grafzer0 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Luciush dzieki za propzycje, jakbyś mógł to podeślij na grafzer0@interia.pl thx W week powinienem sie pobawić w flashowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Pojawiły się nowe sterowniki dla kart Nvidi, są oznaczone numerem 66.32. Można je pobrać z tąd: :arrow: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=866 :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafzer0 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Po zapodaniu nowych sterów i dx9c wynik w 3Dmarcu: 6004 hehee... daja rade. :) MOdyfikacje biosu w niedziele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elessar1985 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Co sadzicie o zastosowaniu w chlodzeniu ala Luks_pl, wentylatora THERMALTAKE SPARK7, macie tu linka od jedenj z aukcji allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=30918685 Jesli ktos am jakies inne pomysly odnosnie zastosowania wentylatora innego niz orginal intela, to niech napisze. pozdro dla wszystkich fxowcow :)[/php] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam jeszcze raz :) Przy okazji, że mordujemy tu nasze 5900XT, mam troszkę poboczne pytanko. Czy możliwe jest odpalenie dem technologicznych nvidii pod GF6800, na naszych GF5900-wszelkiej maści ? Po wynikach kręcenia, podejrzewam, że spokojnie by udźwignęły je nasze karcioszki. pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elessar1985 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 DerryFH moglbys mi przsylac bios od Luksa na maila: elessar1985@poczta.fm , bylbym wdzieczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam jeszcze raz :) Przy okazji, że mordujemy tu nasze 5900XT, mam troszkę poboczne pytanko. Czy możliwe jest odpalenie dem technologicznych nvidii pod GF6800, na naszych GF5900-wszelkiej maści ? Po wynikach kręcenia, podejrzewam, że spokojnie by udźwignęły je nasze karcioszki. pozdrawiam, Niestety tylko jedno demo chodzi bez problemu jest nim "Clear Sailing". Ale warto jeszcze odpalić demo "Ruby" ATI, tylko do tego będzie wymagany mały patch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Joł :) Hir aj em. Jutro upgrade RAMu na 768 MB. Na 512 RAM 3dMARK2k3 jedzie tylko 4k :( buuuuu... Więc RAM nie daje zbyt dużej różnicy w wydajności. Ale na 512 Far Cry w VeryHigh details 800x600 chodzi płynnie (niezawsze ale chodzi:)). Zmiana płyty musi poczekać (mamona:(). Nie mam czasu na kręcenie dam wam wynik na moim konfigu z każdym RAMem (256 512 768). Podam różnice może komuś się to przyda. Do następnego posta. See ya. :banan: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Poszukuję WinFox 2.0 - proszę o linki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Na stronie www.leadtek.com w dziale Download, wtedy na dole szukaj WinFox, ściągnij i tyle. W programie masz możliwość aktualizacji przez program funkcją "Living Update" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Byłem sam zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 http://drivers.soft32.com/driver/download-...x_CD-19086.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 a ja mam troche inne pytanie,czy jak przyklejajać radiator z wentylem do chipu karty graficznej np.kropelką daje sie jakomś paste termoprzewodzącą?może pytanie głupie ale bardzo pilnie potrzebuje odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 a ja mam troche inne pytanie,czy jak przyklejajać radiator z wentylem do chipu karty graficznej np.kropelką daje sie jakomś paste termoprzewodzącą?może pytanie głupie ale bardzo pilnie potrzebuje odp :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Nie przyklejaj tego kropelką, potem będziesz miał ogromne problemy z odklejeniem. Lepij kup jąkąś taśmę dwustronną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 http://4max.pl/default.asp?g=130&gg=67&produkt=609 np. cuś takiego ps. krople zostaw w spokoju ;] co najwyrzej mozesz przykleic witrak do raditaora,ale za estetycznie to nie wyglada ;](ja tak robilem,ale teraz juz jest wszytsko ladnie zamocowane) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3bynio Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 http://drivers.soft32.com/driver/download-...x_CD-19086.html czy WinFox zadziała na Asusie :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 W jakim programie podkręcacie swoje karty? Chciałem mojego 5200 FX 128 DDR 64 bit podkręcać w Riva tuner, ale coś nie moge. Gdy wchodze do okna Lov-level system trweaks nie moge nic tam zmieniać ;( Jedynie moge podkręcać coś przy driverach. Gdzie Wy to robicie? Musisz dodać wpis do rejestru, masz tu linkahttp://download.guru3d.com/pafiledb.php?action=file&id=201 Ja mam ten sam problem nie moge nic zmienić prosze o dokładną rade co mam zrobić jaki wpis do rejestru bardzo prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Witam. Oto test nowego Arctic Cooling NV Silencer 3. Moim zdaniem wypada calkiem niezle. Ciekawe czy wejdzie bez problemu na mojego Gainwarda :?: :?: http://www.alltests.de/hardware/reviews_04...ncer3/nv3_1.php __________________ Abit KV7 Barton 2500+ 512 DDRAM Kingstone Gainward FX 5900 XT Caviar 60 GB Chieftec 360-302 DF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Panowie mam pytanie :oops: Miałem zakupić sapphire radeona 9600xt fireblade. Jednak po przejrzeniu wyników w doomie3, oraz po malutkim dociśnięciu pasa wyłuskałbym kaski na leadteka fx5900xt - kosztuje on 860zł. Jutro chciałbym złozyć zamówienie. I teraz moje pytanka: 1. czy warto dokładać 100 zł do tego leadteka ?? 2. Na modyfikacjach się już przejechałem i narazie nie planuje zmieniać chłodzenia i biosu - ile da się wycisnąc na standardowym chłodzeniu i bez zmiany biosa z tego leadteka ?? 3. Jak naprawdę jest z tym ps2, faktyczną wydajnością w dx9 oraz jakością obrazu. Tutaj nie chodzi mi o 3dmark03 tylko o gry. 4. Czy zasilacz CWT-350BDP wystarczy ?? Prosiłbym o rzetelną odpowiedź, bo wydatek to dla mnie spory a nie chcę się przejechać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 hmmm... jako ze wydalem ostatnia kase na ta karte i nie mam co jesc teraz stwierdzam ze karta jest SUPER. Na moim nedznym w sumie sprzecie nareszcie wszystko dziala jak trzeba (mam 5k w 3dmarku na podkreconym duronie i 256 ddr noname, plyta na sis :/) Mialem radka szafira na testach pare dni i duzo lepiej wypadl leadtek, a 100 zl to nie jest zawrotna roznica - bierz.Zasilacz chyba wystarczy zwazywszy ze mam codegena 300, vmoda na procku 1.6@2.2, 3 dodatkowe wiatraki, w biosie zwiekszony vcore na razie (jeszcze) nic sie nie zjaralo... wnioskuje ze Twoj zasilacz star3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Moge tylko podać wynik z DOOM3 : 1024*768 HIGH demo1 ~50fps. Na standartowym chłodzeniu kręciła się na 450/940. Zmieniłem tylko wiatrak, no i bios na "luksusowy" , teraz chodzi 450/900 przy większej wydajności. Do testów zegarki ustawiam 470/915. Co do zmiany chłodzenia to sobie odpuściłem (nie wiem czym oni to choletrstwo przykleili). Jednak polecam zmiane biosu - to dużo daje. P.S. Na zasilaczu MGB 350 nie działał mi komp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Przeniesiono :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Panowie mam pytanie :oops: Miałem zakupić sapphire radeona 9600xt fireblade. Jednak po przejrzeniu wyników w doomie3, oraz po malutkim dociśnięciu pasa wyłuskałbym kaski na leadteka fx5900xt - kosztuje on 860zł. Jutro chciałbym złozyć zamówienie. I teraz moje pytanka: 1. czy warto dokładać 100 zł do tego leadteka ?? 2. Na modyfikacjach się już przejechałem i narazie nie planuje zmieniać chłodzenia i biosu - ile da się wycisnąc na standardowym chłodzeniu i bez zmiany biosa z tego leadteka ?? 3. Jak naprawdę jest z tym ps2, faktyczną wydajnością w dx9 oraz jakością obrazu. Tutaj nie chodzi mi o 3dmark03 tylko o gry. 4. Czy zasilacz CWT-350BDP wystarczy ?? Prosiłbym o rzetelną odpowiedź, bo wydatek to dla mnie spory a nie chcę się przejechać. 1. TAK 2. Ja bez zmian w biose wycisnołem 6810 http://tweak.pl/ilustracje/mod_5900xt/3dmark1.png 3. Jakość obrazu jest :) OK co do wydajności PS2 to jest niższa niz u 9800pro, ale w grach tego znacząco nie odczujesz 4. :? Nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ja na swoim sprzęcie uzyskałem 5774 ( 450/850) przy standart ustwieniach 4780 pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Panowie mam pytanie :oops: Miałem zakupić sapphire radeona 9600xt fireblade. Jednak po przejrzeniu wyników w doomie3, oraz po malutkim dociśnięciu pasa wyłuskałbym kaski na leadteka fx5900xt - kosztuje on 860zł. Jutro chciałbym złozyć zamówienie. I teraz moje pytanka: 1. czy warto dokładać 100 zł do tego leadteka ?? 2. Na modyfikacjach się już przejechałem i narazie nie planuje zmieniać chłodzenia i biosu - ile da się wycisnąc na standardowym chłodzeniu i bez zmiany biosa z tego leadteka ?? 3. Jak naprawdę jest z tym ps2, faktyczną wydajnością w dx9 oraz jakością obrazu. Tutaj nie chodzi mi o 3dmark03 tylko o gry. 4. Czy zasilacz CWT-350BDP wystarczy ?? Prosiłbym o rzetelną odpowiedź, bo wydatek to dla mnie spory a nie chcę się przejechać. co do ceny, to chyba chca z Ciebie troche zedrzec!! np. tutaj jest o ok. 60zl taniej: http://sklep.gral.pl/ mam od niedawna ta karte i musze powiedziec, ze jest godna polecenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Jestem nowy na tym forum i jakoś nie mam ochoty przegląać 32 stron tego postu. Mam karte FX5900 Ultra (Leadtek, ale na referencyjnym chłodzeniu Nvidii). I chciałbym ją podkrećić. Wszelkie modyfikacje milewidziane, ale tylko te bez utraty gwarancji. Moglibyście coś mi doradzić. Coś nie coś czytałem o timingach pamięci i latency, ale pod wersje XT karty. Dziekuje za rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 "Wszelkie modyfikacje milewidziane, ale tylko te bez utraty gwarancji" Tylko jest jeden problem bo modyfikacje bez utraty gwarancji nie istnieją. Są za to modyfikacje, które można cofnąć w razie jakiejś awarii i wtedy nikt nie pozna, że cos było robione z kartą. Jedną z takich modyfikacji jest zmiana biosu na zmodyfikowany bios z poprawinymi timingami i latencjami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Z tego co widzę luks ty się bawisz modyfikowaniem BIOSów od kart NVIDII. Zatem można prosić ciebie o modyfikację BIOSu karty WinFast A350XT (GF FX 5900XT), mój model kręci się na 430/930. Dałoby się coś usprawnić nie licząc timingów pamięci? Jak możesz to ustaw domyślne taktowanie z 390/700 na 430/900 MHz, tyle mi wystarczy :-) BTW: Posiadasz ten oryginalny BIOS tej karty czy potrzebujesz go? :) Jakby co to daj znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 ja też bym się pisał na coś takiego (leadtek), tego gainwarda sie troche boje ;) jutro przychodza radiatorki do ramu wiec nareszcie bede mogl zaczac cos robic bo po podkreceniu pamiatek o 20 już parzą.... puscilem na poczatku marka03 na 950MHz, przeszlo.... az sie dziwie ze sie nie zjaraly - coz, newbie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Macie tu link do biosów robionych przez Luksa do mojej karty. http://83.31.144.66/Leadtek_bios_by_luks_pl.rar Link powinien działać do jutra. U mnie najlepiej sprawuje się biosa.rom, ale popróbujcie wszystkie. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...