Skocz do zawartości
gnz

małe przyjazne autko - help.

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o Polo Classic, to moj wujek ma takie cos od paru miesiecy (kupil uzywke za 24 kawalki AFAIK). Silnik 1.4 bez gazu (na razie nie montowal) i powiem, ze autko bardzo mi sie podoba. Wersja Classic to juz kawalek samochodu wiec mozna wygodnie sie rozsiasc. Chodzi ladnie, niezle przyspiesza i w ogole cale mi sie podoba. Nie kojarze, aby mial z nim jakies problemy odkad go ma...

Sam bym jednak takiego nie kupil - nie za ta kase - za tyle mozna miec baaardzo ladna serie 3 '94 w wersji 4-dzwiowej z bajerami lub serie 5 full wypas (88-93) w stanie takim, jakby tyle co z fabryki wyjechala..

A jakbym sie uparl to i Jaguara XJ40 tez w stanie niemal idealnym.

Porsche 944Turbo, Camaro i wiele, wiele innych samochodow nie nadajacych nie na samochody rodzinne, ale raczej jako wozy dla kawalera lub ewentualnie chlopaka i jego dziewczyny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na rynek europejski, yarisy produkowane są afik w Holandi lub Angli...

Z tego co się orientuję to Yarisy są robione we Francji (mogę się mylić) ale nie od samego początku także nie powinno być wielkim problemem trafienie egzemplarza japońskiej produkcji. Nie wiem jak to jest z Toyotą ale przy Hondzie to (wnioskując z wypowiedzi użytkowników forum na www.hondapl.org) jest spora różnica między egzemplarzami Made in Japan i Made in England (japończyki trwalsze i mniej awaryjne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naturalnie, ze yarisy na Europe produkowane sa we Francji.

Crazy_Ivan- sluch juz nie ten? W obu yarisach jest stosunkowo cicho... ale tylko do okolic 4 tys obr/min. Z jajkami jezdziles, ze bales sie gazu dodac?

Gnz- jesli do stycznia nie kupisz jeszcze auta, to moge zaoferowac ci jazde probna yariska made in japan mojej mamy. Pojezdzimy sobie po Bogucickiej ;]

Juz teraz jednak polecam Ci to autko. Jakosc wykonczenia, smiesznie niskie spalanie w polaczeniu z niezla dynamika i odpowiednia prezencja. Nic tylko brac!

Powodzenia przy zakupach :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kwiecień

ten samochodzik wg komputera pokładowego łyka 6.8 w zimie 6.2 w leci i 5,coś na trasie ...

DCI sie naoglądałem ale brak ofert z okręgu.

do tej cliówki mam 30min drogi i na jutro jestem już umówiony na wizyte ;]

telefonicznie zeszło do 29 tys myśle że 28.5 da sie zrobić ;p

@biały

już taki mętlik w głowie mam od tych aut że 6 razy pewny model sie zmieniał ;p

panda - peugot - yaris - corsa - fabia - i teraz pewniakiem jest clio :lol:

zobaczymy co będzie jutro pewniakiem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie takie Clio,wersja Extreme z 2002 roku z silnikiem 1.2 16V.Pali toto na trasie 5l na sto,w mieście teraz zimą 7,5l.Na razie samochód jest bezawaryjny.Kuzyn ma identyczne Clio jak moje i też do niego na razie palcem nie dołożył.Przed zakupem zastanawiałem się nad Yarisem i Fabią ale wybrałem Clio i nie żałuję.Jedyne co to silnik jest słabowity trochę.Powyżej 140km/h zaczyna tracić parę dość znacznie.I trzeba go wysoko kręcić.Jak będziesz chciał jakieś informacje inne to pisz na priva.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja Ci polece Peugeota 106 1.5 Diesel :) male przyjazne autko do codziennej jazdy po miescie jak i na trasie :) mocy za duzo nie ma ale wystarczajaco na takiego "pyrtka" :) (to jest oczywiscie tylko moje zdanie :) )

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siakos mnie renowki nie przekonuja :)

clio tak ale jedynka williams w dobrym stanie :D ewentualnie nowsze topowe wersje :) wszystkie wynalazki 1.2 1.6 1.8 (no chyba ze s16 :P) - niee :P

Ale to moje skrzywione zdanie :)

nie lubie wolnych aut :)

nie lubie damskich aut :)

nie lubie miejskich aut :P

lubie male i wsciekle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siakos mnie renowki nie przekonuja :)

clio tak ale jedynka williams w dobrym stanie :D ewentualnie nowsze topowe wersje :) wszystkie wynalazki 1.2 1.6 1.8 (no chyba ze s16 :P) - niee :P

Ale to moje skrzywione zdanie :)

nie lubie wolnych aut :)

nie lubie damskich aut :)

nie lubie miejskich aut :P

lubie male i wsciekle :D

1203137[/snapback]

Tak a kto polecał Corse :blink: ?

gnz dobry wybór, nie powinieneś żałować :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary czepiasz sie - wypowiadalem sie na temat (corsa) - a tworca wyraznie zaznaczyl ze ma to byc miejskie auto wiec nie chcialem mu polecac wersji sportowych - a ostatni post byl tylko i wylacznie moja opinia na dany temat i zaznaczylem to wyraznie wiec bez czepiactwa prosze a wszystkim bedzie sie zylo lepiej :P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i bardzo dobry wybor szkoda ze silnik taki slaby no ale mial byc ekonomiczny:) jezdzilem 1.4 75km w kangoo jak fiadomo silnik jest z clio;) i bylo ok! przyjemnie sie jezdzilo :mrgreen: te radio fabryczne to straszny zlom:) ale absik jest;) mozna hamowac w zakretach;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi