminu: 3. W przypadku, gdy nie możesz znaleźć swojego tematu/posta, użyj opcji "zobacz swoje posty" - być może został on przeniesiony do innego działu. Jeżeli nie możesz danego tematu znaleźć na liście swoich postów, najpewniej został on usunięty. W takiej sytuacji nie zakładaj ponownie identycznego tematu, a ZWŁASZCZA nie zakładaj tematu "dlaczego post X został usunięty?"; zamiast tego zastanów się, czy nie naruszał on regulaminu. Możesz też poprosić o pomoc kogoś z grupy moderatorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Jeden ja wyrzuciłem. Czemu? 1. pierwszy zniknal bo huby dc to jedna wielka warezownia wiec to tak samo jak podawac linki do stron z warezem co jest tu zabronione.2. Co taki temat robił na forum Oprogramowanie? Widze ze były 3 tematy: 25-Maj-2004 0:29:29 25-Maj-2004 22:57:5 25-Maj-2004 0:39:24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 no i wszysko jasne :( ale nei zdawałem sobie sprawy ze huby na tym forum zostaly uznane za WAREZOWNIE (prosiłem o same nazwy..nie linki) ale luz thx za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Jak nie wiesz, czy jest zgodne z regulaminem, to go po prostu przeczytaj: 3. Uprawiania i propagowania piractwa (...) [...] 6. Ustalenia powyższe (punkty 1-5) stosują się do treści werbalnych i niewerbalnych (słów, obrazków, filmów, nagrań dźwiękowych etc.) i dotyczą: a) (...) B) podawanych przez użytkownika odnośników do innych stron www lub umożliwiania połączenia za pomocą jakiegokolwiek innego protokołu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Kończąc wątek: dwa pierwsze ja wyrzuciłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 pierwszy zniknal bo huby dc to jedna wielka warezownia wiec to tak samo jak podawac linki do stron z warezem co jest tu zabronione.Ośmielę się wyrazić swoje odmienne zdanie na ten temat. Twierdzenie, że huby DC=warez to przecież bezsens. DirectConnect (we wszystkich odmianach serverowych i klienckich) jest tylko narzędziem. To, jak będzie wykorzystane i co będzie na danym hubie udostępniane, zależy od ludzi, którzy na nim siedzą. A przecież równie dobrze, można udostępniać pliki nie naruszając praw autorskich. Idąc waszym tokiem myślenia, należałoby zabronić pisania o: :arrow: przeglądarkach WWW, oprogramowaniu do FTP, download managerach itp. bo przecież tą drogą też można pobierać nielegalne pliki :arrow: GG, tlen, ICQ i im podobne - jest możliwość wysyłania plików - przyczyny jak wyżej :arrow: email - tak samo :arrow: w ogóle pisanie o czymkolwiek związanym z internetem z założenia powinno być zabronione jako podejrzane i niewłaściwe :arrow: twarde dyski, szczególnie większe niż 80 GB, bo takie dyski nie mogą służyć do czego innego jak trzymanie filmów, pirackich mp3 i softu :arrow: to samo dotyczy nagrywarek CD/DVD i w zasadzie również czytników, bo w końcu co innego można odczytywać z płytek :arrow: wszelki sprzęt sieciowy, modemy, routery, karty sieciowe i okablowanie - przecież którędyś cały ten warez jest przesyłany :arrow: zasadniczo taśmy do dysków też uczestniczą w przesyłaniu podejrzanych plików :arrow: oprogramowanie do słuchania muzyki i oglądania filmów :arrow: monitory i głośniki ( i cały osprzęt audio) - w końcu służą do oglądania skradzionych filmów i słuchania muzyki za którą nie zapłaciliśmy :arrow: drukarki - w końcu na czymś ebooki 3a drukować, nie? :arrow: zasilacze - przecież część userów może na przykład kraść prąd Zasadniczo z bezpiecznych tematów pozostają myszki, obudowy i biurka pod komputer. Można także prowadzić jałowe dyskusje, tak jak w tym wątku. PS. Czekam z niecierpliwością na ban, usunięcie lub zablokowanie tematu, skasowanie posta i co tam jeszcze mają moderatorzy pod ręką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 myszki tez odpadaja bo uczestnicza w procederze klikania na nielegalny plik w celu sciagniecia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Wyraziłeś swoje zdanie, fajnie. A teraz wyjdz na dwór w ten słoneczny popołudniowy