Skocz do zawartości
rapra

Fajne Wyniki Podkrecania Pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

A oto co potrafią PDP Patriot Dual LLK 2x 512MB DDR2 800MHz

Link

Maxymalnie 2.2V 478MHz 4-4-4-14 (udało się policzyć 16 MB ale SP2004 i MemTest sypą błędami), a pamiątki niestety nie lubią voltów bo na 2.3 V już na def sypały niemiłosiernie błędami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam ode mnie małe conieco jak chodzi o temat pamiątek ... nie wiem jakie bo nic na nich nie pisze :D kość 256 naklejka M&S >>KLIK<< oraz walidacja

wiem wiem ... czas kiepski ale tu nie o spi chodzi :P

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli dodam, że są to najzwyklejsze Samsungi kupione 4 lata temu - miał być DD333, ale chyba sprzedawca się (celowo) pomylił i wyszło na to, że to jednak 266.

Raczej nie nadają się do O/C, nie miały i nie mają żadnego chłodzenia. Wskakują na takie zegary przy napięciu 2.7V. Na 400 nie wstaną raczej, pośrednich ustawień nie mam na czym sprawdzać, bo ani Epox KT266, ani ECS KT400 do tego się nie nadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli dodam, że są to najzwyklejsze Samsungi kupione 4 lata temu - miał być DD333, ale chyba sprzedawca się (celowo) pomylił i wyszło na to, że to jednak 266.

Raczej nie nadają się do O/C, nie miały i nie mają żadnego chłodzenia. Wskakują na takie zegary przy napięciu 2.7V. Na 400 nie wstaną raczej, pośrednich ustawień nie mam na czym sprawdzać, bo ani Epox KT266, ani ECS KT400 do tego się nie nadają.

Ekstremalne Podkręcanie raczej DDR266@333 nie zalicza sie do tego niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To taki standard co był jak jeszcze kolega o numerku 111179 nie zajmował się komputerami ;) Pierwszymi takimi memkami były OCZ Gold.

nie no były khxy3000, ale nie wydawało mi sie, ze to ddr360.... ale ja sie nie znam i nie mam skilla, wiec pewnie macie racje ;)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche odkopie temat ale chce sie pochwalic moimi zmaganiami z pamiatkami

Nie bede sie za duzo rozpisywał powiem tylko tyle ze jestem dumny z moich pamieci :-P :-P

http://img442.imageshack.us/img442/2945/10najlepszynapurepczv2.th.jpg

Na mój gust wynik jest całkiem spoko

No timingi jak z DDR2 :wink: Jak by udało się z CL2,5-3-3-6 to by było już coś.Memki na TCCD? Edytowane przez Gemmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory w czym TCCD lepsze są?

Moim zdanim micron, choćby za elastycznośc timingów:

Chcesz wysokie MHz - lecisz na 3-3-3

Chcesz wydajne timingi - lecisz se 250MHz i więcej na 2,5-2-2-x na jakimś 2,8V dla przukładu.

Jak dla mnie TCCD im nie dorasta ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...