Skocz do zawartości
dayus

Lipny SP-97!!!

Rekomendowane odpowiedzi

a neoplate ci nie styka gdzies z podstawka pod mobo ? Ja tak mialem u mnie w budzie jak zalozylem pierwszy raz SP97... Neoplate zwieral z podstawka i komp nie chcial w ogole wstac... pomoglo dopiero uzycie dremelka i wyciecie tej czesci ktora dotykal neoplate...

A nawiazujac do tego , ze ci krzywo ten SP lezy , to sa dwie opcje (u mnie bylo podobnie)

1.Sprawdz , czy ktoras z podkladek pod sruby nie "zniknela" ;)

2.Dokrecaj na krzyz , czyli najpierw lewa gorna srubka potem prawa dolna dopiero jak ci rowno zlapia wszystkie cztery to dokrecaj na maksa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja instrukcja montażu to:

1. Przymocować X'ika do płyty :)

2. Polozyc sp-97 :) musi z każdej strony mieć taką samą odlekłoś do tych sróbeczek w które wkręcasz drugie sróbki :)

3.Włożyć sróbki i wkręcać, co jakieś 5 ruchów śrubokrętem zmieniać śrubki :)

U mnie zawsze wychodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potrafisz radiatora zaczepić, sory, ale tyle widze

Chlopie,ale wniosles to tematu....sam mi go zaloz, brak juz mi pomyslow na niego. Wszystkie śrubki są poprzykrecane do oporu. A on tak krzywo dochodzi.
A od kiedy to śrubki mają być dokręcone do oporu? 8O

Metodą "do oporu" to możesz silnik w Polonezie skręcać, radiator ma być RÓWNO! Poluzuj trochę z jednej strony bo jeszcze rdzeń ukruszysz! A radiator i tak nie spadnie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale gdy ja wkrecam te sruby do Xplate i na to nakladam, SPeka to,ze sa wycentrowane te sruby w dwuch dziurach,za mocno ciagna te nakretko-sruby do srodka,ze nie moge wjechac srubami do nich.

To teraz bede luzowal je,ale gdy sa one nie dokrecone do konca,to sie kreca i ciezko jest dokrecic nastepna srubke.

A z moim kompem to moj GF odmowil posluszenstwa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro rozmawiacie o tym sp97, to korzystając z okazji spytam się czy pasuje on pod a64 (s754 i s939)? Jak kupować już taki radiator, to na jakiś czas :)

może mi ktoś odpowiedzieć :?

A nie łaska ruszyć tyłek na stronę Thermalright i sprawdzić? :evil:

"Athlon XP Palomino, Thoroughbred, and Barton 2800+ and up" - nie, nie pasuje.

Chcesz coś na A64? To bierz XP-120 (ale nie wejdzie na Socket A). Chcesz na Socket A i K8? Kup Zalmana CNPS7000A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera u mnie cos nie tak! Bo gdy dokrece srubo-nakretki do X-Plate to te w co są naprzeciwko siebie (po drugiej stronie S-A) to sa krzywo ciagną do S-A. A gdy na to wszystko poloze radiator rusza sie jak lodowka na krzywej podlodze..

Musze chyba zrobic tak jak pisali poprzednicy, nei na maksa, a rowno.

Ale wtedy bede musial wykrecic MoBo i trzyamc te nakretki sczybcami.

Widocznie mam krzywy X-Plate :(

@niemiec - troche my ze zrobili kupujac Sp-97:( Teraz mielibysmy Si-97:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha to spox! A jak sie delta spisuje po zwolnieniu? Bo pod rheobusa chyab byla by dobra....nie wiem ile W wytrzymuje Rheobus.

Prosze Was wszystkich uzytkownikow Sp-97 o to,abyscie napisali jak macie przymocownay tem cholerny radiator. Czy macie srubki do oporu wkrecone w xplate, czy tak aby bylo wycentrowane,zeby sie nie bujal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jutro machne ci teścik ;)

wentyla obecnie mam thermatake`a ThunderBlade 92x92 chodzącego @2000rpm:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5454...d4d5f435a455257

w budzie: z tylu zalman zm-f1 80x80 7v pod zasilaczem

z przodu arctic cooling (min obroty, w sumie nic nie daje)

i podgrzewający radośnie atmosferę chief 360-302df

pasta na procu arctic ceramique

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on ma 21+ 21 dba

Co mam przez to rozumiec.

Zapomnialem,ze to jest TT. juz kiedys pisalo o tej 80 kremowej co miala z boku dziury,ze jest przeklamana.

wg opn'a ktory jest na Twojej stronce wyliczylem,ze Twoj proc na 1.950 ma ok. 114W i masz w stresie na no-name 92mm 48st. /dobrze se przypominam?/

A ja na moim bartku na 2420mhz@1.75V mam ok 91W i temp z otwarta buda 46-48st. w prime po tylko 2h.

Cos mi sie to nie podoba, co bym nie zrobil z tym coolerem wyniki podobne. Jeszcze go na nowo nie przykrecalem,bo mi sie nie chce,ale zrobie to chyba jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi