satoshie Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 co zrobic z zbyt dlugim odpalaniem sie stronek ? w IE albo Crazy Browser wczytuja sie szybko, zas w mozilli na cos czeka :( dopiero po jakims czasie sie wczytuja (5-10sek) strasznie denerwujace :( Może rozszerzenie Fasterfox pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Może rozszerzenie Fasterfox pomoże? Nie wiem dlaczego ale u mnie z tym rozszerzeniem chodzil wolniej niz powinien niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 co zrobic z zbyt dlugim odpalaniem sie stronek ? w IE albo Crazy Browser wczytuja sie szybko, zas w mozilli na cos czeka :( dopiero po jakims czasie sie wczytuja (5-10sek) strasznie denerwujace :(Nie jest to normalne, Fasterfox raczej tu nie pomoże. Jeżeli dzieje się tak nawet na czystym profilu, to może winny jest firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Dzisiaj pstryknęli mi prądem w wyniku, czego wyłączył mi się komp. Włączam patrzę a tu FF stracił wszystkie zakładki, wyszukiwarki, wpisy z nazwami userów itp... OK przywróciłem wszystko. Ale za każdym ponownym włączeniem FF wszystko się usuwa ponownie? Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Może masz 'tylko do odczytu' na odpowiadających za te ustawienia plikach - LINK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Moze mi ktos polecic jakis plugin do ff, ktory stronie ktora pasuje do jakiegos adresu (powiedzmy http://www.onet.pl/* ew. bez wildcardow, ale zeby zlapalo adres) aplikuje dodatkowy styl css ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Greasemonkey powinno dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Dzisiaj puściłem scandiska i widać, że pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Greasemonkey powinno dać radę. Dzieki za pomoc, ale szukalem czegos lzejszego i znalazlem - Stylish robi dokladnie to o co mi chodzi. Teraz tylko skromna regulka: @-moz-document domain("onet.pl") {.forumtext { display: none; }}i wreszcie mozna spokojnie czytac onet (oczywiscie z adblockiem czuwajacym w tle ;]). edit: Jednak przekonalem sie do Greasemonkey, czego efektem jest skrypt Onet Cleaner ktory usuwa forum i sporo smiecia ze stron onetowych (znaczy sie reklam). Jak ktos ma ochote, to moze sie nim pobawic ;) Edytowane 12 Września 2006 przez ajgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Nie wiem czmu, ale mimo zaznaczenia w konfiguracji opcji, zeby ostrzegał przed zamknieciem kilku kart, tego nie robi.. Tak wiec przy otwarty chociazby 2 kartach ze stronami i nacisnieciu X mozilla sie wyłącza. Co na to poczac? Nie mam pewnosci czy czegos nie spatoliłem.. raczej nie :/ Spis rozszerzen.. : http://img465.imageshack.us/my.php?image=rozszerzeniaqa2.gif ma ktos jakis pomysl na rozwiazanie tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Moze minimize to tray mo z tym coś do czynienia? Ja mam problem, który pojawił się niespodziewanie. Kiedy wciska się Ctrl+t powstaje nowa zakładka. Zawsze było tak, że kiedy zrobiłem nową zakładkę to kursor pojawiał się w miejscu gdzie wpisuje się adres strony i od razu wpisaywałem np forum.purepc.pl Teraz coś się zrobiło dziwnego i po wciśnięciu ctrl+t miejsce do wpisaywania adresu stronby jest nieaktywne przez co muszę klikać myszka. Niby [ciach!]ła, ale wpędza mnie w depresją :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Jacek - zaznacz tę opcję w tab mix plus, może to coś zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Mam zaznaczona, takze przywrocenuie ustawien domyslnych nie skutkuje poprawa tego stanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Może ustawienia któregoś z rozszerzeń kolidują z tą funkcją. Powyłączaj kolejno rozszerzenia, może uda ci się znaleźć "winowajcę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Jacek a w tym miejscu też masz zaznaczonego "ptaszka" ;). BTW. Nie wiem dlaczego w Tab Mix Plusie dwa razy pytają o to samo. Edytowane 14 Września 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 To ta sama opcja, tylko wyciągnięta na wierzch dla ułatwienia, po zaznaczeniu jednej druga zaznacza się automatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Nic.. tak miałem i zero skutku. Wyłaczyłem, właczyłem itd.. Chyba palne nowa instalacje, ale tym razem usune pliki mojego profilu, bo przy poprzednim naprawianiu tego nie zrobiłem, wiec bez skutku.. Pomyslałem ze to moze jakas wtyczka blokuje te opcje, bez sensu.. probuje ;) EDIT: English Translator XT - Firefox Wtyczka 1.5 - jednak ta wtyczna byłą przyczyna problemu. Napisze do tego techlandu i niech sie postaraja nast razem :P Edytowane 14 Września 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Nie wiecie przypadkiem jak zrobic wlasny pakiet instalacyjny, tak jak wwersji PPC?? Bo zawsze instaluje calkiem sporo wtyczek, a jeden instalator by bardzo pomogl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A instalujesz sobie codziennie tego Firefoxa? Bo wystarczy zainstalowac raz na innej partycji niz system, zmienic profil tez na inną partycje i masz zachowany cały ff z rozszerzeniami po kazdej nowej instalacji systemu. Do tego FF sie sam aktualizuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Format calego dysku dosyc czesto mi sie zdaza. Nie mozesz uchylic rabka tajemnicy jak zrobic taki pakiet - Firefox + wtyczki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Nie moge, bo do FF nie dodawałem jeszcze nigdy wtyczek.... Jak nie widzisz róznicy między wtyczkami, a rozszerzeniami to ja nie mam o czym tu pisać. Zrób sobie kopie FF razem z profilem, wiele lepsza opcja niz robic co wersję FF wszystko od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Sorki...faktycznie mi sie pomylilo. Skoro nie chcesz mi napisac jak to moze bys dal linka do jakiegos opisu z neta?? Bo ja nic znalezc nie moglem. Instalator by siep rzydal bo chce tez znajomym pokazac swoj zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Z instalacją mi sie pisac nie chce, bo tu jest trochę do zrobienia ale dokładnie to samo zrobisz kopiując rozszerzenia z extensions z profilu do extensions w folderze gdzie jest zainstalowany ff. Potem wystarczy ze sobie ten folder skopiujesz/skompresujesz i uruchomisz z niego ff po formacie/na innym pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 może mi ktoś napisać dlaczego ff strasznie muli przy 100% ściąganego pliku. rozumiem gdyby plik zajmował 100MB, ale nie 100kb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 helo mam pytanko co zrobic aby zakladki (z folderu zakladek osobistych) gdy jest ich wiecej ,niewyświetlały mi się w takim wysuwanym menu z boku jak na tym obrazku tylko zawijały sie i tworzyły nowy wiersz pod spodem nowy pasek cos jak tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Z tego co wiem, to nie da się tak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Ostatnio dodałem coś do about:config i jak teraz to usunąć? Bo nie idzie. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Usuń to ręcznie z profilu, z pliku prefs.js. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Usunąłem, ale nadal nie działa tak jak chciałem. Jak dodać nowy profil do FF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Dodać nowy możesz przez profilemanagera (uruchamiasz FF z parametrem -p), a jeżeli chcesz tylko zastąpić stary nowym, to skasuj stary profil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...