yuucOm Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 nawet na 512 da sie grać spokojnie ;]. Na 6600 to bedzie hulać ze chocho ale przycinki bedą i tak w niektórych miejscach (cheatau - nade w wyrwe ;p) no i zawsze możesz wymusić gre w dx8.1 który od dx9 różni sie niewiele (nie lustrzanych odbić i woda ciut gorsza ale na pierwszy rzut oka to i to tak samo wygląda :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Cs source uwielbia mocne proce zwłaszcza jak najwięcej mhz na jednym rdzeniu wówczas te scinki na chateau znikają. SD 3700+ @ 3ghz - mój poprzedni proc miał o 55 fps więcej w stress tescie anizeli x2 @ 2,7 ghz przy ustawieniach 1280x1024 wszystko vhigh z afx16 i aax4 - przy tych samych pozostałych podzespołach , być może ten 1mb cache tez cos dawal. Teraz jak gramy 12 na 12 to na dust06 to nie raz widze 32 fpsy przy teoretycznie silniejszym sprzęcie od sd 3700. Panowie z valve obiecywali obsługę dual core i na tym tylko pozostało jesli chodzi o csa :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Dokładnie, najważniejsza w Source jest moc na 1 jaju. Valve prawdopodobnie niedługo zaktualizuje wszystkie swoje gry na Steamie do Source Engine 2007 (na razie widzieliśmy go jedynie w EP Two, Portalu i TF2 oraz w całym Orange Box na konsolach). Tyle, że chyba nawet EP Two nie korzystał z 2 rdzeni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Ta obsługa dwóch jajek miała być dodana wraz z Ep2, czyli....3 miesiące temu? Jakoś niezbyt wierze w rychłe wypuszczenie takiej aktualizacji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Mi się wydaje , że to co mieli zrobic z source engine już zrobili i zakończyli. Teraz pracują nad source engine 2 pewnikiem i za siebie się nie oglądają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) jak chcecie podam wam komendę na obsługe 2 jajek (daje kopa 2x FPS) - jednak nie u każdego to działa PS valve oficjalnie potwierdziło o przeportowaniu podanych gier na nowy silnik source co zapewnie lepsze efekty, 2 jajka itd itp: Counter Strike: Source Day of Defeat: Source HL2 Deathmatch: Source podobno przed lutym ma wyjść update Edytowane 7 Stycznia 2008 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Podasz źródło tego newsa? Na stronie i forum steama głucho o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 nie pytaj czy chcemy tylko daj ta komende :lol: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) hahah jaja se gość robi z was i tyle, 2x więcej fps looool :banana: Edit: literówki Edytowane 7 Stycznia 2008 przez KZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Pewnie cos w stylu "wylacz synchronizacje pionowa" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 fps_limit 200 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 double_fps 1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 fps_limit 200 ja daję 500 ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) czy was trochę pogięło? dlaczego miałbym ściemniać? ... mniejsza o to. nie wiem czy działa to obecnie w CS:S (być może nie bo nie jest jeszcze na nowym silniku - portowanie już prawie ukończyli, update gier oczywiście będzie za free) ale działa w Half-Life 2 Episode 2, Team Fortress 2 i Portal: Multithread mat_queue_mode 2 r_threaded_renderables 1 r_threaded_particles 1 r_threaded_client_shadow_manager 1 cl_threaded_bone_setup 1 cl_threaded_client_leaf_system 1 po wpisaniu komend robimy reset gierki i potem macie skok FPS X2 (o ile macie mocny sprzęt..), tak widziałem to u kumpla na żywe oczy (miał 300 FPS jak stał na respie bez tych komend a z nimi 600 ileś FPS) ale niestety czasami po prostu zawiesza kompa, wywala gierkę - testowaliśmy to na TF2 UWAGA, może nie działać wtedy ALT+TAB w grze, gra może się sypać! co do newsa przeczytajcie co postują na forum Steam pracownicy VALVe. Edytowane 8 Stycznia 2008 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Warto sprawdzić ;) dodatkowe fpsy drogą nie chodzą zwłaszcza na dust06 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 na dowód daje jeden z wielu tematów o multicore na forum Steam: http://forums.steampowered.com/forums/show...light=multicore aha co do CS:S nie wiem czy tam to działa, sprawdzi ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 A nad watkiem jak byk siedzi TF2. Co nie dotyczyc cs'a bo » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Unknown command "mat_queue_mode" Unknown command "r_threaded_renderables" Unknown command "r_threaded_particles" Unknown command "r_threaded_client_shadow_manager" Unknown command "cl_threaded_bone_setup" Unknown command "cl_threaded_client_leaf_system" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 No i wszstko w temacie :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) tak ale to ma działać w CS:S już niebawem (tak samo DOD:S i HL2DM:S) - niewiadomo jednak co z HL2 i HL2Ep1 myslałem, że może już działa - ja raczej nie sprawdzę ;) Edytowane 8 Stycznia 2008 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jak już pisałem, Source Engine 2007 to na razie tylko HL2Ep2, TF2 i Portal. (Co innego na konsolach, tam nawet w stareńkim HL2 widać hdr i cienie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jaki jest aktualnie najlepszy polski serwer cs:s (chodzi mi o poziom)? Graliście może na jakimś lapku w CS:S lub DoD:S? Jaki sprzęt wybrać, żebym nie widział mniej niż 25 fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) 25fps? W grach typu CSS, DODS zejście poniżej 40fps to samobójstwo... Na czymś pokroju 6600GT (w wersji mobilnej odpowiada mu pewnie coś w okolice 7600go?) będziesz zadowolony z wydajności. Edytowane 14 Stycznia 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Jaki jest aktualnie najlepszy polski serwer cs:s (chodzi mi o poziom)? Graliście może na jakimś lapku w CS:S lub DoD:S? Jaki sprzęt wybrać, żebym nie widział mniej niż 25 fps? Zagraj u nas i zobaczysz , może Ci się spodoba. Na serwie panuje wolność słowa, ale bez przesady ;) 212.87.240.130:29895 THC Clan server FFA. Przedział wiekowy tzn ci co tam grają stale to od 16 lat do 60 . Zazwyczaj same stare pryki siedzą , ale to nie znaczy , że kaleczą. Mamy pare fajnych kobitek z sympatycznym głosikiem ;) i Agniesie wymiataczkę , która cholera wie jak to robi ale bije wszystkich jak leci i staty 42:2 to u niej standard. Ja osobiście przeżywam kryzys , bo kobieta mnie bije :(, tyle lat gry , a ona 2 miesiące i strasznie szaleje, aż zatankuję kiedyś bestię i pojadę obadać tam do niej nad to morze jak ona to robi , bo poprostu nie wierzę. Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 @alCatraz Nie wiem, jak to jest z tymi mobilnymi świecidełkami, ale z tego co tak latam i patrzę po necie to wydaje mi się, że grafika 8400/8600 styka w zupełności. @Gregor1230 No to muszę was jakoś odwiedzić, ale ja raczej też należę do starych pryków. Jak sam widzisz starzeję się i zmieniam stacjonara na emeryckiego laptopa. hehe Co do tej koleżanki Agnieszki to może to jakiś zwykły "czit" i tyle (?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Narcyz katuje swoja Toshibe na csie wiec pytaj sie jego jak chodzi na x1600 [; A co do serwerow - najlepszych znaczy jakich? Nie przecze - THC ma swoj klimat ale jesli nie odpowada Ci rzucanie miesem ect... Dawno temu podobala mi sie Kuznia, Komisariat, Tajemniczy serwer Herrflicka... Kazdy ma inny klimat i stalych bywalcow. no i jak juz cos znajdziesz nieodzowne staje sie voice_enable 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Także jak napisałem wyżej "wolność słowa " , ale z jajem nie żeby komuś robić jazdę ;). Co do tej Agniesi to podobnoć grała z ludzmi którzy ją nagrywali i potem oceniali fachowcy - wyszło , że jest czysta więc kryzys mam jak łolera :(. THC jest bardziej ukierunkowany na dyskusje , taki have fun , ale czasami muzik off , sound off i jest łupanka ostra. Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Jaki jest aktualnie najlepszy polski serwer cs:s (chodzi mi o poziom)? Graliście może na jakimś lapku w CS:S lub DoD:S? Jaki sprzęt wybrać, żebym nie widział mniej niż 25 fps? Witam, Posiadam laptopa HP Pavilion dv9780ew. Gram na nim w CSS. Ustawienia 1152x864 wszystko HIGH, Anizox16 AAx4 i bez problemu da się grać na Viscie. Myślę, że jak bym zainstalował XP FPS by wzrósł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Nei, mam Kasperka z którym to wszystko sie gryzie (tzn tyle wywnioskowałem z forum steama)! Oczywiście fachowcy radzą : "Try uninstall Kaspersky, you will see difference..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dzisiejszy update: Steam Client Improved in-game overlay compatibility with Kaspersky Anti-Virus OMFG, zajęło im to pół roku :lol: :lol: Edytowane 28 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#matthew Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Jaki jest aktualnie najlepszy polski serwer cs:s (chodzi mi o poziom)? Ostatnio powstał pierwszy polski server headshoot mod ;) dla mnie bardzo ciekawy , przed sparem czy cóś to elegancko ! nie wiem czy mozna podawac ip ( czuje sie jak w TVnie ); pp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ostatnio powstał pierwszy polski server headshoot mod ;) dla mnie bardzo ciekawy , przed sparem czy cóś to elegancko ! nie wiem czy mozna podawac ip ( czuje sie jak w TVnie ); pp Jak nie chcesz podawać w temacie podaj na PW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...