Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

no chyba jednak 8X1

Karta graficzna | DirectX | chip * | potoki | TMU | zegar GPU | wyd. w MT/s | zegar pamięci | szyna do pamięci | Przep w GB/s | AGP RAMDAC

GeForce 6600 GT | DX 9 c | NV43 | [95] | 8 | 1 | 500 | 4000 | 1000 | 128 | 15,6 | x8 | 2x 400

Edytowane przez Qlawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by Ci to powiedziec - jedna jaskolka wiosny nie czyni i rownie dobrze moze miec 8x2 (a czemu nie - IMHO wszystko na to wskazuje) ;)

Inna rzecz, ze GPU 6600GT to taki troche ni pies, ni wydra - w jednych testach (ten nieszczesny fillrate, na ktorym sie wszyscy zwolennicy teorii 4x2 opieraja) wychodzi jak 4x2, w innych jak 8x1 - i badz tu czlowieku madry ;)

Zreszta czy to wazne? Wazne ze gierki dobrze chodza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze riva cos pokazuje to nic nie znaczy. Riva pokazuje ze moje 450 megaherzowe pamieci pracuja niby na 900mhz :blink: Chociaz wiem ze tak nie jest. Kiedys i riva pokazywala ze 5900 to 8x1 :wink:

A co do tego artu na pclab to to nie jest zadne wyjasnienie. Szczegolnie ze bardzo prawdopodobne jest ze 1rop=1potok i nie moze byc potoku bez rop'u. Poza tym tam pila napisal to co bylo juz dawno napisane w digitlife i tyle

Pewnie troche czasu uplynie zanim bez zadnych watpliwosci dowiemy sie jaka 6600 ma architekture

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... sprawa jest prosta, gdyż napiecię wyprowadzam za pomocą molexa. Jak nie masz wprawy, wystarczy że skombinujesz sobie Wentyl z takowym wejściem i odpowiednio przełożysz tam gdzie trzeba (w standardzie ustawione zazwyczaj jest na 12V) - dzięki czemu zyskujesz trzy możliwości - 5 / 7 / 12V. Rozpiska zapewne jest gdzieś na forum, a jak nie to polecam google.pl ^_^

Na 05 nie robilem testu przy maksymalnym OC, ale najwięcej pamietam 4201 (łatwo zapamiętać.. ten jeden ^_^).

1362476[/snapback]

TaYU, rozumiem ze to z zegarami o których pisałeś wcześniej, tj 628/1280, zgadza się ?

Hmmm, z tymi 12v to i tak nie czaje ... Mam qmpla elektronika może on coś poradzi.

Dzięki za podpowiedź, przynajmniej od raz go naprowadze na cel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj jak Qlawy radzi...

Btw - karta na defaulcie czy kręcona ??...bo po przekręceniu spada czasami wydajność mocno (u mnie 570 na rdzeniu i zaraz mam ok 5,5 - 6 k w 3d03).

1372540[/snapback]

Hmmm.. pomysł ze sprawdzeniem u kogoś nie jest najgorszy. Spróbuję w weekend komuś pomęczyć dupę :)

AA jest wyłączone, co WIĘCEJ - stery są ustawione na Performance, a nie Quality.

Karta jest przekręcona na auto, przetestuję jeszczę na czystym konfigu i oryginalnych sterach. Nie wiedziałem że przekręcanie może obniżyć wydajność :D

Co ciekawe na Xtreme G (bo tak sie nazywają) Doom dostaje wynik ok - 52 fps. Za to jak mówię - 3dmark03 spada na ustawieniach auto-overclock do 6000 3dmarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. no myślałem o formacie, ale to dopiero w weekend.

Update: 76.xx - 3dmark03 - 8060 na podkręconej karcie. Doom nadal chodzi słabo (45 klatek w timedemo1 "bez niczego")

Dzięki za wszystkie rady..

1372891[/snapback]

Zrob format, zainstaluj nowe stery do plyty plus stery do karty 71.84 potem podkrec procka i karte i bedziesz mial wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TaYU, rozumiem ze to z zegarami o których pisałeś wcześniej, tj 628/1280, zgadza się ?

Hmmm, z tymi 12v to i tak nie czaje ... Mam qmpla elektronika może on coś poradzi.

Dzięki za podpowiedź, przynajmniej od raz go naprowadze na cel :)

1372632[/snapback]

Jeżeli ci zależy tylko na 12V to możesz takiego wentyla podłączyć do płyty. wtedy bedzie ci kręcil ile wlezie, czyli na oczekiwanym przez Ciebie napieciu. W takim jednak przypadku nie zwolnisz danego wentyla - chyba że za pomocą regulatora prędkości (za ok 8 zeta mozna takie coś od Phentagram kupić).

A tak przy okazji, to skrzynke masz chyba zapchaną, bo na priva nic nie można wysłać.

http://forum.pcmaniak.pl/sutra47127.php&si...e869d397fc90dcc - tu znajdziesz mały obrazek z rozpiska do molexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Cos chyba nie tak z moim GIGABYTE! W Far Cry jak biore "wykryj" to mi wszystko ustawia na LOW!!!! :mur: A gra chodzi normalnie na HIGH! Tak samo w Doom 3 ustawia mi na MEDIUM 640x480 :sad: W 3D Marku 03 dostalem ~7700... Aha i w AIDA 32 jak biore zakładke "procesor graficzny" to mam pustke-poprostu puste okienko :blink: Co sie moglo stac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Cos chyba nie tak z moim GIGABYTE! W Far Cry jak biore "wykryj" to mi wszystko ustawia na LOW!!!! :mur: A gra chodzi normalnie na HIGH! Tak samo w Doom 3 ustawia mi na MEDIUM 640x480 :sad:  W 3D Marku 03 dostalem ~7700... Aha i w AIDA 32 jak biore zakładke "procesor graficzny" to mam pustke-poprostu puste okienko :blink:  Co sie moglo stac?

1373730[/snapback]

Nic się nie stało :) Jak gra ci ustawia na low, to przecież ręcznie przestawiasz sobie na medium/high i po problemie. Wynik w 3DMarku zależy nie tylko od grafy, ale i procka, pamieci, czy ustawień sterowników. Ja też mam coś koło tego, ale jeszcze nic nie kręciłem.

Masz starą wersję Aidy (obecnie to się nazywa Everest), więc nie dziw się, że ci nie rozpoznaje procka graficznego. Ściągnij sobie którąś nową betę, to rozpozna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Cos chyba nie tak z moim GIGABYTE! W Far Cry jak biore "wykryj" to mi wszystko ustawia na LOW!!!! :mur: A gra chodzi normalnie na HIGH! Tak samo w Doom 3 ustawia mi na MEDIUM 640x480 :sad:  W 3D Marku 03 dostalem ~7700... Aha i w AIDA 32 jak biore zakładke "procesor graficzny" to mam pustke-poprostu puste okienko :blink:  Co sie moglo stac?

1373730[/snapback]

Zagladam w swoja szklana kule i widze jakiego masz kompa... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagladam w swoja szklana kule i widze jakiego masz kompa... :?

1373842[/snapback]

Mój PC:

AMD Athlon (Barton) 2600+@2500Mhz Cooled by Pentagram 100Cu

GIGABYTE 7N-400-L bios F11

RAM GEIL 512MB 400@434Mhz

GIGABYTE 6600GT 500/1000

Chieftec 420W (420-302) Dual Fan

PS.Martwi mnie to ze na troche gorszych kompach ludzie maja lepsze wyniki :angry: Polozylem swiezy system, zainstalowalem nowe omegi, nowe stery do mobo...itd a w EVEREST'cie nadal nic nie ma w zakladce "procesor graficzny"!!! :cry:

EDIT:Juz dziala zakladka w EVEREST!!! :rolleyes:

A teraz problem słabych wyników w 3D Mark'ach! Inni na troche slabszych kompach wyciagaja BEZ PODKRECENIA w 3D Mark'u 2003 ok.8100!!! A ja ok. 7700 :mur:

Edytowane przez DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem GF 6600Gt made by Leadtek

jak tylko przywiozlem ze sklepu, nie mogłem sobie odmówić przyjemności zdjęcia radiatorka i przesmarowania GPU Arctic Silverem :D

po testach zrobionych na szybko wygląda to tak

3dm01=13000 <-- to lipa jakas moje ti4200 robilo więcej :?

reszta chyba w normie

3dm03=7200

3dm05=3250

to bez krecenia narazie i 6 miesięcznym winXP, na sterach 66.93

karta fajna i gierki dwie dali :wink:

postestuje troche dziś i zobacze jak to cudo się kręci

respect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT:Juz dziala zakladka w EVEREST!!! :rolleyes:

A teraz problem słabych wyników w 3D Mark'ach! Inni na troche slabszych              kompach wyciagaja BEZ PODKRECENIA w 3D Mark'u 2003 ok.8100!!! A ja ok.          7700 :mur:

1374117[/snapback]

daj spokoj... wyniki masz w normie.. to ja bez podkrecania mialem gdzies kolo 7800 a max wycisnelem gdzies kolo 9300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem GF 6600Gt made by Leadtek

jak tylko przywiozlem ze sklepu, nie mogłem sobie odmówić przyjemności zdjęcia radiatorka i przesmarowania GPU Arctic Silverem  :D

po testach zrobionych na szybko wygląda to tak

3dm01=13000 <-- to lipa jakas moje ti4200 robilo więcej :?

reszta chyba w normie

3dm03=7200

3dm05=3250

to bez krecenia narazie i 6 miesięcznym winXP, na sterach 66.93

karta fajna i gierki dwie dali  :wink:

postestuje troche dziś i zobacze jak to cudo się kręci

respect

1374224[/snapback]

żadna lipa :) nie sugeruj się tym wynikiem :) Zarzuć 3d 2003 i zobacz :) najpierw sciagnij stery 71.84 WHQL se strony NVIDII :) po 2 twoj procek ma mało pamięci podręcznej (jak to doruny mają) i dlatego taki też wynik 13k :) pozdra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żadna lipa :) nie sugeruj się tym wynikiem :) Zarzuć 3d 2003 i zobacz :) najpierw sciagnij stery 71.84 WHQL se strony NVIDII :) po 2 twoj procek ma mało pamięci podręcznej (jak to doruny mają) i dlatego taki też wynik 13k :) pozdra :)

1374259[/snapback]

stery sprawdzilem, troche wolniejsze niz 66.93 (moze u mnie)

a poza tym dobry Duron nie jest zły :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam komp taki jak w podpisie (to normalne) i mam teraz ustawione ALL na NOMINALNYCH USTAWIENIACH .Mam problem. Jest pewna gra "Unreal Tournament" (z 99 roku) . Jak mam w tej grze ustawiona grafę na Direct 3D to mam cięcia lekkie :( Gra mi się też wolno minimalizuje nie wspominając o maksymalizowaniu :( Jeżeli ustawię w opcjach sterów na ANISO 4x oraz wygladzenie obrazu np: tez na 4 to w tej grze mam od0-1 klatki na sekunde :( Dlugo mi w menu wchodzi(praktycznie w miejscu gra stoi) Natomiast mam po wlaczeniu aniso i tych innych [ciach!]l jakąś dziwną obramówkę (lewa strona i górna) coś takiego

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

właśnie tak mam :( W NFS UG 2 po wlaczeniu LIGHT GLOW tez tak mam :( moze mi ktos pomoc z tą grą i z tą obramówką ?? czy wy tez tak macie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc czy jest mozliwe zepsucie katry graficznej przez gre ??? zawsze bylem pewny ze nie ale po przeczytaniu kilku informacji w sieci okazalo sie ze istnieje kilka oprzypadkow iz graNFSU2 psuje gf6600gt poprostu karty siadaja chce wiedzec czy to nie sa jakies bzdury bo zmaierzam kupic te karte i bym z checia pogral w tegho NFS ale sie boje uszkodzenia karty wiem ze to glupio brzmi ale zrozumnie czlowiek sie wszystkiego boj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz gdzie to widziałeś(słyszałeś)? Takiej komety dawno nie widziałem. No chyba, że prima aprilis. Od kiedy gry niszczą karty. No chyba,że ci przycina (co jest bardzo prawdopodobne) i zaczynasz podkręcać kartę z popsutym chłodzeniem.

Edytowane przez Voukodlak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi