Zulusman Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ergh....Teraz mam KHX, a jak bedzie okazja to zamienie na UltraX i sprawdze jak dzialaja na wyzszych Vmem....ale wiem ze to TCCD, tylko wyjatkowo koszmarne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 z jakegoś starego matroxa ... sprzedają takie na AGP .. x1 (czyli bezużyteczne :P ) 1379773[/snapback] Hehe ja mam jakiegoś starego Matroxa (siedzi jeszcze na płycie z Pentiumen 60 :) ) Faktycznie wygląda jakoś tak podobnie :) Może się na coś w końcu przyda. Chłodzisz go jakoś dodatkowo (np: wentylem z przedu obudowy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ergh....Teraz mam KHX, a jak bedzie okazja to zamienie na UltraX i sprawdze jak dzialaja na wyzszych Vmem....ale wiem ze to TCCD, tylko wyjatkowo koszmarne :P 1381808[/snapback] no jak się okazało nie wszystkie, a po zdjęciu radiatorów (bynajmniej w moim przypadków) identyfikacja może okazać się i tak niemożliwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 pmp niepotrzebnie sciagales radiatorki. Napisalem do suportu technicznego i koles kazal mi podac numer PN ze stikerow , po 10 min dowiedzialem sie ze mam samsungi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duracel Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Czy z DFI w wersji ze SLI bedzie dzialac karta Gigabyte GV-3D1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 @Rudi: A jaki miałeś PN ? Bo na forum GeIL USA zauważyłem że są dwa. PN1243 i jakiś inny, ja nie pamiętam teraz jaki mam więc nie wiem, jaki Ty masz?? @Duracell: NIE będzie działać. Z 3D1 jest jakiś myk w biosie gigabyta od płyty głównej, że traktuje 1 slot fizyczny jako 2 logiczne.. i tylko z mobo gigabyta będzie to działać, nie wiem natomiast czy ze wszystkimi, z GA-K8NXP-SLI napewno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 PN - 0917 SN - 5000053 I to sa samsungi . Napisalem jeszcze zeby mi podal jak rozroznic na jakich kosciach sa UltraX3200 ale narazie nie dostalem odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Nie wiem czy już widzieliście- ale napiszę, bo pamiętam, że pare osób się tym interesuje mostek SLI na allegro tyle że dość drogo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja wiem czy drogo, w newsie na tweak jakiś czas temu pisali że będzie kosztował koło 10$ dolicz do tego że to polska i masz 50zł jak nic… Wychodzi z tego że lepiej już brać SLI-D, no albo DR po 550zł ;) Niż Ultra-D + Mostek… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 @Mardok SLI-DR już nie za 550 zł tylko za nawet 520 zł :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Kurde no niedługo będą je za darmo rozdawać czy co ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 gdzie mozna kupic ta plyte za 520 zl ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 @teges: Eh poczytał byś stronę wcześniej to byś wiedział że: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47137019 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Chlodzi ktos mobo DFI woda? Chyba na chipset nie wchodzi zaden bloczek? A moze czegos nie wiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Chodzi Ci tylko o chlodzenie procka, czy takze chipsetu? Jezeli tylko procka to bys sie porozgladal po opisach to zauwazylbys, ze @Mardok ma wodne chlodzenie na procku :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ale chodzi na chipset czy cos wejdzie? moze jakis bloczek ktory ma zlaczki na boku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ktos miał bloczek na NB tylko nie pamiętam kto:) jak uzywasz drugiego slotu pci-e to chyba nie będzie duzego problemu z wstawieniem owego:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 MAm taki problem bo tak: nieweim czy moj zasialacz da rade czy go wymienić na inny zeby było wszystko ok i zeby bylo jeszce w zapasie mocy mam: Dfi lanparty nf4 sli-dr , athlon 64(939) winchester 3.2mhz , pamiecei geil 2x512 400mhz, dysk sata wd caviar 160gb 8mb cache, dużo mam takich pierdól : neony, 6wentylatorów kolorowych w obudowie i to troche potrzebuej mocy a zasialcz mam jakis colorsit 450watt(chyba jakis to jest ze zwyklejszych kiedys go kupilem na allegro za 100zl w promocji ) i niwem czy jest dobry czy nie doradzcie mi jakis zasilacz chyba ze ten jest wystarczający, chodzi mi zeby bylo jeszcze mocy w zapasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Kup sobie lepiej Tagana 480W, ew. jakiegos Enermaksa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 MAm taki problem bo tak: nieweim czy moj zasialacz da rade czy go wymienić na inny zeby było wszystko ok i zeby bylo jeszce w zapasie mocy mam: Dfi lanparty nf4 sli-dr , athlon 64(939) winchester 3.2mhz , pamiecei geil 2x512 400mhz, dysk sata wd caviar 160gb 8mb cache, dużo mam takich pierdól : neony, 6wentylatorów kolorowych w obudowie i to troche potrzebuej mocy a zasialcz mam jakis colorsit 450watt(chyba jakis to jest ze zwyklejszych kiedys go kupilem na allegro za 100zl w promocji ) i niwem czy jest dobry czy nie doradzcie mi jakis zasilacz chyba ze ten jest wystarczający, chodzi mi zeby bylo jeszcze mocy w zapasie 1382471[/snapback] Ja bym na twoim miejscu looknał na napięcia.... Colorist=noname....= ryzyko.... potrzebujesz chłopie z 420 szefa conajmniej, do tego jak mocna grafa to 480W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 aa i jeszcze man ati x800 saphire 256 bym zapomniał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja mam zasilacz HuntKey-a 400W i też mam problem... czy da radę? Sprzęt jak w podpisie, oczywiście będzie DFI DLI-DR + A64@xxxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 @Dszywala ,przesadzasz z ta moca zasilacza, owszem 480W by sie przydalo ale jak sie ktos bawi w SLI. Mi ciagnie caly zestaw Tagan 380W. Z tym ze colorsit to shit ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no i kupile ten sprzet i zabordzo mi kasy niezostało na zasialcz nowy i moze jakis w przystepnej cenie odpowiedni?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=47258131 takie coś wystarczy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 @RaV[666] to mnie lekko pocieszyłeś, z tym że w przyszłości i tak planuje zakup 2x 6800GT więc chyba i tak sprzedam swojego HK400W i kupię tego Tagan-a 480W. Mam nadz. ze SLI sobie poradzi i przy okazji moich uszu nie wykończy... no właśnie czy Tagan-y są naprawdę ciche? Planuje w przyszłości WC i nie chcę by cisza była zakłócana przez jakiś "odkurzacz". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Tagan (przynajmniej mój) nawet ostro meczony jest cichuteńki - w tej chwili najbardziej w obudowie hałasuje mi dysk maxtora i dvd zwolnione do 5x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam maly problem z DFI, a mianowicie: nie moge ustawic napiecia na pamieci wyzszego niz 3,4 V. Jak dam wiecej to winda sie resetuje na starcie. Jak mam 250MHz przy 3,3V to smiga ale jak tylko podniose napiecie (bez zmiany czestotliwosci) to RESET!!! :mur: Wiec raczej wykluczam pamiec. Nie wiem co jest. Pamiatki i mosfeta chlodze tak, ze sa chlodne (nawet nie cieple). Podnioslem napiecnie na chipsecie na 1,6V, na LTD (a tak wogole to co to jest LTD?) do 1,3V. Bios mam 331-2. Moze to wina biosu, moze zasilacz nie wyrabia, pomozcie. :mur: Co to jest DRAM Drive Strength??? Mam ustawione na 8. Obnizenie nic nie daje. Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez boryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ktos miał bloczek na NB tylko nie pamiętam kto:) jak uzywasz drugiego slotu pci-e to chyba nie będzie duzego problemu z wstawieniem owego:) 1382460[/snapback] ale czasem drugi slot to nie dziala jak PCIe 8x ? Nawet nie wiem czy bedzie jakas roznica pomiedzy 8x a 16x bo chyba szyna nawet nie jest wykorzystywana w pelni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 a przepioles zworke na mobo zeby brala Vdim z 5V ?? bo jak nie to sie nie dziwe ze ci wariuje mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...