melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Szczerze mowiac mam juz dosc opisywania wentyli. Ale jesli zastosowali w nich te same bebechy co w Arctic Fanach 12 to niezbedny okaze sie PWM killer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ciekawe jak sie spisuje. W kazdym razie imponujacy czas objety gwarancja. 6 lat to kupa czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 ale czego dotyczy gwarancja ? bo chyba ni tego, ze zrobi ie glossny za jakis czas... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Jak dla mnie to podchodzi pod gwarancje. Jasne ze trzebabyloby sie dowiedziec ale moim zdaniem cos takiego powinno podchodzic pod gwarancje. W koncu kupujesz produkt ktorego jedna z glownych cech ma byc cicha praca. Edytowane 30 Marca 2006 przez insektcc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Tyczy sie zywotnosci samego wentyla. Choc bedzie glosny, gwarantuja ci ze sie bedzie krecil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clayton Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, a co sądzicie o tym wiatraczku ?? Planuje go zakupić ale wiadomo reklama a prawdziwe wrażenia to co innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Tyczy sie zywotnosci samego wentyla. Choc bedzie glosny, gwarantuja ci ze sie bedzie krecil :)A na przyklad przy XC-80 jesli wentylek zaczyna furkotac to uwzgledniaja reklamacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 A to mile zaskoczenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 tez mam zamiar kupic 120 ale po tym temacie juz nie wiem .Caly czas mysle nad ta Akasa:/ co sadzicie heh .Potrzebuje zeby byl cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 tez mam zamiar kupic 120 ale po tym temacie juz nie wiem .Caly czas mysle nad ta Akasa:/ co sadzicie heh .Potrzebuje zeby byl cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Zalezy czego oczekujesz... jak chcesz podpiac wentyl zeby caly czas sobie chodzi na jakis tam obrotach to moze coolink 1200 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 tez mam zamiar kupic 120 ale po tym temacie juz nie wiem .Caly czas mysle nad ta Akasa:/ co sadzicie heh .Potrzebuje zeby byl cichyJezeli celujesz na przedzial cenowy akasy to najlepiej wez fandera 120mm. Akasa 120 podobno lubi wpadac w drgania. Witam, a co sądzicie o tym wiatraczku ?? Planuje go zakupić ale wiadomo reklama a prawdziwe wrażenia to co innego.O to jak kupisz to zdaj dokladna relacje. Jest chyba wersja 14cm, ktora urzadzalaby mnie w zasilaczu bo tak czy siak troszke szumi jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 hmm oczekuje zeby byl cichy i raczej troche wydajny bo chce zeby wial na chipset igrafe (radiatory) oraz wiew na ram bo 80 dam z tylu jako wywiew i kiedy 120 dam do gory obudowy jako wywiew .Moglibyscie mi podac linki do tych coolerow co proonujecie i dokladne nazwy dzieki .pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jak przy fanderze wypada papst 4412? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam Wiem, że wielu z was zastanawia się czy warto dać te 50 zł za wentylator scythe s- flex. Szukałem jego recenzji na polskich stronach ale żadnej nie znalazłem mimo to postanowiłem go kupić zachęcony jego parametrami, które w opisie prezentuja się imponująco - 19,5 Db przy 1200 rpm i przepływ 50 CFM. Już go zamówiłem na allegro i do środy powinienem go mieć i wtedy powiem wam czy naprawdę taki dobry jest ten wentylator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 siemka mam obecnie na nagrzewnicy od poldka Crystalfana 120mm, na 5V niesłyszalny (no może minimalnie łożyska przez to że jest on zamontowany poziomo i wieje w górę); na 12V słyszalny, ale to słychać przepływ powietrza przez nagrzewnicę :/ jak włączę go poza kompem to na 12V można go usłyszeć dopiero z 10cm :) ogólnie wentyl polecam - dałem za nówkę 21zł ciekaw jestem czy jest coś lepszego obecnie na rynku do ok. 30zł bo niedługo będę potrzebował jeszcze jedną 120mm POzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 tez mam zamiar kupic 120 ale po tym temacie juz nie wiem .Caly czas mysle nad ta Akasa:/ co sadzicie heh .Potrzebuje zeby byl cichy Mam ambera 120mm i jest rewelacyjny, wieje wystarczająco i jest mega cichy, na 7V poprostu niesłyszalny, nie drga, jedynie jak jest zamontowany tak zeby dmuchał do góry, ale moze mam wadliwy egzemptlarz, bo miałem wczesniej tez takiego ambera i tak nie było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 chce wymienic wenyla w zasilce, czy Scythe sie nada ?? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=100705759 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 to widze ze w temacie ktory zalozylem nikt nie odpowiada .. wiec testowal ktos albo ma wentylek Xilence 120mm (ten czerwono czarny) podobno robi 68cmf przy 21dB :D pogromca fandera ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Jesli nie masz jakichs super wymagan to mysle ze bedziesz zadowolony to widze ze w temacie ktory zalozylem nikt nie odpowiada .. wiec testowal ktos albo ma wentylek Xilence 120mm (ten czerwono czarny) podobno robi 68cmf przy 21dB :D pogromca fandera ? imho powinnismy poczekac z takimi haslami az wyjdzie nowa seria fandera i bedzie porownanie tych dwoch fyrakow. Ale wyglada ciekawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ale fander bedzie kosztowal jakies 40zl a takie mozemy miec 2 w tej cenie ;) placimy za regulator obrotow 20 zl ? edit a co takiego ciekawego ma sie pojawic w nowych fanderach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 a właśnie na jakim łozysku są te czerwone Xilence ?? jakoś nigdzie albo celowo nie na piszą albo zostawią n/a przy tych danych, bo jak na kulkowym to odpada w przedbiegach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 akasa amber też ma kuli i co? jest cicha.. ja by sie zainteresował z tych tańszych czarną akasą-jest na ciernym i za ok 25 mamy całkiem niezły wentyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Ja osobiście bardzo polecam wentylator 120 scythe s-flex. Kupiłem se niedawno wersje 1200 RPM (jest też wersja 800 RPM ale według mnie lepiej mieć tą większą wydajność w zapasie) i powiem jedno - według mnie rewelacja !. Na maksymalnych obrotach troszkę wyje ale wystarczy go trochę skręcić do 1000 obrotów i wtedy jest już całkiem nie słyszalny i całkiem wydajny i praca łożyska jest absolutnie bezgłośna nie ma żadnego terkotania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Cena też ciekawa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jakie wentylatorki są najcichsze? Szukam czegoś co po włożeniu do kompa, po zamknięciu budy, z odległości ok 1m było by niesłyszalne. Jest coś takiego? :Di Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 fander taki jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Napewno go wogóle nie słuchać? Nie chciałbym wydać kupę kasy na nowe fany, po czym by się okazało, że w komp nadal nieznośnie hałasuje :/ Rzeczywiście fander na 5V (lub mniej o ile ruszy) jest niesłyszalny? :D ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Fander 120mm na około 800-900rpm jest niesłyszalny. W nocy oczywiście wszystko da się usłyszeć, ale w dzień nic nie słychać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 No cichutki jest na 5V. A jesli jusz cos slychac to nie budzenie, nie swist, nie terkotanie tylko lagodny, szptliwy ruch powietrza, tak jakbys mial okno uchylone. To nie jest niemily dzwiek tak ze polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...