michaelm Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja w NFS U2 mam na max. detalach, takie duże piksele na drodze i niebie. Mam zainstalowany patch. DirectX 9.0c. Stery 61.77, ale chyba spróbuje 66.93 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 A jak chodzi Hl2 na fx5900?? Już ktoś może grał?? No właśnie bo jeszcze nikt nie napisał a jestem strasznie ciekawy jak spisują sie nasze karty w tej grze. Ps. A gdzie jest Opson i jego magiczne sterowniki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Sorx jeśli to już było ale co wiecie o sterach Forceware 70.41 Win2000/XP :?: Znalazłem je na guru... Czy to czasem nie nasze magiczne stery :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 @michaelm Przeczytaj kilka wcześniejszych postów (grrr.....) @centy wygląda na to,że nikt z nas jeszcze tego nie "kupił" @jaro-1 to nie są te "wyimagicznione" stery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Sorx jeśli to już było ale co wiecie o sterach Forceware 70.41 Win2000/XP :?: Znalazłem je na guru... Czy to czasem nie nasze magiczne stery :?:Nam chodzi o 71.16 to nie te. Te z tego co wiem nic takiego nie dają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 @michaelm Przeczytaj kilka wcześniejszych postów (grrr.....) Sorry... A o HL2 się wypowiem jak do mnie dojdzie (wczoraj wieczorem zamawiałem) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja dzisiaj kupiłem w Empiku ale K**WA :evil: nie moge zainstalować gdyż mam zawirusowanego kompa i net działa okropnie. Dodam że do instalacji jest wymagana rejestracja w necie. Samo pudełko wygląda normalnie bez bajerów, no i te 5CD. :D P.S jutro robię opcję format c: :D i wtedy zdam relację. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja dzisiaj kupiłem w Empiku ale K**WA :evil: nie moge zainstalować gdyż mam zawirusowanego kompa i net działa okropnie. Dodam że do instalacji jest wymagana rejestracja w necie. Samo pudełko wygląda normalnie bez bajerów, no i te 5CD. :D P.S jutro robię opcję format c: :D i wtedy zdam relację. :wink: A według wątku o HL2 istaluje sie z 2h :? Wszedłem na strone microsoftu i niby nie jet tak źle (karta na 505/950) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja jestem trochę :P opóźniony bo dopiero jutro bęe miał NFSU2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 hehe witam :D w;asnie dostalem MSI FX 5900 i siem chcialem spytac jak bardzo da sie to przerobic na cos wydajniejszego:D i siem chcial spytac czy w takim konfigu jak w podpisie 14 002 pkt w 3dmarku 2001 se do dopry wybik czy zly???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 hehe witam :D w;asnie dostalem MSI FX 5900 i siem chcialem spytac jak bardzo da sie to przerobic na cos wydajniejszego:D i siem chcial spytac czy w takim konfigu jak w podpisie 14 002 pkt w 3dmarku 2001 se do dopry wybik czy zly???? Widzę że wreszcie się zarejestrowałeś to ja KUKI :D Wyślij biosa Luksowi. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Proponuje zglosic bajke o tytule "ForceWear 71.16" do rankingu :lol: 2004. Co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 A więc tak, odpaliłem Half Life 2 i powiem szczerze że jest zajebisty, lecz jest jedno duże ALE. Otóż jest jak powiadają na fx uruchamia się pod dx 8.1 :evil: Co prawda fraps na ustawieniach 1024x780, detale na maxa bez AA i AF pokazuje od 68 do 131 fps. :wink: Ale kurcze co zrobić z dx9. Może jak się go wymusi nie będzie tak źle, teraz mam średnio 80 fps to może na dx9 będzie te 35fps. Pozdrawiam. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 rosomak napisal: "W opcjach Video jest zakładka zaawansowane i tam jest rodzaj DX może tam da się zmienić" moze pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 http://discuss.futuremark.com/forum/showfl...b=5&o=0&fpart=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Pomimo sterów 67.02 w NFS U2 i tak miałem pixle zamiast ulic. Problem bardzo łatwo rozwiązać wymuszając w sterownikach opcje "Force mipmaps" na "Trilinear". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebass Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Pomimo sterów 67.02 w NFS U2 i tak miałem pixle zamiast ulic. Problem bardzo łatwo rozwiązać wymuszając w sterownikach opcje "Force mipmaps" na "Trilinear". szukalem i nie ummie znalezc tego w sterach,mozesz opisac dokladniej jak to przestawic.dzieki. ok juz znalazlem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam! Mimo, ze stoje po drugiej stronie barykady 8) mam wielką prośbę!!! Mój brat ma Gainwarda 5900XT GS i chcemy go przerobić.... ale nie wiem jak! Tz. wiem że z początku jest instrukcja, ale od czasu jej wydania mineło jakieś 50 cuś stron topicu, na pewno są lepsze biosy, sposoby, stery... Jakby ktoś był tak miły i podał mi link... lub napisał (niekoniecznie jak dla lamera :) ) jak wycisnąć najlepsze osiągi!? Odrazu mówię że brat nie jest zapalonym OC i kupi tylko Silencera NV3 ... raczej Vmod odpada... Co mi radzicie? Z góry dzięki! ps. Tylko bez odpowiedzi "Przeczytaj topic" bo to zajmie całe wieki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macxxx Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Czy może ktoś na sterownikach 67.02 uruchomić NFS U i sprawdzić czy grafika jest OK, u mnie górna połowa obrazu jakby straciała synchronizacje, za to w NFS U2 (demo) graficznie wszystko wporządku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supel Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Spytam się kolejny raz... :evil: Jakie radiatory na pamiątki wchodzą pod CoolVive na GF5900XT GS z Gainward'a :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Spytam się kolejny raz... :evil: Jakie radiatory na pamiątki wchodzą pod CoolVive na GF5900XT GS z Gainward'a :?: Na pewno wchodzą oryginalne gainwarda. Zmierz ile tam jest miejsca wejdź na 4MAX.pl do działu chłodzenie pamięci i wybierz takie o odpowiedniej wysokości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Czy może ktoś na sterownikach 67.02 uruchomić NFS U i sprawdzić czy grafika jest OK, u mnie górna połowa obrazu jakby straciała synchronizacje, za to w NFS U2 (demo) graficznie wszystko wporządku Odpowiedz z :lol: 3 postów powyrzej: Pomimo sterów 67.02 w NFS U2 i tak miałem pixle zamiast ulic. Problem bardzo łatwo rozwiązać wymuszając w sterownikach opcje "Force mipmaps" na "Trilinear". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebass Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Czy może ktoś na sterownikach 67.02 uruchomić NFS U i sprawdzić czy grafika jest OK, u mnie górna połowa obrazu jakby straciała synchronizacje, za to w NFS U2 (demo) graficznie wszystko wporządku u mnie wszystko ok na sterach 67.02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam! Mimo, ze stoje po drugiej stronie barykady 8) mam wielką prośbę!!! Mój brat ma Gainwarda 5900XT GS i chcemy go przerobić.... ale nie wiem jak! Tz. wiem że z początku jest instrukcja, ale od czasu jej wydania mineło jakieś 50 cuś stron topicu, na pewno są lepsze biosy, sposoby, stery... Jakby ktoś był tak miły i podał mi link... lub napisał (niekoniecznie jak dla lamera :) ) jak wycisnąć najlepsze osiągi!? Odrazu mówię że brat nie jest zapalonym OC i kupi tylko Silencera NV3 ... raczej Vmod odpada... Co mi radzicie? Z góry dzięki! ps. Tylko bez odpowiedzi "Przeczytaj topic" bo to zajmie całe wieki... Jeżeli chodzi o gainwarda to jeżeli masz na nim pamiątki 2,2ns (kręcą się powyżej 900Mhz) to użyj opisu: http://tweak.pl/artykul/mod_5900xt Pomimo, że jest to dość "stary" opis zawarte w nim ustawienia są najlepsze dal tej karty. Do tego biosa od tamtego czasu nie zostały wprowadzone żadne większe poprawki oprócz soft v-moda, który i tak :wink: nie działa. Bo kontroler napięcia na Gainwardzie nie pozwala za pomocą biosu wycisnąc więcej niż 1,4V. Co do v-moda to nie :twisted: usmażcie kart. Nie przekraczajcie 1,7V bo karta padnie po miesiącu. Najlepszym wyborem będzie 1,6V - 1,65V i do tego jakieś dobre chłodzenie Jeżeli trafiły się wam pamiatki 2,5ns lub 2,8ns to walcie na GG coś wyślimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macxxx Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Czy może ktoś na sterownikach 67.02 uruchomić NFS U i sprawdzić czy grafika jest OK, u mnie górna połowa obrazu jakby straciała synchronizacje, za to w NFS U2 (demo) graficznie wszystko wporządku Odpowiedz z :lol: 3 postów powyrzej: Pomimo sterów 67.02 w NFS U2 i tak miałem pixle zamiast ulic. Problem bardzo łatwo rozwiązać wymuszając w sterownikach opcje "Force mipmaps" na "Trilinear". tylko że mi chodzi o pierwszą część NEED FOR SPEED UNDERGROUND - problemu tym sposobem nie można rozwiązać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ech Opson i gdzie te twoje stery?? Ale wajhe nam wcisles!! Wstydz sie!! to tak delikatnie powiedziane ale damy Ci jeszcze trocche czasu!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdraco11 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam. Mama pytanko do was . Co sądzicie o karcie PNY 5900XT? Szukałem na forum o niej ale nie znalazłem. Na stronie producenta też za wiele informacji nie ma. Czy mógłby mi ktos powiedzieć czy ta karta będie się dobrze kręciła? Jakie ma pamiątki itp. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Nikt tu nie jest wrozka, wiec watpie zeby ktos ci odpisal na takie pytanie. Jesli ja masz to kombinuj (podkrecanie, zmiana biosu i chlodzenia), a jak jeszcze nie masz to lepiej leadteka, asusa lub gainward. Dobre sa rowniez MSI i ku mojemu zdziwieniu Prolink (bez obrazy dla uzytkownikow Prolinka. Zawsze sadzilem ze Prolink produkuje wszystko na rynek "value") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam. Czytałem artykuł napisany przez luks__pl. Wszystko fajnie tylko boję się przy demontażu fabrycznego chłodzenia coś uszkodzić, więc chyba zlecę montaż komu trzeba . Dlatego mam kilka pytań. Czy Zalman ZM 80D-HP + ZM-OP1 warto zakupić. Czy dobrze będzie chłodzić kartę? Czy warto dołożyć jeszcze jeden ZM-OP1 ? Pozdrawiam wszystkich Posiadaczy kart graficznych ze stajni GF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 ech Opson i gdzie te twoje stery?? Ale wajhe nam wcisles!! Wstydz sie!! to tak delikatnie powiedziane ale damy Ci jeszcze trocche czasu!! Jestem wielce zdziwiony że masz jakieś nadzieje na wyjście tych "MAGICZNYCH" sterowników 8O Powiem ci tylko jedno: Przestań czekać bo się nie doczekasz :lol: Już chuba każdy na świecie kto słyszał te brednie o super sterownikach wyśmiał się za całe życie i wraz z premierą hl2 przestał mażyć :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...