Kyle Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Cheaterstwo? http://video.google.com/videoplay?docid=-8...6037&q=fatal1ty Fatal1ty ciągle robi CSJ a na 0:45 masz piękny jego przykład ;> Gdyby nie strafe jumpy to Quake byłby wolny ;> zresztą masz też moda - Defrag, który służy tylko i wyłącznie do skakania w ten sposób... http://video.google.com/videoplay?docid=60...557873&q=defrag Powiedziałem że tak lekko zakrawa ale nie jest. Po prostu ta technika to legalne korzystanie z dziury w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (...)Nie wiem po co wy tak gracie z wszystkim na max :| I do tego z widokiem broni.(...)To się dołączę do tematu. Ponieważ my - grupa ludzi grających z jak najlepszą grafiką możliwą dla ich sprzętu - lubimy sobie pooglądać 'bohaterów' jak tu mężnie giną :). Fajnie jest tak biegać z wielką giwerą i myśleć "aaaale mam super broń, jak się błyszczy, ale kogoś zaraz rozwalę, aaaa jaki piękny strzał, krew wszędzie i w ogóle efekty aaaa", a nie tylko walić w suche modele pustym crosshairem "o tak frag... frag frag frag nieważne czy broń fajnie wygląda, muszę wygrać, muszę fragować!" :P. Hehe trochę subiektywna myśl, ale tak to postrzegam :). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 "o tak frag... frag frag frag nieważne czy broń fajnie wygląda, muszę wygrać, muszę fragować!""Patrzcie, patrzcie, jestem warzywem któremu 1/4 pola widoku zasłania broń, haha, jestem fajny i gram na ffa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Tak też to można postrzegać :). I chociaż częściowo masz rację, to ja wolę być warzywem z giwerą, bylebym tylko czerpał przyjemność z gry, a i tak czasami wygrywam na różnych losowych serwerach :). Pewnie powiesz, że nie ma sensu to, że "czasami wygrywam", ale liczy się siekanina, najwyżej się odrodzę i siekam dalej :). I chociaż wg. Ciebie nie powinno mieć to większego sensu, to tak właśnie postrzegam Quake'a. Nawet nie wiem co to jest ffa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 "Patrzcie, patrzcie, jestem warzywem któremu 1/4 pola widoku zasłania broń, haha, jestem fajny i gram na ffa"Nom, racja...graj w 640x480 bo wtedy glowa jest wieksza i latwiej heda trafic... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Tak też to można postrzegać :). I chociaż częściowo masz rację, to ja wolę być warzywem z giwerą, bylebym tylko czerpał przyjemność z gry, a i tak czasami wygrywam na różnych losowych serwerach :). Pewnie powiesz, że nie ma sensu to, że "czasami wygrywam", ale liczy się siekanina, najwyżej się odrodzę i siekam dalej :). I chociaż wg. Ciebie nie powinno mieć to większego sensu, to tak właśnie postrzegam Quake'a. Nawet nie wiem co to jest ffa :).A proszę bardzo, jeżeli to Ci sprawia radość - nikt Ci nie broni! O gustach się nie dyskutuje, jedni wolą mandarynę, inni Bacha. To że nie lubisz dueli, trudno, nie moja broszka. Nom, racja...graj w 640x480 bo wtedy glowa jest wieksza i latwiej heda trafic... :lol:Nie, głowa nie jest większa, a w Q3 nie ma headshotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Yyyy.... Jak można grać z widokiem broni? Przecież to ci 1/4 ekranu zasłania :blink: Taki fov, jasność, aż dziw że da się kogokolwiek zabić na takich ustawieniach :rolleyes:Fov na deafult jest dla mnie najwygodniejszy, przyzwyczaiłem się do niego w innych grach, zresztą robienie sobie "instant zoomu" np fov na 60 to dla mnie cziterstwo, gra nie powinna na takie coś pozwalać , tak samo jak na masakryczne cięcie detali by uwydatnić przeciwników. Q3 stworzono takiego jaki jest i uwarzam że powinno się grać w ustawieniach dostępnych jedynie w menu, nawet na moje poprawianie grafiki w .cfg już drgneło moje sumienie gracza ;) Zresztą nie po to ID tak męczyło się z silnikiem, że po 6-latach Q3 ciągle wygląda dobrze, by ustawiać grafikę jak za voodoo1 łupanego, tym bardziej że dzisiaj prawie każdemu ta gra w full detalach śmiga kilkaset klatek na sekundę. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Co do instant zoomu, to jest chyba bardzo niewygodne... Ja osobiście preferuje fov 110. Co do zmiany ustawień - jest to dostępne dla każdego, więc nie widze w tym nic nieuczciwego. Jak ktoś chce broń i full detale to to robi, jak ktoś woli jeden model przeciwnika w zielonym kolorze + fov 110 + jasność i gamma na maksa + najniższa jakość - też to robi. Cheaterstwo zaczyna się w momencie kiedy grzebiemy w ustawieniach sieciowych, i wpływamy tym samym na grę innych. Normalnie obowiązuje zasada - jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz, więc każdy dostosowuje Q3 do swoich prywatnych upodobań. Jedyne tak naprawdę trochę nieuczciwe ustawienie to te klatki, nie każdy o tym wie, a sporo to daje w prędkości poruszania się. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Nie, głowa nie jest większa, a w Q3 nie ma headshotów.Rofl. Widac ze nie łapiesz co ludzie pisza. takie zabawki z configiem są takim samym syfem jak zagrywki "pro gejmerow" w csa. Czlowiek ktory umie grac loi nawet na kulkowym a4techu bez zadnych zabaw z configiem...no ale zawsze mozna byc "pr0 gejmerem" nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Sarkazz gra bez myszki zeby bylo jeszcze bardziej pro. Jak zobaczylem twojego skrina (brak widoku broni, gra jak z pegazusa) to nie wiedzialem co mam myslec :] Nie potrafisz inaczej grac czy co? Te bron to zrozumie, rzeczywiscie troche lepiej sie bez niej gra, ale po co tak jechac z teksturami itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Czlowiek ktory umie grac loi nawet na kulkowym a4techu bez zadnych zabaw z configiem...no ale zawsze mozna byc "pr0 gejmerem" nie?Ja nie widzę absolutnie żadnej różnicy między Tracerem a Razerem Copperheadem... Obu używałem po pół roku. A zdarzało mi się zasadzić headshota 3v!lowi, więc co nieco o tej grze (cs, cs:s) wiem. W cs można ustawieniami sieciowymi nieźle namotać, i w tym wypadku cfg to zwykłe oszustwo, ale każdy dobrze skonfigurowany serwer to sprawdza i wywala za jakiekolwiek odstępstwa z ogólnie przyjętymi zasadami tzn. configiem ESL. Co do Q3 - absolutnie się nie zgodzę. Zmiana fov, jakości grafiki, jasności i widoku broni ma kluczowe znaczenie w pokonywaniu przeciwnika. Gra się po prostu lepiej, i nie jest to jednostkowa opinia. Sarkazz gra bez myszki zeby bylo jeszcze bardziej pro. Jak zobaczylem twojego skrina (brak widoku broni, gra jak z pegazusa) to nie wiedzialem co mam myslec :] Nie potrafisz inaczej grac czy co? Te bron to zrozumie, rzeczywiscie troche lepiej sie bez niej gra, ale po co tak jechac z teksturami itp? To nie jest mój screen. Ja gram na standardowych low-detalach bez kombinowania. Do tego zmiana Fov, jasności, gammy, widoku broni, modelu i koloru przeciwnika i to by było na tyle. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Te bron to zrozumie, rzeczywiscie troche lepiej sie bez niej gra, ale po co tak jechac z teksturami itp?Zeby miec jak najwiekszy kontrast miedzy sciana/gracz. Logiczne imo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zeby miec jak najwiekszy kontrast miedzy sciana/gracz. Logiczne imoChyba 95% ludzi grajacych w promoda tak gra. Maksymalne uproszczenie obrazu gry poprostu ulatwia - realizym czy jakiekolwiek przywiazanie do detali w wygladzie mapy traci z czasem na znaczeniu. Inna sprawa ze po paru latach grania w ten sposob, mozna miec bardzo podobna skutecznosc na defaultowym configu - roznica nie jest duza. Ale poczatkowo to dosc wyraznie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Sarkazz gra bez myszki zeby bylo jeszcze bardziej pro. Jak zobaczylem twojego skrina (brak widoku broni, gra jak z pegazusa) to nie wiedzialem co mam myslec :] Nie potrafisz inaczej grac czy co? Te bron to zrozumie, rzeczywiscie troche lepiej sie bez niej gra, ale po co tak jechac z teksturami itp? Jedziesz w dół z teksturami aby było wyraźnie widać przeciwników i odcinające się tło - dla mnie to już nie jest przyjemność. Gram dla przyjemności a nie na/za pieniądze więc ja sobie takie coś odpuszczam. Zresztą twórcy gier mogliby tak robić , aby zjechanie z detalami nie miało wpływu na postrzeganie przeciwnika. To fov też mogliby zablokować ( albo przynajmniej zmienić skrót na UFO :lol: ) . A co do błędu w engine ( 333 , 125 itd. ) to powinien być poprawiony już dawno temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Rofl. Widac ze nie łapiesz co ludzie pisza. takie zabawki z configiem są takim samym syfem jak zagrywki "pro gejmerow" w csa. Czlowiek ktory umie grac loi nawet na kulkowym a4techu bez zadnych zabaw z configiem...no ale zawsze mozna byc "pr0 gejmerem" nie? Dokladnie, znam typka, ktory gra na zdezelowane kulkowej myszy. To co zobaczylem to nie skomentuje. Sam powiedzial, ze to sa setki wygranych godzin w ta gre i wcale do szczescia nie potrzebuje lysych tekstur i razera za kilkaset zl... Btw ktos chce pograc 4fun w czystego 1.32 dzis wieczorkiem ? Moge postawic ser. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 A postawisz taki serwer żeby nie trzeba było mieć działającego CDkey? :mur: Bo ja moge wejść tak na 1/3 serwerów B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Sporo ludzi tak gra i ja tez a w configu nic nie grzebie ;) r_picmip na 3 to mozna ustawic z menu gry. Jak kiedys za poczatkow q3 ludziom ta gra zwalniala to tez wtedy zmniejszali detale. Ja gralem na P3 266 i Riva TNT 2 na najnizszych detalach zeby nie spadalo ponizej 30 FPS. Wszyscy prawie tak kiedys grali ze znajomych przez kabelek jak komp im nie wyrabial. Jak ktos umie grac to i zagra na maxymalnych detalach a jak ktos woli to je zmniejszy czy cos w tym zlego ? Ja np. gram prawie ze na najnizszych detalach w Q4 bo inaczej grac sie nie da z 10-15 FPS. Moge tez bezproblemowo grac na maxymalnych w q3 ale bez widoku broni, bo mi przeszkadza i tyle w tym temacie. To ze ktos gra myszka kulkowa czy inna to jego sprawa. Jak mu dobrze idzie to niech sie cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Co do strafuuf polecam filmik live to fly. Do scigniecia z ownage.com. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) to będzie ten serwer ? bo wydaje mi się, że ping mi się poprawił :lol: no i co to bedzie - Promode czy zwykły q3 wolałbym pm bo przyzwyczaiłem sie do fizyki ;) edit no co jest ?? :(:( edit2 no to sobie pograliśmy :/ :? Edytowane 18 Czerwca 2006 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 A postawisz taki serwer żeby nie trzeba było mieć działającego CDkey? :mur: Bo ja moge wejść tak na 1/3 serwerów B) Ja gram tylko na org, sorry. ;] to będzie ten serwer ? bo wydaje mi się, że ping mi się poprawił :lol: no i co to bedzie - Promode czy zwykły q3 wolałbym pm bo przyzwyczaiłem sie do fizyki ;) edit no co jest ?? :(:( edit2 no to sobie pograliśmy :/ :? Kurde 'troche' sie w wow'a zagralem... :oops: Moze nastepnym wieczorkiem. ;] Ja preferuje tylko czysty 1.32, bo w zadnego moda dluzej nie gralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ja gram tylko na org, sorry. ;]Zaraz uslyszysz "mam oryginal" :lol: Jezeli uda mi sie znalesc plytkie q3 to mozemy dzis pomlocic miesko, ale nic nie gwarantuje ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 tylko jak coś to całą noc - ja będe najprawdopodobniej od 23 od północy powinienem miec elegancki ping, będe mogł troche pospawać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zaraz uslyszysz "mam oryginal" :lol: :lol2: Mam kopię zapasowa czyjegoś oryginału i jakiś lewy serial ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 I tak publicznie o tym piszesz ;) Grobel, pain.exe i ath jakby co to ja sie tez dolacze. Podajcie IP na PM czy cos a postaram sie zjawic chociaz nic nie obiecuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Dobra ja moge juz grac, moge stawiac serwer, jak ktos chetny pograc to pw, ja podam ip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Panowie proponuje jutro o 23 i najlepiej OSP 1.31 bo jest to prawie klasyczny Q3, a nie kazdy dobrze czuje sie w ProMode... Ja tam nie przepadam zbytnio za tym modem ale na upartego moge zagrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Hyhy, niech ktoś jeszcze gra... :lol2: rail farty jak zwykle B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Panowie proponuje jutro o 23 i najlepiej OSP 1.31 bo jest to prawie klasyczny Q3, a nie kazdy dobrze czuje sie w ProMode... Ja tam nie przepadam zbytnio za tym modem ale na upartego moge zagrac. Ja zawsze gralem na czytym q3, wiec ciezko mi sie bedzie przestawic na jakis mod. ;] A wiec tak wstepnie na 23 sie umawiamy. Hyhy, niech ktoś jeszcze gra... :lol2: rail farty jak zwykle B) No troche sie pogralo dzisiaj. ;] Kark mnie strasznie boli, tyle wysilku to juz dawno nie bylo, pora zregenerowac sily. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 heh a mi trudno jest się przestawic na zwykłego q3 bo gram w pm :D to nie ta fizyka ;) jesli moj net pozwoli to dzisiaj znowu moge zagrać ;) pomimo moich lagow fajnie było :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Przydałaby się czwarta osoba, to moglibyśmy CTF albo TDM zagrać B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...