ptys Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) ja też robiłem już takie rzeczy z cyną, mosiądzem i lutosrebrem że ludziom na tweak sie nie śniło, wycieki mógłby policzyć na palcach jednej ręki, przez kilka lat i tysiacach lutów, atak duża nieszczelność bloków misia skłania mnie do tego że nie ma on zielonego pojecia o lutowniu, sorry za szczerość ale stwierdzam fakt, co potwierdzi większość fachowców od lutowania (nie elektroniki) Edytowane 5 Listopada 2005 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Z całym szacunkiem dla Misia i jego wyrobów... Ale kurcze dla mnie robienie bloków i nie sprawdzenie ich na szczelność to kpina. Zrobienie bloku to pracochłonna i czasochłonna kwestia. Test zajmuję 10 sekund. A podejście "trzeba było odesłać" tylko świadczy o profesionaliźmie i dbałości o interes.... szkoda, że swój a nie klienta. Oczywiście wszędzie zdażają się błędy. Ilość pseudo producentów na naszym rynku spowodował, iż ceny poszły bardzo w dół. Szkoda, że razem z jakością. No offense Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Zrobiłem sobie taka przejsciowke przez ktora podłaczam sie do kranu i testuje bloki pod cisnieniem. Jak kogos interesuje jak to wyglada moge potem zapodac fotke. Od tej pory kazdy blok jest testowany pracuje rowniez nad fotkami z etapu produkcji ktore moze niebawem zaprezentuje i bedziecie mogli blizej zobaczyc jak powstaja bloczki :) Niebawem pokaze fotki radiatorkow ktore beda dołaczane do bloku na gpu |(cube pro) ktorego spod jest niski i trudno kupic takie radiatorki dlatego pokusiłem sie o ich wykonanie Edytowane 10 Listopada 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 test nie zajmuje 10sekund bo może być niedogrzane, topnik sie wypłucze i zacznie lecieć po 2 dniach albo nawet po tygodniu, widziałem już takie rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 test nie zajmuje 10sekund bo może być niedogrzane, topnik sie wypłucze i zacznie lecieć po 2 dniach albo nawet po tygodniu, widziałem już takie rzeczyJasne ale on ich w ogóle nie testował i to jest horror ... :blink: :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 to i tak cud że tylko kilka trafiło się cieknących :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 to i tak cud że tylko kilka trafiło się cieknących :D CO swiadczy o tym ze bardzo dokładnie je robi :) A Co z Testami???:]... Chetnie bym pocztral conieco bo moze skusze sie na Cube Pro "FaleDunaju" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) powiem ze niebawem jezeli wszystko pojdzie tak jak trzeba misiu wyprodukuje dla mnie wyjatkowy bloczek, wiecej informacji dostaniecie potem, to jest taka mala tajemnica moja i misia :) Edytowane 14 Listopada 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Blok na peltiera chłodzącego procesor, też mi tajemnica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) zobaczysz jak zajebiscie bedzie zrobiony :) powiem tyle... bedzie mial duuuuza podstawe :D i bajer typu przykrecany coldplate :) Edytowane 14 Listopada 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 powiem ze niebawem jezeli wszystko pojdzie tak jak trzeba misiu wyprodukuje dla mnie wyjatkowy bloczek, wiecej informacji dostaniecie potem, to jest taka mala tajemnica moja i misia :) Aleeeeeee tajemnica, no niesamowite ...... a roztrząsasz to juz chyba w nie pierwszym temacie. Wyłuzuj, jak złożysz i bedzie to rzeczywiście działało to pokaż i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 powiem ze niebawem jezeli wszystko pojdzie tak jak trzeba misiu wyprodukuje dla mnie wyjatkowy bloczek, wiecej informacji dostaniecie potem, to jest taka mala tajemnica moja i misia :) Nie wiem czemu robisz wokol tego tejemnice albo jakis powiew sensacji skoro i tak nie ma w tym nic nadzwyczajnego! Zreszta na taki bloczek juz dawno temu namawialem "misia" o podstawie 62x62 i 4 kroccach... tylko jakos nie pasilo mu go wtedy zrobic i musialem sam kombinowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 już go tak nie jedzcie może to jego pierwsze WC i każdy zakup to nowe doświadczenia a w zaraz go zjeżdżacie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 już go tak nie jedzcie może to jego pierwsze WC i każdy zakup to nowe doświadczenia a w zaraz go zjeżdżacie <_< jak dla mnie to za bardzo sie tym podnieca i uwaza ze robi cos nadzywczajnego czy wyjatkowego - jakis totalny extreme :D czy cóś i wyglada to tak jakby myslal ze jego pomysly sa no nie wiem - pionierskie (?) - deko przesadza a zazwyczaj tak jest ze tego wlasnie pokroju userzy duzo zapowiadaja a malo robia (chwile sie podjaraja a potem projekty zamieraja bo albo przerosly ich, albo im sie nie chcialo, albo nie mieli materialow etc...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 według mnie pelt jet taki... idiotyczny, bez przyszłości, dużo prądu izolacji, temp moze bardzo dobra ale już lepiej fc albo wfc mimo że drozsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Misio co sie stalo z niespodziankom razem z bloczkiem?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 według mnie pelt jet taki... idiotyczny, bez przyszłości, dużo prądu izolacji, temp moze bardzo dobra ale już lepiej fc albo wfc mimo że drozszezobaczysz ze umnie bedzie tylko kawalek maty neoprenowej zeby uszczelnic samego pelta miedzy coldplatem a blokiem, druga mata byc moze juz z armafleu bedzie oddzielac plyte od bloku i trzecia mata bedzie oslaniac calego coldplate-a. wedlug Ciebie to duzo izolacji? ja sadze ze to 10min wyciecie, 5 zalozenie i chula bez kondensacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 zobaczysz ze umnie bedzie tylko kawalek maty neoprenowej zeby uszczelnic samego pelta miedzy coldplatem a blokiem, druga mata byc moze juz z armafleu bedzie oddzielac plyte od bloku i trzecia mata bedzie oslaniac calego coldplate-a. wedlug Ciebie to duzo izolacji? ja sadze ze to 10min wyciecie, 5 zalozenie i chula bez kondensacji :)Twoje przechwałki juz w kilku topicach to typowy objaw człowieka, który duzo gada a mało robi. Weź zrob, potem się chwal. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 tak jest sir, czesci w drodze. zadowolony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A ten bloczek to do tego konfigu z twojego siga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMPO21 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 jeszcze raz misiu zwracam się z proźbą o podanie nowych cen bloczków i od kiedy można je zamawiać?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Chciałbym przedstawic powstawanie bloczka na nb DFI pro Fotki z frezowania spodu A tu frezowanie topu Gwintowanie topu Lutowanie Frezowanie po lutowaniu Troszke szlifowania i gotowe bloki teraz tylko uszczelnic krocce, przetestowac i wysyłac ;] Troszke czasu mi to zajeło ale mam nadzieje ze sie podoba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 All OK, ale proces lutowania nie wzbudza mojego zaufania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Troszke szlifowania i gotowe bloki teraz tylko uszczelnic krocce, przetestowac i wysyłac ;]Hmmm... zastanawiające;] 2 zdjęcia z procesu lutowania mi się nie wyświetlają. Poza tym niektórych ten proces może lekko niepokoić ;] Fajnie, że dałeś cały proces ciekawie wygląda dla kogoś kto nie wie jak się to robi. Tylko niektórzy się spytają, gdzie Twoja rola w tym wszystkim:> edit Zdjęcia się już wyświetliły. Z fipą myslimy o tym samym, tylko ja wolniej pisze ;] Edytowane 20 Listopada 2005 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Hmmm... zastanawiające;] 2 zdjęcia z procesu lutowania mi się nie wyświetlają. Poza tym niektórych ten proces może lekko niepokoić ;] Fajnie, że dałeś cały proces ciekawie wygląda dla kogoś kto nie wie jak się to robi. Tylko niektórzy się spytają, gdzie Twoja rola w tym wszystkim:> ktoś musi pakowac paczki ;] i biegać na pocztę co do lutowania to ta miedz się wogóle zagrzała ? kolor ma jak by była zimna :razz: Edytowane 20 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) A czy przypadkiem bloczków na NB misio nie robi sam :> PS. Mi sie podoba, lubie patrzeć na takie procesy technologiczne :mrgreen: fajne Edytowane 20 Listopada 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Napewno nie na DFI:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) A czy przypadkiem bloczków na NB misio nie robi sam :>a kogo to obchodzi :lol: Edytowane 20 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Napewno nie na DFI:>Cos mnie omineło? te bloczki robie sam w 100% Sam opracowałem konstrukcje Fotki z lutowania wygladaja nie szczegolnie bo nie mozna pokazac wszystkich elementow nb dociskania bo nie mam 4 rak zeby jeszcze w tym czasie robic fotki. Miedz jest na pewno dobrze rozgrzana bo jak połoze spod na top to jeszcze lezy zeby sie dogrzała potem sprawdzam czy temp jest odpowiednia przykładajac cyne i jesli sie topi łatwo to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) a kogo to obchodzi :lol:Szona_pola :mrgreen: Dobra nie róbmy ot :P przecież misio nabył frezarke i tam sobie coś na niej działa... i tak mi się kojarzy, że właśnie bloczki NB sam robi... a czy na dfi tez.. nie wiem :P trzeba się poinformować u źródła :mrgreen: EDIT No i wszytko jasne, narcyz -> nie znasz się :P Edytowane 20 Listopada 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...