civi Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 powiem szczerze ze wolę GF6800LE niz 6600GT. Mowcie co chcecie :) lepiej mi sie widzi ten 6800LE bo ma 256-Bitową szynę :) Wykręcony 6800LE nawet z 8 potokami jest lepszy od 6600GT jak dla mnie 1495870[/snapback] No to fajnie, znowu jestem skołowany :) Byłem gotów dzisiaj zamawiać 6600GT. Myślałeś o 6800LE jakiejś konkretnej firmy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 No to fajnie, znowu jestem skołowany :) Byłem gotów dzisiaj zamawiać 6600GT. Myślałeś o 6800LE jakiejś konkretnej firmy ? 1497976[/snapback] ASUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Niestety mam pci-e... wiec V9999 odpada :( EDIT: dobra, to za bardzo OT jak na temat o 6600GT Edytowane 15 Czerwca 2005 przez civi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dans Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 witam, czy jest jakas roznica miedzy: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=227 a: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=227 box i dodatki na cd/dvd nie sa moim zainteresowaniem, bardziej ciekawi mnie czy kable sa dolaczone, no i osiagi. cena 685 a 735 to jest roznica. z gory dzieki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 z tego co widać w OEMie nie ma kabli .... ale moge sie mylić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Arctic Cooling VGA Silencer NVidia 6 (45 zł) dedykowany jest dla 6600GT ale na PCI-e. A wie ktoś czy na AGP też sie nadaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Na AGP się nienadaje. A może mi ktoś powiedzieć czy jak sobie kupie VF700Cu to wejda mi na pamięci radiatorki pod niego?? Mam karte 6600GT i gadałem z jednym gostkiem z innego forum, który testuje chłodzenia. I mówił że ma teraz 6600GT i ma na nim zalmana i pamięci niewejdą pod niego. Jak jest uwas?? Ma ktoś tego zalmana i pamięci na 6600GT?? Jak to zrobiliście że weszły?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 bah. po 3 miesiecznych bojach, wkoncu dostalem pozadnego 6600GT ale o innej konstrukcji niz poprzedni teraz mam takiego: klik a mialem takiego: klik no a teraz pytanko: widzialem jak jeden koles z forum guru3d ma chlodzenie z pentiuma IV chyba na swoim 6600gt - no ale jego 6600gt jest taki jak na drugim zdjeciu. to jego karta: klik czy ktos tutaj ma 6600gt "podobnego" do mojego? ktos probowal wogole montowac na 6600gt tego typu /lub tego w drugim url/ chlodzenie firmowe z AMD64? poniewaz mam takie i tylko kurz mi zbiera :| dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Radiatorki wejda spokojnie, ale tylko te ktore dostaniesz z Zalmanem razem. Moje BGA Freezery nie weszly bo byly zyt wysokie, ale te od Zalmana nie sa zle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Witajcie!,zamówiłem właśnie nową grafe GIGABYTE 6600GT AGP, poprzednio posiadacz Leadteka GF4 Tit 4200,powiedzcie mi czy dokonałem dobry wybór? zastanawiałem sie nad Leadtek 6600GT ale karta ma niższe taktowanie pamięci tylko 900Mhz, i chyba trosze traci na wydajności do kart z pamięciami 1Ghz.Jakby ktoś miał właśnie taki tescik Leadteka i Gigabyte-a :) Edytowane 16 Czerwca 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 gdzie najtaniej kupie tego VF700Cu bo mnie sie rozczeszczal orginalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 no a teraz pytanko: widzialem jak jeden koles z forum guru3d ma chlodzenie z pentiuma IV chyba na swoim 6600gt - no ale jego 6600gt jest taki jak na drugim zdjeciu. to jego karta: 1499559[/snapback] ja osobiście mam takie chłodzenie (od p4) na swoim sprzecie i wszystko gitarka, według mnie każdy radiator da sie amontować na grafie, a co ci szkodzi spróbować, jak nie zadziała to i tak niewielka strata skoro kurzy ci sie ten radiator B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 czy może mi ktoś doradzić up^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Więc tak. Chce sobie kupic chłodzenie to od Pentagrama będzie podobno na równi z zalmanem w wydajności ale cena będzie niższa. Więc lepiej poczekać. Tylko jeden gostek z forum pisze tak: dokladnie - niestety w 6600GT cały układ jest po skosie, pamięci zaś sa strasznie blisko GPU, co skutecznie utrudnia montaż innego chłodzenia. możliwe że GPU jest przesunięte do góry, do pamięci, bo musieli jeszcze mostek z radiatorem zmieścić do tego nie ma na nich coopershima, a samo GPU nie jest niczym chronione. w standardowym chłodzeniu są montowane silikonowe podkładki, jednak przy zmianie chłodzenia strasznie łatwo o uszkodzenie. Napisał mi właśnie ten gostek że testuje zalmana i niemoże ne 6600GT założyć radiatorów na pamięci. Jak jest u was?? Jesli ktoś ma zalmana z radiatorami na pamięciach to prosze zapodać jakies fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ja mam u siebie Zalmana na 6600GT ale w żaden sposób nie mogłem zmieścić radiatorków na pamięci nawet tych co są w komplecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zdaej sie ze trzeba je ostro ciac/pilowac, zeby wlazly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 którą wybrać karte pomóżcie w wyborze 1. Gigabyte GeForce 6600 GT 128MB 2. WinFast GF A6600 GT TDH 128MB 128bit AGP 3. Asus N6600GT 128MB i jak wkońcu jest z tym taktowaniem tych modeli, Winfast ma 500/900, Gigabyte 500/1000, no a Asus ?? na stronie producenta niema podanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) asusa masz dwie wersie 500/900 i 520/1100 http://sklep.benchmark.pl/pelny_17132.html http://sklep.benchmark.pl/pelny_16118.html Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) no tak, właśnie poszperałem po necie i jest wersja normalna Asusa i Top, ale z tych 3 co podałem to który najlepszy ? prócz tego asusa wersji Top z taktowanie 520/1100 jutro rano jade musze kupić ofkoz sklep Arest :D Edytowane 16 Czerwca 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) wez galaxy z pamiatkami 1.6ns albo gigabyte ma pamiatki co prawda 2.0ns ale zegary 500/1000 w standardzie http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=227 taniocha Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) no własnie najbardziej byłem za tym Gigabytem tylko niepokoi mnie jedna rzecz czy napewno jest to taka karta jak na fotce w sklepie Arest czy ma chłodzenie na pamiątkach bo widziałem też takiego, i teraz niewiem ? Edytowane 16 Czerwca 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Na zdjęciu to jest akurat karta na PCI-E a ty chyba szukasz na AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) tak na AGP szukam, a to na PCI-E to wszystko jasne :-P a jeszcze że zapytam czy ta karta bedzie chodzić dobrze na AGPx4 ? wiem że jest kompatybilna z AGPx8,x4 no ale to różnie z tą kompatybilnością ze starszym sprzętem. Edytowane 16 Czerwca 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Gigabyte GeForce 6600 GT 128MB do tego jeśl i ma chłodzenie na pamiątkach to 100% !!! To jest właśnie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ja mam u siebie Zalmana na 6600GT ale w żaden sposób nie mogłem zmieścić radiatorków na pamięci nawet tych co są w komplecie. 1500053[/snapback] A to dziwne bo u mnie weszly bez najmniejszych problemow. Moze zla zalozyles chlodzenie - sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) A to dziwne bo u mnie weszly bez najmniejszych problemow. Moze zla zalozyles chlodzenie - sprawdz. 1500255[/snapback] Jeżeli mówimy o 6600GT na AGP to ja nie wiem jak tobie się zmieściły chyba że ty masz kartę na PCI-E co wynika z twojego podpisu. A żeby źle założyć tego Zalmana to trzeba naprawdę być beztalenciem. pozdr, Edytowane 17 Czerwca 2005 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Jeżeli mówimy o 6600GT na AGP to ja nie wiem jak tobie się zmieściły chyba że ty masz kartę na PCI-E co wynika z twojego podpisu. A żeby źle założyć tego Zalmana to trzeba naprawdę być beztalenciem. pozdr, 1500355[/snapback] Crusio, ma pci-e. centy zlookaj jego sygnatórke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Sluchajcie mam do wyboru: (6600 gt ofkoz) Gigabyte GV-N66T123VP (500/1220) (ten z psywnym chlodzeniem) Asus N6600 GT (520/1100) Galaxy 6600GT (525/1050) Która bedzie najlepsza waszym zdaniem ? Krecenie nie jest narazie ważne... wiec GB ma tutaj wielkiego + jak dla mnie, Tylko pytam Was fachowców jak jest z wydajnością ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 facet cofnij sie dwie strony gora i znajdziesz takie trzy pytania. boshh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Więc na wersje AGP niewejdą te radiatorki?? Szkoda to słabo będzie można je podkręcić. A powiedzcie mi co daje większą wydajność lepiej podkręcic wyżej rdźeń czy mem?? Co wpływa bardziej na wydajność w 6600GT na AGP?? :blink: I powiedzcie czy na 1100 z 900 bez chłodzenia radiatorami tylko z zalmanem VF700Cu można dojechać na taka wysokość?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...