Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj kupiłem w Empiku ale K**WA :evil: nie moge zainstalować gdyż mam zawirusowanego kompa i net działa okropnie. Dodam że do instalacji jest wymagana rejestracja w necie. Samo pudełko wygląda normalnie bez bajerów, no i te 5CD. :D

P.S jutro robię opcję format c: :D i wtedy zdam relację. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj kupiłem w Empiku ale K**WA :evil: nie moge zainstalować gdyż mam zawirusowanego kompa i net działa okropnie. Dodam że do instalacji jest wymagana rejestracja w necie. Samo pudełko wygląda normalnie bez bajerów, no i te 5CD. :D

P.S jutro robię opcję format c: :D i wtedy zdam relację. :wink:

A według wątku o HL2 istaluje sie z 2h :?

Wszedłem na strone microsoftu i niby nie jet tak źle (karta na 505/950)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe witam :D

w;asnie dostalem MSI FX 5900 i siem chcialem spytac jak bardzo da sie to przerobic na cos wydajniejszego:D

i siem chcial spytac czy w takim konfigu jak w podpisie 14 002 pkt w 3dmarku 2001 se do dopry wybik czy zly????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe witam :D

w;asnie dostalem MSI FX 5900 i siem chcialem spytac jak bardzo da sie to przerobic na cos wydajniejszego:D

i siem chcial spytac czy w takim konfigu jak w podpisie 14 002 pkt w 3dmarku 2001 se do dopry wybik czy zly????

Widzę że wreszcie się zarejestrowałeś to ja KUKI :D Wyślij biosa Luksowi. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak, odpaliłem Half Life 2 i powiem szczerze że jest zajebisty, lecz jest jedno duże ALE. Otóż jest jak powiadają na fx uruchamia się pod dx 8.1 :evil: Co prawda fraps na ustawieniach 1024x780, detale na maxa bez AA i AF pokazuje od 68 do 131 fps. :wink: Ale kurcze co zrobić z dx9. Może jak się go wymusi nie będzie tak źle, teraz mam średnio 80 fps to może na dx9 będzie te 35fps. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo sterów 67.02 w NFS U2 i tak miałem pixle zamiast ulic. Problem bardzo łatwo rozwiązać wymuszając w sterownikach opcje "Force mipmaps" na "Trilinear".

szukalem i nie ummie znalezc tego w sterach,mozesz opisac dokladniej jak to przestawic.dzieki. ok juz znalazlem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mimo, ze stoje po drugiej stronie barykady 8) mam wielką prośbę!!!

Mój brat ma Gainwarda 5900XT GS i chcemy go przerobić.... ale nie wiem jak!

Tz. wiem że z początku jest instrukcja, ale od czasu jej wydania mineło jakieś 50 cuś stron topicu, na pewno są lepsze biosy, sposoby, stery... Jakby ktoś był tak miły i podał mi link... lub napisał (niekoniecznie jak dla lamera :) ) jak wycisnąć najlepsze osiągi!? Odrazu mówię że brat nie jest zapalonym OC i kupi tylko Silencera NV3 ... raczej Vmod odpada... Co mi radzicie?

Z góry dzięki!

ps. Tylko bez odpowiedzi "Przeczytaj topic" bo to zajmie całe wieki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spytam się kolejny raz... :evil:  Jakie radiatory na pamiątki wchodzą pod CoolVive na GF5900XT GS z Gainward'a :?:

Na pewno wchodzą oryginalne gainwarda. Zmierz ile tam jest miejsca wejdź na 4MAX.pl do działu chłodzenie pamięci i wybierz takie o odpowiedniej wysokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś na sterownikach 67.02 uruchomić NFS U i sprawdzić czy grafika jest OK, u mnie górna połowa obrazu jakby straciała synchronizacje, za to w NFS U2 (demo) graficznie wszystko wporządku

Odpowiedz z :lol: 3 postów powyrzej:

Pomimo sterów 67.02 w NFS U2 i tak miałem pixle zamiast ulic. Problem bardzo łatwo rozwiązać wymuszając w sterownikach opcje "Force mipmaps" na "Trilinear".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś na sterownikach 67.02 uruchomić NFS U i sprawdzić czy grafika jest OK, u mnie górna połowa obrazu jakby straciała synchronizacje, za to w NFS U2 (demo) graficznie wszystko wporządku

u mnie wszystko ok na sterach 67.02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mimo, ze stoje po drugiej stronie barykady 8) mam wielką prośbę!!!

