Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Co do chłodzenia mosfetów, nawet fajne:

http://img164.imageshack.us/img164/841/dfinf4mosfet4ma.jpg

http://img110.imageshack.us/img110/629/dfi...tmounted1tq.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/2756/df...tmounted6pg.jpg

Nie wiem coś wyrabia, ale po edycji posta wcina obrazki.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakjne możesz dać linka gdzie takie coś mozna kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... 27 Euro za mosfet od RAMu :D, ponad 40 za mosfety proca :D

A swoją drogą niedługo jeden z uzytkownikow tweaka bedzie miał fajną serię bloczków na chipset na DFI :D

Cena chyba poniżej stówy, wykonanie - CNC, top plexa. Ale nie powiem kto :P chyba ze sam sie tu odezwie :D

Moge tylko powiedzieć że wstępne rendery bloczka wygladają naprawdę elegancko :D

Edytowane przez qba_dx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod koniec tygodnia zadzonie do szwabów i zamówie ten radiatorek na pamięci,

Jak ktoś bedzie zainteresowany moge kupic tego więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi bloczkami na mosy to moze być różnie, np moja DFI ma lekko przekrzywione radiatory i założenie bedzie prawdopobnie niemożłiwe bo sie wycięcia z żebrami radiatora nie zgodzą.

Mam to samo, więc bez „korekty” na pewno by się nie obeszło. Zresztą cena za duża jak za wygląd bo podobne/lepsze efekty można zwykłym fan’em osiągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam płyte Dfi Lanparty Nf4 SLI-DR i dysk Samsunga Sata 2. Kumpel tez ma podobna plyte i dysk Sata 2 ale innej firmy. Mamy podobne objawy. Tzn po zainstalowaniu sterow IDE Nvidi system dluzej sie uruchamia, dysk jakby rzęził - czegos szukał. Po odinstalowaniu jest wszystko ok. Przy uruchamianiu systemu w okienku dosowym widoczne dyski sa (sata 2 ) jako ide 133.

Mozna cos z tym zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie :

Pamietam , ze gdzies chyba na poczatku tego tematu ktos mial podobny problem do mojego... Dolecialem do 50str. i nic nie widze , wiec jesli sie powtarzam to sorry :-|

Od czasu do czasu (glownie po dlugim przestoju kompa) mam problem z jego odpaleniem . Bootuje dopiero za 2-3 razem . Jak temu zaradzic , jesli w ogole jest jakis sposob na to :-P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha!

Znalazłem firmę która w przeciągu tygodnia będzie miałą te "BORGI" w ofercie :] i mają być taniej niż w niemczech :D

Dołączona grafika

Możliwe że sprowadzą też te bloki na mosfety - byliby poza mną jacyś chętni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wydaje mi sie ze predzej proc ale....

Jeak plyta jest pod "pradem" (zasilacz wlaczony do sieci ale komp nie wlaczony) swieca sie te 2 standartowe

po pstryknieciu power'a zapalaja sie na chwile te 4 ktore mowia co sie dzieje podczas uruchamiania.

znalazl sie winny - polegl procek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lysyn

Ja juz lie wiem co z tym zrobić...

Przedtem chodziło wszystko dobrze. Nawet jak odpiołem i podpiołem z powrotem. Dopiera za którymś razem tak się zrobiło.

A bez instalacji sterowników IDE nVidia też tak się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś jak zmusic HDD i nagrywarke do pracy w ATA 133..troche się dziś poirytowałem jak zobaczyłem ze dysk chodzi "tylko" w ATa 100 a nagrywarka az w 66 :| shit happens czy tak ma byc ??

Tak standardowo to nagrywarki mają albo ATA33 albo ATA66 - tu nic nie zmienisz.

A Dysk??? Nie wiem jaki masz, ale możesz mieć ATA100 i tego też wówczas nie zmienisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla przykładu nie mogę zainstalować sterowników IDE od nVidii jak sys jest na dysku SATA. Rozpoczyna się ładowanie systemu, pasek postępu lata i koniec. Nie znalazłem rozwiazania do dziś... Odinstalowanie pomaga od ręki i wszystko działą cacy.

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradzcie jak ustawic ten dysk na plytce UltraD zeby go widzial jak powinien

"Maxtor DiamondMax Plus 10 NCQ 200Gb SATA-II" bo przy ladowaniu windy pisze mi Ultra 133

Ja mam dyski jak w podpisie i przy uruchamianiu pokazuje, że są ATA133 a po uruchomieniu już są widoczne jako SATA... ;) Więc się tym nie przejmuj bo i tak SATA nic nie daje jeśli chodzi o wydajność (no może poza odczytem w trybie burst ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma? Odrobina włąsnej inwencji - i masz! Przeciez w tym mozesz blok obrócic o 90 stopni (heatpipe w góre a nei w bok), heatpipe'y o 90 stopni (zeby nie wyginały sie w płaszczyźnie płyty, a odginały się od niej) i masz :D

Poza tym tu jest jeszcze jedna ważna rzecz - te heatpipey możesz spokojnie giąć ! :D Ponoć nie pękają

NO - koniecznie podaj linka gdzie można te bloki kupić !!

Ja z kolei znalazłem coś takiego:

Borg na nForce 4 ULTRA / SLI na DFI

Może być niezłe :D

szkoda że cena mało zachwycająca :/

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było, szukaj :lol:

W tym wątku (he he, przejrzeć te 160 stron) podawałem linka do moda chłodzenia jaki był pokazywany na benchmark.pl Wtedy nie wzbudził zainteresowania.

Użyli jakiegoś heatpipe zalmana(?) który normalnie jest montowany na grafie. Inaczej rurki wygięli i działało

@AndyN --> Pewnie ci chodzi o te dwa artykuły, w ktorych do chłodzenia chipsetu uzyto kanapki zalmana. Owszem mozna ten patent zastosowac tylko podobno trzeba troche sie nameczyc z wyginaniem rurek.

Dołączona grafika

wiecej tutaj ....

Geo-PC z 2 x 6800 Ultra *SLI

Geo-PC z GeForce 7800 GTX SLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...