raf.z Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Mój nowy wynik przy taktowaniu 500/702: Aquamark3 - 31566 view Hmm, te XTurbo cos cienko wypadaja przy zwyklych Guru B) Edytowane 24 Marca 2005 przez raf.z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Dobry artykol na Sirius.pl. Szkoda, ze autor nie uwzglednil zmiany timingow tak jak mu sugerowalem przy robieniu testow. Wylapalem tez 2 kruczki. Po 1 guru ma gpu R360 a po drogie jego taktowania XT (zworka) to 400/500. @ OLAF_SKARPA cos lipnie Ci poszedl, nawet bardzo ;/ @ gof XT kreci sie nieco inaczej. aby osiagnac taki wynik na pamieciach trzeba zjechac nieco z taktowania GPU ! @ Yaneck albo sciema albo to byl jeden wielki art :D @ kojok reinstalka to legenda, Driver Cleaner 3 wystarcza @ max timingi zwyklego guru to (od gury w 2 zakladce ATT ;) 4-2-6-6-2-2-2-1-2-1 a w 3 zakladce zamiast 17 mozna dac 15 spoko ;) reszty nie zmieniac ! @ Lucas86 pomoze dokladnie o 24,9 MHz :DDDD a skad my mamy wiedziec? kazda iednostka kreci sie inaczej! mi po zmianie pasty poszedl na 533/722 8) Z tego co do tej pory wywnioskowalem o guru nie warto kupowac XT ! zreszta musial bym samemu ja przetestowac aby miec 100% pewnosci! ale poki co nie zamienil bym sie na XT ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 zamieniajcie sie na 9500 pro, heh to jest dopiero kreconko karte trzeba samemu schlodzic dopiero cos tam pokaze ze swej skrytej mocy, narazie mam za slabe chlodzenie gpu, jak wszystko dopracuje to walne mody i wtedy ebdzie sie dziac:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Maly update :D 3dmark_01 12219 3dmark_03 4139 3dmark_05 1756 Aquamark 30,361 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaneck Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Raul gdybym mial sciemniac to napisalbym ze wykrecilem 5000markow w 2k3, a moj wynik 4105pkt. przy 494/810 to jednak nic wielkiego (a mysle ze powinno byc wiecej, porownujac do wynikow uzyskanych przez reszte wiary), co do artow to najgorzej wygladal test RAGTROLL, gdzie przyznam sypalo ostro, w WINGS OF FURY specjalnie nic nie widzialem, PROXYCON od czasu do czasu, w TROLL LAIR nie bylo zle, w MOTHER NATURE dalo sie zauwazyc (pisze jako amator wiec pojecie duzych czy malych artow mozemy miec inne), nie sprawdzalem jak w grach to wyglada na powyzszych ustawieniach, ale ciekawe sprawa ze przy 500/700 3dmark potrafi mi sie zawiesic na WINGS OF FURY, natomiast przy tych samych zegarach pogralem dobre pół godziny w NFSU2 i nic sie nie sypnelo - badz tu madry, w kazdym razie zapewniam, ze nie jestem bajkopisarzem i bzdur nie pisuje, karty roznie sie kreca i po to jest to forum zeby sie podzielic wlasnymi doswiadczeniami, co tez czynie, pozdrawiam wszystkich postujących i życzę Wesołych Świąt czekając na nowe spostrzezenia, zwłaszcza uzytkownikow 9550XT GURU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy__ Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 moge kupic Abita XT Turbo za 340zł (normalnie ze sklepu, gwara itp, po prostu kumpel na firme kupi za cene netto), tylko z tego co wyczytalem mimo lepszych pamieci wcale nie jest o wiele lepszy od uGuru. Niestety w tym sklepie nie maja uGuru i nei wiem co zrobic :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 kup .. na moje to tylko kwestia czasu az XT bedzie deklasowal Zwykle guru w oc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Dla wszystkich ktorzy rozwazaja kupno Guru XT Turbo za ok 400zl polecalbym dolozyc 10zl i kupic to: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1501 sam zastanawiam sie czy nie sprzedac swojego zwyklego guru i wziac to cacko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Dla wszystkich ktorzy rozwazaja kupno Guru XT Turbo za ok 400zl polecalbym dolozyc 10zl i kupic to: 1349190[/snapback] propozycja rzeczywiscie ciekawa, przydaly by sie jakies solidne testy tej karty. szperalem na orbie i rekord 2k3 to ~7800 na zatwierdzonych sterach, wiec baaardzo przyzwoicie. ale to i tak nie dla mnie, qpilem abita tymczasowo jako najlepszy wybor z lowendu. jeszcze przed wakacjami planuje przesiadke na A64, czekam tylko na Venice i San Diego, bo Turion ma byc niestety tylko na s757 no i do tego plytka na SLI i jakis demon :> to tak na marginesie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) bobson37 jak dla mnie zrobiles spory bląd... zamieniles sie na r 9500 ktorego trzeba odblokowywac omegami .. nie masz pewnosci czy ci potoki kiedys nie padną do tego 64MB.... wiekoszc gier teraz tyle pamieci na medium wykorzystuje... jak dla mnie krok w TYL moze masz pare pkt wiecej w 3dmarku 