Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pytanie odnośnie temperatury wskazywanej w sterowniku do 6600gt. U mnie temperatura pokazywana w sterownikach jest strasznie duża, jak na załączonym obrazku. Natomiast oprogramowanie dołaczone do karty WinFox pokazuje prawidłową (chyba) temperaturę.

Co może być przyczyną takich wskazań w sterownikach ? Komputer chodzi bez problemu, nie ma żadnych problemów z kartą poza tymi wadliwymi wskazaniami.

N

post-100046-1117223011_thumb.jpg

Edytowane przez desconosido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie odnośnie temperatury wskazywanej w sterowniku do 6600gt. U mnie temperatura pokazywana w sterownikach jest strasznie duża, jak na załączonym obrazku. Natomiast oprogramowanie dołaczone do karty WinFox pokazuje prawidłową (chyba) temperaturę.

Co może być przyczyną takich wskazań w sterownikach ? Komputer chodzi bez problemu, nie ma żadnych problemów z kartą poza tymi wadliwymi wskazaniami.

N

1467206[/snapback]

a na sterach ze strony nvidia jakie masz wskazania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

N

1467206[/snapback]

hohoho 234*C to napewno nie jest prawdziwa temp bo już dawno byś czuł smród karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie moje wyniki na 6600GT colorful:

3demark03: 6937

3demark05: 2990

Naprawde jakoś marnie. Dodam że taktowanie nic nieruszane 500/900(tak jak Sparkle).

Mój komp to Amd athlon 2600 1GB ddram 333 6600GT Colorful 80GB Baracuda.

Jak myślicie wynik dobry czy zamały?? Dodam że stery to 71.89-chyba najlepsze.

Aha i bym zapomniał w 3demarku05 jak jest ten drugi test z tym statko/samolotem i ten potwór co wyskakuje z wody. Zaznaczam test drugi z kolei grafa brzydka widac pojednyńcze pixele(chyba test CPU) to miałem 0-1FPS. Niewiecie czemu tak mało. Normalnie był pokza sereenwó. Też tak macie??

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie moje wyniki na 6600GT colorful:

3demark03: 6937

3demark05: 2990

Naprawde jakoś marnie. Dodam że taktowanie nic nieruszane 500/900(tak jak Sparkle).

Mój komp to Amd athlon 2600 1GB ddram 333 6600GT Colorful 80GB Baracuda.

Jak myślicie wynik dobry czy zamały?? Dodam że stery to 71.89-chyba najlepsze.

Aha i bym zapomniał w 3demarku05 jak jest ten drugi test z tym statko/samolotem i ten potwór co wyskakuje z wody. Zaznaczam test drugi z kolei grafa brzydka widac pojednyńcze pixele(chyba test CPU) to miałem 0-1FPS. Niewiecie czemu tak mało. Normalnie był pokza sereenwó. Też tak macie??

Dzięki za pomoc.

1469053[/snapback]

wyniki oki..ja nie wiem co by ludzie chcieli?? kupic 6600Gt i miec 10000 w 2003?? przeciez 6800 na default (bez podkrecania i odblokowywania) ma ok 8400 w 3dmarku..troszke pomyślunku proponuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki oki..ja nie wiem co by ludzie chcieli?? kupic 6600Gt i miec 10000 w 2003?? przeciez 6800 na default (bez podkrecania i odblokowywania) ma ok 8400 w 3dmarku..troszke pomyślunku proponuje :D

1469210[/snapback]

A dlaczego nie? :D

Mi jeszcze ponad 500pkt brakuje ale moze w zimie zrobie :)

Na WC da sie 10k wycisnac spokojnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie odblokowac pomiar temp w sparklu 6600GT na pci-e ?? jak tak to jakim programem , bawilem sie nibitorem x-biosem i kilkoma innymi ale nie moglem odszukac takowej opcij , prosze o malego helpa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak...ale coś trochę jednak marnie - u mnie na defaulcie karta robi 7600 w 3d03, w 3d05 coś 3400...

Może stery nie ten tego...zobacz 76.10 albo 76.45...

PS...

Uaktualnij sygnaturkę :)

1469241[/snapback]

hehe to ja mam podobne wyniki i podobny sprzęt:

3d03 - def:ok 7700

3d03 - oc(550/1100)-8500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 700 punktów to może sterami można odrobić??

Będę podkręcał jak dostane VF700Cu to zobaczymy czego to wina. :D

Myśle że raczej wyniki dobre.

A powiedzcie jak wam przechodzi ten test w 3demarku05 ten drugi co leci taki samolot/statek i ten potwór wielki sie wyłania z wody?? Powtarzam drugi z kolei taki sam test to jest chyba test CPU. Ja mam 0-1 FPS. Normalny pokaz screen'ów :unsure:

Wiecie może jeszcze dlaczego moge mieć taki sałaby wynik w 3demarku?? :mur:

THX za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Format robiony

Stery zainstalowane do mobo

Może sprubóje z innymi sterami do grafy. Ale wynikami się nieprzejmuje zabardzo :-P

A powiedzcie co z tym testem w 3demarku 05?? Jak u was jest na podobnym sprzecie też tak przycina?? Jak nie to dlaczego u mnie tak przycina??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym testem w 3dMarku... na 76.10 u mnie w tym "najgorszym" momencie mam porywające 3-4 klatki...kwestia sterów...

Kepons >> u mnie na 540/1125 (często takie taktowanie używam) mam ok 8850...też chyba kwestia sterów bo taktowania podobne a u Ciebie o 200MHz wyższy proc (i FSB 220 a u mnie 200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej bezpieczne, ale ja zwaliłem :P coprawda naprawiłem ale boje sie jeszcze raz robić, bo już mam grzebane przy grafie i raczej nie uwzględnia gwary :| jak masz karte PCI pod ręka to wal śmiało, no i jak masz floopy (ja nie mam :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym testem w 3dMarku... na 76.10 u mnie w tym "najgorszym" momencie mam porywające 3-4 klatki...kwestia sterów...

Kepons >> u mnie na 540/1125 (często takie taktowanie używam) mam ok 8850...też chyba kwestia sterów bo taktowania podobne a u Ciebie o 200MHz wyższy proc (i FSB 220 a u mnie 200)

1470352[/snapback]

proca mam obecne@2420, spróbuje te stery 76.10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak : Wy to jesteście fuksy ! Mi to sie nic tak dobrze nie kręci (grafa tak samo jakaś lipa) , HYNIX tez tak jak nie powinien (co to jest 2,5.3.3.6 2T przy 500MHz . Albo co to jest 545MHz dla rdzenia na grafice (przy 550MHz juz wali artami badz przy 545MHz po calym dniu zwiech w smarku lub innej grze) Pamieci jak zarzuce juz na 1050MHz to zwiech w samrku ! FCK nie mam szczescia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuba nie przejmuj sie , w moim sparklu dam 560 i mam arty ale za to 550 jest gites , memki fanie hulaja bo 1280 , dzis zakladam blok na gpu moze uda sie cos z rdzenia wydebic jeszcze , relacja juz nie bawem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzien dobry

ostatnio stalem sie posiadaczem karty

"XFX GeForce 6600 GT / 128MB DDR3 / AGP 8X / Dual DVI / HDTV"

wrazenia niezle , wiatrak cichy , tylko smutne dla mnie jest to ze niestety nie widze temperatury karty :/ . a tak pozatym to :

Pierwszy test.

sterowniki Nvidia 71.89

11x166

karta 500/1000 ( stock )

3dmark01 : 12939

3dmark03 : 7276

3dmark05 : 3312

Drugi test.

sterowniki Nvidia 71.89

11x166

karta 550/1100 ( small OC )

3dmark01 : 13791

3dmark03 : 7961

3dmark05 : 3603

procka narazie nie krece bo upaly i box cooler go zabiją :/ ale juz szykuje sie na pentagrama wiec wyniki niedlugo skocza. sa narazie w normie ? ?

Edytowane przez KEILTNH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość sprzedać swojego Radka po dobrej cenie

myśle że dołożyłbym z 250-300zeta i kupił jakiegoś dobrze podkręcalnego

GF 6600GT AGP , może ktoś doradzi jakis w miarę tani model który spoko pójdzie na Core 540MHz i Mem 550MHz (1100)

Wiem że tak spoko sie kręcą Gainwardy ale te grafy są w cenie ponad 850zł

a to juz troche za drogo :/

Edytowane przez magx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz sparkla :P coprada niema żadnej gierki ani nic ale zobacz w mój podpis (jak sie kreci, wynik smarków shitowy przez proca)

1472544[/snapback]

Przepraszam ale nie zgadzam sie ;) Jedne sparkle sie kreca a drugie nie ;)

to tak jak z prockami czy pamieciami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem GF6600GT. Kryterium jest oczywiscie wydajnosc, ale takze ciche i efektywne chlodzenie - jesli w tym aspekcie bedzie bieda to zaloze zalmana. Czy moglibyscie mi cos doradzic? Do tej pory myslalem nad Gainwardem Ultra - Golden Sample i nad Galaxy, choc nie jestem pewien co do tej firmy. Fundusze ~1k PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi