paln Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam, mam takia sprawe: Mam w swiecie serwer poczty, ladnie ustawilem sobie szyfrowanie SSL, wygenerowalem sobie sam klucz i chce sie przez thunderbirda komunikowac z tym serwerem, zeby sciagal poczte przez SSL. To dziala ALE... no wlasnie... za kazdym raze mTB mnie pyta, czy napewno chce uzyc etgo komunikatu, najpierw byly dwa komunikaty pod rzad, importowalem ten certyfikat do TB jako "osrodek autoryzacji" i pomoglo.. ale tylko na ten drugi komunikat. Chodzi o to, ze teraz przed kazdym pobraniem/wyslaniem wiadomosci musze potwierdzic, ze ten certyfikat jest dobry. To bardzo denerwujace, gdy mam np TB w tray, ustawione na sprawdzanie poczty co 10min a on tego nie robi, bo nie wie co z tym certyfikatem. Jest ktos w stanie pomoc co z tym zrobic? bylbym wdzeczny, pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Podobny problem miałem z mailem na poczta.fm. Certyfikat wystawiony był nie na poczta.fm, tylko na www.poczta.fm. Zmieniłem serwer pop na www.poczta.fm i działało już bez problemów. Jeżeli możesz wklej screena, lub przeczytaj czy nie podaje tam szczegółów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 nie o to chodzi, bo ten certyfikat nie jest autoryzowany, sam go wystawilem sobie i Thunderbird wyrzuca blad, ze ktos moze sie podszywac pod witryne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Więc, gdy ktoś mi przysyła mejla z wstawionym obrazkiem, to ja nie chce go widzieć w wiadomosci tylko chce tak jak w outlooku. ze widze go dopiero po kliknieciu na ten plik. Da sie tak zrobić ? Dzięki za odp. PS. Moze ktoś kto się dobrze zna na Thunderbird'ie zrobił by taki temat jak jest o Firefox'ie czy Operze ;) Edytowane 26 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Opcje>zaawansowane>edytor ustawień. mail.inline_attachments ustaw na false Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 menu -> widok -> pokaż załączniki w treści wiadomości. i albo włączasz albo wyłączasz tą opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ok załączniki juz nie widze. Ale dalej widze obrazki dołączone do mejla za pomocą "Wstaw - > Obrazek..." Da sie zrobić zeby to tak samo działało jak z załącznikami ? zeby obrazek sie pokazal po kliknięciu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mozesz przełączyc wyswietlanie wiadomosci jako zwykły tekst. wtedy w ogóle nie będzi wyswietlał zadnych obrazków w wiadomosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No w sumie tak. OK I jeszcze jedno pytanie, troche inne ale tez dotyczy Thunderbird'a :) Mam dodane kilka RSS'ów i w oknie widadomości gdzie po kliknieciu na link pokazuje sie ich treść, to ta treść jest napisana czcionką "Times New Roman" a ja bym chciał "Verdane" lub inną, gdzie i jak to mozna zmienić ? THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Opcje>wyświetlanie>czcionki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) No tak widziełem to :) Tylko co za co odpowiada ? bo jakieś dziwne nzawy są :| I jak zmieniłem tą "Times New Roman" na "Verande" to nic nie dało :| To które i co mam po zmieniać ? edit: Ok pomogło, trzeba było update rss'ów zrobić :) dzięki wielkie !! EDIT: Mam ustawioną poczte interia.pl jako domyslna, i nie moge wysylac meja z np. wp.pl czy o2pl bo wyskakuje okno ze mam coś źle w konfiguracji kont. Czy to znaczy ze bede mogl tylko z interia.pl wysylac mejle ? :blink: Edytowane 30 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam. Nie wiem czy dobrze wybralem dzial, ale mam nadzieje, ze tak. Mam problem z wysylaniem wiadomosci email przez SSL. Mam konto na gmailu i dziala przez www ok, ale przez Thunderbirda, Outlooka nie da rady. Sprawdzalem tez inne konta i jak dam SSL/TLS to jest tylko Laczenie z serwerem... i nic poza tym. Mam windowsa home edition, antywira Avast 4 Home i nic wiecej, nie wiem czemu nie dziala. Mam nadzieje, ze jakos mi pomozecie. Pozdrawiam, dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) pewnie niepoprawnie konfigurujesz konto... zastosuj się do tego... u mnie działa właśnie w ten sposób. KONFIGURACJA SERWERA Typ serwera: serwer poczty POP Nazwa serwera: pop.gmail.com Port: 995 Użytkownik: nazwa (bez @gmail.com !) Używaj bezpiecznego połączenia (SSL) - zaznaczone SERWER POCZTY WYCHODZĄCEJ (SMTP) Nazwa serwera: smtp.gmail.com Port: 587 Używaj identyfikatora użytkownika oraz hasła - zaznaczone Użytkownik: nazwa@gmail.com Użyj szyfrowane połączenie typu: - zaznaczyć TLS i pamiętaj jeszcze o ważnej sprawie... W ustawieniach poczty (na stronie Gmail) trzeba zaznaczyć: POP Download ? Enable POP for all mail. Edytowane 27 Marca 2006 przez stefe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Tyle, ze mi odbiera nie dzialalo bez problemow. Mam problemy z wysylaniem - teraz juz jest polaczony z gmail, ale : wystapil blad. Serwer pocztowy wyslal nieprawidlowe powitanie ?????????????? Jakies pomysly? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 masz skonfigurowane więcej niż jedno konto w programie pocztowym? jeżeli tak to czy masz przypisany odpowiedni serwer smtp do konta na gmail? bo jeżeli masz jedno konto albo przypisany odpowiedni serwer smtp do konta to musi to działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Mam tylko konto gmail. Mam tak skonfigurowane jak piszecie i opisujecie. Nie dziala. Nie ma w windzie czagos co mozna wlaczyc, wylaczyc, zeby dzialalo lub nie ssl ? http://crasher1.fm.interia.pl/1.JPG http://crasher1.fm.interia.pl/2.JPG Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ustawienia masz poprawne. Spróbuj użyć zamiast smtp.gmail.com - smtp.googlemail.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Nie pomaga niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Wyłącz w avast moduły do sprawdzania poczty i sprawdź czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 albo jak masz firewall systemowy, może on blokuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Nie pomaga wylaczenie, ani tego, ani tego. Chyba, ze jakos zle to wylaczam. Jakies inne pomysly? Okay, dziala. Ale mam inny problem za to. Jak wejde na gmaila i zaznacze mu, ze ma pobierac wszystkie widomosci to moge je odebrac w Thunderbirdzie czy Outlooku. Ale jak wysle sobie jakas wiadomosc jako test to juz jej nie moge sciagnac, bo mi wywala, ze na serwerze nic nie ma. Wchodze przez www i mam ta wiadomosc. Wchodze nastepnie w ustawienie i co widze. Pop wlaczony dla widomosci odebranych od godziny i taka godzina jaka aktualnie jest. O co chodzi?? Co z tym zrobic ? Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2006 przez Crasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kami.kadze Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Problem jest taki, że w folderze "Odebrane" mam około 50 maili, natomiast Thunderbird w prawym dolnym rogu pokazuje "Razem: 1084", przy poprzednim włączeniu było coś ponad 900, czyli szybko przybywa. Skutek jest taki, że jak uruchomię program, to przez kilka minut nie mogę wejść do folderu "Odebrane", bo on te maile (których nie ma) przetwarza. Idzie ten zielony pasek po woli, jak dojdzie do końca dopiero się zaczyna poczta ściągać i można z programu korzystać. Ktoś się orientuje co to może byc i jak sobie z tym poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 File --> Compact Folders powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kami.kadze Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Nie pomogło, dziś już jest 1319 maili i rośnie :/ A tak się dobrze zapowiadało :/ Ponad 1600 maili wskazuje, że to koniec przygody z Thunderbirdem, pora wypróbować The Bat :) Edytowane 30 Marca 2006 przez kami.kadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) A co oznasza ten błąd ? Przy wysyłaniu sie pokazuje, i nie mozna wysłac mejla. Edytowane 30 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 1) Jak ustawić Thunderbirda, aby przy uruchamianiu pokazywał zawartość "odebrane" a nie "foldery lokalne"Zainstaluj to: folderpanetools rozszerzenie. Tu powinno być: http://www.extensionsmirror.nl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Niestety minimize to tray już nie działa, a ten thundertray coś mi się nie podoba... Czy zna ktoś jakieś nowe rozszerzenia itp tego typu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Może jakiś temat zbiorczy o TB? Wracajac do tematu. Czy mozna zrobic foldery w TB o nazwach np. Allegro, Electronic Sports League itd. i teraz zeby maile z tych stron byly odpowiednio segregowane i wrzucone do kazdego folderu. Dobrze opisałem? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 oczywiście... nie ma z tym najmniejszego problemu... później dodajesz reguły do filtra i to wszystko... zresztą podobnie się to robi w większości programów tgo typu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...