GenghisKhan Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 a jak sie tego moda robi?;]]] moze jakis link;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Udało mi się z moimi lipnymi D43 dojechać w dualu do FSB 245, winda działała, ale superpi zaraz wywalał. Na razie mam FSB 238 dual w testach i prawdopodobnie na tym poprzestanę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46505877 te cirsairy podkreca sie czy raczej nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 corsairy sie ogólnie dobrze kręcą ale ten model to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 to sa najbiedniesze corsiairy i wolał bym hynixy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 kupiłem dzisiaj w PCP 2x512 hynixów z najlepszej serii D8J-D43 i DT produkowane w korei ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 kupiłem dzisiaj w PCP 2x512 hynixów z najlepszej serii D8J-D43 i DT produkowane w korei ^^ 1357572[/snapback] Mam takie sme i zupełna lipa 220 i koniec :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Jako ze Psychodeliczny delikatnie mi sugerowal ze Hynixy nigdy ale to nigdy niewymagaja wyzszych napiec, to postanowilem dzisiaj zrobic sesje DFI A64+ hynixy i memtest ;]. Ostateczny rezultat niejest zbyt ciekawy ale przynajmniej w moim wypadku potwierdza ze dodatkowe napiecie cos jednak daje. Przy takim ustawieniu tylko przy 3.0-3.1v ram byl stabilny. 2.8v > zwiecha w poscie 2.9v > zwiecha w memtescie (doslownie po chwili) 3.1v Stable A teraz dziwna historyjka, testowalem te pamieci dzisiaj jakies 6h ;/. Zaczalem od opoznien jakie najczesciej widzialem u was stabilne czyli 3.0-3-3-8do11 Przy 2.9v jechalem tak test reboot do 258, potem juz nawet 3.2v niepomagalo. Dalem 3.0-3-4-11 ,dojechalem do 265 ale juz z 3.1v ,nastepny krok 266 to bylo juz 3.0-4-4-11 ,jako ze 1mhz niewart takich opoznien to znizylem do 2.9v i 3.0-3-3. Reboot, wisi na ekranie po POSTcie. (wczesniej jechalo poltorej godziny w memtescie!, niejest to wina ani proca ani htt bo utrzymywalem na niskim poziomie). I niechcial tak zabootowac poki ni znizylem az do 255, pomyslalem ze tak duze opoznienia niesa warte tak niskiego skoku w mhz (wczesniej jechalem 230 cas2.0-3-3-6) No to zaczalem testowac cas 2.5-3-4-8, 2.9v do 250, dalem 3.2v i szok ,dojechalem do 271 stabilnie w memtescie (poltora pelnego loopa).Mysle sobie znowu fajnie, wylaczam memtesta w biosie (DFI maja wbudowany).Ustawiam 8x270, reboot, i znowu stoi.... Teraz jestem juz zbyt znuzony tymi testami, ale wyglada mi na to ze cos tu DFI daje [gluteus maximus], raz sie podoba raz nie, wiec aktualnie jade na tym co w screenie u gory. Mial ktos podobne jazdy z hynixami ? Moze one sie "docieraja" czy jak ? Ktos wygrzewal hynixy i dawalo to jakies rezultaty ? Over&out. EDIT: Oczywiscie ramy w dualu (2x512) CPC ON. Edytowane 29 Marca 2005 przez RaV[666] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Jako ze Psychodeliczny delikatnie mi sugerowal ze Hynixy nigdy ale to nigdy niewymagaja wyzszych napiec, to postanowilem dzisiaj zrobic sesje DFI A64+ hynixy i memtest ;](...) Mial ktos podobne jazdy z hynixami ? Moze one sie "docieraja" czy jak ? Ktos wygrzewal hynixy i dawalo to jakies rezultaty ? Over&out. Siema, należy się drobne sprostowanie: nie napisałem, że "nigdy ale to nigdy", ale że w wiekszości przypadków tak jest co więcej nadal tak twierdzę. Nie pamiętam dokladnie, ale dyskusja o napięciu mówiła o wysokim FSB na nf2 więc może istnieją jakieś różnice... :wink: Z Twojego testu wynika, że jest trochę inaczej, ale chyba Chaos czy Lagier głupot nie piszą, moje obserwacje też potwierdziły, że wysokie V niekoniecznie przekłada się na wyższe FSB. Zaznaczam, że w rękach miałem tylko D43 z serii DT, która jak wiadomo nie jest już tak dobra jak serie wcześniejsze. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacadooo Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no dobra fajny ten topic wkrecilem sie. a co do wypowiedzi "AK47 " i "genghiskhan" dotyczacej naklejki na kosciach w Arescie...hmm no troche ona inna od tych pomaranczowych co zwyklo je sie widywac nawet na allegro. ma to jakies znaczenie faktycznie? bo ja chce zmienic moje twinmosy kupione w proline bo w ogole sie nie kreca. no moze na 205-210 bo raczej barton 2500+ M mnie nie ogranicza zbytnio:D. a chce kupic 2x512 na dluzszy czas bo juz dosc mam wpychania w kompa;) no to jzu 1gb pamieci:D bo jak nie wykrece tych pamiatek na min 230 to sie potne;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Cacadoo, duzo zalezy od plyty ,musisz miec stabilne wysokie fsb zeby moc pamiatki krecic ;-). Ale ogolnie 230 to chyba kazde hynixy zrobia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Cacadoo, duzo zalezy od plyty ,musisz miec stabilne wysokie fsb zeby moc pamiatki krecic ;-). Ale ogolnie 230 to chyba kazde hynixy zrobia. 1358048[/snapback] no nie każde oemy lataja mi na 233 a 2 kości Hynixa zakupione ESC jedne 200 drugie 220 więc się zupełnie wyleczyłem z tych kości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Siema, należy się drobne sprostowanie: nie napisałem, że "nigdy ale to nigdy", ale że w wiekszości przypadków tak jest co więcej nadal tak twierdzę. Nie pamiętam dokladnie, ale dyskusja o napięciu mówiła o wysokim FSB na nf2 więc może istnieją jakieś różnice... :wink: Z Twojego testu wynika, że jest trochę inaczej, ale chyba Chaos czy Lagier głupot nie piszą, moje obserwacje też potwierdziły, że wysokie V niekoniecznie przekłada się na wyższe FSB. Zaznaczam, że w rękach miałem tylko D43 z serii DT, która jak wiadomo nie jest już tak dobra jak serie wcześniejsze. Pzdr. 1357836[/snapback] Jak większe napięcia nic nie dają jak dają, u mnie bez napięcia rzędu 3V to nie ma co w ogóle podchodzic do zabawy. :mur: Mam serie: nalepka: HYNIX KOREA 04 PC3200U-30330 0440 512MB DDR 400MHz CL3 HYMD264646B8J-D43 AA-A na kostkach: HYNIX 439A A HY5DU56822BT-D43 KOR Podzielam twoje zdanie RaV[666] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jak większe napięcia nic nie dają jak dają, u mnie bez napięcia rzędu 3V to nie ma co w ogóle podchodzic do zabawy. :mur: (...) Podzielam twoje zdanie RaV[666] 1358735[/snapback] Spoko tylko jak mówiłem ja mam DT. I już zakończmy tą bezproduktywną dyskusję, bo nic nie przynosi. Zapraszam na strony 24,25 tematu, to nie są tylko moje twierdzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Psychodeliczny widze ze ty jestes poprostu uparty jak cholera :) "Zapraszam na strony 24,25 tematu, to nie są tylko moje twierdzenia..." Przeciez ci juz wklejalem ze jednak chaosowi napiecia pomagaly :). Wniosek jest z tego taki ze tej nowej serii DT napiecia nic niedaja. Moja seria podobna jak cavarra. Cpu-Z donosi: HYMD264 646D8J-D43 Week 52/2004 A tak btw. Spalil ktos hynixy ? ;-) bo Zastanawiam sie nad zapodaniem 3.3v ale to juz wchodzi w grozne arealy i niewiem czy dla hynixow bezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Już taki charakter :D I koniec, DT wysokie V nic nie daje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacadooo Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 no i lipa. w arescie we wrocku nie maja hynciow i nie wiedza kiedy beda:/ kicha no wiec zamiast pamiatek kupilem nowa bude. a tak swoj droga to te kosci w ESC to jakos dziwnie tanio no i widac ze pewnie sie nie krece zbyt fajnie:/ na allegro to strach z lekka juz lepiej doplacic pare zlotych i kupic nowki...tylko gdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zapomnij o tych hynixach, te które teraz sprzedają są do bani, zresztą wnioskując po twoim podpisie to masz plyte na nforce2 a z tym shitem niechcą działać 512. Lepiej poszukaj czegoś innego co będzie działać, może jakieś żele, ich ceny też nie są już atak bardzo wyśrubowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 napisze teraz tak: konf jak w podpisie. odblokowany mnoznik. nie wiem czemu nie moge osiagnac maxymalnego FSB 227 jaka mi daje mobo. proc idie good 199x12.5 (dlatego 199, bo od 200 zaczyna isc synchro, a asynchro w tym wypadku daje mi 464 mhz) wiec powiedzcie mi, czemu nie chce isc za cholere dajmy na to 227x9, 227x10, 227x11 ? ;/ prubowalem ze wszystkimi mozliwymi parametrami vcore (od 1,65 do 1,95) zmiana napiec na ddr chyba bezsensowna, bo skoro ida 464 na default? :/ wiem, ze moze troche temat nie ten, ale moze ktos wpadnie na cos sesownego, bo chcial bym chocby dla samej satysfakcji osiagnac max FSB i porownac z moim obecnym ustawieniem osiagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zapomnij o tych hynixach, te które teraz sprzedają są do bani, zresztą wnioskując po twoim podpisie to masz plyte na nforce2 a z tym shitem niechcą działać 512. Lepiej poszukaj czegoś innego co będzie działać, może jakieś żele, ich ceny też nie są już atak bardzo wyśrubowane. 1360508[/snapback] Zastanów się gościu co piszesz :mur: bo brednie to każdy umie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zastanów się gościu co piszesz :mur: bo brednie to każdy umie... 1360716[/snapback] widocznie nie slyszal moze o cpc off skoro sa jakies problemy;]]] :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 a mnie juz tu dawno nie bylo i chcialem wlasnie o to cpc off i on zapytac - tu chodzi o t1 i t2 ?? czy juz wszystko pomieszalem ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 tu chodzi o t1 i t2 ?? czy juz wszystko pomieszalem ?? Dokładnie , nic nie pomieszałeś.:) A u mnie na hynach z esc jest taka data produkcji(wg cpu-z ver 1,7): week 105 , year 08 :blink: może ktoś to wytłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Dokładnie , nic nie pomieszałeś.:) A u mnie na hynach z esc jest taka data produkcji(wg cpu-z ver 1,7): week 105 , year 08 :blink: może ktoś to wytłumaczyć? 1360889[/snapback] hehe też tak mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacadooo Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 no kurna przeciez ludzie tez jada na nforce 2 i jakos kreca te pamitaki. pytanie tylko czy te w arescie to oem czy nie bo naklejki rozne. zaczynam pomalu glupiec ot co:/ tak samo mialem jak kupowalem karte:) ta nie bo cos tam tatma bo to..i tak w kolko macieju (sorki jesli jest tu jakis Maciej;) moja plyta uwazam daje rade zreszta razem z nf7 to 2 z najlepszych plyt pod Socket A wiec nie sadze by to bylo problem z pamieciami tym bardziej z na stronie asusa byly test tyle ze 256 ale kosci mialy takie same oznaczenia jak te z Arestu wiec nie sadze by sie gryzly:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 "moja plyta uwazam daje rade zreszta razem z nf7 to 2 z najlepszych plyt pod Socket A " z ty bym sie klocil (mam sporo zastrzezen do tego deluxa - i nie tylko ja), ale sens pozostaje ten sam... tez uwazam, ze te pamiatki sa naprawde warte uwagi (choc 512mb sie gorzej kreci niz 256) i daja rade nawet na nf2 ->sporo lepiej na nf4.... czy ktos je testowal na nf3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Na nf3 beda sie krecic raczej tak samo jak na nf4 ,po pierwsze kontroler pamieci jest w procku po drugie NF4 to poprostu rozwiniecie NF3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mi tam dochodzą w dualu na nf2 na 245 tyle ze raz stabilnie a raz nie(przejawia sie to tylko tym, ze mi sie firewall nie odpala, pozatym nic szczególnego :8 ) W każdym razie na codzien jade 241-244 Mhz, przy 2.8v, 2t, 2.5-3-4-11 i jest spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 chciałem zapytać o cpc off widze że wielu ludziom to pomaga w o.c. pamięci więc chciałbym się dowiedzieć jakie straty na wydajności są z cpc off na nforce2 czy gra warta świeczki czyli teraz moge mieć na tych kiepskich Hynixach 220x10 a powiedzmy z cpc off uzyskam 233 czy to ma sens??? czy wydajność nie spade przypadkiem? druga sprawa jak dorwe bios do mojej płyty z cpc off? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 u mnie duzo dalo cpc on to 230 max jaki mialem off to ~260 - wieceej by bylo po modzie plyty wydajnosc przy 260 jest duuuzo wyzsza niz 230 nawet na super timingach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...