Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

co zrobic z zbyt dlugim odpalaniem sie stronek ? w IE albo Crazy Browser wczytuja sie szybko, zas w mozilli na cos czeka :( dopiero po jakims czasie sie wczytuja (5-10sek) strasznie denerwujace :(

Nie jest to normalne, Fasterfox raczej tu nie pomoże. Jeżeli dzieje się tak nawet na czystym profilu, to może winny jest firewall.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pstryknęli mi prądem w wyniku, czego wyłączył mi się komp.

Włączam patrzę a tu FF stracił wszystkie zakładki, wyszukiwarki, wpisy z nazwami userów itp...

OK przywróciłem wszystko.

Ale za każdym ponownym włączeniem FF wszystko się usuwa ponownie?

Co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Greasemonkey powinno dać radę.

Dzieki za pomoc, ale szukalem czegos lzejszego i znalazlem - Stylish robi dokladnie to o co mi chodzi. Teraz tylko skromna regulka:

@-moz-document domain("onet.pl") {.forumtext { display: none; }}
i wreszcie mozna spokojnie czytac onet (oczywiscie z adblockiem czuwajacym w tle ;]).

edit: Jednak przekonalem sie do Greasemonkey, czego efektem jest skrypt Onet Cleaner ktory usuwa forum i sporo smiecia ze stron onetowych (znaczy sie reklam). Jak ktos ma ochote, to moze sie nim pobawic ;)

Edytowane przez ajgon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czmu, ale mimo zaznaczenia w konfiguracji opcji, zeby ostrzegał przed zamknieciem kilku kart, tego nie robi.. Tak wiec przy otwarty chociazby 2 kartach ze stronami i nacisnieciu X mozilla sie wyłącza. Co na to poczac? Nie mam pewnosci czy czegos nie spatoliłem.. raczej nie :/ Spis rozszerzen.. :

http://img465.imageshack.us/my.php?image=rozszerzeniaqa2.gif

ma ktos jakis pomysl na rozwiazanie tego problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze minimize to tray mo z tym coś do czynienia?

Ja mam problem, który pojawił się niespodziewanie.

Kiedy wciska się Ctrl+t powstaje nowa zakładka. Zawsze było tak, że kiedy zrobiłem nową zakładkę to kursor pojawiał się w miejscu gdzie wpisuje się adres strony i od razu wpisaywałem np forum.purepc.pl

Teraz coś się zrobiło dziwnego i po wciśnięciu ctrl+t miejsce do wpisaywania adresu stronby jest nieaktywne przez co muszę klikać myszka. Niby [ciach!]ła, ale wpędza mnie w depresją :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic.. tak miałem i zero skutku. Wyłaczyłem, właczyłem itd.. Chyba palne nowa instalacje, ale tym razem usune pliki mojego profilu, bo przy poprzednim naprawianiu tego nie zrobiłem, wiec bez skutku..

Pomyslałem ze to moze jakas wtyczka blokuje te opcje, bez sensu.. probuje ;)

EDIT: English Translator XT - Firefox Wtyczka 1.5 - jednak ta wtyczna byłą przyczyna problemu. Napisze do tego techlandu i niech sie postaraja nast razem :P

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A instalujesz sobie codziennie tego Firefoxa?

Bo wystarczy zainstalowac raz na innej partycji niz system, zmienic profil tez na inną partycje i masz zachowany cały ff z rozszerzeniami po kazdej nowej instalacji systemu. Do tego FF sie sam aktualizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moge, bo do FF nie dodawałem jeszcze nigdy wtyczek....

Jak nie widzisz róznicy między wtyczkami, a rozszerzeniami to ja nie mam o czym tu pisać.

Zrób sobie kopie FF razem z profilem, wiele lepsza opcja niz robic co wersję FF wszystko od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z instalacją mi sie pisac nie chce, bo tu jest trochę do zrobienia ale dokładnie to samo zrobisz kopiując rozszerzenia z extensions z profilu do extensions w folderze gdzie jest zainstalowany ff. Potem wystarczy ze sobie ten folder skopiujesz/skompresujesz i uruchomisz z niego ff po formacie/na innym pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

helo mam pytanko co zrobic aby zakladki (z folderu zakladek osobistych) gdy jest ich wiecej ,niewyświetlały mi się w takim wysuwanym menu z boku jak na tym obrazku

Dołączona grafika

tylko zawijały sie i tworzyły nowy wiersz pod spodem nowy pasek cos jak tu

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi