w4cek Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mam zamiar kupic nowy procek ale nie wiem ktory wybrac? 2 lata temu narżnąlem sie na slabego celrona i nie chce znow kupic jakiegos shitu, prosze porady na temat intelowskich procków najlepiej do overclockingu do 450zl. dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 moze siakegos celerona D :?: jezeli koniecznie ma byc intelowski proc. www.benchmark.pl dzial procesory tam masz tescik nowego Celerona D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Do overclockingu zakładam że nie chcesz już Celerona, więc zostaje najtańszy P4 2400C HT (Northwood), ale cena to 700zł. Jeżeli byś jeszcze popadł na dobry stepping np. MO co już jest niestety mało prawdobodobne to byś mógł mieć nawet 3.3-3.6. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no ten nowy Celeron nie juz tak maksymalnie shitowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czytalem ostatnio o celeronach d i pisali ze 2,5 mozna przerobic na 3,1 i ma wydajnosc p4 2,8; inni mowili o kosmicznych temperaturach:( kosztuje 400zl oplaca sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czytalem ostatnio o celeronach d i pisali ze 2,5 mozna przerobic na 3,1 i ma wydajnosc p4 2,8; inni mowili o kosmicznych temperaturach:( kosztuje 400zl oplaca sie? jak chcesz, jeżeli dużo nie grasz..........., ale później Northwooda już nie kupisz i zostanie Ci Prescott i Celeron D, żebyś później nie żałował. Ewentualnie AMD :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jak chcesz, jeżeli dużo nie grasz..........., ale później Northwooda już nie kupisz i zostanie Ci Prescott i Celeron D, żebyś później nie żałował. ale prescott tez jest dobry:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WzD Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 prescott...........jasne.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 no ale na prescotta najtanszego to wydam 700 zł czyli moglbym sie kupic athlona 2500 i plytke pod niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 celoron d 2,5 do gier by sie nie nadawal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Taki celek D spokojnie styknie ci do gierej i masz jeszcze mozliwosc dosyc dobrego o/c tego celka. Popatrz na forum o o/c, ktos wykrecił 2,2 @ 3,4 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 hehe takie cos da sie kupic za 450zł to ja swojego Bartka sprzedaje za 450zł a chodzi na 3600+ bez zmiany napiecia,czlowieku zmien płyte i Abita+Mobile :) =bardzo duza wydajnosc w 3d :-) jak cos to na PW : -) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 za tą kase niepchaj sie na intela.... owiele lepiej kupić coś z amd.tak jak kolega podpowiada. 2500mobile i nf7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dniowiec Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Taki celek D spokojnie styknie ci do gierej i masz jeszcze mozliwosc dosyc dobrego o/c tego celka. Popatrz na forum o o/c, ktos wykrecił 2,2 @ 3,4 :-) Na Celeronie 2,4 D prescott gry chodzą spoko, wiem bo mam :) a sam go kręcę do 3,5 tyle nie dlatego ze nie pójdzie tylko strach ze zostanę bez procka(mam tylko boxowy cooler) Kwestia temperatur jest taka ze dużo zależy od dobrego zamontowania coolera. Ja miałem najwięcej 53Cpo wyzywaniu się w Call of duty :twisted: Do tego dobra karta graficzna i jest wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 za 450pln to mozna kupic Athlona 2000+ i jakiegos Asrocka/ECSa i wykrecic procka na 2600+ -kazdy idzie z palcem w poopie oczywiscie nie polecam takiego rozwiazania tylko inne: sprzedac tego asusa i celerona kupic a2000+ i epoxa 8KRAI i jeszcze kaska zostanie na dobry coolerek bo to raptem 550pln wyjdzie a z intelow wiecej niz 100pln sie uzyska :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 za 450pln to mozna kupic Athlona 2000+ i jakiegos Asrocka/ECSa i wykrecic procka na 2600+ -kazdy idzie z palcem w poopie oczywiscie nie polecam takiego rozwiazania tylko inne: sprzedac tego asusa i celerona kupic a2000+ i epoxa 8KRAI i jeszcze kaska zostanie na dobry coolerek bo to raptem 550pln wyjdzie a z intelow wiecej niz 100pln sie uzyska :P epox 8krai to plytka do podkrecania? ile dalo by sie uzyskac ze sprzedarzy mojego asusa i celerona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Na Celeronie 2,4 D prescott gry chodzą spoko, wiem bo mam :) a sam go kręcę do 3,5 tyle nie dlatego ze nie pójdzie tylko strach ze zostanę bez procka(mam tylko boxowy cooler) Kwestia temperatur jest taka ze dużo zależy od dobrego zamontowania coolera. Ja miałem najwięcej 53Cpo wyzywaniu się w Call of duty :twisted: Do tego dobra karta graficzna i jest wypas. do jakiego procka mozna porownac wydajnosc podkreconego celerona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Do overclockingu zakładam że nie chcesz już Celerona, więc zostaje najtańszy P4 2400C HT (Northwood), ale cena to 700zł. Jeżeli byś jeszcze popadł na dobry stepping np. MO co już jest niestety mało prawdobodobne to byś mógł mieć nawet 3.3-3.6. :P No ja mojego na BOXowym coolerze z 2.8GHz wykręciłem do 3.0Ghz bez problemu !! ale : otwarta obudowa... lub kilka wiatraków wewnątrz... ja mam 4 i moge spokojnie zamknąć obudowe... TRACERÓW nie polecam bo tam jest tak daremny przepływ powietrza, że mi nawet te 4 nie pomogły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 w tej cenie chyba gdzies około 500 zł możesz kupić P4 Prescott 2.4MHz 533 FSB idealny do kręcenia i zawsze to P4 a nie celeron, mysle że to najlepszy wybór zresztą poczytaj sobie o tym procku na www.benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 No ja mojego na BOXowym coolerze z 2.8GHz wykręciłem do 3.0Ghz bez problemu !! ale : otwarta obudowa... lub kilka wiatraków wewnątrz... a dlaczego tak słabo :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 to co polecacie athlonxp 2000@2600 (jesli sie uda) na epox 8KRAI czy celeron 2,5@3,1 na moim starym asusie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 No ja mojego na BOXowym coolerze z 2.8GHz wykręciłem do 3.0Ghz bez problemu !! ale : otwarta obudowa... lub kilka wiatraków wewnątrz... a dlaczego tak słabo :twisted:Bo za słabe ramy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...