Skocz do zawartości
kamilo23

Cinebench 2003 : Dyskusja: !

Rekomendowane odpowiedzi

Hym FX60 z dobrej serii (a mamy taki na forum) na porządnym FC (a ma je właściciel wspomniany właściciel FXa) będzie to nie mała przeszkoda do ominięcia ;) Trzeba pamiętać iż Cine liczą się tylko MHz CPU co za tym idzie ram może być nisko a więc CB nie straszny bo mnożnik może być wysoki przy małym HTT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w stanie zrozumiec niechec do chwalenia sie tym, ze posiada sie procka za 4k, choc i tak wiadomo kto ma te procki :P ale nie wiem czemu jeszcze nie ma z nich wynikow.

sulaco cos pisal zdaje sie, ze bez 3ghz sie nie pokaze ..

a mu ninja nie dawala rady ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w stanie zrozumiec niechec do chwalenia sie tym, ze posiada sie procka za 4k, choc i tak wiadomo kto ma te procki :P ale nie wiem czemu jeszcze nie ma z nich wynikow.

Gdyż pewna osboa jeszcze nie ma płyty i zasiłki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.9GHz to i tak ładnie jak na AC, ale czy dla wyniku czy na „co dzień” bo to dość znaczna różnica ;) Eh ogólnie 2jajka to niezłe grzałki.

da sie na tym pracowac, ale to juz imho max - za goraco i za glosno.

swoja droga jakos nie moge sie dogadac z tym procem/plyta/reszta kompa. niby postuje na 3,1, temp tez ok w idle (ok40st h2o), memtest przechodzi (dfi expert, 13x238), a sysa odpalic nie chce. w ogole jakies dziwy sie dzieja.

stawiam nowy sys. biore inny zasilacz i walcze dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha procek za niewiadomo ile i zeby pokazał cos ciekawego trzeba miminum FC dla niego

podczas gdy intel 1 lepszy ze sklepu 1 napieciem na pudelku max 1.3V potrafi na dobrym wc zrobic baaardzo duzo;)

przeciw takiemu fxowi proponuje wystawic EE jakiegos z serii 9xx

w sumie 4 jednostki w logiczne w intelku i cine by przyspieszyl jeszcze bardziej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha procek za niewiadomo ile i zeby pokazał cos ciekawego trzeba miminum FC dla niego

podczas gdy intel 1 lepszy ze sklepu 1 napieciem na pudelku max 1.3V potrafi na dobrym wc zrobic baaardzo duzo;)

przeciw takiemu fxowi proponuje wystawic EE jakiegos z serii 9xx

w sumie 4 jednostki w logiczne w intelku i cine by przyspieszyl jeszcze bardziej :P

WC z lodem to nie „dobre wc” a WC na dopingu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no;]

kupilem w miare dobry bloczek

z testow na jet-pc lepszy od PXa

pasta tez dobra

a ze woda z lodem no to co?;]

Tak jak w sporcie zawodowym doping to doping przecz nie siedzisz cały czas przed kompem z jedna ręką na myszce a drugą lodu dosypujesz :P Założę się o piwo że na lodzie ten FX by spokojnie 3G przekroczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w sporcie zawodowym doping to doping przecz nie siedzisz cały czas przed kompem z jedna ręką na myszce a drugą lodu dosypujesz :P Założę się o piwo że na lodzie ten FX by spokojnie 3G przekroczył.

Jaki to doping jak jest dozwolony ;] A przecież Ty na codzień też nie siedzisz na osie do testów itd :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to doping jak jest dozwolony ;] A przecież Ty na codzień też nie siedzisz na osie do testów itd :P

Chwila, chwila nigdzie nie napisałem że tak nie wolno, wypraszam sobie ba nawet sam kręciłem na lodzie nie raz. Chodzi mi tylko o porównywanie „lodowego WC” do zwykłego i mówienie że kiepski proc jest trochę nie na miejscu. Choć swoją drogą widywałem znacznie lepsze 2jajka pod wzglendem O/C w wykonaniu AMD…

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi tylko o to że użyłeś trochę nieodpowiedniego słowa "doping" zazwyczaj jest niedozwolony, więc "tuning" bardziej by pasowało do zaistniałej sytułacji.

I nie twierdze wcale że proc kiepowaty, ale jak narazie wyników nie widać :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi tylko o to że użyłeś trochę nieodpowiedniego słowa "doping" zazwyczaj jest niedozwolony, więc "tuning" bardziej by pasowało do zaistniałej sytułacji.

I nie twierdze wcale że proc kiepowaty, ale jak narazie wyników nie widać :rolleyes:

1. Określenie „WC na dopingu” to żadna nowość, wystarczy poczytać temat SPI owo określenie przewinęło się kilka ładnych razy, i nie miałem na myśli żadnych podtekstów.

2. Kwestia CPU bardziej dotyczyła twojego przedmówcy.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byly np 22sek w 32bit systemie :D

a 3ghz moze byc malo :)

3,1 pewnie da rade ale minimalnie

tyle, ze wampir ppusci cpu na DI i go wtedy fx bedzie mogl ..... (wstawcie co chcecie :D )

Edytowane przez demek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO AM2 będzie miało szansę powalczyć z naszymy procami za ok 800zł, bo z tego co mi wiadomo nie stwierdzono u nich jeszcze CB.

to masz nieaktualne info ;] poczytaj temat o AM2, mit o braku CB juz jest obalony :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to masz nieaktualne info ;] poczytaj temat o AM2, mit o braku CB juz jest obalony :lol:

A już myślałem że stanę do wyścigu z jakimś zielonym :P To trzeba będzie poczekać i pościgać się na niebiesko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby puscic FX na DI to go cb zlapie i skonczysz zabawe na starcie :D

DI może nie ale np. mocne FC i po sprawie, choć z DI też można próbować na dużym mnożniku i małym HTT w końcu to FX i ma się 25x max ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...