Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

@Boxster

A jestes pewien, ze plyta podaje napiecie klawiaturze przy wylaczonym kompie? U mnie (mam bezprzewodowego Logitecha mysz i klawiature) nie chce sie podnosic z hotkey'a jak mam podpiete pod USB, zworki sa ustawione OK. Podnosi sie tylko jak mam podpiete pod PS/2. Inna sprawa, ze u mnie klawiatura potrafi czasami przerywac ,a na epoxie tak nie mialem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawrze przecież pozostaje klasyczny już „Kaprys DFI” prędzej czy później każdy posiadacz tej mobo będzie miał (nie)przyjemność dowiedzieć się na własnej skórze co to znaczy.

1604157[/snapback]

Zgadzam sie z przedmowca :mur:

U mnie jazdy byly z mysza pod USB po zmianie biosu, jej w ogole nie widzial, nic nie pomagalo, CMOSy, kolejne zmiany biosow, tak jakby sie porty USB uwalily :mad: Dodam, ze jakims cudem to samo przeszlo po 2ch dniach :D

Pozniej byla akcja z ramem, klasyczny dual 2x512 BH-5 zasilane z linii 5V, kosci pozniej wymienilem na 2x512 CH-5 i dzialy sie cuda :mur:

Komp sie nie bootowal, piszczal i swiecily sie te cholerne czerwone diody, juz nie pamietam czy 3 czy 4, oczywiscie czyszczenie CMOSa, wyciaganie wtyczki zasilania oraz ustawienia fabrczyne z biosu nie pomagaly, ale wiecie co pomoglo??

Wyciagniecie bateryjki podtrzymujacej pamiec BIOSu na cala noc, ale tylko na cala bo 5h nie pomagalo jej, wiec jak widac te nasze DFI sa bardziej kaprysne niz kobiety :razz:

Pozdrawiam B)

Edytowane przez MaciusieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad kupnem DFI LAN PARTY NF4 ULTRA-D czy jest mozliwosc zeby ta plyta dzialala jak normalne SLI bo posiada przeciez 2 PCI Express x16 ?? doradzcie co warto brac i jak juz to gdzie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad kupnem  DFI LAN PARTY NF4 ULTRA-D czy jest mozliwosc zeby ta plyta dzialala jak normalne SLI bo posiada przeciez 2 PCI Express x16 ?? doradzcie co warto brac i jak juz to gdzie :]

1605468[/snapback]

Jak bedziesz mial troche szczescia i uda Ci sie mod polegajacy na polaczeniu 2ch pinow na chipsecie, to TAK, chociaz to niepewne z obecnymi rewizjami plyt, starsze daly sie modowac bez problemu...

Plyte polecic mozna, jesli chcesz sie bawic w porzadne O/C, co do dostepnosci to raczej radze poszukac w sklepach internetowych

Edytowane przez MaciusieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad kupnem  DFI LAN PARTY NF4 ULTRA-D czy jest mozliwosc zeby ta plyta dzialala jak normalne SLI bo posiada przeciez 2 PCI Express x16 ?? doradzcie co warto brac i jak juz to gdzie :]

1605468[/snapback]

Jak koniecznie chcesz SLI to bież DFI NF4 SLI-D bo szanse na trafienie DFI NF4 Ultra-D która się moduje na DFI NF4 SLI-D są bardzo nikłe… Dziękujemy Ci NV…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Chaos:

I co to do tematu ma wniesc, ze pokazesz ile masz plyt??Totalna glupota, chyba ze chciales sie pochwalic ze masz aparat :lol:

1606742[/snapback]

@Zaba: nic .. to jest dla jaj :P niczym sie nie chwale .. (aparat tez nie moj :P )

a w klapaczkeach jest Fido ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy używacie sprzętowego firewalla wbudowanego w chipset? Wrażenia? Jak wypada w porównaniu z zaporami programowymi?

1607356[/snapback]

taka dziwna konfiguracja tego active armor.. i wqrza mnie to z nie moze korzystac z mojego juz zainstalowanego apacha tlko instaluej swoj...

poki co siedze z kolegą na 1mbit dslu za routerkiem ktorym ma firewalla i dziala ...

ale jak sie wróci do akademika to trza bedzie pobawic sie tym firewallem ..

swoja droga kazdy sprzetowy firewall zawsze bedzie leszpy niz soft.. i nie ma nic do gadania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boxster

A jestes pewien, ze plyta podaje napiecie klawiaturze przy wylaczonym kompie? U mnie (mam bezprzewodowego Logitecha mysz i klawiature) nie chce sie podnosic z hotkey'a  jak mam podpiete pod USB, zworki sa ustawione OK. Podnosi sie tylko jak mam podpiete pod PS/2. Inna sprawa, ze u mnie klawiatura potrafi czasami przerywac ,a na epoxie tak nie mialem  :?

