Pavelx Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Chcę zapytać was. Co myślicie o LOGITECH Z-2300 2.1 200W ?? Mówią, że dobrze graja.(Dobry bass,średnie i wysokie dobre.) Chcę ich kupić w przyszlym tygodniu. Czy warto ? (http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2173,CONTENTID=9372) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Hej, Niedługo kończę 18lat :D i siostra obiecała mi coś kupic, wybór padł na nowe głośniki. Teraz pytanie czy jest sens pakować kasę w Logitech Z-2300 THX czy w Creative 2.1 THX 250D Które z nich będą lepszym wyborem? Czy może lepiej kupić Modecom 2.1 - MC - 8800 i będą grąły podobnie :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Genius Home Theater 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 IchBinLaden CHłopie co ty porównujesz :lol: Porównanie Jak kupiłem te L3500 I grają naprawde fajnie lecz troszkę żałuje że nie mogłem chwile poczekac dolozyc nie całą stówe i kupic Megaworksy. Ja bym na twoim miejscu brał Megaworksy (chyba że bardziej jesteś za logitechami) A jaką karte dzwiękową masz w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Mam Soundstorma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 EEE to spoko więc co zamierzasz Logitech czy Creative? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Chyba zdecyduję się na Creativy :) Jutro mam wolnę to pojarzdze po sklepach i popytam się co nie co :) no i posłucham jak się da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Jaki masz pokój ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Będzie prawie 3.6m na 3.6m. Czyli jakieś 13m2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a nie lepiej jakieś logitechy x-530 5.1 zamiast tych 2.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Po 1 nie mam ich jak rozstawić Po 2 wolę mieć super stereo jak taki sobie dźwięk 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Zaraz będzie że marudzę ale będziesz mieć słabe stereo zamiast beznadziejnego 5.1 ;) Za 600zł to już jakieś tam kolumny i wzmaka kupujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Wiesz co Kwiecień:) Nad takim rozwiązaniem też myślałem, ale wielkość kolumn plus pudło ze wzmacniaczem mnie przeraziła, to nie jest to czego potrzebuję. Ja pragnę czegoś co zmieści się w moim pokoiku, będzie nie za duże no i będzie niezłe umc umc umc :) ps. Chyba, że znajdziesz coś co mnie przekona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Wcale nie musi być to duże :) Jakiś mały wzmacniaczyk i 2 kolumienki podstawkowe, naprawde bez problemu to powinieneś rozmieścić w pokoju. Proponuję coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=49927186 http://allegro.pl/show_item.php?item=50060768 Będzie to grało nawet więcej niż poprawnie :) Edytowane 5 Maja 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 A coś nie z allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 No do 600zł to będzie ciężko coś nowego ;) Za 999zł masz fajną wieżę Eltax'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 No właśnie, będzie ciężko, dlatego zostane przy 1 opcji, czyli MegaWorksy :D Właśnie wróciłem z przejażdżki po Szczecinie i nigdzie nie mają tych głośników :( Można jedynie złożyć na nie zamówienie, tylo jest jedno ale, trzeba wpłacić zaliczkę co się wiążę z zakupem, a ja bym chciał je najpierw posłuchać, dopiero później jak mi się spodobają je kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 mam głosniki Creative P380 i po bliuższym przysłuchaniu sie ich gry stwierdziełm że subwoofer nie gra blink.gif czasami także trzeszczą te głosniki podczas regulacji głosności?? o co może chodzić?? blink.gif moze to wina zintegrowanej muzy na moim solteku? czy np. audigy 2 moze rozwiazac problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeyHo Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Heh tu jest jak u psychoanalityka - każdy ma problem, chyba nie pozostaje mi nic innego jak się przyłączyć :) Przepraszam za długość wypowiedzi, ale wolę napisać raz a dobrze niż ciągnąć temat przez 10 postów. Tradycyjnie: Mam problem, myślę o zakupie nowego sprzętu grającego do komputera. Fundusze - 300 zł Wymagania - wydobycie jak najwiecej ze standardow mp3, ogg, acc (czyli tego co kraży po sieci), w miarę możliwości bez harczenia, buczenia, dudnienia i innych "dodatków". Nie slucham techno/drumow, nie zalezy mi na głośności czy super wykalibrowanym basie, wygląd też mnie nie rusza. Od czasu do czasu jakiś film, gierka. Stan obecny - dwie unitry + malutki wzmak typu "giełda - stadion". Pokój - 12m, umeblowanie to audiofilski koszmar, komp stoi w rogu i maksymalna odległość głośników od słuchającego to 1 m, do tego mnówstwo zagięć rogów itd, itp. Karta dźwiękowa- AC 97, oczywiście w płycie. Moje gdybania<radosna, niepoparta praktyczną wiedzą twórczość>: 1. mam w piwnicy dwie wydmuchane kolumny Altus 65 <trójdrożne, w środku jakaś zwrotnica - nieznam się na tym> głośniki Tonsila, po oszacowaniu koszt własnoręcznej naprawy to około 160 zł <jak ktoś zna dobrych ludzi na allegro to linki mile widziane>. Mam także (jak to miło mieć rodzinkę) uszkodzony wzmacniacz JVC model MCA-V7E, jest czterokanałowy, harczy jak potępiony, coś w tle słychać, ale wymagałby gruntownej naprawy (cena to pewnie > 200 zł). To jest moje rozwiązanie w wersji 2.1 BIG. Jednak wydaje mi się, że Altusy wywieją mnie z pokoju, który jest mały, aby być zwróconymi do mnie musiałbym ustawić je metr od siebie, tuż koło monitora <co pewnie zaowocowałoby piękną wizualnie tęczą>, dudniłyby niemiłosiernie. 2. zestaw 2.1 small, to po prostu Creativ, albo Logitech, tutaj ciężko mi powiedzieć cokolwiek, może moglibyście mi coś polecić? 3. zestaw 5.1, oczywiście z-530 <a ma ktoś lepszy pomysł w 300zł?>, przemawia za nim po pierwsze możliwość słuchania dźwięku przestrzennego <uważam że jakość powinna zaspokoić moje potrzeby> który jest fajnym dodatkiem do gier, filmów, a zarazem stanowi pełniejsze wykorzystanie możliwości Audigy 2 ZS, którą też mam w planach. Ale niektorzy twierdzą, że taki zestaw to muzyczna profanacja i słuchanie na nim czegokolwiek jest gorsze niż praca w obsłudze młota pneumatycznego. Tutaj od razu zaznaczam, ze nie zalezy mi na wielkim słuchaniu, chcialbym tylko wieczorkiem usiąść sobie przed kompem i posłuchać jakieś muzyczki, tak dla przyjemności - nie zgadywania ile much latało w studiu podczas nagrywania. Mam nadzieję, że wyraziłem się w miarę jasno. Liczę na wasze wsparcie, szczególnie Kwietnia i Kamienia, gdyż z tego co czytałem znają się na tym co najmniej nieźle. Jeśli uważacie, że na tym forum temat się już wyzcerpał zachęcam do dyskusji na gg: 2598609 czy mail <dot@vp.pl ew. heyho@o2.pl> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ackpl Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Umiescilem nowy temat ,ale jeszcze tutaj sprobuje opisac moj "problem",więc : Chcialbym miec w pokoju dzwiek wielokanalowy (najlepiej 5.1 -choc moge miec 5.0 lub 6.0 bo mam miniwieze ktora generuje wystarczajaco dobry bas w moim malutkim pokoju) I teraz rodzi sie pytanie... Czy kupic do obecnego stereo zestawik stereo creativa SBS-260 (ktory byl zwyciezcą w tescie komputer swiat na glosniczki 2.0 ) jako glosniki tylko i np. dodatkowo (zeby central byl , bo jak podlaczylem tylko jakies stare dwa glosniczki noname to bardzo fajny efekt w halflife2 ) i to byl by wydatek okolo 120 zl ... SBS-260 podobno generuja dzwiek dobrej jakosci ale maja tylko 2,5 W na jeden glosnik. Czy moze nie kombinowac tylko oszczedzac na zestaw 5.1 - T5900 5.1 za 300zl i cholera wie co zrobic z moją drogocenna miniwiezą co ma "az" 120 W rms :] Co poradzicie mi zrobic ?? kupic 2x stereo za 120 zl ( troche przekombinowane ale efekt mysle ze by byl fajny) czy oszczedzac kilka miechow i kupic juz gotowy T5900 za 300zl ,lub ewentualnie gorsze SBS-560 5.1 za 180 zł i wyrzucic miniwieze na smietnik ... PS T5900 jest podobno słaby do cięższej muzy ,której ja lubie słuchac a w Logitech X-530 slychac jakieś głupie radio :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Po pierwsze zastanów się czy wogóle ci potrzebne to 5.1. Prawie każda wieża zagra lepiej niż komputerowe badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ackpl Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Wlasciwie to mozna kupic osobno glosnik centralny do komputera?? Tak zeby byl jeden dobry glosnik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Hmmm Jak ktos nie chce dziwieku 5.1 to wiado, to tylko dwie kolumny i wzmachol ;] Poki mialem creativy z subwooferem dzwiek nie mial jakiegos wiekszego dla mnie znaczenia. Kupilem sobie dwie kolumny Jamo Studio 180 + wzmacniacz Yamaha AX xxxx cos tam nie pamietam. Za Jamo dalem 400zl i za wzmacniacz tez 400zl. Powiem wam ze odsluch powala na kolana. Nie ma porowniana, odpapelem wiele kawalkow mp3 od 120kbps do 320kbps do tego cd tez odpalalem i mowe wam nie ma porownania. Jak ma sie jakis zestawik nie wazne czy to kino domowe czy to zestawik creatva czy logtech, glos jest jesten basy wyolbrzymione i syczki wysokie tony. Teraz sprawa sie komplikuje bo z subwoofera wydobywa sie tylko buczenie a na kolumnach nawet takich Jamo sluchac wszystko bas to nie jest tako dydnienie ale sluchac wczystko czy to uderzenie w puszke czy beczke czy po prostu jest to gitara basowa na subwooferze to tylko jedene wielkie dudnienie. Porownywalem to z kinem domowym kumpla za 2k takie JBL-a ale tez nie ma porwoniana same buczenie i syczki. Nastepnie poszedlem do kumpla co ma lepszy ode mnie wzmaniacz yamahay i silniejsze kolumny tez jamo [ w sumie wlasnie tym sie sugerowalem bo u niego gra dobrze ] kazda mp3 brzmiala super bas subtelny i parwdziwy. Nastepnym testem byla muza z matrixa i tu jest przepasc jak sluchalem ten kawalek na logitechach Z-2300 bas doslownie szalal ale .... to nie jest normalne panowie po prostu wzmacniacze w tych glosnikach i lgiego i CL maja podbicie bas jest nienaturalny wygorowany a potem jak sie podglasza to zanika na samej gorze. Do tego glosnosc satelitek tez duzo do zyczenia pozostawia nie mowiac o jakosci. Dla mnie nie ma porowniana subwoofer buczy a kolumny graja taka jest sparwda kino domowe jak sie sklada kolumn to tez jest spoko. Do tego slyszalem jak gra subwoofer JAMO i JBL jeden 100W a dlugi 150W i powiem wam ze te glosniki Creativa NA BANK nie maja 150W nie ma opcji moze glosnik i ma ale wzmacniacz pewnie dany jest tandetny ;] Mowie wam nie oplaca sie placic za glosniczni male, 200zl wzmachol stary sony ktory gra zajebiscie 300zl do 400zl jakies fajne kolumny i jest super mowie wam nie dajcie sie robic w butelke ;] chyba ze ktos naparwde nie moze byc bez dziwieku 5.1 ;] ja mialem 4.1 i mi to widzialo mam znajomych co maja glosniki gigaworksy te takie wypas ceativa za 1400zl z media i powiem wam ze to nie ma porowniania ;] u niego od polowy potencjometru bas zanika ja mam w wzmacniaczu plynna korekcje louadness do 30bd, i biore vol max i jest niezle ;] polecam. A dla was powiem wam ze jestem zwolenikiem takiech wlasnie sukierowych glosniczkow zawsze bylem ale teraz zmienilem zdanie ;] nie powiem zeby mi sie glosniki creativa nie podobaly ;] Pozdro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Lovtza napisz wszystko jeszcze raz, bo za bardzo nie mogę się wczytać w to co napisałeś :( Gdybyś mógl to zrób to tak bardziej po polsku, ze znakami polskimi, interpunkcyjnymi itd , a napewno znacznie łatwiej i przyjemniej będzie się czytało :) Mówisz, że Gigaworksy w porównaniu do Twoich głosników, wypadają znacznie słabiej? Tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Bin Laden jeżeli masz gdzie postawic kolumny i wzmaka to nie kupuj megaworksow :D Też bym tak zrobił lecz nie mam gdzie tego postawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ackpl Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Tak ! Lovtza mial na mysli ze Gigaworksy w porównaniu do Jamo Studio 180 + wzmacniacz Yamaha AX wypadaja znacznie slabiej. Zreszta bylem dzis w mediamarkt i graly tam jakies creativy 2.1 za 600 zł co maja niby 75 W rms na satelite i...... nic specjalnego ... bylo slychac buczenie i dudnienie ,lekkie ale bylo slychac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Lovtza ma zupełną rację!!!!! Ludzie, zainwestujcie w kolumny i wzmacniacz!! mam takie cos w domciu i jest spox!! kumpel ma jakis zestawik głośniczków do pc, jakodkręciłna maxa to w uszach dzwoni, słuchać sie tego nieda. Za to u mnie, 4 kolumny[ w 2 ze starej unitry, własnoręcznie przerobione na głośniki wysokotonowe, ponizej głośniki niskotonowe. co prawda wszystkoma 2160W PMPO, ale w odległosci 1m od głowy, poezja, mozna stwierdzic czy ktos puścił bąka 2 przecznice koło studia, gdzie nagrywali kawałek. Żadnego buczenia, dżwiek czysty i totalnie bez zniekształceń. Radze rozważyc możliwość postawienia takiego sprzętu u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ja mam pytanie co lepsze Logitech X-230 czy Creative I-Trigue 3200 2.1? jestem bardziej słonny wziąć Logitechy czy dobrze zrobie? ma ktoś ten model lub słyszał jaką grają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AssAssin Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Do nie dawna miałem takie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14283 Niestety soobwofer okazal sie jedną wielką pomyłką!! Charczał,furczał...prawdopodobnie wada konstrukcyjna(wychodzace z niego powietrze wywoływało niemily dla ucha rezonans) Sprzęt ten wymieniałem z tym samym skutkiem.... podłaczony byl jako kino domowe do stacjonarnego DVD i do kompa(stad moj wybór) Dzisiaj dostałem zwrot pieniedzy....oraz nowy dylemat..co dalej? Postanowilem ze najpierw kupie głosniki a dopiero pozniej mixer DTS100creativa>i tu zaczynają sie schody>>>jakie głosniki>POMOCY!!<< bo jak są naprawde dobre to za drogie a w rozsądnym przedziale cenowym wystepuje ten sam soobwofer(creative) albo problem z zaklocaniem odbioru dzwieku(x530 logitech) Moze znajdzie sie ktos kto mi pomoze :? Z góry dziekuje! P.S Zalezy mi na rownoczesnym podlączeniu zestawu głosników do stacjonarnego DVD(oczywiscie 5.1) i do komputera(Audigy2 Zs) P.S2 Czy naprawde potrzebuje tego mixera creativa zeby wszystko ladnie gralo ? (DVD i standardy dzwieku DTS itd) moze jakis zestaw glosnikowy juz spelnilby moje wymagania.. A moze cos takiego? >>TRACER Eclipse 5+1 TRG-5SKR-7200-B-3??? Edytowane 21 Maja 2005 przez AssAssin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Witam. Ja mam dwa pytanka :o jeżeli ktoś odpisze z góry dziękuje: 1. Mam głośniki Creative GigaWorks S750 7.1, chciałbym sie was spytać czy kable które są w takim zestawie są dobre ? czy lepiej wymienić na jakieś firmowe np. firmy NAKAMICHI ? będzie słyszalna różnica czy nie ? jeżeli tak to może nawet wymienie tylko nie wiem, które musiałbym kupić, mają różne średnice ... 4,0mm2 1,5mm2 2,0mm2 2. Zamierzam kupić za niedługo Sound Blastera Audigy 2 ZS i chciałem sie was spytać czy moje głośniki (Creative GigaWorks S750 7.1) bedą wpełni wykorzystane jeżeli Audigy 2 ZS podłacze kablem koncentrycznym do Dekodera Creative DDTS-100, głośniki już mam podpięte do tego właśnie dekodera, mam przejściówke, która pozwala rozdzielić sygnał albo z PC Audio albo z Dekodera, jednak kable z tej przejściówki są bardzo krótkie ... i nie wiem czy jak podłacze właśnie COAXIAL'em Audigy 2 ZS do dekodera, czy dzwięk będzie ten sam jakbym podpioł głośniki prosto do Audigy 2 ZS czy nie ? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...