Vadeer Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 so it's begin: round one!! fight!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a pozaty kgb wejdz sobie na serwer tomshardware i zobacz jak twuj xp wychodzi w testach tylko go nie podkręcaj bo kazdy procek to potrafi swojego podkręcam o 400mhz bez zmiany napięcia to potrafią ht Ja widziałem testy mojego durona bez podkręcania (1.6ghz) i łoił celka 2.6ghz i czasami p4 1.8. Chcesz linka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Hm ,po 1, jaki ma sens blokowanie mozliwosci OC ? Przeciez ten sajt (serwer ;)) sie nazywa Tweak.pl :P. Po drugie ,mw, ten celek kosztuje tyle co Barton 2500+ mobile, chcesz porownywac z moim ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o Sandrę to po prostu nie jest ważne ile się ma cache - dlatego właśnie Celeron ma praktycznie taką samą wydajność w niej. to zobacz testy w 3dmark 2003 cpu zle nie wychodzi jak na celka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 a pozaty kgb wejdz sobie na serwer tomshardware i zobacz jak twuj xp wychodzi w testach tylko go nie podkręcaj bo kazdy procek to potrafi swojego podkręcam o 400mhz bez zmiany napięcia to potrafią ht Ja widziałem testy mojego durona bez podkręcania (1.6ghz) i łoił celka 2.6ghz i czasami p4 1.8. Chcesz linka ? sprubuj z 2.4ht jest wolniejszy o 200mhz od celka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 No cena miedzy Celeronem a Celeronem D jest minialna wiec oplaca sie wydac te jakies 100 zl wiecej i miec sporo wydajniejsy proc. Aha ciekawe czy taki Celek bedzie smigal na Mercury Kobian p4x400ndsx ? na allegro widziałem 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 "]Hm ,po 1, jaki ma sens blokowanie mozliwosci OC ? Przeciez ten sajt (serwer ;)) sie nazywa Tweak.pl :P. Po drugie ,mw, ten celek kosztuje tyle co Barton 2500+ mobile, chcesz porownywac z moim ? :P widziałem w necie test celka 2.4a w 3dmark 2003 cpu miał 561 a xp3000+ miał 560 muj 2.8ht ma 600 toniewiem z ORT: ORT: ORT: kturym chcesz testować tylko widzę ze twuj jest podkręcony to ja tez mogię swego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 mw, daj mi tego linka gdzie łoiłeś P 1.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 mw, po.1 - kopiowanie do worda i przeglad błedów nie zaszkodzi po 2 uzywaj opcji zmien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 a pozaty kgb wejdz sobie na serwer tomshardware i zobacz jak twuj xp wychodzi w testach tylko go nie podkręcaj bo kazdy procek to potrafi swojego podkręcam o 400mhz bez zmiany napięcia to potrafią ht Ja widziałem testy mojego durona bez podkręcania (1.6ghz) i łoił celka 2.6ghz i czasami p4 1.8. Chcesz linka ? sprubuj z 2.4ht jest wolniejszy o 200mhz od celka Ahahaha...chcesz porównywać durona 1.6 do p4 2.4 ? z konia spadłeś ? temat jest o celeronach i do takiego bedę porównywać, bo to jego odpowiednik. Kaeres - http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927&p=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 hajper czy nie uwazasz, ze test jest dziwny ? Celki niszcza w nim tego PIV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Hm...ja tego testu nie robiłem :) Poza tym widziałem u kumpla P4 1.4 i to była tragedia... Tak szczerze mówiąc to róznicy między athlonem 1.0 a tym p4 nie widziałem, ut 2k3 szybciej chodziło na athlonie. Więc moze ten p4 to jakiś nie teges jest ? (nie znam sie na budowie p4, znaczy na jądrach, może to jakiś wycofany czy cos ?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Czary mary i stal sie lepsiejszy :wink: Ale ja dalej nie wiem czy ten Celek D poszedl by na mojej plyacie glownej Mercury KOB-P4X400NDSX @Celek15 A My co wróżki jesteśmy? Pójdzie nie pójdzie. Nikt z nas go nie ma więc nie może nikt powiedzieć czy on bedzie u Ciebie na tej mobo chodził czy nie. Prawdopodobnie jak wejdzie nowy bios do Twojej mobo to nie powinno być problemu ale nikt Ci nie daje gwarancji ze tak będzie. Pomyśl troche zanim o coś zapytasz :D Pozdro600 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 to zobacz testy w 3dmark 2003 cpu zle nie wychodzi jak na celkaDlatego, że 3DMARK 2003 testuje kartę graficzną i postarano się jak najbardziej wyeliminować wpływ szybkości procka na wynik. Powiem tak za kasę wydaną na Celerona wziąłbym Athlona XP, za więcej Pentium4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 celeron nigdy nie bedzei procesorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 POWER BY AMD - A czym twoim zdaniem bedzie Celeron ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a znowu wojna sie robi. Sugestia dla adminów - przy rejestracji dodajce opcję wyboru platformy, i zablokujcie możliwość przeglądania innych niż sie podało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 POWER BY AMD - A czym twoim zdaniem bedzie Celeron ?namiastka proca na ktora szkoda kasy, nie ma sie co oszukiwac jedyny celek ktory mi sie podobal to 300 A biegajacy bez niczego na 463 mhz, stare do bre czasy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Ja sie musze przyznac do bledu ze kupilem Celka 2.6 Ghz @ 3.2 Ghz obecnie.Siedzialem u kolegi na Pentiumie IV 2.4Ghz Prescott i szybkosc dzialania tego sprzetu byla o 200 % lepsza za nie wiele wieksze pieniadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Mw, alez jak najbardziej podkrec, ile tam ci sie uda ;).Pozatym najwyrazniej jestes dzieckiem ktoremu przypadkowo net podpieli (bez urazy) bo łoisz błedami styl/ort/sens na lewo i prawo :) ,niewiem czy jest sens dyskusje prowadzic jesli "argumenty" beda polegac na tym ze np ja osmielilem sie podkrecic procka :). Powtarzam ja tu zadnych wojen nie prowadze, P IV jest wydajne ,tyle ze poprostu niewidze sensu wydawanie 400zl na celerona ktory jest zenujaco slabo wydajny jesli za mniejsza kwote mozna miec sprzet SZYBSZY.Celeron D conajwyzej przerzuci rywala z durona na Athlona XP, ale wspolczynnik cena/wydajnosc nadal bedzie nalezal do AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 http://www.x86-secret.com/popups/articlesw...ndow.php?id=101 W tych benchmarkach ten nowy Celek wypada calkiem calkiem nawet mozna powiedziec ze dobrze jest nie wiele slabszy od Prescotta Pentiuma 2.4 podkrecajac go gdzies do 2.5-2.6 napewno by byl duzo lepszy. Warto wspomniec roznica cenowa Celka a Celka D jest bardzo mala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 No skok dosc dramatyczny, z tego co widac bedzie rywalizowal z athlonami xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Dobrze by bylo zeby taki Celeron 2.4 Ghz kon<span style="color:red;">[ciach!]</span>al np z Athlonem 2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Wydaje mi sie że może konkurować z Athlonami tylko i wyłącznie w SSE2/SSE3. Podejrzewam że jak wejdą Semprony to zostanie mu przewaga tylko w SSE3. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Dobrze by bylo zeby taki Celeron 2.4 Ghz kon<span style="color:red;">[ciach!]</span>al np z Athlonem 2400 hehe chyba nie lałeś..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 FumFel_20 - dlugo nad tym txt myslales bo jesli tak to nie wysililes sie. Skad ty mozesz wiedziec ze bedzie slabszy od Antka 2400 maja taka sama cache wiec sa szanse ze bedzie mial podobna wydajnosc ja tu nie mowie o takiej samej nie mowiac juz o wiekszej ale podobna napewno bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 FumFel_20 - dlugo nad tym txt myslales bo jesli tak to nie wysililes sie. Skad ty mozesz wiedziec ze bedzie slabszy od Antka 2400 maja taka sama cache wiec sa szanse ze bedzie mial podobna wydajnosc ja tu nie mowie o takiej samej nie mowiac juz o wiekszej ale podobna napewno bedzie. Tera to bankowo nie lałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Kurde skad wy to wszystko wiecie czasami ta wasza wiedza jest az smieszna no trudno. R4VeN_pl ku*** chyba napisalem wyraznie no chyba ze ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem napisalem ze roznica w wydajnosci pomiedzy Antkiem 2400 a Celeronem 2.4 Ghz nie bedzie tak duza jak dotychczas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Mam wrazenie ze koledzy nie "lali" ;). Z tych testow jasno wynika ze nowy celek poszedl o dobre 20% takt w takt do przodu. No ale poczekajmy na oficjalne testy z koncowa diagnoza. Inna sprawa ze w marketach i tak beda w "bundlu" z 256mb jakiegos wypasnego elixira 3.0-4-4 ,GF 5200 64bit itp ,no ale jest to szansa dla wielu ludzi co umoczyli w aktualne celki i maja plyte ktorej sie latwo nie pozbeda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 RaV[666] - Co racja to racja w marketach i tak beda staly Celerony D 2.8 Ghz ddr 256 mb i Radeony 9200se 128 mb i moze czasem wstawia jakas w miare mozliwa plyte ale to i tak jest malo prawdopodobne jeszcze nie dawno widzialem w markecie za 1700 zl Pentiuma 2.66 Ghz i 128 mb ddr Radeon 9200 se cena wprawdzie smieszna ale podzespoly bajecznie smieszne. Co do wzrostu wydajnosci mozna powiezic ze wydajnosc wzrosla jakies nawet 35 % za 50 zl wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...