Mój brat ma Gainwarda 5900XT GS i chcemy go przerobić.... ale nie wiem jak!

Tz. wiem że z początku jest instrukcja, ale od czasu jej wydania mineło jakieś 50 cuś stron topicu, na pewno są lepsze biosy, sposoby, stery... Jakby ktoś był tak miły i podał mi link... lub napisał (niekoniecznie jak dla lamera :) ) jak wycisnąć najlepsze osiągi!? Odrazu mówię że brat nie jest zapalonym OC i kupi tylko Silencera NV3 ... raczej Vmod odpada... Co mi radzicie?

Z góry dzięki!

ps. Tylko bez odpowiedzi "Przeczytaj topic" bo to zajmie całe wieki...

Jeżeli chodzi o gainwarda to jeżeli masz na nim pamiątki 2,2ns (kręcą się powyżej 900Mhz) to użyj opisu:

http://tweak.pl/artykul/mod_5900xt

Pomimo, że jest to dość "stary" opis zawarte w nim ustawienia są najlepsze dal tej karty. Do tego biosa od tamtego czasu nie zostały wprowadzone żadne większe poprawki oprócz soft v-moda, który i tak :wink: nie działa. Bo kontroler napięcia na Gainwardzie nie pozwala za pomocą biosu wycisnąc więcej niż 1,4V.

Co do v-moda to nie :twisted: usmażcie kart. Nie przekraczajcie 1,7V bo karta padnie po miesiącu. Najlepszym wyborem będzie 1,6V - 1,65V i do tego jakieś dobre chłodzenie

Jeżeli trafiły się wam pamiatki 2,5ns lub 2,8ns to walcie na GG coś wyślimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz z :lol: 3 postów powyrzej:

tylko że mi chodzi o pierwszą część NEED FOR SPEED UNDERGROUND - problemu tym sposobem nie można rozwiązać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mama pytanko do was . Co sądzicie o karcie PNY 5900XT? Szukałem na forum o niej ale nie znalazłem. Na stronie producenta też za wiele informacji nie ma. Czy mógłby mi ktos powiedzieć czy ta karta będie się dobrze kręciła? Jakie ma pamiątki itp. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt tu nie jest wrozka, wiec watpie zeby ktos ci odpisal na takie pytanie. Jesli ja masz to kombinuj (podkrecanie, zmiana biosu i chlodzenia), a jak jeszcze nie masz to lepiej leadteka, asusa lub gainward. Dobre sa rowniez MSI i ku mojemu zdziwieniu Prolink (bez obrazy dla uzytkownikow Prolinka. Zawsze sadzilem ze Prolink produkuje wszystko na rynek "value")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czytałem artykuł napisany przez luks__pl. Wszystko fajnie tylko boję się przy demontażu fabrycznego chłodzenia coś uszkodzić, więc chyba zlecę montaż komu trzeba . Dlatego mam kilka pytań. Czy Zalman ZM 80D-HP + ZM-OP1 warto zakupić. Czy dobrze będzie chłodzić kartę? Czy warto dołożyć jeszcze jeden ZM-OP1 ?

Pozdrawiam wszystkich Posiadaczy kart graficznych ze stajni GF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech Opson i gdzie te twoje stery?? Ale wajhe nam wcisles!! Wstydz sie!! to tak delikatnie powiedziane ale damy Ci jeszcze trocche czasu!!

Jestem wielce zdziwiony że masz jakieś nadzieje na wyjście tych "MAGICZNYCH" sterowników 8O

Powiem ci tylko jedno: Przestań czekać bo się nie doczekasz :lol:

Już chuba każdy na świecie kto słyszał te brednie o super sterownikach wyśmiał się za całe życie i wraz z premierą hl2 przestał mażyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...