Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'chrome'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 10 results

  1. Cześć, Od dawna mam problem z przeglądarkami na silniku chromium. Sprawa wygląd następująco, gdy maksymalizuję okno, skacze ono o parę pikseli w góre i w dół (kiedy najadę kursorem na jakiś element "klikalny" strony). Do pewnego czasu nie zwracałem na to uwagi, ale odkąd to odkryłem, to skaczący ekran wnerwia jak cholera. Na firefoxie problem nie występuję. Korzystam z Windowsa 10, sprawdzałem operę u brata również z tym systemem i u niego wszystko działa ok. Korzystam z grafiki intela, hd 530 na procku i5 6600k. Próbowałem odinstalowywać sterowniki, instalowac na nowo, aktualizować je, nic nie pomogło. Wnerwia mnie jak coś nie działa jak powinno, a jestem bezradny w konfrontacji z tym problemem. Reinstall opery też nie pomógł. Jedyna rzecz jaka "działa", to wyłączenie akceleracji sprzętowej, ale to rodzi nowy problem w postaci wypranych z koloru filmików na Youtube... Kolory wyglądają strasznie blado.
  2. Witam Wszystkich Forumowiczów. Mój nietypowy problem polega na tym że w momencie upload'u na (dowolny serwis z hostingiem plików lub zdjęć) połączenie z internetem zostaje zerwane. Problem pojawiał się przed formatem lecz wyjątkiem było to że korzystając z przeglądarki Google Chrome nie mogłem nic wrzucić, a korzystając z Opery mogłem. Teraz jestem świeżo po formacie i udało mi się 'upnąć' jeden plik i to by było na tyle. Mam jeszcze do dodania to iż gdy połączenie z internetem zostaje zerwane jedyną opcją żeby je przywrócić jest naprawa tj. (prawy przycisk myszy na ikonkę połączenia, rozwiąż problemy) po procesie naprawy dostaję informację że rozwiązywanie problemów zostało ukończone oraz informację 'Brama domyślna jest niedostępna'. Wróciłem do punktu wyjścia. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. http://imageshack.us/photo/my-images/21/b5hx.jpg/
  3. Witam, Zauważyłem dziwny problem z moją kartą. Referencyjne taktowania karty wynoszą 900/1400, osobiście udało mi się dobić do stablinego OC 1090/1505. Podczas grania gdy w tle jest jakiś bardziej zasobożerny program odpalony, chociażby Chrome z kilkoma kartami to karta ustawia taktowania na referencyjne, gdy wyłącze wszystko w tle taktowania podskakują od razu do ustawionej przeze mnie wartości. Najbardziej interesujące jest to zjawisko przy odpalaniu 3D marka, karta również w teście ustawia 900/1400, tak jakby to była wina launchera programu, który sobie siedzi w tle. Do OC i monitoringu używam msi afetrburner, w sterwonikach catalyst też mam włączone oc i zegary ustawione tak samo. edit. Po wyłączeniu oszczędzania energii taktowania są stałe bez względu na warunki. Jednak średnio mi sie widzi taka opcja, ponieważ zależy mi na temperaturach.
  4. Witam, Chrome przy każdym uruchomieniu zaczął pytać czy ustawić go jako przeglądarkę domyślną. Klikam na tak, wchodzę do paneu Ustawień w Windows10 i mam tam tylko do wyboru Edge oraz BrowserAir, które pojawiło się nie wiadomo skąd, Chrome brak. Po wyborze BrowserAir nic się nie dzieje. Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Chrome nic nie daje. AdwCleaner nic nie wykrył. W systemie nie ma nic o nazwie BrowserAir co można by odinstalować. FRST - http://wklej.org/hash/ddfd3e5f678/ Addition - http://wklej.org/hash/bd8a7a4c8b6/
  5. witam od przeinstalowania systemu mam poważny problem z przegladarką chrome. w ramach testu zainstalowałam też opere, która również nie działa poprawnie. Odnośnie chrome Problem polega na tym, że kiedy próbuję właczyć np youtube, przez kilka sekund widzę obraz bez dzwięku, po kilku sekundach obraz zacina się i w zasadzie nic nie mogę zrobić. Przegladarka nie zawiesza się, nie moge po prostu nic zrobić z filmem. Przegladarka zainstalowana ze strony google, więc myślę że najnowsza. Na ie wszystko chodzi płynnie bez zastrzeżeń odnośnie opery kiedy wchodzę na youtube i próbuje odtworzyć jakikolwiek film dostaję informację że ten plik nie jest dostępny Na koniec dodam, ze moje połaczenie to adsl windows 7 64 mam ustawiony dmz na komputer i taką wersję flash playera: 11,3,31,222 Edit Gdyby ktoś miał podobny problem: Problemem jest zaktualizowana wtyczka flashplayer'a rozwiązanie: Ustawienia - ustawienia zaawansowane - ustawienia treści - wyłącz poszczególne wtyczki - wtyczka flash (rozwiń szczegóły) - i wyłączasz tę z końcówką "pepflashplayer.dll"
  6. Witam, posiadam zestaw jak w załączniku "jeden" + no-name klawiatura + słuchawki + mikrofon i myszka razer naga chroma. Dokupiłem ostatnio kartę graficzną i kabel przedłużający zasilanie (załącznik "dwa" i "trzy"). Przed zakupem karty graficznej wszystko działało sprawnie na karcie zintegrowanej. Po zainstalowaniu karty graficznej, pojawiają się artefakty. Głównie w pulpicie i podczas przeglądania internetu w chrome. Co ciekawsze, gdy grałem w gry to wszystko działało normalnie, żadnych artefaktów. Dopiero po wyjściu z gry... Czasem wywala sterownik i odzyskuje on sprawność, a czasem dostaję czarny ekran i komputer się wyłącza no i później jak go uruchamiam to mam czarny ekran. Próbowałem wpinać kartę w oby dwa sloty, przedmuchać piny i tak, sterowniki mam najnowsze i jest to samo. Sterowniki starsze od najnowszych powodują to samo. No i jeszcze starszy sterownik dołączony w płycie do karty też daje ten sam błąd. Sprawdziłem kabel HDMI, jest sprawny. Sprawdzałem go na dwóch wyjściach karty i nadal to samo. Kabel DP daje to samo. Mam nadzieję, że to nie moja wina i wszystko podpiąłem tak jak trzeba. Obawiam się, że to wina albo karty albo zasilacza. Może warto odłączyć te 4 dodatkowe wentylatory i sprawdzić czy to pomoże? Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale czy może być tak, ze podczas pracy na pulpicie działa karta zintegrowana i jakiś sterownik ma problem z przełączaniem karty dedykowanej na zintegrowaną? Byłbym bardzo wdzięczy, gdyby ktoś mi pomógł, albo chociaż doradził jakie dalsze kroki mogę podjąć. Kartę mogę oddać w ramach 7-dni, ale najpierw chciałbym wiedzieć, czy to ma sens.
  7. Witam, Planuje złożyć sobie HTPC, obecnie używam Raspbmc na Raspberry PI ale nie do końca spełnia moje oczekiwania, po za słabą wydajnością (wolne menu itp) głównie brakuje mi przeglądarki Chrome (z działającym Flash Player). Niestety nie orientuje się za bardzo w dostępnym na rynku sprzęcie, więc liczę na Waszą pomoc. Moje oczekiwania: - energooszczędność - bezproblemowe, płynne odtwarzanie filmów full HD 1080p, 3D, z dzwiękiem DTS/AC3 - płynne bezproblemowe działanie przeglądarki Chrome z Flash Playerem - płynnie działające XBMC - system, jeszcze się nie zdecydowałem, Ubuntu/Windows 7 - nie mam doświadczenia z XBMC na windowsie - może Wy macie? - jeśli będzie windows to możliwość pogrania w niezbyt wymagające gry np. Need For Speed - jeśli będzie trzeba dużo dołożyć kasy to nie jest konieczne Co do sprzętu: Mam: - dysk zew. 1T USB3 - 1 x 4GB DDR3 1333 MHz (PC3-10700) - klawiature Logitech K700 Potrzebuje całą reszte, czyli: - mały dysk SSD: 40, 64GB - płyta główna z możliwością włożenia ramu DDR3 który podałem wyżej, USB 3.0 - procesor, grafika - obudowa nie musi być bardzo mała i nie musi być ładna, komputer i tak będzie schowany do szuflady pod tv (jeśli będzie wystarczająco cichy) lub do drugiego pokoju a tylko będzie pociągniety kabel HDMI - wyjściem HDMI - zasilacz - sensowne wydajne (w miarę ciche) chłodzenie Jeśli o czymś zapomniałem podpowiedzcie, z góry dzięki za pomoc. Edit: chciałbym wydać jak najmniej, tj. nie chce sprzętu który przerasta moje oczekiwania, mój absolutny max to 1200zł ale wydaje mi się że da radę złożyć coś za dużo mniej?
  8. Choć przeglądarek - w tym opartych na webkicie - ostatnimi czasy nie brakuje, zakładam ten temat, ponieważ Vivaldi w moim mniemaniu wyróżnia się pod każdym względem; po krótkim okresie testowania nie wyobrażam sobie już korzystania z innej przeglądarki (w moim przypadku - powrotu do Chrome, którego lubię, ale nie uważam za pozbawionego wad). Vivaldi staje się tym, czym była stara Opera 12 i czym Opera Next obiecywała zostać, lecz do teraz nie została. W porównaniu z Chrome i Operą, zawiera na starcie mnóstwo udogodnień, z których części mi osobiście nie udało się osiągnąć w w/w przeglądarkach, również za pomocą rozszerzeń. Z najważniejszych rzeczy, które warto wspomnieć, Vivaldi posiada: - sidebara, włączanego jak w starej Operze za pomocą F4 lub aktywnej krawędzi ekranu (konfigurowalne). Sidebar zawiera zakładki, managera pobierania, notatki i możliwość osadzenia w nim strony/iframe WWW - wbudowane gesty myszy, proste, acz konfigurowalne i działające też na stronach systemowych, takich jak nowa karta, opcje, vivaldi://flags (chrome://flags) - wbudowane i konfigurowalne motywy z takimi ficzerami jak automatyczne dostosowywanie kolorystyki motywu do kolorystyki strony oraz harmonogram motywów (np. automatyczne ładowanie motywu nocnego po danej godzinie) - fajnie konfigurowalne karty (góra, dół, lewo, prawo), w tym zachowanie nowej karty - rozwijalny pasek adresu, który posiada rozbudowane opcje konfiguracyjne - czyli coś, czego brakowało użytkownikom Chrome - szybkie polecenia (F2) - zgodność z więszkością dodatków do Chrome i Chrome Webstore - nie ze wszystkimi (np. nie działa EarthView) - dostęp do zaawansowanej konfiguracji blinka zgodny z Chrome/Chromium (chrome://gpu, chrome://flags etc) - PAPI i pepper flash - Dobrze działająca i rozwijana wersja dla Linux (korzystam) i Mac Wady: - brak jakiegokolwiek Sync; o ile dobrze kojarzę, nie będzie wsparcia GoogleSync, mają w planie uruchomienie własnej usługi - brak kalendarza - brak wersji mobilnej (będzie), szczególnie bolesny przy braku GoogleSync Moim zdaniem - niezależnie od tego, czy korzystasz z przeglądarki bazującej na Netscape, czy Webkit - warto wypróbować Vivaldi. Linki: Vivaldi.com - strona projektu Art o Vivaldi na PurePC Art o Vivaldi na Spider's Web Art o Vivaldi na Antyweb Notka na Wired
  9. Cześć! Od jakiegoś czasu mam pewien problem z… nawet nie wiem, czy jest to wina przeglądarki czy systemu czy czo. Mianowicie strona wyszukiwarki google zmienia swój język na angielski i wygląd na jakiś roboczy/starszego typu oraz wyniki wyszukiwania troszkę czasami się różnią. Odziwo dzieje się tak tylko w zakładce Web (Internet). Dla zakładek m.in. Wiadomości, Grafika itd. Wszystko jest ok, czyli ładnie i po polsku. Dodatkowo przy wyszukiwaniu (w zakładce Web(Internet)) nie działa menu Search tools (pl. Narzędzia wyszukiwania), ani przycisk opcji (koło zębate po lewej stronie ekranu). Mimo zalogowania się na konto google w omawianej zakładce menu Web, wciąż jest przycisk Sign In (a nie ikona i menu dla konta). Po przełączeniu z Web na cokolwiek innego wszystko wraca do normy. Kolejną rzeczą jaką zaobserwowałem, to różnego rodzaju filmiki we flashu ładują się bardzo długo (10-30min), tak jakby próbowały się zbuferować do 100% zanim mogę je odtworzyć. Najciekawsze jest to, że opisane problemy występują tylko Chrome (i IE), w Firefoxie wszystko jest ok. Również na innym koncie użytkownika Windows wszystko śmiga. Próbowałem i nie pomogło m.in: deinstalacja chrome, zmiana języka w chrome, przeskanowanie komputera za pomocą: ESET Smart Security, adwCleaner, HitmanPro, Malwarebytes Anti-Malware. Nie pamiętam dokładnie od kiedy mam ten problem (~1-2 tyg). Najlepiej przedstawić powyższy problem z Google na zrzutach ekranu: 1.Strona domowa w Chrome 2. Wyszukiwanie a.strona wyników w Chrome ... i dół strony (brak stopki i numeracji stron ala Goooogle) b.strona wyników w Firefox ... stopka Google w Firefox 3. Inne zakładki w Chrome Chrome Grafika Chrome Wiadomości Czy miał kiedyś ktoś podobny problem? Z początku myślałem, że to jakiś malware, czy podkładka udająca google, ale adresy stron przy wyszukiwaniu są identyczne dla wszystkich przeglądarek. Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi mogące pomóc mi z tym dziwnym problemem. (Nawet linki do zasobów Internetu zawierające informacje na ten temat – ja nic nie znalazłem…) Pozdrawiam!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.