2001SE i 2003 ( cale 200) w stosunku do poprzedniej karty , ale na tej drogiej bys dluzej pogral bo watpie czy ci leci far cry w 1024x MAX ustawienia AF 4x na tych 64MB na karcie.... o Doom 3 badz innych nowosciach nie mowie juz? a teraz jeszcze namawiasz zeby wiara wymieniala swoje karty ... na PELNE 9500PRO 128MB moze i był by sens na 9500 64MB@ pro ZADNEGO a wrecz przeciwne Edytowane 26 Marca 2005 przez <SmILek> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 witam czy niskie napiecie na agp moze skutkowac slaba podkrecalnoscia? w biosie mam ustawione na 1,5V ale w everescie pokazuje mi 1,25V :/ jaki program oprocz everesta pokaze mi odczyt napiecia na agp? bo chyba miernikiem nie ma tego jak sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 siwy05 moze powodowac slaba podkrecalnosc, jesli masz karte zasilana dodatkowa zlaczka molex to zrob to, a tak wogole to sprawdz zasilke, sposobu na sprawdzenie napiecia na AGP mirnikiem nie znam bo nigdy tego nie robilem, ale jedno powiem Ci na pewno - SOFT w duzej mierze klamie, czego sam doswiadczylem z moim nowym Taganem 420W kupilem nowy (zmienil Codegena 300W hyh w ostatniej chwili) zalozylem i sie przestraszylem bo strasznie niskie mialem napiecia... na odczycie z mobo programem, wzialem miernik w reke i okazalo sie ze wszystko idealnie !!! POWTARZAM SOFT KLAMIE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) juz doszedlem o co biega everest podaje napiecie ale nie tego co trzeba albo ja zle rozumuje:] w biosie mam 1,55V, jest tez jedno napiecie 1,25V z jakims dziwnym oznaczeniem ktorego nie rozszyfrowalem i nawet nie bylem zdolny do zapamietania tego przez 5 minut zeby tu napisac ;) mam 9550 guru wiec dodatkowego zasilania nie ma :) druga sprawa w tym nieszczesnym everescie mam temperature pamieci procesora graficznego (2*C mniej niz samego gpu) czy to jest temperatura pamieci na grafie czy czego ? bo ja juz glupieje z tego co wiem tam nie ma czujnika temperatury a przynajmniej nic o nim nie slyszalem zrobilem test i wrzucilem atitoola zeby znalazl max mem temperatura wzrosla o 3-4*C :/ trzecie to ze soft klamie to wiem ale nie mam pod reka miernika czwarte korzystal ktos z black box? odpisuja wogle w tym abicie? wkurza mnie juz ten ocguru moj log niedlugo bedzie dlugi jak encyklopedia 2tygodnie i "tylko" 640wpisow zasilacz moze nie jest najlepszy ale mialem 2 dni neoteca 3800 ktory ponoc jesli chodzi o napiecia jest b. dobry i bylo tak samo... :/ Edytowane 26 Marca 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) czy jakis posiadacz guru XT mogl by zrobic testy ze zmiana timingow? niestety te na siriusie mnie jakos nie przekonaly do konca gdyz brak w nich uwzglednienia wlasnie tego aspektu, ktory dal zwyklemu guru kopa w 2k3 ~300 pkt! Warto by bylo takze sprawdzic wydajnosc karty na catach 4.9/5.3/omegach... edit: Prosba do moderatorow o przypiecie tematu, jako, ze guru to zapewne najmocniejsza karta z rodziny 9550, takze bije wydajnoscia wiele innych kart z rodziny ATI. Popieracie? Edytowane 27 Marca 2005 przez Raul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 juz dawno pisalem zeby przykleic temat :) guru rulezzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 edit: Prosba do moderatorow o przypiecie tematu, jako, ze guru to zapewne najmocniejsza karta z rodziny 9550, takze bije wydajnoscia wiele innych kart z rodziny ATI. Popieracie? 1352555[/snapback] popieram :D Raul wez podaj linka do swojego compare z 2k3 siwy05 640 wpisow? jakiego typu? moze wywal atitool, bo on nie zawsze lubi OCGuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Raul wez podaj linka do swojego compare z 2k3niestety na kompie gdzie mam guraczka nie mam netu :-/ wiec tylko screen, jest w podpisie. wlasnie kusi mnie strasznie przerobka biosu. a konkretnie zmiana ID karty, tak aby w trybie XTurbo rozpoznawana byla jako 9550. wtedy plasowal bym sie napewno w 1 piatce swiatowej 2k3 z rodziny 9550 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) to nie wina atitoola dzieje sie tak nawet jak nie mam go zainstalowanego z tego co pamietam to gryzl sie tylko do wersji 22 powyzej juz nie ma z nim problemow oddalbym ja do serwisu ale kurde jak ja wytrzymam tyle bez kompa :/ a starego 9200se sprzedalem a wpisy sa typu: Status637=2005/03/24, 19:53:38, Core Temperature Memory Voltage abnormal!, Memory Voltage : 3.26, Core Temperature : 204 Status638=2005/03/24, 19:53:53, Core Temperature Memory Voltage abnormal!, Memory Voltage : 3.26, Core Temperature : 204 Status639=2005/03/24, 19:54:08, Core Temperature Memory Voltage abnormal!, Memory Voltage : 3.26, Core Temperature : 204 Status640=2005/03/24, 19:54:23, Core Temperature Memory Voltage abnormal!, Memory Voltage : 3.26, Core Temperature : 204 Status641=2005/03/24, 19:54:38, Core Temperature Memory Voltage abnormal!, Memory Voltage : 3.26, Core Temperature : 204 Status642=2005/03/26, 20:42:48, Core Temperature abnormal!, Core Temperature : 161 Status643=2005/03/27, 18:46:51, Core Temperature abnormal!, Core Temperature : 161 Co do biosow to w zasadzie karta ma dualbios wiec mozna kombinowac, po zmianie id zeby rozpoznawal jako 9550 guru bedzie wymiatac w orbach przynajmniej w kartach bez jakis extremalnych modow :lol: Edytowane 27 Marca 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 nie przejmuj sie wcale tymi raportami o przewoltowaniu :D u mnie w logu jest pelno raportow dot. zawysokiego napiecia na memkach! i co? I NIC :D wylanczylem beeper i po klopocie, taki maly skok nie jest w stanie uszkodzis wg. mnie gpu ani pamieci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Gdybym osiagnal jeszcze na swojej karcie taki wynik jak ty raul to bym to olewal a ja mam ostatnio problemy przy 495/315 :/ poza tym dopoki mialem stara plyte glowna i zostawialem kompa wylaczonego na noc sku... potrafil wyc w srodku nocy mimo ze w OcGuru mialem wszedzie wylaczone brzeczenie i system shutdown do szalu mnie to juz doprowadzalo dlatego tera nie podlaczalem brzeczyka no i watpie zeby na karcie byly takie skoki napiecia a raczej cos jest z czujnikami bo te wartosci napiecia powtarzaja sie tak samo z temperatura jaki jest id dla karty zeby rozpoznawal jako 9550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Chcialbym rozwiac jeszcze jedna moja watpliwosc: Jakie radzenie maja karty Abit vGuru, Abit Guru Xturbo i Gigacube Extreme, bo doszly mnie pogloski ze Abiciki tez maja RV360? czy to prawda i czy ktos wie jakie sa napisy na samym rdzeniu rv350 i rv360? Jak to rozroznic jak sie sciagnie radiator? Edytowane 28 Marca 2005 przez Lucas86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Chcialbym rozwiac jeszcze jedna moja watpliwosc: Jakie radzenie maja karty Abit vGuru, Abit Guru Xturbo i Gigacube Extreme, bo doszly mnie pogloski ze Abiciki tez maja RV360? czy to prawda i czy ktos wie jakie sa napisy na samym rdzeniu rv350 i rv360? Jak to rozroznic jak sie sciagnie radiator? 1354722[/snapback] zwykly guru ma rv360 wiec pewnie xt tak samo nie przygladalem sie co tam na rdzeniu pisalo a sprawdzielm a ati tray tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Ale czy w Ati trayu nie wymusza tego Bios karty ??? Prosze o jeszcze rozwianie moich watpliwosci, czy widzial ktos na oczy rv360 w Abicie i jak go rozroznic od rv350? Bo w takim razie dlaczego karte mialo by kwalifikowac do r9550 ja rdzen jest czysto od 9600XT... Edytowane 28 Marca 2005 przez Lucas86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Abit guru ma r360 i qniec gatki ;) gecube nie wiem. ale pewnie r350. wszakrze te rdzenie nie roznia sie niczym. r360 to poprostu wyselekcjonowane r350 tak aby dzialaly bezawaryjnie na wyrzszych taktowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muranox Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 a oto moje wyniki. 507/360 3dmark03 - 4286 aquamark3 - 31413 zakupiłem te karte wczoraj i jestem strasznie zadowolony, jak na zakup za 300 pln pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 muranox powiedz gdzie ja kupiles za 300zl ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muranox Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 muranox powiedz gdzie ja kupiles za 300zl ? :D 1355903[/snapback] ano na allegro. ale oczywiście mowa o Vguru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @ muranox zapodaj screeny. porownaj sobie swoje taktowania do moich i Ty jeszcze lepszy wynik uzyskales? cos mi sie to nie podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 raul: popatrz jakie ja mam taktowania i jakie wyniki a to dzieki jednemu programowi a mianowicie memturbo np w aquamarku dal mi przyrost okolo 2k :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muranox Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) @ muranox zapodaj screeny. porownaj sobie swoje taktowania do moich i Ty jeszcze lepszy wynik uzyskales? cos mi sie to nie podoba... 1357012[/snapback] a proszę cię bardzo tu jest link http://img195.exs.cx/img195/7159/3dmark03wynik2ne.jpg niestety nie mogę przekroczyć 510 na rdzeniu (jak narazie) :) stabilnie jest przy 506, a ten screen jest przy 500 Edytowane 30 Marca 2005 przez muranox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...