Skocz do zawartości
poca

Counter Strike: Source - Rozgrywki Purepc

Rekomendowane odpowiedzi

nawet na 512 da sie grać spokojnie ;]. Na 6600 to bedzie hulać ze chocho ale przycinki bedą i tak w niektórych miejscach (cheatau - nade w wyrwe ;p) no i zawsze możesz wymusić gre w dx8.1 który od dx9 różni sie niewiele (nie lustrzanych odbić i woda ciut gorsza ale na pierwszy rzut oka to i to tak samo wygląda :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cs source uwielbia mocne proce zwłaszcza jak najwięcej mhz na jednym rdzeniu wówczas te scinki na chateau znikają. SD 3700+ @ 3ghz - mój poprzedni proc miał o 55 fps więcej w stress tescie anizeli x2 @ 2,7 ghz przy ustawieniach 1280x1024 wszystko vhigh z afx16 i aax4 - przy tych samych pozostałych podzespołach , być może ten 1mb cache tez cos dawal. Teraz jak gramy 12 na 12 to na dust06 to nie raz widze 32 fpsy przy teoretycznie silniejszym sprzęcie od sd 3700.

Panowie z valve obiecywali obsługę dual core i na tym tylko pozostało jesli chodzi o csa :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, najważniejsza w Source jest moc na 1 jaju. Valve prawdopodobnie niedługo zaktualizuje wszystkie swoje gry na Steamie do Source Engine 2007 (na razie widzieliśmy go jedynie w EP Two, Portalu i TF2 oraz w całym Orange Box na konsolach). Tyle, że chyba nawet EP Two nie korzystał z 2 rdzeni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcecie podam wam komendę na obsługe 2 jajek (daje kopa 2x FPS) - jednak nie u każdego to działa

PS

valve oficjalnie potwierdziło o przeportowaniu podanych gier na nowy silnik source co zapewnie lepsze efekty, 2 jajka itd itp:

Counter Strike: Source

Day of Defeat: Source

HL2 Deathmatch: Source

podobno przed lutym ma wyjść update

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy was trochę pogięło? dlaczego miałbym ściemniać? ... mniejsza o to. nie wiem czy działa to obecnie w CS:S (być może nie bo nie jest jeszcze na nowym silniku - portowanie już prawie ukończyli, update gier oczywiście będzie za free) ale działa w Half-Life 2 Episode 2, Team Fortress 2 i Portal:

Multithread

mat_queue_mode 2

r_threaded_renderables 1

r_threaded_particles 1

r_threaded_client_shadow_manager 1

cl_threaded_bone_setup 1

cl_threaded_client_leaf_system 1

po wpisaniu komend robimy reset gierki i potem macie skok FPS X2 (o ile macie mocny sprzęt..), tak widziałem to u kumpla na żywe oczy (miał 300 FPS jak stał na respie bez tych komend a z nimi 600 ileś FPS) ale niestety czasami po prostu zawiesza kompa, wywala gierkę - testowaliśmy to na TF2

UWAGA, może nie działać wtedy ALT+TAB w grze, gra może się sypać!

co do newsa przeczytajcie co postują na forum Steam pracownicy VALVe.

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nad watkiem jak byk siedzi TF2. Co nie dotyczyc cs'a bo

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25fps? W grach typu CSS, DODS zejście poniżej 40fps to samobójstwo...

Na czymś pokroju 6600GT (w wersji mobilnej odpowiada mu pewnie coś w okolice 7600go?) będziesz zadowolony z wydajności.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest aktualnie najlepszy polski serwer cs:s (chodzi mi o poziom)?

Graliście może na jakimś lapku w CS:S lub DoD:S? Jaki sprzęt wybrać, żebym nie widział mniej niż 25 fps?

Zagraj u nas i zobaczysz , może Ci się spodoba. Na serwie panuje wolność słowa, ale bez przesady ;) 212.87.240.130:29895 THC Clan server FFA. Przedział wiekowy tzn ci co tam grają stale to od 16 lat do 60 . Zazwyczaj same stare pryki siedzą , ale to nie znaczy , że kaleczą. Mamy pare fajnych kobitek z sympatycznym głosikiem ;) i Agniesie wymiataczkę , która cholera wie jak to robi ale bije wszystkich jak leci i staty 42:2 to u niej standard. Ja osobiście przeżywam kryzys , bo kobieta mnie bije :(, tyle lat gry , a ona 2 miesiące i strasznie szaleje, aż zatankuję kiedyś bestię i pojadę obadać tam do niej nad to morze jak ona to robi , bo poprostu nie wierzę. Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@alCatraz

Nie wiem, jak to jest z tymi mobilnymi świecidełkami, ale z tego co tak latam i patrzę po necie to wydaje mi się, że grafika 8400/8600 styka w zupełności.

@Gregor1230

No to muszę was jakoś odwiedzić, ale ja raczej też należę do starych pryków. Jak sam widzisz starzeję się i zmieniam stacjonara na emeryckiego laptopa. hehe

Co do tej koleżanki Agnieszki to może to jakiś zwykły "czit" i tyle (?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narcyz katuje swoja Toshibe na csie wiec pytaj sie jego jak chodzi na x1600 [;

A co do serwerow - najlepszych znaczy jakich? Nie przecze - THC ma swoj klimat ale jesli nie odpowada Ci rzucanie miesem ect...

Dawno temu podobala mi sie Kuznia, Komisariat, Tajemniczy serwer Herrflicka... Kazdy ma inny klimat i stalych bywalcow.

no i jak juz cos znajdziesz nieodzowne staje sie voice_enable 0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także jak napisałem wyżej "wolność słowa " , ale z jajem nie żeby komuś robić jazdę ;). Co do tej Agniesi to podobnoć grała z ludzmi którzy ją nagrywali i potem oceniali fachowcy - wyszło , że jest czysta więc kryzys mam jak łolera :(.

THC jest bardziej ukierunkowany na dyskusje , taki have fun , ale czasami muzik off , sound off i jest łupanka ostra.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graliście może na jakimś lapku w CS:S lub DoD:S? Jaki sprzęt wybrać, żebym nie widział mniej niż 25 fps?

Witam,

Posiadam laptopa HP Pavilion dv9780ew. Gram na nim w CSS. Ustawienia 1152x864 wszystko HIGH, Anizox16 AAx4 i bez problemu da się grać na Viscie. Myślę, że jak bym zainstalował XP FPS by wzrósł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nei, mam Kasperka z którym to wszystko sie gryzie (tzn tyle wywnioskowałem z forum steama)!

Oczywiście fachowcy radzą :

"Try uninstall Kaspersky, you will see difference..."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzisiejszy update:

Steam Client

Improved in-game overlay compatibility with Kaspersky Anti-Virus

OMFG, zajęło im to pół roku :lol: :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio powstał pierwszy polski server headshoot mod ;)

dla mnie bardzo ciekawy , przed sparem czy cóś to elegancko !

nie wiem czy mozna podawac ip ( czuje sie jak w TVnie ); pp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio powstał pierwszy polski server headshoot mod ;)

dla mnie bardzo ciekawy , przed sparem czy cóś to elegancko !

nie wiem czy mozna podawac ip ( czuje sie jak w TVnie ); pp

Jak nie chcesz podawać w temacie podaj na PW :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi