Skocz do zawartości
kuicets

Nagroda dla tego pana, czyli LOL-ki 2004 :D

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladalem oferte komputronika i tak dla jaj wskoczylem do GeForców 5200 64bit. Natknalem sie na taki komentarz:

"Kupilem ja 2 tygodnie temu i jestem zachwycony na mojej plycie ECS + 128 Ramu + Duron 600@650 wymiata moge wreszcie pograc w Q3 i SoF 2 a juz mysle ze za dwa lata kupie sobie 5600 ale bedzie wypas!"

Skąd sie tacy ludzie biorą?

Skrzynka piwa dla kogoś kto znajdzie lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natknalem sie na jeszcze jeden (gorszy). KOmentarz do karty Radeon 9200SE 128 MB + tv-out (64-bit)

"Mam te karte. Moja konfiguracja to: Celeron 2,4 GHz, Asus PE4PE-X, 1024 RAM. Karta nawet jest znosna. W 3D Marku 2001 - 5145 pkt, w 3D Marku 2003- 983 pkt. Wiec nawet niezle. Ale teraz najlepsze :-) GRAM W DOOM 3 NA HIGHT DETALACH I W ROZDZIELCZOSCI 1024x768!!!"

to fakt, mozna grac przy 2 FPS jak ktos lubi...

Tak nawiasem to gość konfig ma ciach!ny w kosmos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan - wiesz ze nie o to chodzi. Chodzi o tekst a nie o to kto ile forsy moze przeznaczyc na kompa. Czy kupiłbyś kiedykolwiek jedną z tych dwóch kart? Do gierek sie nie nadaje, a do winowsa i TNT 2 wystarczy. Po prostu tak mi sie to spodobalo, ze musialem sie z tym podzielić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja mam też niezły wałek!! ale z 9550 Cudeńko !! :) Bo tylko tak można ją nazwać . Po wgraniu biosa z Sapphire 9600 XT otrzymałem właśnie takową kartę z 6 potokami renderującymi zamiast 4 , częstotliwości : rdzeń 420 Mhz , pamiątki 500 Mhz oraz zmieniły sie timingi pamiątek z 5ns na 3,5 ns i w 3Dmarku 2003 w teście defaultowym otrzymałem 3500 punkcików a w teście 800x600 zdobyłem 4300 . Cóż Lepszej karty za te pieniądze nie ma :) Polecam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladalem oferte komputronika i tak dla jaj wskoczylem do GeForców 5200 64bit. Natknalem sie na taki komentarz:

"Kupilem ja 2 tygodnie temu i jestem zachwycony na mojej plycie ECS + 128 Ramu + Duron 600@650 wymiata moge wreszcie pograc w Q3 i SoF 2 a juz mysle ze za dwa lata kupie sobie 5600 ale bedzie wypas!"

Skąd sie tacy ludzie biorą?

Skrzynka piwa dla kogoś kto znajdzie lepszy...

A sprawdzales na date napisania tego komentarza? - jesli to bylo ze 2 lata temu to w sumie sie nie dziwie temu facetwi ;)

Sam pamietam jak ponad 2 lata temu kupilem athlona 1,2 i zachwycalem sie ta "rakieta" - wtedy jednak wlasciwie nie bylo szybszych prockow (oczywiscie w granicach rozsadku cenowego) - a teraz musialem wymienic tamta rakiete na nowa - a64 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przepraszam bardzo, jeśli ktoś zakłada, że w ciąglu 2 lat nie będzie postępu technicznego i ten GF 5600 wciąż będzie niezłą kartą (którą notabene nigdy nie był:), to jest łosiem rosochatym i można się z niego śmiać...

Zresztą GF 5200 też nigdy dobrą kartą nie był - nie był taki tani na początku, a przede wszystkim już w momencie wprowadzenia na rynek zaliczał się do segmentu low-end...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten z 9200se nie mógł być z przed 2 lat, bo jeszcze wtedy dooma3 nie było

poprawiłem :) przecież sam mam 9800se i spoko sobie grałem w dooma3 , a jak pożyczyłem od kumpla 512mb to już całkiem bajka była, ale to było dawno i prawda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przepraszam bardzo, jeśli ktoś zakłada, że w ciąglu 2 lat nie będzie postępu technicznego i ten GF 5600 wciąż będzie niezłą kartą (którą notabene nigdy nie był:), to jest łosiem rosochatym i można się z niego śmiać...

Zresztą GF 5200 też nigdy dobrą kartą nie był - nie był taki tani na początku, a przede wszystkim już w momencie wprowadzenia na rynek zaliczał się do segmentu low-end...

NIe zgodze się 5200 był kiedyś dobrą kartą, jakiś rok temu sam byłem posiadaczem 5200 prolinka i pamiętam, że z żadnymi gierkami nie miałem problemu, w undergrounda pykałem na full detalach w 1024x768 i miałęm jakieś 30-35 klatek, oczywiście wszystko po oc :twisted:(30fps to nie jest dużo ale można pograć) wtedy fx5200 poprostu w swojej cenie nie miał konkurencji bo chyba każdy się ze mną zgodzi, że od 9200 był lepszy ale gdy weszło 9550, 5200 może się schować

A karta od samego początku była przeznaczona na rynek low-endowy bo było takie założenie nvidia, przecież musieli coś wypuścić ze wspaniałych fx na ten tańszy rynek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, kolejny LOLek:

"karta wypas ale nie polecam kupna jeżeli posiadasz mniej niż 512 ram i procek powyżej 1.8 Gb"

Komentarz do karty GeForceFX 5200 PixelView Ultimate 128MB tv / DVI BOX 128-bit

tutaj drugi o tej samej karcie:

"szukalem karty z dobra jakoscia obrazu i czytelnoscia czcionki pod monitor CRT i nie zawiodlem sie ponownie na prolinku, obraz jest wyrazny, kolory ok nie jest tak ostry obraz jak w oryginalnym ATI, ale z geforców jest najlepszy. w dodatku bezglosny wentylator"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak kupie dziforsa to przerobi mi sie na atii??? :roll: prose o pomoc!

Nie. Nie przerobi Ci się na ati, bo przerobi się na gejforca. Przerabiając tak dwie karty dziforca na gejforca możesz je połączyć ze sobą w tak zwane nFidia AGI™ (Anal Gej Interface). Będą dwa razy szypciej chodziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"szukalem karty z dobra jakoscia obrazu i czytelnoscia czcionki pod monitor CRT i nie zawiodlem sie ponownie na prolinku, obraz jest wyrazny, kolory ok nie jest tak ostry obraz jak w oryginalnym ATI, ale z geforców jest najlepszy. w dodatku bezglosny wentylator"

ale co w tym smiesznego? koles wcale nie napisal ze ten prolink to ati wiec nie wiem o czym rozmawiacie. czytanie ze zr..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest komenatrz do Radeon 9200 Sapphire 64MB + DVI / tv-out BOX 128-bit, który na GPU ma tylko radiator:

Bardzo dobra i tania markowa karta jakość obrazu jest bardzo dobra 128 bitowe pamięci poprawiają bardzo wydajność i jaka ciha......wydajniejsza i cichsza od fx 5200 polecam tym którzy lubią ciszę...

Trudno żeby karta bez wentyla byla glosna, ale to jest przeciez tylko moje zdanie...

Jakis mądry pan napisal, ze Radeon 9600 Gigabyte GV-R96128D 128 MB DDR + TV / DVI bulk (64-bit) to badziewie, a inny tak ją broni:

Co ty gadasz. Karta super nic jej nie brak i ta cena , coś wspaniałego. Ja to kupuje i ten kolor po prostu bajka.

No tak...Jakbysmy sie kolorami sugerowali nie wiem ilu z nas by dobrze skonczylo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz. Karta super nic jej nie brak i ta cena , coś wspaniałego. Ja to kupuje i ten kolor po prostu bajka.

No tak...Jakbysmy sie kolorami sugerowali nie wiem ilu z nas by dobrze skonczylo...

Bo ten kolor hipnotyzuje i już nie jeden kupił ten niebieski laminat 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9600 Sapphire 128 MB DDR DVI + TV bulk (128-bit)

karta jes cool, doom3 zasówa az milo, fakt na catalyst 4.9 sie nie da krecic, ale i po co? ile jest kart zgodnych z direct 9.0c??? nie mowiac o open gl:) hehe, PS 128 RAMU/128 bit daje kompowi takiego kopa, ze uwazam ze nie tylko do gier sie przydaje, ogolnie na AMD 2500, MSI 333, 512 RAM i tej karcie mozna spokojnie kopiowac muzyke pod winda, nagrywac plytke w nero i ogladac film:) hiehie, i co wiecej potrzeba do szczescia???

Ciężko mi rozszyrować czy ten kolo robi sobie jaja czy nie - ocencie sami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie obiektywne komentarze nie są przepuszczane przez "cenzorów" komputronika i tylko dają tam takie jakie im się podobają czyli coś w stylu: "karta full wypas, wszystko śmiga, nie ma nic lepszego" itd itp etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...