Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'bsod'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Tlen


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Znaleziono 7 wyników

  1. szabo

    Problem z UEFI.

    Siemano. Na początek moja konfiguracja: Płyta: Asrock P67 Pro3 Procek: I5-2500k Grafa: HD6950 Dysk: Samsung HD103SJ Ram: GoodRam 4GB 10600 CL9 Mam dość dziwny problem. Kiedy wejdę do UEFI i chcę zapisać zmiany, wsio jest ok. Jednak kiedy chcę wyjść bez zapisu zmian, wyskakuje czarny ekran z napisem "BlinitializeLibrary Failed 0xc000009a". Pomaga jedynie wyłączenie i ponowne włączenie komputera. Ogólnie nie mam innych problemów, które na chwilę obecną bym zauważył. Żadnych bsodów z pod Winy, ani innych sensacji. BIOS zaktualizowany do najnowszej wersji. Próbowałem robić downgrade licząc na poprawę, ale lipa, więc wróciłem do najnowszej wersji. Ustawienia nie zmieniane od początku posiadania kompa, lecę na standardowych. Spróbowałem na nowo postawić system, zero zmian. Nic nie kręcone. Trochę mnie to martwi, bo coś czuję w moczu, że to dopiero wstęp do czegoś poważniejszego, ale za cholerę nie mogę znaleźć przyczyny :wink2: Pomoże ktoś, bo w necie nie ma zbyt wiele tego typu przypadków, na które ktoś udzieliłby jakiejś skutecznej rady.
  2. Cześć! Piszę tutaj, ponieważ nie mam już pomysłu na mój problem, a społeczności znanego forum z USA również się nie udało mi pomóc. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem i podpowie co należy zrobić. Zatem do rzeczy. Kilka dni temu zmieniłem obudowę do mojego starego PC-ta. Nie podłączałem żadnego nowego sprzętu poza panelem nowej obudowy, który posiada standardowe przewody do przycisku zasilania, resetowania, USB i w odróżnieniu od starej obudowy - zasilanie do kontroli prędkości wiatraków. Po przełożeniu wszystkich komponentów w bezpiecznych warunkach używając odpowiednich środków ostrożności (pracowałem swego czasu w serwisie), uruchomiłem system. Wszystko działało jak należy. System włączył się, popracowałem chwilę, a następnie chcąc sprawdzić czy przycisk "Reset" na obudowie działa prawidłowo, wcisnąłem go. System zaczął uruchamiać się ponownie, ale otrzymałem Blue Screena z informacją o braku lub nieprawidłowym urządzeniu bootującym. Do tego był jakiś QR code i standardowy link do supportu Microsoftu. W związku z powyższym uruchomiłem kompa raz jeszcze używając przycisku "Reset". Tym razem nie było już nawet Blue Screena. Windows zwyczajnie nie chciał się uruchomić bo przestał widzieć system na SSD. Podpiąłem USB z instalką Windowsa, aby uruchomić naprawianie lub wiersz poleceń i sprawdzić co się dzieje. Najpierw przyszło mi na myśl, że zwyczajnie trzeba utworzyć nowy MBR. Niemniej jednak instalka się wysypała. Jedyne miejsce gdzie jest widoczny dysk i jego nazwa to BIOS, w sekcji pamięci masowej. Pod każdym z portów SATA3 oraz SATA2 oraz na różnych kablach SATA dysk jest wykrywalny. Nie ma go natomiast na liście urządzeń bootujących w BIOSie. Dysk mimo, że jest "niewykrywalny" przez instalkę Windowsa, wydaje się blokować uruchamianie oraz zamykanie systemu. Nie ma możliwości uruchomienia Instalacji, ani systemu na innym dysku twardym, gdy do płyty głównej podpięty jest ten konkretny SSD. Jedyna opcja to uruchomić system, podpiąć SSD i wtedy widzę, że jest wykrywalny w Menadżerze urządzeń. Nie ma go natomiast