Heat Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a neoplate ci nie styka gdzies z podstawka pod mobo ? Ja tak mialem u mnie w budzie jak zalozylem pierwszy raz SP97... Neoplate zwieral z podstawka i komp nie chcial w ogole wstac... pomoglo dopiero uzycie dremelka i wyciecie tej czesci ktora dotykal neoplate... A nawiazujac do tego , ze ci krzywo ten SP lezy , to sa dwie opcje (u mnie bylo podobnie) 1.Sprawdz , czy ktoras z podkladek pod sruby nie "zniknela" ;) 2.Dokrecaj na krzyz , czyli najpierw lewa gorna srubka potem prawa dolna dopiero jak ci rowno zlapia wszystkie cztery to dokrecaj na maksa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Moja instrukcja montażu to: 1. Przymocować X'ika do płyty :) 2. Polozyc sp-97 :) musi z każdej strony mieć taką samą odlekłoś do tych sróbeczek w które wkręcasz drugie sróbki :) 3.Włożyć sróbki i wkręcać, co jakieś 5 ruchów śrubokrętem zmieniać śrubki :) U mnie zawsze wychodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 nie potrafisz radiatora zaczepić, sory, ale tyle widze Chlopie,ale wniosles to tematu....sam mi go zaloz, brak juz mi pomyslow na niego. Wszystkie śrubki są poprzykrecane do oporu. A on tak krzywo dochodzi.A od kiedy to śrubki mają być dokręcone do oporu? 8O Metodą "do oporu" to możesz silnik w Polonezie skręcać, radiator ma być RÓWNO! Poluzuj trochę z jednej strony bo jeszcze rdzeń ukruszysz! A radiator i tak nie spadnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ale gdy ja wkrecam te sruby do Xplate i na to nakladam, SPeka to,ze sa wycentrowane te sruby w dwuch dziurach,za mocno ciagna te nakretko-sruby do srodka,ze nie moge wjechac srubami do nich. To teraz bede luzowal je,ale gdy sa one nie dokrecone do konca,to sie kreca i ciezko jest dokrecic nastepna srubke. A z moim kompem to moj GF odmowil posluszenstwa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 skoro rozmawiacie o tym sp97, to korzystając z okazji spytam się czy pasuje on pod a64 (s754 i s939)? Jak kupować już taki radiator, to na jakiś czas :) może mi ktoś odpowiedzieć :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Widocznie nikt nie zna odpoiwedzi na Twoje pytanie. Jak kiedys ktos mojemu komplowi odpowiedzial - "... a znaju Ty gugla..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 skoro rozmawiacie o tym sp97, to korzystając z okazji spytam się czy pasuje on pod a64 (s754 i s939)? Jak kupować już taki radiator, to na jakiś czas :) może mi ktoś odpowiedzieć :? Pod AMD 64 przeznaczony jest SP-98, XP-120 i XP-90. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 skoro rozmawiacie o tym sp97, to korzystając z okazji spytam się czy pasuje on pod a64 (s754 i s939)? Jak kupować już taki radiator, to na jakiś czas :) może mi ktoś odpowiedzieć :? A nie łaska ruszyć tyłek na stronę Thermalright i sprawdzić? :evil: "Athlon XP Palomino, Thoroughbred, and Barton 2800+ and up" - nie, nie pasuje. Chcesz coś na A64? To bierz XP-120 (ale nie wejdzie na Socket A). Chcesz na Socket A i K8? Kup Zalmana CNPS7000A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 A Si-97 chyba pasuje na S-A i A64....lecz nie wiem jak jest na serio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 A Si-97 chyba pasuje na S-A i A64....lecz nie wiem jak jest na serio.tylko na SocA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 OK - moj bład. @niemiec jak u Ciebie jest z SP-97, masz te sruby do X-plate przykrecone na maxa? Czy tak,zeby bylo rowno jak nalozysz speka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 u mnie po dokreceniu na max jest rowno i mam dokrecone na max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Cholera u mnie cos nie tak! Bo gdy dokrece srubo-nakretki do X-Plate to te w co są naprzeciwko siebie (po drugiej stronie S-A) to sa krzywo ciagną do S-A. A gdy na to wszystko poloze radiator rusza sie jak lodowka na krzywej podlodze.. Musze chyba zrobic tak jak pisali poprzednicy, nei na maksa, a rowno. Ale wtedy bede musial wykrecic MoBo i trzyamc te nakretki sczybcami. Widocznie mam krzywy X-Plate :( @niemiec - troche my ze zrobili kupujac Sp-97:( Teraz mielibysmy Si-97:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ja kupilem sp97 w kwietniu za cene nizsza niz si97. poza tym czekac to mozna zawsze i zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 A ja w lipcu czy czerwcu,troche zaluje, bo jak czytalem to 4-5 stopni ok. ma byc mniej na si97 :( Niech wypowiedza sie inny userzy sp97 czy maja sruby dokrecone do oporu jak silnik w poldku....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 mala ciekawostka ;] 12*204@1.975V sp97 na procu a na sp97 delta 92mm i w stress bylo 35st przy otwartej budzie a 37 przy zamknietej. pod zasilaczem 80mm od arctica i 120mm w neotecu. temp otoczenia 20-22st. to sie nazywa power :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 A komp czasem nie odfrunal z delta na pokladzie..?..heheh... Jak z glosnoscia? I ile dales za nią i gdzie? i ile Wat bierze? Kiedys pisales,ale teraz nie wiem gdzie...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 komp nie odfrunal ;] wentylek ma 1,5A co daje 18W. wentylek wymienilem za delte 120mm a glosnosc przemilczmy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Ale gdzie wymieniles i skad miales tamta delte...? Ale jak bylo z glosnoscia? Bardzo glosno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 dla mnie bylo bardzo glosno, ale do rekordow moze byc. cena takiej delty 92mm to jak dobrze pamietam ~100pln a jakis czas temu vantec tornado 92mm, troche slabszy niz delta, poszedl na allegro za 90pln. wymienilem ze znajomym, bo on ma XP120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 aha to spox! A jak sie delta spisuje po zwolnieniu? Bo pod rheobusa chyab byla by dobra....nie wiem ile W wytrzymuje Rheobus. Prosze Was wszystkich uzytkownikow Sp-97 o to,abyscie napisali jak macie przymocownay tem cholerny radiator. Czy macie srubki do oporu wkrecone w xplate, czy tak aby bylo wycentrowane,zeby sie nie bujal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 u mnie zarówno x-plate jak i te śrubki ze sprzężynkami dokręcone na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Widocznie u mnie jest jakis lewy ten X-Plate. @lucas - pls, zrob test na swoim bartku w prime na 2420MHZ i 1.750V I napisz jakie masz temperatury. I jaki wentyl na procu. TIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 ok jutro machne ci teścik ;) wentyla obecnie mam thermatake`a ThunderBlade 92x92 chodzącego @2000rpm: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5454...d4d5f435a455257 w budzie: z tylu zalman zm-f1 80x80 7v pod zasilaczem z przodu arctic cooling (min obroty, w sumie nic nie daje) i podgrzewający radośnie atmosferę chief 360-302df pasta na procu arctic ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 thx! on ma na serio tylko 21db ?? Ale wydajnosc troche mala ma....:( Tak apropos masz bude tunowaną,czy standard? Jesli moge Cie o tak duzo prosic, to fajnie by bylo przy otwartej budzie...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 dayus => on ma 21+ 21 dba. na 12v wszystkie TT sa glosne a info na pudelku mozna sobie w buty wsadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 on ma 21+ 21 dba Co mam przez to rozumiec. Zapomnialem,ze to jest TT. juz kiedys pisalo o tej 80 kremowej co miala z boku dziury,ze jest przeklamana. wg opn'a ktory jest na Twojej stronce wyliczylem,ze Twoj proc na 1.950 ma ok. 114W i masz w stresie na no-name 92mm 48st. /dobrze se przypominam?/ A ja na moim bartku na 2420mhz@1.75V mam ok 91W i temp z otwarta buda 46-48st. w prime po tylko 2h. Cos mi sie to nie podoba, co bym nie zrobil z tym coolerem wyniki podobne. Jeszcze go na nowo nie przykrecalem,bo mi sie nie chce,ale zrobie to chyba jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 hej dayus mógłbyś mi powiedzieć ile mm wystaje ci sp 97 poza płyte główną?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ok 50-60mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ok 50-60mm jesteś pewien? nic ci sie nie pomyliło? skoro cały sp97 ma długość 96mm!! a ty piszesz że wystaje 60mm!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...