1604439[/snapback]

Ja mam klawe podpiętą pod PS/2. Niby są oznaki, że jest wszystko ok, czyli jak podpinam klawe to "mrugną" na niej diody, ale to wszystko... Klawa na 100% ok, bo sprawdzałem 2 inne (różne modele) i jest to samo.

Chyba cosik padło na dobre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem moja mobo już miała kilka swoich kaprysów, w skrócie „udawała martwą” nic nie pomagało C-Cmos/S-Boot/Insert/itp. zostawiłem ją poszedłem na piwo wracam wciskam Power i tak jak by się nic nie stało działa do tej pory. Podobne sytuacje miałem na DFI NF2 więc to chyba dziedziczne ;)

1604196[/snapback]

ja mialem podobny przypadek na poczatku wakacji...

komp nagle sie zawiesil, zdziwiony co sie dzieje wylaczylem go i juz nie wlaczylem probowalem wszystko, az w koncu zaczalem myslec ze mobo padla, rozkrecilem kompa zeby ja wyjac ale podkusilo mnie zeby jeszcze raz na biurku podlaczyc wszystko i sprawdzic, no i dzialala juz, ponowne skrecanie bylo troche denerwujace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem podobny przypadek na poczatku wakacji...

komp nagle sie zawiesil, zdziwiony co sie dzieje wylaczylem go i juz nie wlaczylem probowalem wszystko, az w koncu zaczalem myslec ze mobo padla, rozkrecilem kompa zeby ja wyjac ale podkusilo mnie zeby jeszcze raz na biurku podlaczyc wszystko i sprawdzic, no i dzialala juz, ponowne skrecanie bylo troche denerwujace

1608138[/snapback]

Z każdą mobo każdej firmy są większe lub mniejsze problemy, DFI „lubi udawać martwą” na NF4 na szczęście nie zdarza się to tak często jak na NF2 ale zdarza. Osobiście wole jak mobo „udaje” niż jak ma naprawdę paść choć i tak nie należy to do przyjemności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie czekam na kuriera kotry mam mi przywiezc DFI ultra D i athlona 64 i Radeona x700 Pro

mam takie pytanko niestety nie starczylo mi na nowe pamieci i musze poki co miec 2 x 256 Elixir pc 3200 wydaje mi sie ze te pamieci sa troche slabe stad moje pytanie czy podkrecac proca na dzien dobry czy poczekac do wymiany pamieci na jakies markowe bo boje sie ze te spale albo cos i nie bede mial wogole na czym uruchomic kompa :-| Czy moze mozna podkrecic proca pozostajac przy standardowych ustawieniach pamieci ??

no i mam nadzieje ze moja plyta nie bedzie udawac martwej :)

Edytowane przez kurczak99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moze mi ktos wytlumaczyc jak niby zamontowac thermalright xP-120 na ta plyte ?? Myslalem ze jak na poczaktu topicu sa zdjecia to bezproblemow bedzie pasowal a tu nie mam jak go zamocowac :sad:

wczesniej byl na socket 478 ale w tej plycie nie mam pojecia o co go zachaczyc

czy musze kupic inny koszyczek czy co ??

blagam pomozcie mozliwie szybko !!!

Edytowane przez kurczak99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam klawe podpiętą pod PS/2. Niby są oznaki, że jest wszystko ok, czyli jak podpinam klawe to "mrugną" na niej diody, ale to wszystko... Klawa na 100% ok, bo sprawdzałem 2 inne (różne modele) i jest to samo.

Chyba cosik padło na dobre...

1607638[/snapback]

U mnie jest taki patent ze diody tylko mrugna jak podpinam pod USB. Najnowszy bios i tak nic nie daje, dalej z USB nie moge kompa odpalic. A komus to dziala z USB w ogole?

Wczoraj moja DFI udawala znowu martwa, wzialem zamknij system, monitor zgasl, wiatraki na fulla zaczely chodzic i tak zostalo, nie moglem kompa nawet przyciskiem wylaczyc. Kilka razy to samo bylo, az wyjalem na chwile kabel z zasilacza, odczekalem chwile i juz wszystko dziala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...