Megabyte Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 wszystko fajnie, ale czekać około miesiąca to nie na moje nerwy już od około 2 miechów sie przymierzam do nowego kompa. Nawet na ebayu nikt nie sprzedaje Venice jeszcze a chyba w USA juz wyszedł? 1356743[/snapback] W sprzedaży ma się pojawić 4 kwietnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 W sprzedaży ma się pojawić 4 kwietniai Ty wiezysz, ze w polsce beda juz pod koniec kwietnia??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 i Ty wiezysz, ze w polsce beda juz pod koniec kwietnia??? 1357063[/snapback] Pisałem że w najlepszym wypadku. Jeżeli w tym tygodniu pojawi się w USA to miesiąc później powinien być na allegro czy niektórych sklepach internetowych. Venice ma zastąpić winchestera a nie być jednocześnie produkowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 na XtremeSystems pojawily sie testy Venice 3500. Nic nie mowie, ale 3,2 ghz na defaultowym napieciu ;o http://www.xtremesystems.org/forums/showth...?t=57291&page=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no tez osiagniecie: test system specs: AMD 3500+ 2.2ghz dafault vcore 1.4v 90nm Rev E Venice core @-40°C DFI NF4 ultra D G-SKILL XXXXXXXX @ddr660 2.5-3-3-6 1T SAPPHIRE X850XTPE 688 / 644 OCZ POWERSTREAM 420w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) na XtremeSystems pojawily sie testy Venice 3500. Nic nie mowie, ale 3,2 ghz na defaultowym napieciu ;o 1357229[/snapback] OK to ja tez chce takiego. Mam tez nadzieje ze wyjdzie Venice 3000+ i ze tak samo bedzie sie krecil bo pewnie bedzie duzo tanszy od tego 3500. Ale poczekam na testy kolegow z xtremesystems i tweak'a. B) Przy okazji zauwazylem ze niezle czestotliwosci pamieci koles tam wycisnal. Moze poprawili kontroler pamieci i po przesiadce z winczestera na to cacko bedzie mozna jeszcze z pamiatek troche wiecej wycisnac :) Edytowane 29 Marca 2005 przez boryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no cena jest bardzo zastanawiajaca. czy bedzie sie o wiele roznila od winnia. poczatkowo zapewne tak. przekonamy sie teoretycznie juz za tydzien, gdyz po cenach w USA bedzie mozna poniekad przewidziec ceny na polskim rynq. ale zapewne przed premiera venice w polsce, a po jej w USA procki beda szly na allegro w astronomicznych cenach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no cena jest bardzo zastanawiajaca. czy bedzie sie o wiele roznila od winnia. poczatkowo zapewne tak. przekonamy sie teoretycznie juz za tydzien, gdyz po cenach w USA bedzie mozna poniekad przewidziec ceny na polskim rynq. ale zapewne przed premiera venice w polsce, a po jej w USA procki beda szly na allegro w astronomicznych cenach. 1357493[/snapback] A to dlaczego venice ma być droższy. Przecież ma on zastąpić Winchestera tak jak to było z Palomino, Thoroughbred-A, Thoroughbred-B i Bartonem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Nie sadze. Poczatkowo proce beda przemieszane i bedzie balagan. Dostepne beda i Winie i Venice po tych samych cenach. Z czasem Wini zniknie zupelnie. Identycznie bylo z Tbredami A i B. Przemieszanie, ale w podobnym przedziale cenowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Pomieszane będą ale założę sicze znajdzie się nie jeden ?super sprzedawca? co sobie Venice powybiera i będzie je sprzedawał po ?bonusowej? cenie, kocham ten kraj? 1358159[/snapback] .....ja tez go kocham, dlatego jak tylko skoncze studia (za rok) to stad wypier.....alam jak najszybciej :) A jesli chodzi o Venice to moze pan adas z amasoftu bedzie mial znizki dla forumowiczow :lol: Edytowane 30 Marca 2005 przez boryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTMuadip Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 oki, czekam juz miech; zazekam i drugi na procka, ale w tym czasie musi ukazac sie plyta glowna DFI na s939 ze zlaczem AGP, jesli DFI tego nie zrobi to ma przechlapane, haha; co do samego procka to odpadam jesli chodzi o jego mozliwosci OC; chlodzenie wodne musi byc, bo inaczej nie ma szans na dobre OC :}}} Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 powiedzcie mi jaki sens ma qpowanie teraz plyty s939 na AGP, skoro karty na AGP sa drozsze no i w dodatq mniej wydajne? W koncu 16x to 16x. A sprzedawaj Ty ta karte w chłolere i qp ta sama na PCI-E ! Pewnie jeszcze na tym zyskasz pare pln jesli karta jest w miare nowa ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 powiedzcie mi jaki sens ma qpowanie teraz plyty s939 na AGP, skoro karty na AGP sa drozsze no i w dodatq mniej wydajne? W koncu 16x to 16x. A sprzedawaj Ty ta karte w chłolere i qp ta sama na PCI-E ! Pewnie jeszcze na tym zyskasz pare pln jesli karta jest w miare nowa ;> 1359041[/snapback] tule ze tak naprawde PCI-E jest niewiele szybsze od AGP i różnic wielkich niema. Ale to taki OT Jak myślicie ile te procki beda stały pod koniec roku? Bo wtedy planuje zmiane dopiero z mojego XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 powiedzcie mi jaki sens ma qpowanie teraz plyty s939 na AGP, skoro karty na AGP sa drozsze no i w dodatq mniej wydajne? W koncu 16x to 16x. A sprzedawaj Ty ta karte w chłolere i qp ta sama na PCI-E ! Pewnie jeszcze na tym zyskasz pare pln jesli karta jest w miare nowa ;> 1359041[/snapback] Tylko pomyśl sobie człowieczku, że karta na AGP i na PCI-E o podobnej wydajności jest jednak trochę droższa i nie każdy ma hajs by kupić proca, mobo i jeszcze kartę zmienić. Z tym, że są droższe -> LOL Z tym, że są mniej wydajne -> LOL 16x to 16x -> JESZCZE WIĘKSZY LOL Pomyśl sobie, że jakiś GeForce PCX-5300 mimo iż na 16x nie może się równać z żadnym 6800 na 8x... :evil: Niby taki mundry a jednak nie pomyśli... :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) powiedzcie mi jaki sens ma qpowanie teraz plyty s939 na AGP, skoro karty na AGP sa drozsze no i w dodatq mniej wydajne? W koncu 16x to 16x. A sprzedawaj Ty ta karte w chłolere i qp ta sama na PCI-E ! Pewnie jeszcze na tym zyskasz pare pln jesli karta jest w miare nowa ;> 1359041[/snapback] W zupelnosci sie z tym zgadzam (chociaz niekoniecznie z ta wydajnoscia), ja zrobilem tak samo. Po drugie po co sie uwsteczniac i pakowac sie na nowej platformie w AGP. A co jak bedziesz chcial grafe za rok lub dwa zmienic?? Wtedy beda juz chyba tylko same PCI-EX (o ile nie wymyslą nowego standardu :)) wiec twoja AGP bedzie niewiele warta. Sprzedawaj ja puki mozesz jeszcze cos za nia dostac! Edytowane 30 Marca 2005 przez boryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ja jak bede chcial grafe za rok lub dwa zmienic to kupie GeForce 6800 Ultra 256MB... Po roku kupię FX-55 lub coś w tym stylu. I myślę, że tak źle na tym nie wyjdę i starczy mi to gdzieś na kolejne 2 lata... Źle rozumuję koledzy?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ja jak bede chcial grafe za rok lub dwa zmienic to kupie GeForce 6800 Ultra 256MB... Po roku kupię FX-55 lub coś w tym stylu. I myślę, że tak źle na tym nie wyjdę i starczy mi to gdzieś na kolejne 2 lata... Źle rozumuję koledzy?! 1359140[/snapback] To moze inaczej: jesi PCI-E to znaczy ze NF4 (a nie nf3). Czyli po prostu lepszy chipset, a co za tym idzie bardziej rozwojowy i przyszlosciowy. To tez do Ciebie nie przemawia? Popatrz sobie na sygnaturki ludz na tym forum. Wiekszosc majaca winka 3000+ kreci go na nf4 (bo jest po prostu do tego najlepszy), a co sie z tym wiaze maja karte na PCI-E i nie narzekaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 No to juz wiem co sobie zamówie po 18-stce :) DFI NF3 i do tego A64 Venice B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Tylko jak narazie nie ma DFI NF3 na S939, wiec nie wiem czy sobie zamowisz, bo sa nikle szanse ze sie pojawi ta plyta w ogole w sprzedazy, a nie tylko Tobie sie marzy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ke ? NF4 wcale nie jest wydajniejszy od NF3 po prostu nie ma pożarnej (czytaj: DFI) mobo na NF3 s939 i tyle :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 To moze inaczej: jesi PCI-E to znaczy ze NF4 (a nie nf3). Czyli po prostu lepszy chipset, a co za tym idzie bardziej rozwojowy i przyszlosciowy. To tez do Ciebie nie przemawia? Popatrz sobie na sygnaturki ludz na tym forum. Wiekszosc majaca winka 3000+ kreci go na nf4 (bo jest po prostu do tego najlepszy), a co sie z tym wiaze maja karte na PCI-E i nie narzekaja. 