Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wyswietlaniem menu we flash'u na stronie mojego dostawcy internetu. W Firefoxie mam 2 profile: jeden zupelnie czysty (bez rozszerzen itp), drugi jako moj glowny (z rozszerzeniami). I to wlasnie w tym drugim profilu, menu sie nie wyswietla (w profilu I-szym oraz w IE menu normalnie dziala). Mysle ze jest to wina rozszerzenia Adblock Plus ktore niedawno odinstalowalem. Gdy mialem je zainstalowane to wyswietlalo nad tym menu swoja zakladke "Adblock" z mozliwoscia blokowania, pewnego dnia menu sie juz nie wyswietlalo (zakladka Adblock - tak). Wtedy postanowilem usunac Adblock Plus - ale menu dalej nie chcialo sie wyswietlic (w menu kontekstowym miejsca w ktorym powinno byc to flashowe menu jest wypisany komunikat "Movie not loaded").

Ponizej screeny jak to wyglada (screen 1: profil "czysty" w ktorym wszystko jest ok; screen 2: profil 2 w ktorym jest problem, widoczne menu kontekstowe):

Dołączona grafika Dołączona grafika

Wiem ze poprostu moglbym dzialac na drugim z moich profili, lub poprostu utworzyc sobie nowy, ale traktuje to jako ostatecznosc.

Co moglbym zrobic aby przywrocic dzialanie tego menu we flashu?

Ewentualnie jak przeniesc historie, cache, dane wpisywane w formularzach i pasku adresu oraz hasla do nowego profilu, jesli bede musial takowy utworzyc aby dzialalo to o co mi chodzi?

Dzieki za odpowiedzi.

Edytowane przez lukecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam używam ff od niedawna i mam problem, z wtyczką do podpisu cyfrowego na stronie banku. Niemoge dokonać przelewy bo wtyczka nie jest zainstalowana jak biorę zeby zainstalowało brakujące wtyczki wystakuje ze wtyczka nieznana, jest jakas specialna wtyczka do tego ?

Zapraszam też do pomocy w tym wątku

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2474218

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Moj problem polega na tym ze kilka dni temu Firefox zaczal gubic zakladki, po kazdym restarcie programu zakladek nie bylo.

Od +/- 2 dni gubi praktycznie wszystkie ustawienia.

Po kazdym restarcie programu nie ma zakladek, jest domyslny skin i wszystki zmiany na paskach znikaja. Problem z zakladkami mialem juz od dawna i nie umialem sobie z nim poradzic ale problem z ustawieniami jest dla mnie nowy.

Spotkal sie ktos z tym ?

Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na ironię, przydarzył mi się ten sam problem i też kilka dni temu... Ale niestety jestem zbyt leniwy, żeby go naprawić ;). Aha zakładki mi nie znikają, tylko ustawienia, ale z zakładkami jest problem, że nie można dodać nowych. Kiedy wcisnę CTRL+D i chcę dać ok to... nie dzieje się nic, okno się nie zamyka, zakładka się nie dodaje. Po prostu jakby ten przycisk był tylko klikalny, ale nic nie robił. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ale to nic mi nie mowi jak to naprawic ?

//edit

Poradzilem sobie -> Trzeba uruchomic Firefoxa w Safe Mode i zaznaczyc aby przywrocil zkaladki/opcje somyslne.

Po uruchomieniu ponownym juz wszystko zapamietuje.

Pozdrawiam

Edytowane przez Imex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie natury technicznej ;). mam firefox 1.5.0.7 plus pare rozszerzeń i chciałbym sciganać sobie firefoxa 2.0.0.1. Problem w tym czy nowy firefox zaimplemetuje wszystko to co miałem w starym (rozszerzenia, zakładki) ? I czy mozna instalować ff 2 bez uninstalacji ff 1.5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna:)

mozna:)

Bez problemu nic sienie stanie, ja tak zrobiłem dodatkowo FF uaktualnił je. :)

Dzieki :). Wszystko prawie poszło dobrze. Quicknote uznało ze nie pasuje do nowego ff ale wystarczyło zainstalować go od nowa :P. Jedynie mam słownik i nie wiem jak wyłaczyć podkreslanie (a wiem ze sie da bo na innym winowsi wyłaczyłem ale teraz tej opcji nie moge znaleźć :P - znalazłem co takiego jak "sprawdz pisownie w tym polu ale jak to odkreslam i znow biore edytuj to znow jest zaznaczone - help :P) Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja właśnie nie chce aby mi sprwadzało (czyli podkreslało złe słowa). Chodzi o to ze jak wyłacze sprawdzanie pisowni to znikaja podkreślenia ale to sie nie sejwuje (czyli jak włacze edytuje jeszcze raz to znow mam właczona spawdzanie pisowni). Jak to wyłaczyć na stałe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy istnieje rozszerzenie do FF, w ktorym moglbym zaznaczyc jakis adres internetowy w formie tekstu (nie jako link), a nastepnie z menu kontekstowego wybrac aby ten zaznaczony adres FF wstawil do paska adresu, badz otworzyl w nowej karcie?

Byloby to dla mnie pomocne przy niektorych stronach torrentowych, gdzie np. adresy pod ktorymi znajduja sie screeny do filmow nie sa klikalnymi linkami, i musze je zaznaczac, kopiowac i wklejac do paska adresu.

Z gory dzieki za pomoc.

Edytowane przez lukecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy istnieje rozszerzenie do FF, w ktorym moglbym zaznaczyc jakis adres internetowy w formie tekstu (nie jako link), a nastepnie z menu kontekstowego wybrac aby ten zaznaczony adres FF wstawil do paska adresu, badz otworzyl w nowej karcie?

....

Z gory dzieki za pomoc.

Plain Text to Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi