Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko kilkadziesiąt ? Test Drive Unlimited ma coś koło stu kto wie czy nawet po dokupywaniu nie będzie ponad sto. A wnętrza mają bardzo ładne. Mam nadzieje, że GT przebije tą liczbe chociaż dwukrotnie. Lub chociaż pokona grafiką i detalami.

No wlasnie maja miazdzyc detalami wlasnie. Poprostu ma byc jak film. Tak ze wykonanie jednego wozu trwa kilka tygodni. Tak przeczytalem w jakims serwisie. Nie wiem na czym ta dokladnosc ma polegac - nawet screenow jeszcze nie ma :)

ps3 poza blurayem nie ma nic co by bylo naprawde lepsze od tego co jest w x-e.

rsx jest technologicznie za gpu x-a.

pzdr

aha. Dzieki za info. Powiedz nam jeszcze dla jakiego teamu developerskiego pracujesz. EA? Konami? Namco, Tecmo? No i ile juz gier z chlopakami z zespolu zrobiles. Czemu sie pytam? Bo jakos wszystkie teamy mowia jednoglosnie, ze PS3 JEST MOCNIEJSZE, ze potrafi WIECEJ. No ale widze, ze jesli rzucasz takimi tekstami to pewnie wiesz, bo znasz info z praktyki :)

A wystarczyło napisac tylko "rsx jest TEORETYCZNIE za gpu x-a, jesli chodzi o technologie" i juz by nie bylo problemu.

I co tu narzekac. Jesli gry W DNIU premiery wygladaja tak jak po przeszlo pół roku po premierze x'a - to czym sie martwic. Moze byc tylko lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym 360-tka to taka konsola robiona na kolanie.

Od srodka wyglada jak zlom, po premierze byla zlomem, wiec po co te dywagacje?

Amerykance musza sie jeszce duzo nauczyc np. pakowania zasialcza do srodka obudowy.

Cytat, ktory moze posluzyc za podsumowanie:

Dziennikarz: Will the PS3 have an external power supply, like the 360?

Sony: No, we're Sony. We have been making electronics fit into devices for many years and will have no difficulty in doing this with the PS3

:lol2:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, jeszcze na nim nie grałem :) ale już pad od starego xboxa (S)bardziej mi się podobał niż dual 2.

Pad od xboxa 360 był by niemalże idealny, tylko krzyżak jest poprostu beznadziejny.

Wiesz, skoro to rozwiniecie duala 2 to musi byc wygodny. Ale są przecież różni gracze, i wiadomo ze nie ma pada idealnego dla każdego. Mi pad od x'a nigdy nie leżał, tak samo jak pad od GC. Z n64 natomiast było całkiem ok....krzywe rączki rox? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, skoro to rozwiniecie duala 2 to musi byc wygodny. Ale są przecież różni gracze, i wiadomo ze nie ma pada idealnego dla każdego. Mi pad od x'a nigdy nie leżał, tak samo jak pad od GC. Z n64 natomiast było całkiem ok....krzywe rączki rox? :lol:

mi to ze lekki pad, to np. nie przeszkadza - dlatczego, to kiedys pisalem - mam DS2 bez silniczkow :P

ale boje sie o te triggery pod L i R 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym 360-tka to taka konsola robiona na kolanie.

Od srodka wyglada jak zlom, po premierze byla zlomem, wiec po co te dywagacje?

Amerykance musza sie jeszce duzo nauczyc np. pakowania zasialcza do srodka obudowy.

Bez przesady :) xbox 360 jest bardzo dobrze wykonany, wszystko trzyma się kupy, bardzo dobrej jakości plastik ( podobny do tego z dreamcasta) wiec po kilku latach napewno nie bedzie widać śladów użytkowania. Co innego plastik z ps3, widać bedzie każdą najmniejszą ryske i odcisk. Dla mnie beznadzieja.

w środku xboxa 360 jest bardzo ładnie, nie wiem czemu się czepiasz.....

Sony zawsze na początku pakuje zasiłke do środka, żeby po kilku latach wyciagnąć ja na zewnątrz :lol:

Wykonaniem xbox 360 zasługuje na uznanie, tylko te kable mogły by być cieńsze no i ten krzyżak.... a zapomniał bym o napedzie dvd który jest tak głośny, że zagłusza całe moje otoczenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kiedy porównuje się moc konsol z komputerami klasy pc ?

