Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

a co psylo na creative sa? znasz lepsze stereo w ofercie creative czy logitecha? graja takim basem jak powinny grac glosniki o takiej mocy i wielkosci . Sa bardzo liniowe duzo sczegolow graja jak rasowe monitory dp odsluchu ... a kosztuja tylko niecale 130zl

btw mialem gigaworsky t20 ktore niestety odpadaja w przedbiegach

Edytowane przez ste3an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ste3an ale powiedz mi jedno czy ja gdzieś narzekam na bas w Geniusach? :mur: Napisałem tylko, że to pierwsze wrażenie w porównaniu do G500 gdzie sam sub miał 130W. Geniusy nadrabiają za to resztą pasma...

P.S Gdzie są poniżej 130zł? :blink:

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałeś subwoofer w Gigaworksach czy tak sobie napisałeś? Po dobrym ustawieniu w zakładce THX (częstotliwość itp.) i przy nagraniach w dość wysokiej jakości bas był miękki i przyjemny czego nie można powiedzieć o satelitkach, które przy muzyce sobie nie za bardzo radziły. Przy nagraniach w niższej jakości bywało rożnie i przy wysokim poziomie głośności subwoofer też się gubił...

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co psylo na creative sa? znasz lepsze stereo w ofercie creative czy logitecha?

Nie rozumiem po co się tak rzucasz... Bas w Creative Gigaworks jest nieporównywalnie bardziej potężny i jak już ktoś wyżej napisał - po odpowiedniej regulacji całkiem nie najgorszy. Jaki jest w tych Geniusach też wiem dobrze i wcale nie jest to rewelacja. Do porządnego sprzętu mu wiele brakuje, jest pusty i mało "soczysty". Do filmów przykładowo takie brzmienie jest słabe, po prostu. Jak na swoją klasę cenową są jednak bardziej niż dobre, i to wszystko. Edytowane przez PSYLO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak PSYLO napisał Geniusy są dobre, biorąc pod uwagę cenę to nawet bardzo dobre ale na pewno nie rewelacyjne i do dobrego stereo im brakuje no ale niestety fanboyowi nie wytłumaczysz... EOT

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem po co się tak rzucasz. Bas w Creative Gigaworks jest nieporównywalnie bardziej potężny i jak już ktoś wyżej napisał - po odpowiedniej regulacji całkiem nie najgorszy. Jaki jest w tych Geniusach też wiem dobrze i wcale nie jest to rewelacja. Do porządnego sprzętu mu wiele brakuje, jest pusty i mało "soczysty". Do filmów przykładowo takie brzmienie jest słabe, po prostu. Jak na swoją klasę cenową są jednak bardziej niż dobre, i to wszystko.

rozumiesz te zdanie co napisalem czy ja napisalem o zestawach stereo czy o kinie domowym z subwoferem naucz sie czytac ze zrozumieniem :lol: Jesli chodzi o kategorie stereo bo nikt stereo z kinem nie bedzie porownywal czego innego sie oczekuje od zestawow 5.1 i zestawow sterwofonicznych . Jesli chodzi o stereo creative jest jak i rowniez logitech cenowo i jakosciowa daleko wtyle :)

P.S. Z tym fanboyem to od mnie sie tyczy ? odchyly rzedu 4db to nic nei znaczy ? aha zapomnijmy o wrazniech subiektywnych bo tak mozemy sie licytowac w nieskonczonos niech liczby mowia same za siebie pokaz mi jak liniow graja gigaworksy t20 itd ... wtedy mozna sie posmiac z wysoko rozwnietej techniki akustycznej creativa :lol:

liniowosc genius

Dołączona grafika

+-4

creative

Dołączona grafika

+-6 no i cena 2 razy drozsze i 2 razy mniejsze :P

Edytowane przez ste3an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słucham trancu, góra i środek bardzo wyraźne o wiele lepsze niż na zestawach x.1 moja opinia na temat basu odnosiła się w porównaniu do G500. Głośniczki grają już u mnie jakieś 6 godzin i albo się rozruszały albo moje ucho przyzwyczaiło sie do bardziej naturalnego dźwięku (albo to i to ;) ). Teraz mogę powiedzieć, że grają naprawdę dobrze, o słabszy bas rekompensuje reszta pasma (słabszy oczywiście w odniesieniu do G500 bo nie wiem jak grają inne zestawy komputerowe 2.0)

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słucham trancu, góra i środek bardzo wyraźne o wiele lepsze niż na zestawach x.1 moja opinia na temat basu odnosiła się w porównaniu do G500. Głośniczki grają już u mnie jakieś 6 godzin i albo się rozruszały albo moje ucho przyzwyczaiło sie do bardziej naturalnego dźwięku (albo to i to ;) ). Teraz mogę powiedzieć, że grają naprawdę dobrze, o słabszy bas rekompensuje reszta pasma (słabszy oczywiście w odniesieniu do G500 bo nie wiem jak grają inne zestawy komputerowe 2.0)

