Umbrella Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 panowie nowe oficialne sterowniczki http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_77.72.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Do wszystkich którym się GF wiesza w grach spróbujcie podnieść napięcie na AGP z 1.5 na 1.6V i napiszcie czy jest jakaś poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Jeśli wiesza to albo za wysokie taktowanie, albo coś ze sterownikami od AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Do wszystkich którym się GF wiesza w grach spróbujcie podnieść napięcie na AGP z 1.5 na 1.6V i napiszcie czy jest jakaś poprawa. 1510428[/snapback] to nic nieda przez stabilizator na karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 nowe sterki dały mi przyrost o jedną klatke :) w demie Mother Nature w 3Dmark 03, miałem na 71.89 za każdym razem 43.7fps teraz mam 44.6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Więc tak: Grałem w troche większe upały i nic niezwieszało. Więc moim zdaniem to w windowsie jest namieszane. I to staje niezawsze w tym samym czasie. Raz stanie po 5minutach gry raz po 30. Więc raczej wina to windows. Niewykluczam przegrzewania się mobo/grafa lub zasłabego zasilacza. Wiem że w piątek czyli jutro przeinstaluje windowsa i zobacze. Jak będzie dalej zwieszało to albo zasilacz albo jest zagorąco grafice. Ale moim zdaniem to jakby zasilcza niewytrzymywał to po 1 wchodził by na najwyższe obroty wiatrak a tak niejest. A jakby było za gorąco to udało by się po jakimś czasie otworzyć windowsa przez wciśniecie ctrl alt delet. A tu nic normalnie jak screen. Jak przeinstaluje windowsa to coś więcej powiem. A teraz jak możęcie mnie poinformować jak wyłączyć opcjie side band to z góry bym prosił o podpowiedz. U mnie w biosie tego niema. Może w jakimś programie się da?? :huh: P.S Cztm kręcicie grafe?? Sterowniki + coolbit czy może przez rivatuner?? THX za podpowiedz :rolleyes: Edytowane 23 Czerwca 2005 przez wincento101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 jak chcesz na stale to edytujesz biosa programem NiBiTor przechodzisz do zakladki boot settings i odznaczasz sb i fw zapisujesz biosa i falsh z poziomu dosa narazie niewiem jak to zrobic w inny sposob bo nawet w riva tuner mam wygaszona to opcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 riva tuner only ..... tylko pamietaj ze jak podkrecisz karte to nie wyłaczaj rivatunera :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Qlawy----> To znaczy jak podkręce Rivatunerem to musze cały czas mieć włączony ten program?? :blink: A jak wyłącze to powraca do defaultowych ustawień?? :blink: Umbrella---> Side band a tego przypadkiem nieda się wyłączyć inaczej niż w biosie karty?? Np. przez rivatuner?? :blink: Qlawy,Umbrella i inni którzy to czytają. Mapiszcie jak macie SB i FW?? Jak macie SB wyłączone to jak to zrobiliście?? Jak się da nieingerując w bios to bardzo prosze o pomoc. Jesli możecie to pomórzcie :mur: Edytowane 23 Czerwca 2005 przez wincento101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 w riva tuner side band akurat mam wygaszone wiec niemoge tego wlaczyc czt tez wylaczyc moja karta w biosie ma zalaczone side band i fast write i tak ma byc kidys byly problemy z fast write ale teraz w nowych sterownikach jest to poprawione i niepowinno byc zadnych problemow przez side band i fast write u mnie wszystkie gierki takie jak GTA SA czy Battlefield 2 nie mialem zadnych resetow czytam innych niespodzianek na tej karcie przeszlem w calosci takie gry jak HL2,kroniki ridicka,dooma3 wraz z dodatkiem,lock on gralem czesto wiec watpie zeby to byl problem z side bandem albo fast write a jeszcze jedno wszystkie te gierki gralem na starym chlodzeniu i czesto temp dochodzila a nawet przekraczala 100st albo masz zwalona karte albo co w systemie slyszalem ze poprawiono w nowych sterach cos z kt880 ale niewiem jak to ma sie do twojej plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Raczej to niewina karty tylko wina windowsa. Bo ostatnio gierki chodza ok tylko właśnie zaczeły się wieszać. O ile pamiętam to jeszcze tydzień temu na niezmienianym sprzęcie nic pomykałem w BF2 demo ile chciałem i temp nawet byłby wyższe. Więc to raczej wina windowsa. A z tym SB i FW chciałem wiedziec jak inni mają. Ja uważam że gierki mi chodza dobrze na FW distabled musze sprawdzić jeszcze to SB. Teraz wiem że w rivatuner to można zmienić tylko jakbyś mógł jescze napisać. CO pokolei klikać aby się do tego dostać?? Troche dużo tego w rivatuner :D Będę Ci bardzo wdzięczny. I chciałbym się też dowiedzieć czy jak podkręcę grafe w rivatuner to musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ć ten programik przezd grą znaczy jak się uruchomi windows żebym miał podkręconą?? Czy już razem z stertem windowsa będzie podkręcona?? :blink: Mi się wydaje ta druga opcja bardziej real. Ale po przeczytaniu posta Qlawego odnosze wrażenie że coś źle myśle. Czy mógłby ktoś sprostowac mi tą sprawe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 eh niejasno to określilem..... 1. Jeżeli chcesz podkręcić grafe tylko "chwilowo" czyli naprzykłąd tylko na czas gry lub testów to nie wyłaczasz RT albo minimalizujesz go do paska zadań 2. Jeżeli chcesz podkrecić karte "na stałe" czyli ze wraz ze startem windy chodzi podkręcona to dajesz tam apply at windows startup i wtedy nie ma problemu Ja zawsze robie tak jak w punkcie pierwszym ... poco mam smażyć grafe jak nie gram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Przecież jak niegrasz to się niesmarzy bo masz trybu 3d tylko 2d a w 2d się niezmieni zmieniasz tylko w 3d :D Musisz troche wsio jaśniej pisać. Ja tam bym wolał punkt 2. Podkręcam pierw na maxa do testów żęby zobaczyc ile max osiągne a później zmniejszam taktowania na 20-30-40MHz mniej aby akmrta się tak niekatowała i gram na podkręconej. Wiem że pamięci to an bank skręce na 1GB i tak zostawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) wincento101 nawet sie nie pochwaliles ze juz masz tego zalmana jak tam temperaturki Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Mam ale niestety jeszcze niezałożony :D A sygnaturke aktualizowałem to mówie napisze już że mam bo niebędzie mi się chciało jeszcze raz zmieniać :D I troche się instalacj boje. Bo wrucić się 2 stronki wstecz i pod koniec jest link podany przez umbrelle a właściwie dwie. Jak gościo spiłował radiatorki i tam widać troche GPU jak pasta rozpłyneła się. I troche się boję bo mam AS5 jak wiadomo przewodzi on prąd i to moja pierwsz zmiana chłodzenia a więc niewiem ile pasty dać aby niewypłynała tak bardzo bo tam blisko są elementy elektroniczne i zęby nieuszkodziło karty. Mógłby ktoś doświadczony mi pomóc?? :unsure: Trochę się boję. Ile mam nałożyć tej pasty może jakies wskazówki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 paluszkiem na rdzen przez jakoas folie zeby sie nieubabrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Przecież jak niegrasz to się niesmarzy bo masz trybu 3d tylko 2d a w 2d się niezmieni zmieniasz tylko w 3d :D Musisz troche wsio jaśniej pisać. Ja tam bym wolał punkt 2. Podkręcam pierw na maxa do testów żęby zobaczyc ile max osiągne a później zmniejszam taktowania na 20-30-40MHz mniej aby akmrta się tak niekatowała i gram na podkręconej. Wiem że pamięci to an bank skręce na 1GB i tak zostawie :D 1511428[/snapback] lol.... jak podkrecisz na "na sztywno" to cały czas masz takie samo taktowanie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Panowie powiedzcie mi na ile moge podręcić moją karte tak aby jej niemęczyć zbytnio no i tak chciałbym już ją zostawić, a więc na defaulcie chodzi 500/900, oczywiście chłodzenie pozostaje orginalne, karta WinFast 6600GT TDH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 mysle ze 525/1000 bedzie w pozadku i nawet sie mocno nie spoci , albo nawet wcale , ale to musisz u siebie posprawdzac jesli na takich ustawieniach bedzie lepiej a temp drastycznie nie wzrosnie oraz nie bedzie artow to albo tak zostaw albo podjedz troszke wyzej , kazde OC jest sprawa indywidualna i nikt na takie pytanie nie jest w stanie konkretnie odpowiedziec , troche samodzielnosci nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 juz sa nowe stery z podpisem WHQL http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_77.72.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Więc tak stery 77.72 ściągnięte :D Od nowa sys i stery będą siedziały :D A co do podkręcania. To ja wybiore jeden z deuch sposobów. 1. Będę kręcił karte tylko na czas gry. Znaczy chce grać w gre to podkręcam i gram. RT minimaluzuje. 2. Jak karta kręci się powiedzmy na 570/1200. A ja mam default na 500/900 TO kręce karte na 550/1100 Albo na 525/1000 i sobie gram :D Na lekko przekręconej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 wincento101 na poczatek ustaw sobie 550/1050 i zapusc koniecznie z 10 razy 3dmark03 Mother Nature jak karta tobie to wytrzyma to mozna krecic dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Żeby nie było tak pięknie to i u mnie zaczeły się zwiechy w grach. Wczoraj walczyłem pół dnia, przewaliłem różne stery i dalej to samo. Ale coś mnie tkneło wyciągnołem SB Live włączyłem dziwiękówkę na mobo najnowsze sterowniki Realteka i problem zniknął. Karta aktualnie śmiga 580/1090 i jak narazie wszystko gra. Mam tylko nadzieję że już na dłużej. P.S. Mam prośbę do posiadaczy GF Leadteka. Czy ktoś mam możliwość umieszczenia na ftp obrazu płytki ze sterownikami bo mi się rozleciała w napędzie. Pierwszy raz miałem taki przypadek chyba była pęknięta a ja nie zauważyłem. pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) bah fenomen. dzis stopniowo, jak bozia kazala, podkrecalem swojego gejnłorda. optymalne ustawienia na stockowym chlodzeniu (Alu): 570/1110 i co? w 3dmark 2001 SE uzyskalem ponad 2000pkt mniej :) stery 77.50 - bajka. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Panowie poszukuje jakiejś dobrej ofert tego GF tak do 500zł +/- bardzo bym prosił o podanie czegos :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zobacz to KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) witam! Wlasnie zobaczylem cene gforce 6800 za 214 euro i sie troche zdenerwowalem bo jeszcze jakies 2 miechy temu za ta kase kupilem mojego msi vivo 6600 gt ,ale coz takie sa realia tego rynku ,wyszly nowe karty wiec starsze cenowo spadaja :), jednak troche mi szkoda bo za te same pieniadze 12 potokow i wieksza wydajnosc ,a tak pozostaje mi poczekac moze z miesiac lub 2 i moze lyknac jakiegos 7800:);) ,reasumujac moze bedzie z tego cos dobrego:).Pozdro z paryzewa ps. -CARTE GRAPHIQUE GAINWARD GEFORCE 6800 LE 128MO AGP VGA TV/DVI za 179.9 euro - CARTE GRAPHIQUE GENERIQUE nVidia GeForce 6800 GT 256Mo AGP VGA TV DVI za 249.9 euro -karta nie firmowa ale ta cena:) Edytowane 24 Czerwca 2005 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) zalman vs pentagram http://pclab.pl/art15529-1.html a tu jeszcze jeden ciekawszy tescik zalman vs pentagram tym razem na 6600gt agp http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=263 Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 zalman vs pentagram 1513779[/snapback] Pentagram poraz kolejny wyprodukowal dla nas rewelacyjny produkt , nie dosc ze tanszy od Zalmana to jeszcze lepszy , rewelacja chyba najwyzszy czas zmienic u Siebie chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) no mnie tylko sie ta zapinka w pentagramie podoba bo miej bedzie wyginala karte i lepiej dociskala ale w zalmanie chyba da sie to jakos rozwiazac Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...