Far cry i kroniki ridrika działąją płynnie na xboxie przy 64 mega ramu. Odpal coś takie na kompie :)

Widzisz za tem że nie można porównywać mocy konsol z pc!

Kupisz GF 8800 i podłaczysz do monitora ? no nie musisz mieć pozostałe mocne podzespoły żeby wykożystać moc karty, A to już zabawka naprawdę dla bogaczy.... nie wiem czy wiesz, ale w konsoli za grafike nie odpowiada tylko karta graficzna :) procesor naprawdę spełnia tam duża role, w którym pc masz 7 rdzieniowy procesor?

Konsoli nie kupuje się dla mocy, a dla gier.... Możesz mieć najmocniejszą karte ale i tak nie zagrasz,w hity z ps3.

za kilka lat pc-ciarze będą sie ślinić na gry z konsoli, i stukać głową w mur czemu inwestuje w tego kompa jak i tak nie ma dobrych gier :) no ale zawsze jest crysis :lol:

pozostale podzespoly Pc ma tez niczego sobie procki 2 rdzeniowe, juz wchodza 4-rdzeniowe pewnie powiesz ze to nie wykorzystane a cell jest wykorzystany? wiem ze konsole kupuje sie do gier a PC jest do wszystkiego, chcialem tylko zwrocic uwage na rdzen graficzny konsoli (aw wlasciwie caly uklad) ktory jest imho za slaby jak ma starczyc na 5-6lat poniewaz Pc bedzie miec lepsza grafe najdalej za 2 lata i nie wnikajmy w to czy PC-ciarze beda sie slinic na bardziej miodne gry z ps3, wiem ze ow konsola bedzie miec lepsze gry, ale nie o tym mowa

Ameryki tym nie odkryles.

Jesli konsole wychodzilyby co 2 miesiace to tez by tak bylo, ale tu nie o to chodzi.

Nie chodzi o wymienianie kart co miesiac wiesz??

Poza tym wiesz ile kosztuja nowe karty na pc??

Do tego porcki ramy itd.??

Tak w ogole to w carbonie masz mniej wiecej tyle fps na ps3 co na karcie 8800GTX.

Pozatym chcialbym zobaczyc jak uruchamiasz Crysis'a na swoim 7900gt :lol2:

Porowanie kompletnie bezsensowne i w sumie glupie

wiem ile co kosztuje i dlatego sadze ze wydateki:

1)zakup ps3 +gry za 200-300zl

2)wiecznie modernizowany PC + gry za 50-100zl

sie wyrownaja

Edytowane przez SZHRANC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady :) xbox 360 jest bardzo dobrze wykonany, wszystko trzyma się kupy, bardzo dobrej jakości plastik ( podobny do tego z dreamcasta) wiec po kilku latach napewno nie bedzie widać śladów użytkowania. Co innego plastik z ps3, widać bedzie każdą najmniejszą ryske i odcisk. Dla mnie beznadzieja.

Swieci sie jak psu jajca.

Co do rysek to nawet na moim leciwym ps2 tez jest troche tego, a powstaly od trzymania pada na gorze konsoli;/

w środku xboxa 360 jest bardzo ładnie, nie wiem czemu się czepiasz.....

Nie czepiam sie po porstu wypisuje swoje wrazenia.

Choc wyglad srodka nie ma znaczenia(no w sumie nie do konca-chlodzenie) to jednak ps3 wyglada bardziej nowoczesniej, nie wspominajac o samym chlodzeniu.

Sony zawsze na początku pakuje zasiłke do środka, żeby po kilku latach wyciagnąć ja na zewnątrz :lol:

I tak pewnie bedzie w ramach miniaturyzacji :lol:

Wykonaniem xbox 360 zasługuje na uznanie, tylko te kable mogły by być cieńsze no i ten krzyżak.... a zapomniał bym o napedzie dvd który jest tak głośny, że zagłusza całe moje otoczenie :)

Glosny jest dlatego, zebys wiedzial czy konsola jeszcze wczytuje, czy moze juz sie zawiesila

Bill pomyslal o wszystkim :lol:

sie wyrownaja

Wiesz osobiscie tez wole pogrzebac w piecu, bo to juz taki nalog :wink:

Z reguly jak odkladam jakas kase to wlasnie na sprzet, bo wole to niz przepalic czy przechlac.

A jeszcze co do konsoli to wlasnie taka zabawka jest skierowana na rynki bogate, czyli KKW, albo USA.

Tam nie ma dylematu czy lepiej kupic nowego GTX'a czy moze Ps3.

Jeszcze co do RSX to tez sadze, ze moze okazac sie za pare lat za slaby.

Mogli sie bardziej postarac.

A znajac polityke NV jego wady moge dopiero wyjsc w pozniejszym terminie.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze co do konsoli to wlasnie taka zabawka jest skierowana na rynki bogate, czyli KKW, albo USA.

Tam nie ma dylematu czy lepiej kupic nowego GTX'a czy moze Ps3.

Jeszcze co do RSX to tez sadze, ze moze okazac sie na pare lat za slaby.

Mogli sie bardziej postarac.

Czy ja wiem? Wystarczy spojrzec na Emotion Engine i to co z niego wyciagneli (MGS3)... A z perspektywy czasu EE jest takim samym badziewiem jak GF2 :)

A wcale PS3 nie jest na KKW czy USA, ale tez na zachodnia europe, Australie - poprostu tam, gdzie ludzie nie zarabiaja psich pieniedzy. Bo u nas gry nie sa drogie, to my goowno zarabiamy - taka jest prawda!

@ SZHRANC: Argument ze PC jest tez do innych rzeczy to do mnie nie przemawia, bo te G80 do czego innego wykorzystasz oprocz grania? Chyba ze zajmujesz sie grafika 3d. To sora wtedy. Ale jednak 99% ludzi kupujacych takie karty, to tylko na nich gra :P

A za cene takiego G80 mozna miec całego, całkiem niezłego i całkiem niezłej firmy notebook'a, ktory bedzie sie nadawał wlasnie do tego wszystkiego innego, oprocz grania oczywiscie :)

Aha - i odpowiedź brzmi - TAK! Tak, wszystkie rdzenie zostana wykorzystane w PS3. Co z tego ze na PC wychodza 4jajowki, jak i tak producenci nie beda robic gier pod nie? Nie beda robic, bo wsrod kompow na swiecie jest zbyt duza rozbieznosc. Jedni maja 2 jaja, jedni jedno, a jedni nawet nie maja 64 bitow. Na PS3 kazdy ma taki sam sprzet, tyle samo rdzeni, ta samo architekture wiec producenci wyciskaja max.

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozostale podzespoly Pc ma tez niczego sobie procki 2 rdzeniowe, juz wchodza 4-rdzeniowe pewnie powiesz ze to nie wykorzystane a cell jest wykorzystany? wiem ze konsole kupuje sie do gier a PC jest do wszystkiego, chcialem tylko zwrocic uwage na rdzen graficzny konsoli (aw wlasciwie caly uklad) ktory jest imho za slaby jak ma starczyc na 5-6lat poniewaz Pc bedzie miec lepsza grafe najdalej za 2 lata i nie wnikajmy w to czy PC-ciarze beda sie slinic na bardziej miodne gry z ps3, wiem ze ow konsola bedzie miec lepsze gry, ale nie o tym mowa

co z tego ze ma 2 rdzeniowy procesor jak i tak mało która gra go wykorzystuje. Własnie konsola ma 7 rdzeni żeby starczyło mocy przynajmniej na te 5 lat.

Można mieć też pc i kosnole jedno nie wyklucza drugiego.

sie wyrownaja

w czym się wyrównają?

w dobrej zabawie przy konsoli? nigdy nie zagram w GT5, Metal gearl solid 4, resident 5 na pc,

Dlatego kupuje konsole, bo pc jako platforma do grania jest ograniczony.

Ja chce grać w nowego Burnouta 5, Gears of war i do tego siedzieć wygodnie w fotelu przed dużym panoramicznym TV, rozkoszując się dzwiekiem 7.1., w wolych chwilach popijajac piwko.

Czasami mam dość instalowanie sterów i inych śmieci i martwienia się czy dana gra bedzie płynnie działać, no i mały pizdowaty 19 calowy monitorek nie da mi takiego wgladu w grafike jak duży panoramiczny TV w wysokiej rozdziałce......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem? Wystarczy spojrzec na Emotion Engine i to co z niego wyciagneli (MGS3)... A z perspektywy czasu EE jest takim samym badziewiem jak GF2 :)

A nie graphics synthesizer??

A wcale PS3 nie jest na KKW czy USA, ale tez na zachodnia europe, Australie - poprostu tam, gdzie ludzie nie zarabiaja psich pieniedzy. Bo u nas gry nie sa drogie, to my goowno zarabiamy - taka jest prawda!

Tak, oczywiscie po porstu uogolnilem maja w glowie miejsca najblizszych premier ps3 czyli wlasnie KKW i USA.

Ale dotyczy to tez Australii, Niemiec, Francji itd.

A za cene takiego G80 mozna miec całego, całkiem niezłego i całkiem niezłej firmy notebook'a, ktory bedzie sie nadawał wlasnie do tego wszystkiego innego, oprocz grania oczywiscie :)

No np. w takiej Japonii konsole maja do rozrywki, a kompa/laptopa do pracy.

Tam jest inna mentalnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa juz jakies screeny albo filmiki z gierek na PS3??

Tiger Woods PGA Tour 07 PS3 vs. Xbox 360 Comparison

http://trailers.gametrailers.com/gt_vault/...son_gt_h264.wmv

Tony Hawks Project 8 PS3 vs. Xbox 360 Comparison

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiger Woods PGA Tour 07 PS3 vs. Xbox 360 Comparison

no prosze na obu filmikach sa przyciski z playstation: X - Replay, Kwadrat - Replay. bizzzaarr oO

EDIT:

Przepraszam moj blad na poczatku jest dobrze po lewej A i B po prawej X i Kwadrat.

Edytowane przez iwo_kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RSX - Reality Synthesizer.

PC Vs Konsole po raz kolejny?

Kupując konsolę mamy bardzo dużą szansę ,że szybko zobaczymy co potrafi zdziałać tandem wyspecjalizowanego ,wielordzeniowego CPU i szybkiej grafiki.

W tej chwili na X-sa wyszedł GoW,zakładając ,że za ok.rok(lub więcej)ukaże się na PC,może się okazać ,że dzisiejszy GF8800, to może nie za mało,ale różowo też może nie być.

Tu już nawet nie chodzi o ceny gier,bo wystarczy policzyć ile wartościowych i fantastycznych gier wychodzi na PC w ciągu roku (lub w które chcielibyśmy zagrać) i podzielić przez cenę karty .Wtedy wyjdzie ze kupujemy grafikę w cenie konsoli do 3 gier w roku.Zakładając że na konsolę równierz kupimy 3 gry w roku,to po trzech latach łatwo policzyć co jest bardziej uzasadnione.Oczywiście zakładam ,że gracz nie gustuje w RTSach,strategiach itp.

Znam takich ,którzy kupują grafikę za 1,5 k i wbrew logice nie grają(bo i w co-skoro "to i tamto " już przeszedłem..)

To taki dziwny syndrom,który dotyka wielu pececiarzy.

No i przychodząc z pracy niekoniecznie chce się odpalać całe to ustrojstowo,odpowiadać na pop-upy firewalla/antywira itd.,sprawdzać temperatury GPU/CPU itp.

A wydajność konsol?Za 3lat mogą nadal wychodzić tytuły budzące zazdrość posiadaczy PC, klopot będzie taki ,że albo ich nie będzie na PC albo trzeba będzie kolejny raz sięgnąc do kieszeni-bo to już wymaga 4GB RAM i 1GB Video RAM...itd.

Pomysleć że,praktycznie zawsze miałem PC...

Miałem napisać co innego-ale niech tam.

Ups....

Edytowane przez BezbronnyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem? Wystarczy spojrzec na Emotion Engine i to co z niego wyciagneli (MGS3)... A z perspektywy czasu EE jest takim samym badziewiem jak GF2

Ale wydajność na poziomie GF256. I nie miała żadnych shaderów, a nawet GF256 miał bardzo prymitywną formę pixel shadera, czyli nVidia Shading Rasterizer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie maja miazdzyc detalami wlasnie. Poprostu ma byc jak film. Tak ze wykonanie jednego wozu trwa kilka tygodni. Tak przeczytalem w jakims serwisie. Nie wiem na czym ta dokladnosc ma polegac - nawet screenow jeszcze nie ma :)

aha. Dzieki za info. Powiedz nam jeszcze dla jakiego teamu developerskiego pracujesz. EA? Konami? Namco, Tecmo? No i ile juz gier z chlopakami z zespolu zrobiles. Czemu sie pytam? Bo jakos wszystkie teamy mowia jednoglosnie, ze PS3 JEST MOCNIEJSZE, ze potrafi WIECEJ. No ale widze, ze jesli rzucasz takimi tekstami to pewnie wiesz, bo znasz info z praktyki :)

A wystarczyło napisac tylko "rsx jest TEORETYCZNIE za gpu x-a, jesli chodzi o technologie" i juz by nie bylo problemu.

I co tu narzekac. Jesli gry W DNIU premiery wygladaja tak jak po przeszlo pół roku po premierze x'a - to czym sie martwic. Moze byc tylko lepiej.

akurat wymieniles te teamy ktore pracuja glownie lub tylko dla sony.

moze zacytujesz te od strony x-a ?

albo ostatni wywiad z panem od hl2 na temat gier nowej generacji ?

oto maly fragment.

"As far as console hardware goes, the engine is already running on Xbox 360, with support for six simultaneous threads. The PC platform and Xbox 360 are apparently close enough that getting the software to run on both of them does not require a lot of extra effort. PS3 on the other hand.... The potential to support PS3 is definitely there, but it doesn't sound like Valve has devoted any serious effort into this platform as of yet. Given that the hardware isn't available for consumer purchase yet, that might make sense

The PS3 Cell processor does add some additional problems in terms of multithreading support. First, unlike Xbox 360 and PC processors, the processor cores available in Cell are not all equivalent. That means they will have to spend additional effort making sure that the software is aware of what cores can do what sort of tasks best (or at all as the case may be). Another problem that Cell creates is that there's not a coherent view of memory. Each core has its own dedicated high-speed local memory, so all of that has to be managed along with worrying about threading and execution capabilities. Basically, PS3/Cell takes the problems inherent with multithreading and adds a few more, so getting optimal utilization of the Cell processor is going to be even more difficult."

pzdr

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bylo grzecznie i kulturalnie, ale jak nie bedziecie brac moich slow powaznie, to poranek dnia nastepnego powita was przykra niespodzianka przy wejsciu na forum.

Temat jest o PS3. Wszelkie dyskusje z PS3 nie zwiazane beda traktowane jako offtopic i stosownie karane wg. punktacji systemu ostrzezen znajdujacej sie w regulaminie forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@.:Solid_Snake:.&rockers - zgadzam sie z Wami, jednak jak przypominam sobie jaka grafe w porownaniu do PC mialo psx/ps2 po 3-4 latach pobytu na rynku to az smutno mi sie robi. Konsola jest zaprojektowana na 5-6 lat dlatego imho po tych 5-6 latach kiedy schodzi z rynku i szykuje sie nadejscie nowej, ta stara nie powinna byc "100 lat za PC" jesli chodzi o grafe a jest

Edytowane przez SZHRANC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@.:Solid_Snake:.&rockers - zgadzam sie z Wami, jednak jak przypominam sobie jaka grafe w porownaniu do PC mialo psx/ps2 po 3-4 latach pobytu na rynku to az smutno mi sie robi. Konsola jest zaprojektowana na 5-6 lat dlatego imho po tych 5-6 latach kiedy schodzi z rynku i szykuje sie nadejscie nowej, ta stara nie powinna byc "100 lat za PC" jesli chodzi o grafe a jest

wcale ze nie jest. Moze w przypadku kilku tytułow - takimi tytułami było kilka "wielkich" fpp z PC'ta, ktore ukazały sie w ciagu ostatnich 2-3 lat. Reszta gier, reszta hitow nawet jak GTA:SA, Fahrenheit, Kotor, Morrowind, PoP, PES itp to taki sam poziom graficzny jak PS2/x-box tylko ze w podbitej rozdziałce, ewentualnie bez jakiegos efektu swiecacych jaj, ktory na rozgrywke mial zerowy wplyw. Ta rozdzialka nie sprawia ze gra jest o 100 lat za PC.

costi, sry, ale musiałem :P

ale zeby nie bylo OT:

Chcecie kupic 3 pierwsze filmy do wasze zaimportowanej konsoli? komplet 3 filmow za 450 zł :lol:

http://www.allegro.pl/item140838351_filmy_...ay_nowosc_.html

Shenmue 3? Oby...