Zwykle tak jest że zestawy z subem "łomocą" i po przesiadce na 2.0 wydaje się że jest mało basu. Ale jak napisałeś - pojawia się za to neutralność i ... bas a nie łomotanie - choć ciśnienie "na dole" jest niższe ( ale wierz mi - bardziej naturalne )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwolcie więc że ja też ponowie swoje pytanie :)

zastanawiam sie nad Logitech'em X-230.. jest dużo ofert w Italii, i kosztują razem z przesyłką ~50€ czyli tyle ile chcialem wydać. Do tego, są 2.1.. co o nich myślicie?

kolega (który, notabene, się zna) mówi że są 100x lepsze od tych geniusów, bo mają sub. i w ogóle czytałem o nich dużo dobrych opinii. to co powiecie? :P Edytowane przez Eladril

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwolcie więc że ja też ponowie swoje pytanie :)

kolega (który, notabene, się zna) mówi że są 100x lepsze od tych geniusów, bo mają sub. i w ogóle czytałem o nich dużo dobrych opinii. to co powiecie? :P

No to rzeczywiście się zna :mur: Zobacz może u Ciebie są już w sklepach Geniusy SP-HF2000x no chyba, że nie słuchasz muzyki to wtedy możesz sobie kupić 2.1, a jeszcze lepiej 5.1 bo filmy naprawdę się ogląda super...

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol, no chyba nie powiesz mi że 2.0>2.1 ? .. zawsze ten glosnik wiecej. tych geniusów nie ma. i znow nie odpowiedziano mi na pytanie, co sadzicie o tych glosnikach.. juz raz kupilem rzecz polecana przez wszystkich na forum (lcd fp91gp) i sie troche zawiodlem : /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy do czego:

Do muzyki to owszem: 2.0 tylko.

Ale do gier/filmów 2.1 może się przydać.

A co do 5.1 do 300zł:

http://mcomp.com.pl/genius_sw-hf_51_5000_l...udelko/-188056/

Warto dowiedzieć się, czy uszkodzone tylko opakowanie i jak z gwarą.

Teraz stoją za 326zł, ale były 2 dni temu za ~290zł...

Można potargować się (jak głośniki bez wad i normalna gwara_.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi wpadlo troche pieniazkow i sie zastanawiam czy nie zmienic moich 5letnich glosnikow soundline 8115 :) np na cos takiego http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LOG+980-000021 ogolnie na kompie troche seriali ogladam i sie zastanawiam czy tak w okolicach 100zl znajdzie sie cos lepszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dylemat. Chodzi o głośniki 5.1. Miałyby one działać z Xboxem 360, więc muszą miec dekoder DD5.1 (Dolby Digital 5.1), a więc takie zwyczajne 5.1 odpadają. Myslałem nad Logitechami Z-5450, które są tańsze, i podobno tak samo dobre jak Z-5500. No i tyle głośniki bezprzewodowe. Co o tym myslicie? Myslalem tez nad zwyklym kinem domowym, ale przeciez bede miał w Xboxie odtwarzacz, wiec po co mi kolejny, zeby sie kurzył... no a poza tym kolumny odpadają, bo mam za mały pokój i nie miałbym gdzie je postawic, chciałbym malutkie głosniki które mozna na scianie powiesic.

Mozna je kupic za mniej niz 900zł nówki.

Ma ktos te głosniki? Mógłby ktos cos wiecej powiedziec? A moze cos zupełnie innego kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do Geniusów SP-HF1250X to ktoś wcześniej pisał, że grają dobrze dopiero powyżej 25% głośności - bzdura. Właśnie słucham sobie muzyki w formacie CDA przy ok 15-20% głośności na głośnikach i 70% w sterach i jakość jest naprawdę super. Natomiast powyżej 60% procent głośności już z jakością jest kiszka no ale na szczęście w dzień wystarcza mi ok 35%...

P.S Po pierwszym słabym wrażeniu zaczynam się przekonywać do tych głośników ;]

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkowo post pod postem ale mam pilne pytanko do posiadaczy Geniusów, czy po podłączeniu słuchawek słychać dźwięk z głośników? U mnie jak podłącze słuchawki i zrobię głośno słychać również dźwięk z głośników, ciszej niż normalnie ale słychać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie praktycznie słychać na każdym poziomie jednak poniżej 50% trzeba przyłożyć ucho co nie zmienia faktu, ze jest to wkur@$#%e i imo tak być nie powinno :/ Zaraz napiszę do serwisu jeśli się okaże, że to normalne trzeba będzie kupić trójnik i słuchawki podłączyć bezpośrednio do karty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie co lepsze i dlaczego:

propozycja 1: http://www.allegro.pl/item228598381_glosni..._vat_sklep.html

Co mi się podoba:

- regulacja z pilota

propozycja 2: http://www.allegro.pl/item229424742__szok_...owe_f_wawa.html

Co mi się podoba:

- wychwalane na forum, tzn może dobre? :D

Przeznaczenie:

1. muzyka (raczej cięższa gitarowa, ale też z nastawieniem na bas)

2. gry (głównie fpp żeby ładnie hukały przy strzelaniu :P )

3. filmy (żadnych wymagań nie mam)

Dobrze jakby każdy jakieś argumenty podał :>

Edytowane przez speedrw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi