Sew Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 vkobra--> oj bardzo jest to zabieg potrzebny, wiem bo tez dokonalem takiej przesiadki z gf2mx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ZGF1: max stabilne to 390-395/500, a pamiec to hynix 4ns :], wszystko na standardowym, badziewnym chlodzeniu HIS, chociaz dosyc ladnie to wyglada i wiatraczek dosyc cichutki jest :) Aross - coś cienko bardzo, bo ja właśnie katowałem swój rdzeń i przy zamkniętej obudowie po 1h grzania aquamarkiem spokojnie 430MHz było, owszem nawet obudowa koło slotu agp była ciepła sam radiator tez ale chodził bez problemu...a przy otwartej obudowie myślę że by wykręcił 450MHz :)... no i 500 na hynix 4ns to tez ciut mało...moze masz badziewiasty zasilacz ze takie cienkie wyniki o/c ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A ja powiem ze raczej nie ma potrzeby, a dokonalem jescze wiekszego skoku bo z gf2 mx 200 :D :P Tylko koniecznie wgraj omegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Aross --> to idento jak ja tez z 200 :D Jeszcze powiedz ze Leadteka Winfast to wymiekne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja się żegnam z Radkiem 9550 bo właśnie okazyjnie kupiłem Radeona 9500pro. Będe dobrze wspominał mojego Sapphirka bo karta była naprawde niezła :cry: Już nie sprawdze ile maxymalnie można wyciagnąc z rdzenia... ile potencjału jeszcze drzemie w pamięci... Teraz musze go sprzedać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouthMan Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30762069 Whoa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarineDelta Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30762069 Whoa 8) ale gosc robi ludzi w balona :lol: w tym swoim poradniku pokaze jak poniesc rdzen z 250 na 325 :roll: aby uzyskac R9600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 EJ LUDZIE !!!! Może nie jestem zbyt odkrywczy, ale właśnie doznałem strasznego szoku!!!! Mam Radeona His 9550 128 MB 128 bit 250@425 & 400@500 i na sprzęcie: Celeron 1.7 Ghz 512 Mb Ramu @ 266 Mhz ECS (niższa półka) APG x4 OMEGA DRIVERS 2.5.58 Miałem w 3d marku 2003 2541 pkt A na na konfiguracji: Radeon His 9550 128 MB 128 bit 250@425 & 400@500 i na sprzęcie: Celeron 1.7 Ghz 512 Mb Ramu @ 266 Mhz ECS (niższa półka) APG x4 DNA-drivers 2.8.4.8a Mam w 3d marku 2003 2824 pkt Także zmieńce sobie sterowniki i piszcie o ile więcej wyciągneliście................. Hmm nie wiem jakim cudem udalo ci sie podkrecic na tych sterach, bo mi wracaja do defaultowych, niestety choc roznica znaczna u ciebie widze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.m Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 U mnie na Sapphire 9550 128MB 128bit z Samsungami 4ns (taktowania domyslne: 250/195) przy Omegach 2.5.58 mialem w 3DM2001 wynik 7402, przy tych DNA 7460. Zas w 3DM2003 odpowiednio 2102 i 2103. W sumie przyrost niemal zadny. ----- Przy okazji, czy u Was rowniez przy karcie Sapphire'a (taka jak powyzej) nie ma obslugi DDC poprzez D-Sub :?: Wczesniej na Dream GF2MX400 nie bylo z tym problemów, a teraz musze recznie instalowac swoj monitor poprzed Menedzera Urządzen (na szczescie Windows ma do niego sterowniki). Dodam, ze w opcjach sterownika karty graficznej rownie DDC jest okreslone jako Niedostepne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 sev server :P no akurat mialem pivelviewa :P ale za to z 64 mb pamieci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouthMan Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Wzrost od Catalystów 4.8 do DNA 2.9.4.9 w 3D Mark 03 wyniósł ..... 13 pkt ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 a co wy myslicie nad takim chłodzeniem do ati radeon 9550 od hisa 128/128 ??? wejdzie ona bez problemu ???http://allegro.pl/show_item.php?item=30709002 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Heh... Ta karta ma niezły potencjał. U mnie śmiga po prostu bajer. Podkręcona tak jak w podpisie i wyniki całkiem całkiem :D :D za te pieniądze warto :D :D Ps: Mam model Hisa z hynixami 4ns. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 across ja mam najnowsze drivery DNA 2.9.4.9 i atitoolem sie spokojnie wszystko wykrecilo :) jak sie nie da to mozesz sprobowac sciagnac najnowszego ati tool i ustawic w Settings -> Miscellaneus opcje Remove Radeon 9xxx Cock Lock Ps. te drivery przy instalacji Insane FPS daly mi +11 fps.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 hmm , kiedys wam pisałem ze mam problem ze karta mi nie działa z agp8 (resetuje sie albo zawiesza) co ciekawe , dzieje sie tak tylko na oryginalnym biosie i sterach , na omegach i biosie od 9600 jest wszystko lux !!! aha , to jak , qpic tego silencera ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 j.h. hudy wedlug mnie nie oplaca sie tyle dawac za silencera. Ja tam zamierzam sprawic titana z allegro to co ma Aerial, zobacz na wczesniejsze posty jego i tam jest link do aukcji. Witchman-> widze ze jakas inna "interpretacja" mojego nicka :P gdzies sie z tym juz spotkalem (across:P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 takie male pytanie, czy wogole jest sens sciagac oryginalne catalyst 4.8 czy darowac sobie i zabierac sie za omegi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 aross sry :D chris_gd bierz omege :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fearf Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 http://www.chilehardware.cl/modules.php?op...&file=200407266 Core 460 mem 580 3dmark2003 = 3799 3dmark2001 = 12874 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8078464 http://www.chilehardware.cl/modules.php?op...owcontent&id=31 Eso. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ale wole qpic silencera bo nie lubie takich przeróbek w pc :D wejdzie na mojego hisa to http://allegro.pl/show_item.php?item=30709002 ???? i czemu mam takie cos : hmm , kiedys wam pisałem ze mam problem ze karta mi nie działa z agp8 (resetuje sie albo zawiesza) co ciekawe , dzieje sie tak tylko na oryginalnym biosie i sterach , na omegach i biosie od 9600 jest wszystko lux !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 MarineDelta mialem na mysli ze nie ma gdzie nawet wywiercic dziury :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Nuitari mgółbyś napisać co się dokładnie dzieje, jeśli dasz pamięci powyżej 620Mhz, próbowałeś ustawić więcej np. 740 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 @sew_server Ja bede wymienial Leadteka Winfast tylko Gf2Ti :) @Aross No mnie takie zegary wystarczyly by w zupelnosci, bede szukal karty z pamieciami Hynix 4ns. Sprzet tez mam podobny, pamiec SDR, tylko AXP2000+, wiec mysle, ze powinienem do 8000 punktow dojsc, obecnie mam 4800 na kreconej Gf2Ti (250@260/400@500). Ciekawe ile dostane za mojego Gf2Ti.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouthMan Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ahh Leadtek Gf 2 Ti, zaje fajna karta, gdyby mi sie nie spaliła, to chyba bym przy niej został jeszcze z 2 miechy :P Ale coż, spaliła sie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 @szpak Na standardowym chlodzeniu tak krecisz ? Duzo podrosly temperatury ? Moze jednak poszukac Sapphire ? tak na standardowym mam tylko dolozone radiatorki na pamieciach , ogolnie w okolicach karty bylo goraco wiec wsadzilem w bude wentyl wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze i jest juz ok .. moj sapphire ma napisane ze ma kosci 5ns samsunga ale to jakis blad wiec jak bedziesz szukal sapphire to mozesz na prube ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i 5ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ostatnie pytanie przed zakupem r9550 sapphire, czy wszystkie karty maja pamieci 4ns i na ile idzie rdzen na standardowym chlodzeniu ps. czy warto dac jakies radiatorki na pamieci na ile ida bez radiatorow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafuls Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 across ja mam najnowsze drivery DNA 2.9.4.9 i atitoolem sie spokojnie wszystko wykrecilo jak sie nie da to mozesz sprobowac sciagnac najnowszego ati tool i ustawic w Settings -> Miscellaneus opcje Remove Radeon 9xxx Cock Lock Zainstalowałe drivery DNA i Atitoola najnowszego niestety opcje Remove Radeon 9xxx Cock Lock mam nieaktywną, jak zainstaluje Catalysty 3.8 jest tak samo. Natomiast Riva tuner nie wykrywa mi kart [Gigabyte 9550] pokazuje coś takiego screen. Poradzi ktoś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho83 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 chris_gd bys juz nie zadawal takich pytan. bylo pisane 100 razy w tym. nie rozumiem, kupujesz nowa karte i nie mozesz troche o niej poczytac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cos1 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Pytanie od początkującego: Jak rozpoznać wersję kart HIS i Saphire z pamięciami 4ns od tych z 5ns? Co myślicie o karcie radeon 9550 w wydaniu Gigabyte? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Pytanie od początkującego: Jak rozpoznać wersję kart HIS i Saphire z pamięciami 4ns od tych z 5ns? Co myślicie o karcie radeon 9550 w wydaniu Gigabyte? Pozdrawiam 1. Ostatnia, bądź ostatnie 2 cyfry napisane na kościach pamięci - zazwyczaj poprzedzone myślnikiem. 2. TO JUŻ BYŁO - NAWET W TYM WĄTKU... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...