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...93&Itemid=1

Podsumowanie premiery PS3

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...95&Itemid=1

KOMPATYBILNOSC WSTECZNA - PROBLEMY*

ale małe całe szczescie :P

http://ps3.ign.com/articles/745/745439p1.html

# Tekken 5: A number of modes don't play background music properly.

# Xenosaga Episode II: The opening movie sometimes stops and sometimes doesn't properly play background music.

# Code Age Commanders: Problems (including data loss) with save game data.

# Radiata Stories: Background music during movie scenes may not play back properly.

# Star Ocean Till the End of Time (includes Directors Cut): Movie scenes may not have proper sound playback.

# Driving Emotion Type-S: BGM may not properly play back during races

# Gran Turismo 4: The screen may freeze following the title demo.

# Hot Shots Golf 3/4: Some sort of problem with the controls becoming unresponsive

# Operator's Side: The game freezes at the logo screen when started up with the Seamic controller

# Onimusha Dawn of Dreams: Screen will occasionally appear 2cm to the right

# Hyper Street Fighter II Anniversary Edition: The screen will not appear correctly in some instances. The S.F.II Movie cannot play properly.

# Megaman X7: There are times when the background music won't play properly

# Devil May Cry: The screen will sometimes freeze during the title demo

# Onimusha: During movie playback, the sound will occasionally stop

# Suikoden III: Cannot read PS1 data during the game.

# Silent Hill 2: When going from the title screen to the demo screen, the screen may freeze

W porownaniu do tego co oferuje X360 to nie jest to tak straszna lista, bo poprostu wszystkie gry chodza, a to jest tylko lista bledow, ktore MOGĄ w wiekszoci przypadkow, a wcale nie muszą wystapic. Glownie jak widac, to ma problemy w niektorych grach z odtwarzaniem muzyki w grach. Najnowszy patch to pewnie poprawi, bo np. patch 1.1 poprawił do pełnego działania gry Ace Combat 5, Oz, czy SOCOM a one tez znajdowaly sie na tej liscie.

Ale oprocz tego dowiadujemy sie z linku, ze:

-z PS3 nie wspolpracuje multitap od PS2, ale nie ma problemu by uzyc zamiast niego 7 SIXAXIS, nawet w grach PS2

-nie skorzystamy z funkcji i-link w grach z PS2, bo PS3 poprostu tego nie ma. Nie duza strata, bo chyba tylko kilka tytułow, ktore policzymy na palcach jednej reki korzystało z tego. M.in dlatego i-link byl usuniety nawet z pozniejszych wersji PS2.

-niestety hdd PS3 nie moze działac jako hdd do PS2, wiec narazie nie pogramy w Final Fantasy XI Online

-mogą byc narazie problemy z niektorymi grami uzywajacymi kontrolerow USB, jak np. SingStar.

Japonce juz moga wydawac kase w PS3 Store (internetowy sklepik Sony)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Massive fights at PS3 Japan launch!

PS3 - TOKYO

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale ze nie jest. Moze w przypadku kilku tytułow - takimi tytułami było kilka "wielkich" fpp z PC'ta, ktore ukazały sie w ciagu ostatnich 2-3 lat. Reszta gier, reszta hitow nawet jak GTA:SA, Fahrenheit, Kotor, Morrowind, PoP, PES itp to taki sam poziom graficzny jak PS2/x-box tylko ze w podbitej rozdziałce, ewentualnie bez jakiegos efektu swiecacych jaj, ktory na rozgrywke mial zerowy wplyw. Ta rozdzialka nie sprawia ze gra jest o 100 lat za PC.

napewno nie wrzucalbym do jednego worka takich gier jak "Kotor" czy "Morrowind" w stosunku do mozliwosci graficznych ps2-poniewaz xbox wykorzystuje shadery ktore w minionych 3-4 latach odgrywaly niebagatelna role w grach PC,a jak wiadomo ps2 shaderow nie obsluguje,tak wiec najwieksze przeboje obecne na xboxa jak np.Morrowind, Half-Life2,Riddick, Doom3,Far Cry itp wykorzystywaly w pelni zdobycze techniki, a nawet xbox w porownaniu do dzisiejszych pc nawet niezle sobie z tym radzil-Tak wiec w przypadku porownywania gier z Pc do wersji ps2 nalezy jak najbardziej odseparowac gry wykorzytujace Shadery-bo pod tym wzgledem ps2 jest dalekoooo,co oczywiscie nie zmienia faktu ze ma cala biblkiotekie gier o grywalnosci ktorej PC moze tylko pozazdroscic!!

Porownujac jeszcze jak narazie dostepne gry na ps3 i x360 ,nie mozna stwierdzic jednoznacznie ktora ma jakas przewagie-choc nadciagajace gry 2 generacji na x360 pewnie zmiazdza niejednego,jednak ps3 tez bedzie mialo swoje nastepne wydania dopracowanych graficznie gier-wtedy ewentualnie bedzie mozna stwierdzic kto ma przewagie ,o ile to wlasciwie jest wazne.

I jeszcze na koniec ogladajac jednoczesne porowanie kilku tych samych gier(ps3-x360) ,nie mozna wlasciwie zauwazyc zadnych roznic!!-tym bardziej ze tak naprawde oba urzadzenia wykorzystuja te same mozliwe efekty.

I jest to zapewne na niekorzysc ps3-bynajmniej odnoszac sie do wszystkich wczesniejszych zapowiedzi

ps. jak na kolejkie w Japonii(filmik -Tokyo) bylo w niej sporo obcokrajowcow :)

Nowy extremalny sport narodowy Japonii- kupowanie ps3 ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze grafa to tez kwestia gustu :D Nie bede Cie dalej przekonywal bo widze, ze sie nie da. Ale porozmawiamy za 4-5 lat o tym czy w pelni wykorzystany directX11 bedzie sie roznil tylko "efektem swiecacych jaj" od tego co bedzie prezentowalo ps3 :lol:

Edytowane przez SZHRANC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, czy moje posty sa niewidoczne dla pozostalych uzytkownikow?

Zgodnie z ostrzezeniem, SZHRANC, .:Solid_Snake:. i gladiac przez najblizsze trzy dni tylko poczytaja forum. Nie da sie po dobroci, to trzeba kijem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry z PS2 z blokadą regionalną na PS3

Poniedziałek, 13 listopada 2006, godzina 11:46, autor: Mads

Gry wydawane na PLAYSTATION 3 będą wolne od blokady regionalnej, o tym wiadomo już od dłuższego czasu. Niestety starsze produkcje, które pojawiły się na dwóch poprzednich konsolach Playstation, nie uruchomią się na PS3 pochodzącej z innej strefy.

O problemie braku współpracy PS3 z grami z PSOne i PS2, które pochodzą z innego regionu niż nowa konsola, napisali redaktorzy zachodniego serwisu IGN. Co prawda kłopot ten dotyczy raczej marginalnej części graczy, ale z dziennikarskiego obowiązku warto o tym poinformować.

Nowa konsola japońskiego giganta zadebiutowała kilka dni temu w Kraju Kwitnącej Wiśni. Przed sklepami rozgrywały się iście dantejskie sceny. Stłoczone tłumy kilkuset osób próbowały dostać się do budynków po własny egzemplarz PLAYSTATION 3 i tylko gdzieniegdzie obsłudze sklepów udało się opanować sytuację poprzez przyznanie numerków na sprzęt. Już 17 listopada premiera w USA, a na debiut konsoli w Europie trzeba poczekać przynajmniej do wiosny przyszłego roku.

ale straca tylko na tym ci ktorzy importowali ps3 i beda chcieli pograc w stare tytuly-wiec chyba nie ma czym sie przejmowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...