kucyk Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) Mam możliwość wzięcia sobie konsoli PS2 po promocyjnej cenie, ale nie wiem czy warto :? Wiem, głupie pytanie... W zasadzie gdyby nie namieszała mi PS3 to brałbym bez zastanowienia, ale teraz sam nie wiem czy przypadkiem nie poczekać na głównego bohatera tego tematu B) , doradzcie coś czy jest sens kupowania tej maszynki w tej chwili <_< Gram sporadycznie, bo na PC nie ma w co grać :blink: Edytowane 6 Września 2005 przez kucyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 kucyk na twoim miejscu bym brał, premiera nowego ps3 jeszcze troche daleko. nie wiadomo czy w marcu, a coś słychać ze w połowie 2006r. przez ten czas przejdziesz kilkanaście hitów. GT4, JAK, Metal Gear Solid 3, God of war, Resident Evil 4 ( juz za kilkanaście tygodni premiera) Dla tych 5 gier które w moim odczuciu są najlepsze na ps2 warto kupić tą konsolke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Bierz jesze jak za rozsadna cene to bierz - BURNOUT 4 is comming !!!! XD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Mam możliwość wzięcia sobie konsoli PS2 po promocyjnej cenie, ale nie wiem czy warto Wiem, głupie pytanie... W zasadzie gdyby nie namieszała mi PS3 to brałbym bez zastanowienia, ale teraz sam nie wiem czy przypadkiem nie poczekać na głównego bohatera tego tematu , doradzcie coś czy jest sens kupowania tej maszynki w tej chwili Gram sporadycznie, bo na PC nie ma w co grać ja nadal czekam na PS3, ale zrobiłem tak: kupiłem PS2 i nie zamierzam go przerabiać. Jadę na oryginalnych grach, które nie są ogromnym wydatkiem nawet jak dla ucznia LO :) Póki co kupiłem w sumie 4 gry od maja i wszystkie po super promocyjnej cenie. I zamierzam jeszcze parę kupić przed premierą PS3. Potem odsprzedam swoje PS2, dołożę ten 1000 czy 1200 na PS3 i wsio. Zaletą takiego postępowania jest m.in. to, że na starcie będziesz miał bibliotekę gier do swojego PS3. Nawet jeśli pojawi się modchip do PS3, to nie będzie to szybko :) Poza tym w takie gry jak GT4 czy FFX czy nawet TTT to gra się GODZINAMI. W samo FFX gram już przeszło 60h, w GT4 w sumie będzie też baaardzo dużo(a ten ma dopiero 50% ukończenia). Decyzja należy do Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Ja tak mysle ze te wszystkie nextgeny to jeden wielki marketing. Dopoki nie bedzie gier w sprzedazy mysle ze nei ma co sie napalac na zadna platforme naprawde. Pokazuja rendery, MS pokazal slabe gry generalnie. Poza pg3 nic nie robi wrazenia. Czekam na konsole w sprzedazy i gry. Wtedy zdecyduje o wyborze. Znajac siebie i tak kupie wszyskie... lubie gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas911 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Jeśli ktoś nie może się doczekać PS3 jakiś LOL na allegro oferuje możliwość kupienia nowej konsoli za jedyne 3,5k pln PS3 na allegro :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Wyslalem mu maila a pytaniem skad ja wzial... ciekawe czy odpowie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 kucyk na twoim miejscu bym brał, premiera nowego ps3 jeszcze troche daleko. nie wiadomo czy w marcu, a coś słychać ze w połowie 2006r. przez ten czas przejdziesz kilkanaście hitów. GT4, JAK, Metal Gear Solid 3, God of war, Resident Evil 4 ( juz za kilkanaście tygodni premiera) Dla tych 5 gier które w moim odczuciu są najlepsze na ps2 warto kupić tą konsolke. 