1359179[/snapback] Przyszłościowy to żaden chipset nie jest, zauważ że producenci testują najnowsze technologie.. w tym karty na PCIe ktore wcale nie są tak zaawansowane technologiczne jak umozliwia im to slot x16 i kupowanie teraz czegos na dlugo jest poprostu nieoplacalne... pis pzdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLURB Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 sorry chłopaki ale przez pare dni byłem "off" wiec powiedzcie mi czy nasza kochana Venice bedzie poprawnie działać z Microstar K8N Neo-2 Platinum Chipset nForce3 Ultra Socket 939 ???? bo cos tam słyszałem ...a troche chpry jestem i nie bardzo zdolny do wyszukiwania info. na necie ...see you .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) sorry chłopaki ale przez pare dni byłem "off" wiec powiedzcie mi czy nasza kochana Venice bedzie poprawnie działać z Microstar K8N Neo-2 Platinum Chipset nForce3 Ultra Socket 939 ???? bo cos tam słyszałem ...a troche chpry jestem i nie bardzo zdolny do wyszukiwania info. na necie ...see you .... 1359668[/snapback] jeszcze chyba nie wiadomo do konca, miej nadzieje, ze wysrczy aktualizacja biosu, co zapewni kompatybilnosc ;) w przeciwnym razie tylko zmiana mobo ; < edit: ej, ej. my tu gadu, gadu tylko o Venice. A czym bedzie sie roznila rewizja SanDiego od Venice wlasciwie poza tym, ze Venice to E3 a SD E4 ? ; D moze bedzie jeszcze lepszy ten 2? :> Edytowane 30 Marca 2005 przez Raul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 OT się powiększa a ludzie ciągle pytają o to samo. Na DFI i MSI nie ma żadnych problemów z rewizją E. Abit i Epox robią już odpowiednie BIOSy. E3 = Venice = 512KB cache L2 E4 = San Diego = 1MB cache L2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) małe podsumowanko, bo sie zamieszanie zrobiło: Venice: rev. E3 - 3000+, 3200+, 3500+, 3800+ - L2 512 San Diego: rev. E4 - 4000+ i wyzej - L2 1024 (piekielnie drogie podejrzewam) Data premiery: 4 kwiecien, Data wypuszczenia na rynek: 26 kwietnia (USA) Edytowane 31 Marca 2005 przez Raul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Eh się okaże w praniu jak to Venice będzie się sprawować… Ale na to trzeba sobie jeszcze poczekać, znając życie koniec maja początek czerwca będzie w Polsce… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 szkoda, ze amd tak oszczedza te cache, intel do takich glupich 2.8 pakuje 1mb, a do emtjuz 2mb. ale ucieszyla mnie wiadomosc o wersji 3000, tylko obawiam sie czegos. jak wszyscy wiemynajlepiej sie winchestery krecily do 50tygodnia, pozniej jzu były słabe do oc. poprostu dlatego tak zostalo zrobione po duny marketing tak wymyslił, bo wszyscy tylko 3000 i oc. wiec teraz znajac sytuacji z niedalekiej przeszlosci moga wprowadzic jakies ograniczenia. powiedzmy 3000 pojdzie maks na 3200mhz, a wersja 32000 pojdzie juz np na 3500mhz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) „szkoda, ze amd tak oszczedza te cache” Najpierw udowodniło/przyznało się że różnica miedzy 512KB a 1MB jest znikoma, to nie P4 i tu cache „kopa” nie daje… „pozniej jzu były słabe do oc.” Bo później „odpadki” zostały bo zmieniają linie produkcyjną i pewnie z zapasów „jadą”… „32000 pojdzie juz np na 3500mhz” Ty to masz marzenia (wykluczając FC ofkorz)... No i mowa o stabilnym nie że mi tam 1MB zrobi bo ja 1MB w SuperPI to i na prawie 3G zrobię :/ Edytowane 31 Marca 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Data premiery: 4 kwiecien, Data wypuszczenia na rynek: 26 kwietnia (USA) 1360089[/snapback] Jako tako te procesory chyba nie mają premiery. A 4 kwietnia to data wejścia do sprzedaży. Dokładnie AMD pisze tak: This new version is expected to start shipping 4 April 2005 a nie słyszałem żeby coś się zmieniło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 tak piszą na XS, oni jako pierwsi testowali Venice, ktory dostali od AMD, wiec chyba mozna ich uznac za wiarygodnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...