unitekk Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 8O 8O http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33012520 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ze szrotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Idzie na szrot, zapewne juz tam jakos ma uklady, ze bierze kadetowki, ewentualnie rekordy w wiekszej ilosci, za co nie placi zbyt wiele pieniedzy, wklda w to troche pracy i zarabia. Tez kiedys nad tym myslalem, ale nie chce mi sie uzerac z allegro, itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unitekk Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ale tyle ??, ja mam problemy z znalezieniem 1 sztuki, a jak już mam to cenią sobie 60-100zł za chłodniczkę w strasznym stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 No i na tym wlasnie polega, to ze czlowiek potrafi zarobic. Musial sie z kims dobrze ugadac, tak ze obie strony sa zadowolone skoro tyle tego jest w stanie zalatwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ale tyle ??, ja mam problemy z znalezieniem 1 sztuki, a jak już mam to cenią sobie 60-100zł za chłodniczkę w strasznym stanie. No to właśnie znalazłeś w tej cenie egzemplarz w calkiem przyzwoitym stanie ;-). Muszę przyznać, że gdybym nie był zagorzałym zwolennikiem dedykowanych chłodnic, to bym się nie zastanawiał, gość nieźle się przyłożył żeby je tak wypucować 8) update: ten sam koleś próbował je sprzedać po 90zł, ale chyba mu nie poszły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Witam Wydaje mi sie ze on ich nie pucuje tylko wklada je do jakiegos kwasu lub poddaje elektrolizie i samo sie czysci :) Pozdrawiam MAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 whatever, chodziło mi o to, że kupując taki element na szrocie w postaci grudki rdzy i brudu, ciężko będzie uzyskać taki efekt samemu i przy okazji nie uszkodzić chłodnicy. No chyba, że ktoś akurat przypadkiem ma wanne "jakiegoś kwasu" pod ręką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unitekk Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Zastanawia mnie koszt wyszczyszczenia takiej nagrzewnicy, kupić za szrocie za 50zł chłodniczkę która przypomina 'grudki rdzy i brudu' ;-) i zrobić z niej cos takiego. Widziałem cały topic o czyszczeniu, ale nic konkretnego tam niema. Pasta KIWI i kilka godzin zabawy, jakoś mi sie nie chce :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Zastanawia mnie koszt wyszczyszczenia takiej nagrzewnicy, kupić za szrocie za 50zł chłodniczkę która przypomina 'grudki rdzy i brudu' ;-) i zrobić z niej cos takiego. Widziałem cały topic o czyszczeniu, ale nic konkretnego tam niema. Pasta KIWI i kilka godzin zabawy, jakoś mi sie nie chce :-)) Ja sądze że kupuje je bardzo tanio np 30zł albo mniej i czyści za 20zł i sprzedaje za 90zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Rozmawialem z tym kolesiem swojego czasu. Sprzedaja chlodniczk na alegro od grubo ponad roku. I mowil mi ze kupuje je gdzies za 60 zł, sprzedaje po 90. Teraz ceny kadetow spadly znaczaco i chce sie wyzbyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unitekk Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 A ja słyszałem że właśnie sie rozkręca. Zobaczymy jak aukcja będzie sie rozwijać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-mit Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam wszystkich - w końcu postanowiłem do was dołączyć :) . Od dłuższego czasu obserwuję tych gości na Allegro i jestem pełen podziwu ich zapału do pracy i wytrwałości. Raz rozmawiałem z jego bratem, za nic nie chciał mi zdradzić jak oni to czyszczą :?: Wpadłem na pomysł żeby go podejść sposobem i w końcu się wygadał że to jest robione chemicznie :lol: , i zapytałem go skąd mają tyle chłodniczek :?: to powiedział że dużo podróżuje :wink: , ale coś też wspomniał że to są już ostatnie sztuki bo nie ma skąd brać a jak są to za chorą kasę. Może i bym się z nim zgodził bo jak pojechałem na szroty pod Warszawą (byłem chyba w czterech) goście powiedzieli mi 70-80zł za szt (nie wiem czy oni się umówili :?: :( ) pozdrawiam. mar-mit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Wpadłem na pomysł żeby go podejść sposobem i w końcu się wygadał że to jest robione chemiczniezdradz tajemnice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-mit Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No właśnie :D W tym problem że po tym jak mi to powiedział to chyba się skapnął że się wygadał bo zaraz chciał mnie skierować na inną drogę :P . I teraz myślę jak ich podejść dalej.Bo że chemia to już dużo ale co dalej :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 kwas solny :D :D :D :twisted: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-mit Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Fajnie :lol: Tylko z takim kwasem chyba nie będę eksperymentował w małym pokoju w bloku :( No chyba że na balkonie tylko ciekawe gdzie taki kwas można dostać :?: i ile taką chłodniczkę trzymać w takim kompocie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Fajnie :lol: Tylko z takim kwasem chyba nie będę eksperymentował w małym pokoju w bloku :( No chyba że na balkonie tylko ciekawe gdzie taki kwas można dostać :?: i ile taką chłodniczkę trzymać w takim kompocie?? koło mnie gośc ma rozlewnie kwasu siarkowego, solnego i wody destylowanej jak bedziesz chciał to moge wystawic na allegro tylko musiałbym najpierw zajsc zapytac sie za ile odsprzedali by :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ej..... wy serio chcecie wlac do nagrzewnicy kwas solny ?? albo siarkowy ? za wodą destylowana jestem za ale nie za kwasem :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ej..... wy serio chcecie wlac do nagrzewnicy kwas solny ?? albo siarkowy ? za wodą destylowana jestem za ale nie za kwasem :P :P :P a co sie czaic :D bedzie trzeba wyprubować jak dobrze bedzie czysciło to moze zaczne na allegro sprzedawac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ej..... wy serio chcecie wlac do nagrzewnicy kwas solny ?? albo siarkowy ? za wodą destylowana jestem za ale nie za kwasem :P :P :P Cos ty jest nienormalny :P Chodzi o czyszczenie nagrzewnicy, a nie o czynnik chlodzacy... Jak ty chcesz pozatym czyscic woda destylowana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 SpiderMAN - to była ironia...... :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-mit Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja i tak jestem ciekawy jak ta jego aukcja się skończy. :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33012520 Widać duże zainteresowanie po ilości otworzonych ston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 czysci na 100% elektrochemicznie - znajdzcie sobie galwanizernie ktora ma w swojej usłudze polerowanie.... a nawracając do Kadetow - pewnie ma kogos kto jezdzi na szroty do niemiec po czesci? a i tak nagrzewnica od Łady jest 2 x lepsza... pozatym lepsze odprowadzanie ciepla jest z finów w kolorze CZARNYM i maksymalnie matowym (prawo boltzmana) i wszelkie polerowanie, malowanie itd znacznie obniża wymianę ciepla na drodze promieniowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unitekk Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 czysci na 100% elektrochemicznie - znajdzcie sobie galwanizernie ktora ma w swojej usłudze polerowanie.... a nawracając do Kadetow - pewnie ma kogos kto jezdzi na szroty do niemiec po czesci? a i tak nagrzewnica od Łady jest 2 x lepsza... pozatym lepsze odprowadzanie ciepla jest z finów w kolorze CZARNYM i maksymalnie matowym (prawo boltzmana) i wszelkie polerowanie, malowanie itd znacznie obniża wymianę ciepla na drodze promieniowania... Galwanizacja i polerka, ciekawe czy wiesz ile to kosztuje?? Jaką farbą chcesz malować taką chłodniczkę, tam są chyba malowane tylko zbiorniczki, które nie oddają oszałamiających ilośći ciepła ;-). Za to wszystko całkiem ładnie wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...