w Zarządzaniu pamięcią masową, a gdy klikam "Skanuj ponownie", aby wykrył dysk to myśli w nieskończoność. Miałem tylko jedną rzecz, na tym dysku, której niestety nigdzie nie skopiowałem, ale już mniejsza o to. Czy jest jakaś szansa na to, aby zobaczyć ten dysk i chociażby go sformatować? Czy lepiej oddać go na gwarancji? Ten SSD mam od 11 miesięcy, a gwarancja jest na 5 lat. Dla informacji: - próbowałem podpinać dysk do różnych portów na różnych przewodach, - próbowalem zmieniać AHCI na IDE i odwrotnie, - próbowałem Instalki Windowsa 10 z USB oraz DVD - próbowałem odszukać dysk z Ubuntu live (USB) CD Z góry dziękuję za próby pomocy. Pozdro, Jarek
  3. Pribles

    Windows 7 HP bsod

    Witam, miałem wczoraj bsod'a. ink do spakowanego pliku dmp: http://www58.zippyshare.com/v/3557064/file.html Po sprawdzeniu w BlueScreenView widać że problem dotyczy 2 plików tj. halmacpi.dll i ntkrnlpa.exe. ss: http://i.imgur.com/pRtULBK.jpg Proszę o porady. Pozdrawiam
  4. Cześć, z racji częstego braku pamięci postanowiłem rozszerzyć jej ilość w moim samsungu RC510. Przed zakupem sprawdziłem specyfikacje posiadanej pamięci, przeczytałem fora oraz poradniki i w większości przypadków pisano że RAM o wyższej częstotliwości będzie działał. Zakupiłem więc kość: http://www.crucial.com/usa/en/ct51264bf160bj#pr-header-52A0BA77A5CA7304 Crucial 4GB DDR3-1600 SODIMM Specs: DDR3 PC3-12800 • CL=11 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1600 • 1.35V ale po zainstalowaniu jej system nie startuje, pojawia się BSOD. Zgłaszane są różne błędy : IRQ not less or equal albo BAD pool header. Po ponownym włożeniu starej pamięci komputer działa. Czy da się coś z tym zrobić? Zmiana ustawień w BIOSie? Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam. Specyfikacja mojego komputera: SiSoftware Sandra Computer Manufacturer : Samsung Model : RC410/RC510/RC710 Version : Not Applicable Serial Number : ZYT193F******* ID : 2CC6FA00-11B21DD2****************** Chassis Manufacturer : Samsung Type : Laptop Can be locked : No Serial Number : No** Asset Tag : No Asset Tag Boot-up State : Safe Power State : Safe Thermal State : Safe Security State : External Interface Locked-out Mainboard Manufacturer : Samsung Multi-Processor (MP) Support : No Multi-Processing (MPS) Version : 1.40 Model : RC410/RC510/RC710 Type : Mainboard Version : Not Applicable Serial Number : 123490E******* Asset Tag : Tag 12345 Location in Chassis : Not Applicable Mainboard Properties Removable : No Replaceable : Yes Hot Swap : No On-board Devices IGD : Video Adapter (Enabled) GigaLAN : Ethernet Adapter (Disabled) Chipset Model : Samsung Core (Arrandale) Mobile DRAM Controller OEM Device Name : Intel Core (Arrandale) Mobile DRAM Controller Revision : A3 Bus : Intel CSI (Quick Path) Version : 1.00 Front Side Bus Speed : 2x 2.4GHz (4.79GHz) Width : 20-bit / 20-bit HTT - Hyper-Threading Technology : Yes I/O Queue Depth : 5 request(s) Maximum Bus Bandwidth : 18.7GB/s Maximum Power : 9.000W Chipset 1 Hub Interface Type : DMI (Direct Media Interface) Version : 1.00 No. Ports : 4 In/Out Width : 4-bit / 4-bit Duplex : Yes Multiplier : 3x Speed : 100MHz Logical/Chipset Memory Banks Bank 0 : 1GB DDR3 SO-DIMM 7-7-7-20 4-27-7-6 1T Bank 1 : 1GB DDR3 SO-DIMM 7-7-7-20 4-27-7-6 1T Bank 4 : 1GB DDR3 SO-DIMM 7-7-7-20 4-27-7-6 1T Bank 5 : 1GB DDR3 SO-DIMM 7-7-7-20 4-27-7-6 1T Shared Memory : 34MB Maximum Memory : 16GB Supported Memory Types : DDR3 SO-DIMM Channels : 2 Width : 128-bit Memory Bus Speed : 2x 532MHz (1GHz) Multiplier : 4x Integrated in Processor : Yes FMAX - Fast Memory Access Support : Yes Maximum Memory Bus Bandwidth : 16.63GB/s APIC 1 Version : 2.00 Multiplier : 1/2x Maximum Interrupts : 24 IRQ Handler Engaged : Yes Enhanced Support : Yes Memory Module Manufacturer : A-Data Model : AD73I1B1674EU Type : 2GB DDR3 SO-DIMM Technology : 8x(1024Mx8) Speed : PC3-10700SO DDR3-1334 Standard Timings : 9-9-9-25 4-34-10-5 Interface : 1.00 Date of Manufacture : 15 stycznia 2017 Memory DC Line : 1.500V Temperature Sensor(s) : No Timing @ 686MHz : 9-9-9-25 4-34-10-5 Timing @ 610MHz : 8-8-8-22 4-30-9-5 Timing @ 533MHz : 7-7-7-19 3-26-8-4 Timing @ 457MHz : 6-6-6-16 3-22-7-3 Timing @ 381MHz : 5-5-5-14 2-19-6-3 Memory Module Manufacturer : A-Data Model : AD73I1B1674EU Type : 2GB DDR3 SO-DIMM Technology : 8x(1024Mx8) Speed : PC3-10700SO DDR3-1334 Standard Timings : 9-9-9-25 4-34-10-5 Interface : 1.00 Date of Manufacture : 15 stycznia 2017 Memory DC Line : 1.500V Temperature Sensor(s) : No Timing @ 686MHz : 9-9-9-25 4-34-10-5 Timing @ 610MHz : 8-8-8-22 4-30-9-5 Timing @ 533MHz : 7-7-7-19 3-26-8-4 Timing @ 457MHz : 6-6-6-16 3-22-7-3 Timing @ 381MHz : 5-5-5-14 2-19-6-3 System Bus(es) on Hub 1 Version : 2.30 System Bus 0 : PCI System Bus 2 : PCIe 2.00 x16 2.5Gbps System Bus 3 : PCIe 2.00 x1 2.5Gbps System Bus 5 : PCIe 2.00 x1 2.5Gbps System Bus 7 : PCI66 System Bus 63 : PCI LPC Hub Controller 1 Model : Samsung HM55 LPC Interface Controller OEM Device Name : Intel HM55 LPC Interface Controller Revision : A6 ACPI Power Management : Yes, Enabled Advanced TCO Mode Support : Yes, Disabled RNG - Random Number Generator : No High Precision Timer Support : Yes, Enabled No. Precision Timers : 8 System Timer : 14.32MHz Delayed Transaction Enabled : Yes LPC Legacy Controller 1 Type : SMSC FDC37M81x Version : 0.01 No. Enabled Devices : 1 Unit(s) Disk Controller Model : Samsung P55/PM55/3400 4 port SATA IDE Controller OEM Device Name : Intel P55/PM55/3400 4 port SATA IDE Controller Interface : SATA Revision : A6 Maximum SATA Mode : G2 / SATA300 Mobile : Yes Channels : 2 In Use Channels : 2, 100% Port : G2 / SATA300 Port : G2 / SATA300 Disk Controller Model : Samsung P55/PM55/3400 2 port SATA IDE Controller OEM Device Name : Intel P55/PM55/3400 2 port SATA IDE Controller Interface : SATA Revision : A6 Maximum SATA Mode : G2 / SATA300 Mobile : Yes Channels : 1 SMBus/i2c Controller 1 Model : Intel ICH SMBus Version : 0.05 Specification : 2.00 Advanced TCO Mode Support : Yes, Disabled Slave Device Enabled : Yes PEC Support : Yes Speed : 100kHz Expansion Slot(s) PEG Slot J5C1 for *Field processor (Dh) : PCIe x16 +5V +3.3V Full Available PEG Slot J5C1 for *dale processor (6h) : PCIe x16 +5V +3.3V Full Used PCI Express Slot J6C2 (7h) : PCIe x1 +5V +3.3V Full Used PCI Express Slot J6D2 (8h) : PCIe x1 +5V +3.3V Full Available PCI Express Slot J7C1 (9h) : PCIe x1 +5V +3.3V Full Available PCI Express Slot J7D2 (Ah) : PCIe x1 +5V +3.3V Full Used PCI Express Slot J6C1 (Bh) : PCIe x1 +5V +3.3V Full Available PCI Express Slot J8C2 (Ch) : PCIe x16 +5V +3.3V Full Available Performance Enhancing Tips Warning 102 : Memory module voltage high for a mobile computer. Use lower voltage memory.
  5. Witam, przedstawię konfigurację swojego komputera : MB: EVGA 780i SLI CPU: Intel Core 2 Duo E8400 2x3GHz RAM : Adata Vitesta Extreme 800+ GPU: Zotac GeForce GT220 PSU: Corsair VS650 650W HDD1 : WD 320GB (system) HDD2 : WD 500GB (pliki) Od dłuższego czasu borykam się z jednym problemem, mianowicie BSODy :( Z minidumpa udało mi się odczytać że chodzi o 2 pliki: tcpip.sys classpnp.sys Od czego to jest ? Da się to jakoś naprawić? Proszę o pomoc :(
  6. e2160@3Ghz Abit IP35-E Patriot 2x1GB DUAL DDR2 6400LL Asus HD 4850 Glaciator 512MB DDR3 (monitor 1920x1080 + 1440x900) Chieftec 350W GPS-350EB 101A Wygląda na to, że karta padła raz a porządnie (wcześniej raczej nic na to nie wskazywało). Kupiona z drugiej reki na allegro rok temu. Regularnie czyszczone bebechy kompa z kurzu, na przodzie obudowy duży wentyl z myślą o sekcji zasilania (na karcie tylko glaciator), z tyłu dwa wyprowadzające. Temperatury wyglądały w porządku 40 w idle 65 w stresie. Podejrzewam, że padła pamięć (przynajmniej tak podpowiada wujek google z symptomów). Nie katowana bo ani ze mnie zapalony gracz ani na wiele nie pozwalał sprzęt, regularnie w zasadzie tylko pes 2014. I właśnie przy jego okazji padło, jak chciałem odpalić stream flashowy w przegladarce na drugim monitorze przy grze w pesa (czego zazwyczaj nie robie chyba, że widze ze chodzi bez przycinek). To chyba było za dużo naraz i "jebło". Obraz poskakał i wywalił bsoda atikmpag.sys. Po restarcie wyglądało wszystko ok, odpaliłem tylko pesa, gdy załadowalem mecz wyskoczyly delikatne arty (nie było żadnych nigdy wcześniej) i ten sam bsod. Reset i arty przy starcie i w biosie (bardziej w liniach kropki stałe co widać na zdjęciach) i już bez szans na załadowanie windy bo za każdym razem wita ten sam bsod. Mogłem jedynie wejść w safe mode albo po formacie bez sterow bo jak zainstalowałem to już kaplica i bsod przy każdym logowaniu windy. Nie znam się na "wypiekach", ale jeśli to kwestia pamięci to rozumiem, że na nic takowy by się zdał? Wymiana uszkodzonej kości jeśli w ogóle ktoś się tym zajmuje byłaby pewnie nieopłacalna. Mimo to chciałbym poznać wasze zdanie czy coś z tym fantem da się jeszcze zrobić.
  7. Witam od jakiegoś czasu mam problemy z bluescreenami, próbowałem robić system na nowo, testować kości ram i ciągle to samo, próbowałem przeczyszczać wiatraczki i ogólnie wszystko co jest wewnątrz. BSoDy pojawiają się podczas grania lub oglądania czegoś we flash playerze, czasami nawet podczas przeglądania stron. Załączam spakowany plik z wszystkimi bluescreenami które jakie dotąd miałem, jest ich sporo i wskazują na co innego, lecz niektóre się powtarzają http://www.speedyshare.com/peePc/minidumps.rar Dodatkowe informacje Screen z HWMonitor http://i.imgur.com/oLiPxF8.jpg Screen z programu HD Tune (health) http://i.imgur.com/9Sn3LYw.png Mierzyłem również napięcia ręcznie oto wyniki: Na linii 12V waha się między 12,21 a 12,25 V Na linii 3.33V mam 3.39-3.40 V 5V pokazuję mi 5.06-5.08 V Testowałem również napięcie w stresie, żadnych anomalii. Screen z programu bluescreenview http://i.imgur.com/JHu7bkc.jpg Czy są jakieś testy które mógłbym wykonać aby sprawdzić płytę główną? Ewentualnie sprawdzić coś jeszcze, naprawdę jestem w kropce
×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.