dzień, pobiegaj sobie na swiezym powietrzu i zastanów sie co napisałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Wyraziłeś swoje zdanie, fajnie.To nawet miło, że uważasz, że to fajnie. Byłem pewien, że się nie spodoba :wink: A teraz wyjdz na dwór w ten słoneczny popołudniowy dzień, pobiegaj sobie na swiezym powietrzu i zastanów sie co napisałeś.Dzień niestety nie jest słoneczny - zachmurzenie - a więc nie da rady :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 myszki tez odpadaja bo uczestnicza w procederze klikania na nielegalny plik w celu sciagniecia ;]W takim razie nawet poczciwa myszka odpada.... a w sumie myszka zwykle na biurku leży, więc ów zacny mebel również odpada. Zostają jałowe dyskusje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ble ble ble wam sie az tak nudzi by szukac dziur w calym tym systemie ? niektorzy to chyba kazdego posta postawionego przez modera analizuja tylko po to by odpisac ze sie gdzies pomylil, wytknac bledy, rozpaczac klotnie, ZAISTNIEC, spekulowac pierdoly ... PS. Czekam z niecierpliwością na ban, usunięcie lub zablokowanie tematu, skasowanie posta i co tam jeszcze mają moderatorzy pod ręką. tyrania tego forum mnie przytlacza. n/c :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ble ble ble wam sie az tak nudzi by szukac dziur w calym tym systemie ? Pogrubienia słowa 'wam' dokonałem sam w sposób zamierzony i bezczelny 1. Nie przyponimam sobie, bym napisał gdziekolwiek "ble ble ble", nie zmieniaj cytatów :plum: 2. Nie musisz zwracać się do mnie w liczbie mnogiej, zwykłe 'ty' wystarczy. niektorzy to chyba kazdego posta postawionego przez modera analizuja tylko po to by odpisac ze sie gdzies pomylil, wytknac bledy, rozpaczac klotnie, ZAISTNIEC, spekulowac pierdoly ...Nie analizuję każdego posta, każdego modera. Odpisuję na te posty, które mnie w jakiś sposób rażą - jeżeli są to głownie posty moderów, to może ci ostatni powinni wyciągnąć jakieś wnioski? I nie jest tak, że za każdym razem gdy ktoś się pomyli to ja muszę to krytykować. Ogólnie bardzo żadko zaglądam na forum, równie żadko odpisuję. Na forum bywam bardzo żadko, jeszcze żadziej coś piszę. Nie znam userów na tym forum, oni nie znają mnie. Ogólnie nie bardzo mnie to forum interesuje. "Zaistnieć' więc ani specjalnie nie mogę, ani nie bardzo chcę. Rozumiem, że są jakieś zasady, że jest jakiś regulamin, ale nie można przeginać. Po prostu jak widzę takie durnoty, to nie sposób nie odpisać. Dlatego od czasu do czasu lubię wtrącić swoje trzy grosze. A że są to poglądy niepopularne, odmienne od poglądów innych, doprowadza to do tego, że jestem odbierany jako osoba wytykająca błędy. Jeżeli tak to trudno, nie zależy mi. Byle tylko mnie nie banować, bo potem muszę się męczyć z jakimiś proxami PS. Czekam z niecierpliwością na ban, usunięcie lub zablokowanie tematu, skasowanie posta i co tam jeszcze mają moderatorzy pod ręką. tyrania tego forum mnie przytlacza. n/c :/ A to nie żadna tyrania, tylko prosty zabieg :wink: Umieszczenie takiego PS znacznie zmniejsza szansę na dostanie bana. Dość proste, ale skuteczne ( i mówi to osoba banowana niewiele żadziej niż Graham) :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Chyba sie jednak cieszę że znajdę czas na wasz złot (Samhain mnie zaprosił) :twisted: (pogrubienie zamierzone, z całą świadomością swej bezczelności ) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ( i mówi to osoba banowana niewiele żadziej niż Graham)Masz sie czym chwalic. :? Jak pamietam zawsze Twoim glownym zadaniem bylo wywolanie dyskusji badz zrobienie burdelu. Bawi Cie to???? A moze musisz sie dowartosciowac???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Chyba sie jednak cieszę że znajdę czas na wasz złot (Samhain mnie zaprosił) :twisted:tweak.pl ma zlot, ale my mamy zjazd :Plóm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ( i mówi to osoba banowana niewiele żadziej niż Graham)Masz sie czym chwalic. :?A czy ja się chwalę ? Stwierdzam fakt. Zresztą ten temat jest akurat zamknięty- w sierpniu ubiegłego roku wszystkie bany dla #tweak CreW zostały zdjęte - dogadaliśmy się z administracją Jak pamietam zawsze Twoim glownym zadaniemhmmm, moim głównym zadaniem... to niby moja praca czy jak? Może mi jeszcze powiesz, że mi za to płacą? Swoją drogą ciekawy zawód... :wink: bylo wywolanie dyskusjiWywoływanie dyskusji?!?!!? Toż to coś strasznego. A tak serio, zawsze wydawało mi się, że to jest forum dyskusyjne... Ba, nawet w lewym górnym rogu pod logiem 'Tweak.pl' widnieje napis 'FORUM DYSKUSYJNE'. Tyle, że mniejszą czcionką - niektórzy mogli to przeoczyć. Jeżeli wywoływanie dyskusji jest czymś złym na tym forum, to może czas by je zamknąć? badz zrobienie burdelu.gdzie i kiedy robię "burdel"? Mówimy oczywiście o okresie po sierpniu 2003. Bawi Cie to???? A moze musisz sie dowartosciowac???? 1. Co ma mnie niby bawić? :wink: 2. Aż tak zdesperowany nie jestem, żeby dowartościowywać się na takim forum. (znowu to bezczelne pogrubienie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ( i mówi to osoba banowana niewiele żadziej niż Graham)Masz sie czym chwalic. :?A czy ja się chwalę ? Stwierdzam fakt. Zresztą ten temat jest akurat zamknięty- w sierpniu ubiegłego roku wszystkie bany dla #tweak CreW zostały zdjęte - dogadaliśmy się z administracją A teraz robicie wszystko aby wrócić do stanu poprzedniego. Gratuluję pomysłowości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zaraz beda sie tlumaczyli ze wcale nie o to chodzi. Ze to tylko tak dla jaj. Poprostu mi zal co poniektorych. Mr__y nie umiesz sie wypowiadac bardziej konstruktywnie?? Tak zeby ktos mial z tego jakis pozytek?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Wywoływanie dyskusji?!?!!? Toż to coś strasznego. A tak serio, zawsze wydawało mi się, że to jest forum dyskusyjne... Ba, nawet w lewym górnym rogu pod logiem 'Tweak.pl' widnieje napis 'FORUM DYSKUSYJNE'. Tyle, że mniejszą czcionką - niektórzy mogli to przeoczyć. Jeżeli wywoływanie dyskusji jest czymś złym na tym forum, to może czas by je zamknąć?To jest chyba najczęściej przytaczany argument na wszelkich forach. Tak samo było w przypadku "czy na tweak.pl istnieje wolność słowa?". Pierw niech każdy sobie w słowniku sprawdzi na czym polega dyskusja, jakie prawa nią rządzą i czym się ona różni od kłotni i czepiania się. Zawsze pojawi się jakiś "młody gniewny" czy inny "haker wyjadacz" , który chciałby ukatrupić tego mitycznego stwora jakim jest regulamin... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 To jest chyba najczęściej przytaczany argument na wszelkich forach. Tak samo było w przypadku "czy na tweak.pl istnieje wolność słowa?". Pierw niech każdy sobie w słowniku sprawdzi na czym polega dyskusja, jakie prawa nią rządzą i czym się ona różni od kłotni i czepiania się. cóż... o żadnej wolności słowa nie pisałem, nie ma czegoś takiego. Wydaję się, że mylisz pojęcia "wywoływanie dyskusji" i "robienie burdelu". Dalej podtrzymuję, że to pierwsze jest zjawiskiem pozytywnym i porządanym. Niewiele obchodzi mnie jak często "ten argument jest przytaczany", ani czy w ogóle jest przytaczany. Jeżeli dyskusja jest na poziomie i z zachowaniem zasad kultury - to jest ok :) Nawet, jeżeli ktoś lub coś jest poddawane (konstruktywnej) krytyce. Ja nie widzę w czymś takim niczego złego. A to, że jest jakiś tam regulamin, to znaczy, że powinniśmy go przestrzegać, ale jednocześnie nie znaczy to, że musi się on nam podobać. I normalne jest, że jak coś nie pasuje, to piszemy o tym na forum, w dziale właśnie do tego celu przeznaczynym. Zawsze pojawi się jakiś "młody gniewny" czy inny "haker wyjadacz" , który chciałby ukatrupić tego mitycznego stwora jakim jest regulamin... :twisted::arrow: Wyrażeń w cudzysłowach nie komentuję - może autor posta wymyśli coś ciekawszego, wtedy skomentuję. :arrow: Co innego jest regulamin a co innego nadinterpretacja regulaminu. Bo nadgorliwość jest gorsza, jak mawiają, od faszyzmu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ja osobiście nei zgadzam sie z tym ze huby itp to warezy i nie mozna o nich gadać...... ani troche ..... ale to moge powstrzymac sie od pisania...i obejde sie... w zycie jest w sumie wiele ciekawszych rzeczy jak pisanie o hubach na forum tweak.pl.. a Forum ma byc dostawca wiedzy..wymiana spostrzeżen na dany temat i tyle..... niestety niektórzy traktują to jako jedyne miejsce działanosci miedzyludzkiej --a te są biedne :( ( nie mówie wcale o mr__y ) Zamknijce ten topik.....jako autor chyba moge o to prosić (i wywalcie jak sie da ) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Rzadko sie tu udzielam ale jak widze taka "dyskusje" to mnie cos skreca. a Forum ma byc dostawca wiedzy..wymiana spostrzeżen na dany temat A co innego robi mr__y ??? Ktos napisal totalna bzdure ("wielka warezownia" )i znalazl sie ktos kto chcial to sprostowac i przy okazji (moze w ironiczny sposob) przedstawic szereg problemow idacych za ta wlasnie inteligentna wypowiedzia. A tak wogole to moze tomcyk chcial sobie poczatowac na ogolnym na jakims hubie;) Co bedzie chlopak sie stresowal przy wczytywaniu apletow na np. onecie heh;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Sam hub DC nie jest warezem , on tylko skupia ileś tam osób w jednym miejscu , tak samo jest z eMulem , wiec : Jeżeli Hub DC = warez to Hub eMule również = warez i podawanie nazw hubów eMula również powinno być zakazane . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 a nie jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Wyrażeń w cudzysłowach nie komentuję - może autor posta wymyśli coś ciekawszego, wtedy skomentujęZa późno, właśnie to zrobiłeś w powyższym zdaniu. Na forum bywam bardzo żadko, jeszcze żadziej coś piszę. Nie znam userów na tym forum, oni nie znają mnie. Ogólnie nie bardzo mnie to forum interesuje. "Zaistnieć' więc ani specjalnie nie mogę, ani nie bardzo chcę.Ja na tweaku jestem w sumie od około roku, proszę nie sugerować się datą rejestracji. Nie uczestniczę aktywnie w życiu tego forum, bo to nie jest TYPOWE forum dyskusyjne, takie jakich jest w internecie cała masa. Jest tu ściśle sprecyzowany temat - Twoje Centrum Overclokingu - a forum jest pewną formą przedłużenia całego serwisu. Z dużej ilości działów "ośla łączka" jest tym przeznaczonym do typowej gadki o "d.upie marynie" a cała reszta nie licząc oprogramowania i paru innych dotyczy sprzętu komputerowego. Więc nie wiem - czy tu można liczyć na dyskusję w stylu "metafizyka procesora" czy "zasilacz codegen - manifestacja archetypu diabła w kulturze"? Próba wtłoczenia dużej ilości pierwiastków humanistycznych na forum o treści typowo technologicznej mija się "lekko" z celem... To forum jest Centrum informacyjnym, a tematy rzadko kiedy sprzyjają dłuższej dyskusji/rozmowie i mógłbym powiedzieć to samo co ty : "Userzy tego forum nie znają mnie. Ogólnie nie bardzo mnie to forum interesuje". Dlatego też dyskutuję w innych miejscach, nikt mnie tu przecież nie trzyma. Jak kiedyś bodajże powiedziała Miope ( wtedy kiedy pojawiła się na tweak`u przedstawicielka płci pięknej Mia - o ile sie nie mylę) - na tym forum trudno zawiązuje się jakiekolwiek kontakty czego przykładem może być nawet ten wątek. Zauważ też ,że najdłuższymi wypowiedziami są zawsze te uczestniczące w kłótniach. Co do spraw regulaminu i wszelkich odnośników dotyczących warezu to logicznym następstwem jest fakt, iż forum ( w tym wypadku tweak ) o charakterze jak najbardziej publicznym nie może sobie pozwolić na jakiekolwiek uchybienia w tym kierunku. Każdy dobrze wie o co chodzi gdy mowa o p2p, hubach, kazaach, emulach i do czego to głównie służy. A teraz chyba skorzystam z rady sgj = Wyraziłeś swoje zdanie, fajnie. A teraz wyjdz na dwór w ten słoneczny (po)południowy dzień, pobiegaj sobie na swiezym powietrzu i zastanów sie co napisałeś.bo to w zasadzie bardzo dobry pomysł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zamknijce ten topik.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...