Mardok Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Hym FX60 z dobrej serii (a mamy taki na forum) na porządnym FC (a ma je właściciel wspomniany właściciel FXa) będzie to nie mała przeszkoda do ominięcia ;) Trzeba pamiętać iż Cine liczą się tylko MHz CPU co za tym idzie ram może być nisko a więc CB nie straszny bo mnożnik może być wysoki przy małym HTT ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 No to czekam w takim razie na wyniki, jak będzie wiecej zawodników to będzie się przyjemniej ścigać i odrazu więkasz mobilizacja będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jestem w stanie zrozumiec niechec do chwalenia sie tym, ze posiada sie procka za 4k, choc i tak wiadomo kto ma te procki :P ale nie wiem czemu jeszcze nie ma z nich wynikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jestem w stanie zrozumiec niechec do chwalenia sie tym, ze posiada sie procka za 4k, choc i tak wiadomo kto ma te procki :P ale nie wiem czemu jeszcze nie ma z nich wynikow.sulaco cos pisal zdaje sie, ze bez 3ghz sie nie pokaze .. a mu ninja nie dawala rady ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jestem w stanie zrozumiec niechec do chwalenia sie tym, ze posiada sie procka za 4k, choc i tak wiadomo kto ma te procki :P ale nie wiem czemu jeszcze nie ma z nich wynikow. Gdyż pewna osboa jeszcze nie ma płyty i zasiłki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 sulaco cos pisal zdaje sie, ze bez 3ghz sie nie pokaze .. a mu ninja nie dawala rady ;] 2 jajka na 3GHz + AC (nawet Ninja) = kiepsko to widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 2 jajka na 3GHz + AC (nawet Ninja) = kiepsko to widzę.2.9 mial zdaje sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 2.9 mial zdaje sie 2.9GHz to i tak ładnie jak na AC, ale czy dla wyniku czy na „co dzień” bo to dość znaczna różnica ;) Eh ogólnie 2jajka to niezłe grzałki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 2.9GHz to i tak ładnie jak na AC, ale czy dla wyniku czy na „co dzień” bo to dość znaczna różnica ;) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2138963 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 2.9GHz to i tak ładnie jak na AC, ale czy dla wyniku czy na „co dzień” bo to dość znaczna różnica ;) Eh ogólnie 2jajka to niezłe grzałki.da sie na tym pracowac, ale to juz imho max - za goraco i za glosno. swoja droga jakos nie moge sie dogadac z tym procem/plyta/reszta kompa. niby postuje na 3,1, temp tez ok w idle (ok40st h2o), memtest przechodzi (dfi expert, 13x238), a sysa odpalic nie chce. w ogole jakies dziwy sie dzieja. stawiam nowy sys. biore inny zasilacz i walcze dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 hahaha procek za niewiadomo ile i zeby pokazał cos ciekawego trzeba miminum FC dla niego podczas gdy intel 1 lepszy ze sklepu 1 napieciem na pudelku max 1.3V potrafi na dobrym wc zrobic baaardzo duzo;) przeciw takiemu fxowi proponuje wystawic EE jakiegos z serii 9xx w sumie 4 jednostki w logiczne w intelku i cine by przyspieszyl jeszcze bardziej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 hahaha procek za niewiadomo ile i zeby pokazał cos ciekawego trzeba miminum FC dla niego podczas gdy intel 1 lepszy ze sklepu 1 napieciem na pudelku max 1.3V potrafi na dobrym wc zrobic baaardzo duzo;) przeciw takiemu fxowi proponuje wystawic EE jakiegos z serii 9xx w sumie 4 jednostki w logiczne w intelku i cine by przyspieszyl jeszcze bardziej :P WC z lodem to nie „dobre wc” a WC na dopingu ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 WC z lodem to nie „dobre wc” a WC na dopingu !ej no;] kupilem w miare dobry bloczek z testow na jet-pc lepszy od PXa pasta tez dobra a ze woda z lodem no to co?;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ej no;] kupilem w miare dobry bloczek z testow na jet-pc lepszy od PXa pasta tez dobra a ze woda z lodem no to co?;] Tak jak w sporcie zawodowym doping to doping przecz nie siedzisz cały czas przed kompem z jedna ręką na myszce a drugą lodu dosypujesz :P Założę się o piwo że na lodzie ten FX by spokojnie 3G przekroczył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Tak jak w sporcie zawodowym doping to doping przecz nie siedzisz cały czas przed kompem z jedna ręką na myszce a drugą lodu dosypujesz :P Założę się o piwo że na lodzie ten FX by spokojnie 3G przekroczył. Jaki to doping jak jest dozwolony ;] A przecież Ty na codzień też nie siedzisz na osie do testów itd :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Jaki to doping jak jest dozwolony ;] A przecież Ty na codzień też nie siedzisz na osie do testów itd :P Chwila, chwila nigdzie nie napisałem że tak nie wolno, wypraszam sobie ba nawet sam kręciłem na lodzie nie raz. Chodzi mi tylko o porównywanie „lodowego WC” do zwykłego i mówienie że kiepski proc jest trochę nie na miejscu. Choć swoją drogą widywałem znacznie lepsze 2jajka pod wzglendem O/C w wykonaniu AMD… Edytowane 30 Maja 2006 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Chodziło mi tylko o to że użyłeś trochę nieodpowiedniego słowa "doping" zazwyczaj jest niedozwolony, więc "tuning" bardziej by pasowało do zaistniałej sytułacji. I nie twierdze wcale że proc kiepowaty, ale jak narazie wyników nie widać :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Chodziło mi tylko o to że użyłeś trochę nieodpowiedniego słowa "doping" zazwyczaj jest niedozwolony, więc "tuning" bardziej by pasowało do zaistniałej sytułacji. I nie twierdze wcale że proc kiepowaty, ale jak narazie wyników nie widać :rolleyes: 1. Określenie „WC na dopingu” to żadna nowość, wystarczy poczytać temat SPI owo określenie przewinęło się kilka ładnych razy, i nie miałem na myśli żadnych podtekstów. 2. Kwestia CPU bardziej dotyczyła twojego przedmówcy. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 no to prosimy Sulaco o wode z lodem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 no to prosimy Sulaco o wode z lodem :) ewentulanie lod z wodą :lol: na wc z dopingiem zrobi 3,1 ghz i czepnie w łep intela............... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ewentulanie lod z wodą :lol: na wc z dopingiem zrobi 3,1 ghz i czepnie w łep intela............... Raczej zmobilizuje kilku ludzi do posprzątania w rankingach :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Były już jakieś wyniki Conroe'a w Cinebenchu? Mam nadzieję, że tu też pozamiata jak w spi... będą przetasowania ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) byly np 22sek w 32bit systemie :D a 3ghz moze byc malo :) 3,1 pewnie da rade ale minimalnie tyle, ze wampir ppusci cpu na DI i go wtedy fx bedzie mogl ..... (wstawcie co chcecie :D ) Edytowane 30 Maja 2006 przez demek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 tyle, ze wampir ppusci cpu na DI i go wtedy fx bedzie mogl ..... (wstawcie co chcecie :D ) eeeeee, alejakby fxa puscic na DI....... :lol: i t d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 jakby puscic FX na DI to go cb zlapie i skonczysz zabawe na starcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) IMHO AM2 będzie miało szansę powalczyć z naszymy procami za ok 800zł, bo z tego co mi wiadomo nie stwierdzono u nich jeszcze CB. Edytowane 30 Maja 2006 przez KvaNfield Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 IMHO AM2 będzie miało szansę powalczyć z naszymy procami za ok 800zł, bo z tego co mi wiadomo nie stwierdzono u nich jeszcze CB. to masz nieaktualne info ;] poczytaj temat o AM2, mit o braku CB juz jest obalony :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 to masz nieaktualne info ;] poczytaj temat o AM2, mit o braku CB juz jest obalony :lol:A już myślałem że stanę do wyścigu z jakimś zielonym :P To trzeba będzie poczekać i pościgać się na niebiesko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 jakby puscic FX na DI to go cb zlapie i skonczysz zabawe na starcie :D DI może nie ale np. mocne FC i po sprawie, choć z DI też można próbować na dużym mnożniku i małym HTT w końcu to FX i ma się 25x max ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 tia ryba jest tego zaprzeczeniem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...