1636386[/snapback] Bierz jesze jak za rozsadna cene to bierz - BURNOUT 4 is comming !!!! XD 1636970[/snapback] no i zrobiłem tak jak mówicie łyknąłem nowego slima z 12 miesięczną gwarą za 380zł powiedzcie, że nie było warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 A masz jeszcze jednego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 oj już nie, poszło wszystkie 10 w jeden dzień B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 oj już nie, poszło wszystkie 10 w jeden dzień B) 1638136[/snapback] no nie dziwie sie ^^ == a temacik o ps2 to taka mala dygresja :D wrocmy do PS3 Panowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 nowa wiadomosc ze stajni sony mowi ze wyglad kontrolera do ps3 jeszcze nie jest zamknieta sprawa a to zapewne za sprawa nowego "pada" czy jak ja go okreslam czarodziejskiej rozdzki nintendo ktory wlasnie niedawno zostal ujawniony publice,te nowe cos;) bedzie sterowalo ruchem w grze za pomoca wbudowanych sensorow np jesli gramy w golfa to nalezy wykonac ruch jak przy uderzeniu,jak walczymy na miecze to wykonujemy gesty w powietrzu fizycznie ,podobna zasada jak eyetoya ktory nasze ruchy przekazuje do gry tutaj zas przejwia sie to na sterowanie postacia lub czynoscia,takie sterowanie daje o wiele wieksze mozliwosci jesli chodzi o gry fps gdzie nasza "rozdzka" sluzy zamiast jak w pc myszy do obracania glowa i celownikiem bedac bardzo precyzyjnym sterowaniem co bardzo uprzyjemni gre bo jak wiemy ten rodzaj gier na konsoli jest troche utrudniony jesli chodzi o pady,dodam tylko ze nowy "pad" nintendo skada sie z 2 czesci!!polaczonych kablem ze soba ,jedna to maly manipulator do poruszania sie a druga przypominajaca piota tv to wlasnia slawna rozdzka:),oczywiscie dzialaja bezprzewodowo z konsola i mozna do nich podlaczyn standartowe sterowanie,zreszta sami sprawdzie na stronce niny:),dlatego wlasnie ze to fajny pomysl sony moze jeszcze cos z tego skopiowac i wydac nowego pada w stylu nintendo niz bumeranga ktorego nam wczesniej zaprezentowalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 To ja dziekuje postoje (i bede mial nadzieje, ze ta moda na dziwactwa mnie ominie)... Takie cos jest fajne na imprezce ze znajomymi, ale nie samemu w pokoju moim zdaniem... I nawet nie chodzi o to, ze jak siadam do grania to wole sobie usiasc wygodnie w fotelu, a nie machac odnozami jak malpa :) Po prostu takie sterowanie wyglada moim zdaniem ladnie tylko na papierze. Co nie znaczy, ze bumerang byl piekny i nalezy go zostawic w niezmienionej postaci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 co do zabawki Niny - łapa by mi odpadla po dluzszym graniu xD ciagle w powietrzu lecz dobrze ze jest standardowa nasada PADa [; Co do bumerangu - racja trzeba to zmienic !!! na cos mniejszego typu DS2 + nju technolodżi [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 pod adresem http://ps3.ign.com/articles/651/651540p1.html znaleźć można listę 102 gier, które Sony zapowiedziało na najbliższe lata na swoją PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 mam nadzieję że ten screen jest z gry http://factornews.com/images/3/33695.jpg bo wygląda to nieziemsko. właśnie na coś takiego czekam :D trailer http://www.gametrailers.com/player.php?id=7693&type=wmv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Screen jest spoko ale jak wiemy dużo zdjęc i traielrów to fake także nie można do końca stwierdzić czy akurat tak będą wyglądać gry. Ale znając specyfikacje PS3 to właśnie tak powinny wyglądać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 ja bym moze nawet kupil X-box'a albo PS3 zamiast modernizowac w nieskonczonosc PC-ta, ale... podlaczac takie cudo do zwyklego TV ? Zalecane jest HDTv - wtedy dopiero widac pelnie mozliwosci next-gen'ow. A tak BTW: co im szkodzilo (zarowno Sony jak i M$) wpakowac wiecej ramu do swoich nowych konsol ? Przeciez nie jest taki drogi, a jezeli taki sprzet ma byc obecny na rynku przez ladne kilka lat, to tym bardziej. Mogliby dac np. 1 GB albo nawet 2 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 ja bym moze nawet kupil X-box'a albo PS3 zamiast modernizowac w nieskonczonosc PC-ta, ale... podlaczac takie cudo do zwyklego TV ? Zalecane jest HDTv - wtedy dopiero widac pelnie mozliwosci next-gen'ow. A tak BTW: co im szkodzilo (zarowno Sony jak i M$) wpakowac wiecej ramu do swoich nowych konsol ? Przeciez nie jest taki drogi, a jezeli taki sprzet ma byc obecny na rynku przez ladne kilka lat, to tym bardziej. Mogliby dac np. 1 GB albo nawet 2 GB. 1662515[/snapback] bez przesady kolego. po co konsoli 2 GB ramu? teraz w xboxie masz 64 MB ramu i taki far cry chodzi bez zacieć, przynajmniej demo w które gralem , nie wspomne o ogromnych terenach w odworddzie . wystarczy odrobina checi i optymalizacji. myśle ze 512 ramu wystarczy na te 5 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JediMasterek Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 panowie szybka męska odpowiedź kupic sobie jutrzejszego dnia w MM PS'a 2? jest w zestawie z Tekkenem 5 i padzikiem i kabelkami za 699zł :) brać czy nie? oto jest pytanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) nie poczekaj na next g. Edytowane 22 Września 2005 przez Nierealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Brac, ale nie slima w MM, tylko "grubasa" na Allegro - w tej samej cenie masz przerobiona konsolke, do ktorej bez trudu wsadzisz dysk twardy ;) I zeby nie bylo, ze naklaniam do piractwa - gry z dysku chodza szybciej nie zuzywajac lasera, w dodatku na przerobionej konsoli mamy mozliwosc korzystania z aplikacji homebrew, np. Mediaplayera do Divx'ow. Nierealny: szef Sony COmputer Entertainment Europe sam powiedzial, ze w PS2 i PSP sa pieniadze przez najblizsze dwa lata. Ilosc tytulow na PS2 na Tokyo Game Show 2005 (ponad setka!) tez to potwierdza - a wsrod nich sa np. NFS: Most Wanted, FFXII, Killzone 2, Soul Calibur 3, God Of War 2. Sony nie zostawilo PS2 tak jak M$ Xboxa... PS3 bedzie dobrym wyborem za jakies poltora roku - dwa lata, kiedy cena nieco spadnie i bedzie duzy wybor tytulow. Edytowane 22 Września 2005 przez costi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 kupic sobie jutrzejszego dnia w MM PS'a 2? jest w zestawie z Tekkenem 5 i padzikiem i kabelkami za 699zł :) jak lubisz tekkena to nad czym sie zastanawiasz? Tylko dokup sobie od razu kartę pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 buhahahha wiele powaznych servisow oraz jeden z wazniejszych ludzi Sony potwierdzil ze ps3 owszem ukaze sie wiosna 2006 ale tylko w Japoni!!reszta obejdzie sie smakiem do konca roku lub nawet poczatku 2007!!!!!!! gratuluje wszystkim ktorzy zapytani o rade czy kupic jeszcze ps2 i pograc w obecne gry slysza...poczekaj na next G.. a teraz wedlog takich rad zostanie im czekac conajmiej rok lub wiecej!! ludzie jak ktos sie jeszcze wacha czy kupic obecna generacje ps2 lub nawet xboxa to radze kupowac i cieszyc sie z gier!! no chyba ze pieniadze przeznaczone na ps3 pojda na xboxa360 ktory bedzie dostepny juz za ok 2-,5 miecha:) Swoja droga nawet najwieksi przeciwnicy Billa musza przyznac ze lepiej sie przygotowal do sprzedazy , i jeszcze jedna wiadomosc ,Sony bedzie zwalnialo 10 tys pracownikow i zamknie 11 zakladow z powodow finansowych, ja mysle ze jest to pewna nauczka za zle traktowanie wczesniej klientow i lekcewazenie konkurencji ktora niedlugo moze wyjsc na prowadzenie bo Sony zastyglo w marazmie tak ja kiedys nintendo jesli chodzi np o uslugi sieciowe , przyda sie Sony taka lekcja pokory i moze zrozumie ze obnizki nalezy wprowadzac duzo wczesniej i bardziej dbac o klientow , wszystkim ktorzy jeszcze uparcie twierdza ze xbox nowy czy stary jest tylko innym pc niech sluzy odpowiedz jednego z szefow Sony ktory swierdzil w jednym z wywiadow ze to wlasnie ps3 jemu przypomina pc:) ps wszystkie zgryzliwe uwagi mile widziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 gladiac nie chodziło mi o PS3 tylko XBOXA360 :) rzeczywiście Sony w tym momencie olewa ludzi na całej linii. rok różnicy to juz nie jest tak mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 heh to ciekawa sony ma polityke :D jak sony sobie strzela samo w jedno kolano, to ms xboxem strzeli w 2gie =] a z przestrzelonymi nikt jeszcze daleko nie zaszedl ;p moze sie jeszcze opamietaja i zmienia plany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 istnieje jeszcze tak zwane chodzenie na rzesach hehe;) ,swoja droga mimo ze jestem fanem wszystkich konsol bo na kazej sa tytuly ktore lubie i na ktore czekam to jednak powoli polityka sony zaczyna tak dokuczac ze moze przyjsc taki czas ze w "imie zasad":) zaczne bojkotowac sam siebie przeciwko sony i ich dziwnym zagrania.Zadziwiajace jest tez ze pomimo ze sony uslyszalo deklaracje billa o praktycznie jednoczesnym starcie jego konsoli na swiecie co oczywiscie zaspakaja apetyty wszystkich chetnych next genow , to jednak Sony stosuje swoja stara technikie startu najpierw w japoni i dopiero moze z rok pozniej na innych kontynentach,jakby zapomnialo ze ma na karku drugiego jakze juz waznego gracza w postaci xboxa,moim zdaniem takie podejscie z punktu widzenia marketingu jest zle dla finansow sony ktora uzaleznia sprzedaz nowej konsoli tylko od japoni i bada mozliwosci rynkowe tylko od tego rejonu , a przeciez jest tylu wiernych i zupelnie nowych fanow na swiecie ktorzy w momecie startu w japoni kupiloby swoja wersje pleya,dziwne i zachowawcze takie postepowanie doprowadzi do jeszcze wiekszego doplacania do nowej konsoli ktora i tak juz jest najdrozsza ze wszystkich to jeszcze moze doprowadzic przez opoznienia w dystrybucji na swiecie do naprawde duzych strat sony i utrate plynosci finansowej a to znowu zagrozic moze wogule nawet dalszej egzystencji nowej konsoli sony. to oczywiscie takie czarnowidztwo ktore zaczyna miec jednak powoli racje bytu i jesli cos sie nie zmieni to moze kiedys i nintendo wrocic do dawnej pozycji sprzed lat kiedy krolowalo na rynku konsol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 ale jaja ... sony niezle leci w kulki - ale co tam, olac ich, kupie xboxa jak wyjdzie... 300 dolcow za wersje bez dysku to u nas pewnie jakies hmmm... 1500 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Dokładnie pisząc 1300pln, bo za tyle już można w PL ją zamawiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 a moze marketingowcy sony bardziej obawiaja sie nowego xboxa niz sie wszystkim zdawalo, a w japonii wiecej kasy z fanboyów wesza =) ale jaja ... sony niezle leci w kulki - ale co tam, olac ich, kupie xboxa jak wyjdzie... 300 dolcow za wersje bez dysku to u nas pewnie jakies hmmm... 1500 zł 1664277[/snapback] w ultimie mozna zamawiac wersje podstawowa za 1299 zl, ale imo sie nie oplaca, jak juz planowales dac 1500 za podstawke to lepiej dolozyc te 199 do wersji deluxe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...